Symptomy a léčba dělohy končící po porodu

Těhotenství a porod, nepochybně, jsou považovány za stresující situaci pro tělo ženy a daleko od každého období po pochodu probíhá bez následků. Jedním z komplikací přírodního dodávky je opomenutí dělohy. Co dělat v takových situacích, které symptomy jsou inherentní onemocnění, které jsou použity způsoby léčby.

Proč se stane

V normě dělohy a přívěsy jsou v pevném stavu v důsledku silných vazů a svalů pánevního podlahy, ale zároveň zůstávají pohybovat. Během těhotenství se vyskytují radikální změny v hormonálním pozadí ženy: děloha se zvyšuje velikost, táhne vazy a svalová vlákna, svaly břišního lisu. Ve zdravé ženě, po porodu, děloha se vrací do své původní polohy a zařízení svalového pojiva se vrátí do normálu několik měsíců.

Svalový korzet pánev podporuje fyziologické orgány urogenitálního systému. Pokud během zatíženého narození a těhotenství byly vazy a svalové přístroje podrobeny abnormálnímu, demolici, orgány jsou posunuty do takové míry, že nejsou schopni se vrátit do normální polohy ještě rok nebo dva po dodání. To je hlavní důvod pro zkreslení dělohy k zárodku. Onemocnění se nazývá "genitální prolaps" a má řadu charakteristických příznaků.

Důvody pro opomenutí děložního čípku.

  1. Více než 3 rody v historii.
  2. Věk ženských starších než 35 let.
  3. Přestávky děložního čípku a vagíny během porodu.
  4. Porušení integrity pánevních svalů - to se děje z důvodu zvýšeného tlaku na ně během těhotenství, který byl doprovázen multicestným, mnohonásobným těhotenstvím, velkým ovocem.
  5. Skupina rizik zahrnuje ženy s gestózou, diabetes těhotné, obezity, příkladnosti pro insuficienci krčníku.
  6. Pokud byl narození těžké - slabost pracovní činnosti, patologické bobtnání, rychlá práce, impuls porodnických kleští - riziko patologie se několikrát zvyšuje.
  7. Pokud žena zanedbala doporučení lékařů, vyvolala gravitaci nebo obsazenou prací související s intenzivní fyzickou námahy, pravděpodobnost vývoje konce cervixu se zvyšuje po narození. To se týká dělohy a v některých případech a konečníku.
  8. Nesprávná výživa - přísná strava, tuhá vegetariánství, vášnivé rychlé občerstvení, a v důsledku toho deficit potřebných stopových prvků a proteinu často vede k komplikacím po dodání, vzhled symptomů dělohy.
  9. Chronická zácpa.
  10. Anomálie vývoje ženských pohlavních orgánů.
  11. Genetický faktor spojený s dysplazií pojivové tkáně.
Symptomy genitálního prolapsu se mohou objevit několik měsíců po narození dítěte a častěji je patologie diagnostikována u žen středního věku.

Příznaky po porodu

Často, když je děloha vysídlena, žena cítí nepohodlí, když sex, když chůze, sport, běh, zvedání zboží. Popisují to jako pocit řezání a tlaku v vagíně. Mnoho žen nehledá nepříjemné příznaky zvláštní pozornosti, zvažte je normální fenomén.

Známky vzpomínky dělohy po porodu:Symptomy a léčba dělohy končící po porodu

  • Chronická bolest bolesti v dolním břiše - první a jeden z hlavních známek opomenutí dělohy;
  • Piercing bolest v oblasti vaginy, sakrum a dolní záda - vzniká při pokračování onemocnění;
  • Silné nepohodlí při řízení - podobný příznak ukazuje, že děloha je již na neobvyklém místě;
  • inkontinence moči, častá zácpa, zesílení bílé;
  • Dolní křečička;
  • výběr s krevními příměsí;
  • Nepříjemné pocity během močení, defecation.

Když se zobrazí jeden nebo více podobných příznaků, musíte naléhavě navštívit lékaře. Tyto příznaky mohou naznačovat nejen opomenutí dělohy, ale i další vážné gynekologické patologie. Včasná diagnostika a řádná léčba pomůže vyhnout se rozvoji těžkých komplikací.

Konzervativní léčba

Pokud apelujete k lékaře, když se objevily první příznaky opomenutí děložního čípku, může být léčba prováděna pomocí léčiv a jiných konzervativních metod. Ve spuštěných formách onemocnění bude vyžadován chirurgický zákrok.

Konzervativní léčebné metody zahrnují speciální gymnastiku, gynekologickou masáž, montáž speciálního pestaru a použití léků s estrogenem. Nejúčinnější přípravky - Ovrestin, Kliten, Teforstrol.

Masáž dělohy pomáhá eliminovat příznaky opomenutí v počáteční fázi. Proveďte denní masážní postupy a jeho trvání určuje lékař individuálně. Vysoký efekt má kombinovanou terapii: masáže, elektroforézu, magnetoterapie, akupunktura, lékařská gymnastika a list.

Někdy se provádí pessara. Pesary - vaginální kroužek z bezpečného plastu provádí podpůrné funkce, činí symptomy děložního posunutí méně hmatatelným. Nainstalujte své ženy středního věku s vynecháním děložního čípku střední závažnosti a v přítomnosti kontraindikací provádět chirurgický zákrok. Metoda má řadu nežádoucích účinků - poranění stěn vagíny, bohatý výběr. Snížení rizika komplikací přiřaďte estrogenní hormonální terapii.

Během léčby vynechaného je nutné minimalizovat veškerou fyzickou námahu, jinak bude léčba neúčinná.

Chirurgická operace

Pokud konzervativní léčebné metody nepřinesou požadovaný výsledek, lékař přiřadí operaci, která vám umožní uložit funkce dětí, ale s plnou dělohy, nebude fungovat.

Typy provozního zásahu:

  1. KOLPOPIA - v procesu provozu, vložte jednu stěnu Vagina, která poskytuje dobrý podpůrný účinek.
  2. Použití aloplastických materiálů - přes otvory v přední břišní stěně, kulaté svazky jsou zkráceny a zpevněny s okem z CAPRON.
  3. Řezání svalů pánevního dna - zabraňuje dalšímu posunutí dělohy.

Symptomy a léčba dělohy končící po poroduPokud jsou jednoduché operace neefektivní a došlo k úplnému diplomu, lékař již stojí za úkol zachování funkcí porodu. Uterus může zcela odstranit, ale je to nejvzdálenější opatření v léčbě opomenutí.

Pokud nezačnete včasné zacházení s opomenutím děložního čípku, pak mohou být problémy se střevami, močového měchýře, zánětlivých procesů urogenitálního systému.

Komplexní cvičení

Pokud krk dělohy spadl po porodu, je nutné udělat speciální gymnastiku, která pomůže odstranit příznaky onemocnění. Některá cvičení lze provést sedět v práci, řídit auto nebo stojící v řadě.

Gymnastika při vynechání dělohy:

  1. Squeeze svaly pochvy, aby trvalo až 10, relaxovat, opakovat po 10 sekundách. Proveďte cvičení 12-15 krát, postupně zvyšuje dobu trvání svalů napětí.
  2. Ostrá komprese a svalová relaxace rychlým tempem, musíte provést minimálně 10 opakování, postupně zvyšovat jejich počet až 50.
  3. Pomalu napětí a relaxujte vaginální svaly bez prodlení. Proveďte 10 opakování.
Pomoc při zacházení s vynecháním dělohy a obvyklých cvičení - "kolo", "nůžky", "bříza", pomohou při léčbě onemocnění.

Lidové léky

Existuje mnoho efektivních receptů na alternativní medicínu, které přispívají k posílení svalů malé pánve, ale používat je pouze v komplexu s léčbou a gymnastikou.

Účinné finanční prostředky tradiční medicíny:

  1. Duman. V 5 litrech vroucí vody, PoneMes 20 drcených deferových listů, zítra směsi na malé čtvrté hodiny. Dekorace pro použití pro posezení, doba trvání postupu je 15-20 minut.
  2. Dyyanka. Pour 1 l horká voda 1 st. L smokeyanci, nechte v uzavřené kapacitě po dobu 8-9 hodin, filtruje se. Pijte 120 ml třikrát denně půl hodiny před jídlem.
  3. Astragalus. Grotu 20 g astragového kořene, nalijte 180 ml vodky, trvejte na týden na tmavém místě, filtrujte. Užívejte 5 ml 3krát denně před jídlem. Takový způsob léčby není vhodný pro ošetřovatelské ženy.
  4. Kdoule. Grind 100 g kdoule, nalijte 1 l vody, vařte 25 minut na nízkém teplu, napětí. Použití v teplé formy pro posuvu - postup pro strávení každý večer na týden, může pokračovat v léčbě po sedmidenní přestávce.

By neměly být předepsány léky pro léčbu. Recepce všech lidových prostředků musí být koordinovány s navštěvujícím lékařem, protože i v bezpečí, na první pohled, byliny mohou způsobit rozvoj různých komplikací.

Jak zabránit

Aby se zabránilo vzhledu symptomů zaujatosti dělohy po porodu, je nutné zapojit do prevence onemocnění těhotenství a přímo během dětského nástroje.

Pokud má žena v rodině incidence dělohy po porodu, je třeba vás o tom informovat - v takových případech, porodnictví používat více šetrní metody.

Sada cvičení, která se používá k odstranění iniciace opomenutí, je vhodný pro prevenci onemocnění - pokud pravidelně trénujete svaly, bude pro ně snazší vydržet vyztužené zatížení během těhotenství. Ale ihned po porodu by měla být konzultována proveditelnost výkonu gymnastiky s gynekologem - ne vždy fyzická námaha je v tomto období bezpečná.

Základní metody prevence - správná výživa, příjem vitamínových komplexů, denně chůze v mírném tempu, jógy nebo speciální gymnastiky pro těhotné ženy. Ženy se nedoporučují po dlouhou dobu stát na nohou, zvedněte těžké předměty, velmi během střevního vyprazdňování, když se objeví zácpa, musí být léčena léky a dietou.

Vynechání dělohy po dodání je diagnostikováno 10% žen. Symptomy onemocnění mohou být delší dobu mazány, tolik obrátit se k lékaři, které již se spustily patologické formy, což je velmi obtížné. Jednoduché metody prevence, pravidelné návštěvy gynekologa pomohou zabránit opomenutí dělohy po porodu, nebo ji odhalit v raných fázích vývoje.