Měsíční tlustá a tmavá barva

Hustý měsíčník oslavil téměř každou ženu. Někdy je to normální, ale někteří mohou signalizovat vážné porušení, které se vyskytují v ženském těle. Měly by být také znepokojené změny v době trvání cyklu, jiné nepříjemné příznaky z fungování ženského sexuálního systému.

Proč husté měsíční tmavé barvy - důvody normální

S menstruací, fyziologický výtok by neměl být velmi tlustý a tmavý. Existuje však řada faktorů, které vyvolávají změny v povaze zvolené krve během menstruace. Určité procento takového vypouštění je normou, to znamená, že by neměly být žádné obavy. Zároveň se situace potřebují pečlivě sledovat své tělo a bez čekání příliš dlouho, hledejte radu pro gynekologa.

Nízká hmotnost

Pokud má žena nedostatek tělesné hmotnosti, se snadno odráží ve fungování menstruačního cyklu. Tuková tkáň produkuje ženské hormony z androgenů, tedy, s jeho nedostatkem bude nedostatek hormonů - estrogen. Endometrium, který je zamítnut během menstruace, je tvořeno málo, vyvíjí vadný. Odtud existují různé porušení: od husté měsíční tmavé barvy do neplodnosti.

Měsíční tlustá a tmavá barva

Hormonální antikoncepce

V případě perorálních antikoncepce může žena všimnout, že objem menstruační krve se stal více vzácnější a barva se změnila v temné straně. Není třeba se obávat: hormonální pilulky ovlivňují potlačení procesu ovulace, změní tloušťku vnitřní vrstvy dělohy. Stává se tenčí, postupně pokrokem atrofických procesů, takže bude menší v měsíční krvi. Gynekolog by měl upozornit na tuto funkci před jmenováním KOK. Hormonální antikoncepce jsou předepsány ženám k léčbě onemocnění doprovázených hojným měsíčně.

Ovariální dysfunkce

Změny v barvě menstruace mohou nastat v různých faktorech odcházejících z vaječníků:

  1. Climax. Funkce vaječníků postupně jdou do ne, takže menstruační tok méně zřídka, a pak zmizí vůbec. Často, místo menstruační krve, několik vzácných, hustých výbojů s tmavou barvou se objeví v Climsaks.
  2. Poruchy cyklu jsou kombinovány se symptomy vegetativní dystonie: nadměrné pocení, úzkost, slabost, pocit tepové tep, spalující teplo do tváře.
  3. Polycystic vaječníka.
  4. Syndrom předčasného vyčerpání.
  5. Syndrom odolného vaječníků.

S jakoukoliv dysfunkcí vaječníků, doprovázený poklesem hladiny ženských hormonů, kromě jiných symptomů, mohou být pozorovány temné období.

Porušení hormonální rovnováhy

Menstruační cyklus je zcela pod kontrolou biologicky aktivních látek - hormonů. V narušení, všechny ostatní, fungování orgánu je automaticky ovlivněno výrobou jednoho hormonu. Z tohoto důvodu, změny povahy, barvy, menstruační oka vznikají velmi často s hormonální nerovnováhou.

Měsíční tlustá a tmavá barva

Po porodu

Pár dní po doručení se ženy objevují u žen. Nemělo by být zaměňováno s příchodem menstruace: Tyto sekce se nazývají Lochia. Po vzhledu dítěte na světle dělohy obsahuje zbytkovou placentární tkáň, části endometria, které přirozeně přirozeně přes vagínu. Vzniká ze všech stádů, takže nejsou důvody pro vzrušení. Ihned po porodu pomáhá žena vyrovnat se s krvácením, zavedením oxytocinu intramuskulárně a také krátce aplikoval chlad na břišní oblast. To je nezbytné, aby děloha je rychlejší snížena, postupně se vrátil do velikostí před těhotenstvím. Po několika dnech se krvácení nestane tak těžkým, barva se změní na temnotu a konzistence je přeměněna na silnější. Lochi pokračuje asi měsíc, pak zmizí.

Důsledky potratu

Výběr po přerušení těhotenství, který trvá přibližně 5 až 10 dnů, jsou normou. Nejsou menstruace. Tmavá barva je způsobena tím, že krev v malých množstvích při průchodu vagíně, má čas na částečně kroutit a vystavit kyslík.

Důležité! V určitém počtu žen, tmavých, hustých měsíčních, což naznačuje vývoj zánětlivého procesu v děložní dutině.

Toto onemocnění v počátečním stupni často probíhá asymptomatic, ale jeho diagnóza v rané fázi může pomoci zabránit komplikacím ve formě přechodu zánětu do jiných skořápek dělohy.

Přítomnost intrauterinních spirálů

Intrauterinní spirála je prostředkem ochrany proti nechtěné těhotenství, je obvykle instalován na konci menstruačního cyklu. V počáteční fázi po jeho umístění může žena narušit tmavé alokace hnědé. Neprovádějte hned do gynekologa: Tyto výboje se týkají fyziologického po nastavení spirály. Některé z nich mají v prostředku gestagne hormony, takže tělo reaguje takovým tmavým, hustým menstruací na hormonech zavedených zvenčí.

Měsíční tlustá a tmavá barva

Výběr mimo menstruaci

Normální možnost může být periodický tmavý výtok mezi menstruací v následujících situacích:

  1. Pokud vznikají pár dní před očekávaným začátkem menstruace. Krev vzniká trochu, má čas na průchod vagína změnit pod vlivem kyslíku, tajemství pochvy má svou vlastní akci.
  2. Po absolvování měsíčních žen jsou během několika dnů páje temných stop spodního prádla za stejný důvod jako dříve.
  3. Po deprivaci panenství.
  4. U žen užívajících perorální antikoncepce.

Nejhlubší měsíční - patologické příčiny

Tmavá barva, hustá měsíční může být prvním příznakem vážné patologie v ženském těle. Důvodem těchto změn může sloužit jako hormonální selhání a vážné patologie, které vyžadují okamžitý zásah lékařských profesionálů.

Rokty v děloze

Ve formách dělohy jak benigní, tak maligní povahy je ve velké části pacientů pozorován patologický oddělený od vagíny. Období se stávají hojnějším, protože růst nádoru se táhne sliznickou vrstvu dělohy, nádoby nemají čas růst po něm. Mezi měsíční, tlustým, tmavým, plevelem. Cyklus je nejčastěji narušen, krvácení dělohy pokračuje více než týden.

Měsíční tlustá a tmavá barva

Polypóza endometrie dělohy

Polypy zasahují do fyziologického snížení svalové stěny dělohy během menstruace. Může být příčinou vysoké krvavé krve v období intermenstrormardu s tmavou, hnědou barvou.

Výběr podle typu menstruace, ale po vyjmutí děložního polypu jsou pozorovány pouze tmavé barvy. Nejsou menstruace, norma je považována za odolný až 10 dní, je důsledkem převedeného postupu likvidace polypy. Tmavý a silný výtok po provozním odstranění polypy mluví o správném fungování koagulačního systému krve u ženy.

Endometrióza jako příčina husté menstruace

Endometrióza - patologie charakterizovaná abnormálním růstem endometria mimo děložní dutinu. Měsíční nastane déle: Vnitřní vrstva je pro poměrně dlouhou dobu oddělena. Možnosti jsou získány tmavými odstíny kvůli poškození endometriálních plavidel, účinky na kyslík krve.

Důležité! Podezřelé endometriózy může být zvýšena zvýšením trvání menstruace.

Mimoděložní těhotenství

Pojmenujte alokace vyplývající z ektopického těhotenství, jeden nemůže. Spíše vznikají kvůli poruchám integrity tkáně v důsledku připevnění vejce, kde by nemělo být normální. Liší se od menstruace k jejich tloušťce, tmavší odstín. Odborníci to nazývají implantaci krvácení.

Vrozené děložní patologie

Patologie dělohy, která existuje, protože narození dívek může mít přímý dopad na období menstruace. Mezi anomálie patří poškození formy dělohy (Saddot, jednostranný, Consea), zdvojnásobení, hypoplazie, Aghensia. Poslední volba naznačuje, že měsíční bude vůbec nepřítomnost: jednoduše neexistuje endometria, které by se mělo vrátit.

Měsíční tlustá a tmavá barva

Co dělat, pokud je to velmi silný měsíčně

Nejlepší volbou v tomto případě bude odvolání ženy na gynekologa. Doktor je schopen sestavit potřebnou historii, držet gynekologickou vyšetření, adekvátně posoudit situaci.

Pozornost! Není třeba dlouho čekat v naději, že příznaky zmizí sám.

Aby se zabránilo rozvoji závažných komplikací v těle, musíte dodržovat několik pravidel:

  • Nezanedbávejte preventivní kontroly v gynekologu (1-2 krát ročně);
  • Hormonální nerovnováha může způsobit vážné stres, takže je důležité je, pokud je to možné;
  • dodržovat intimní hygienu;
  • Postupujte podle hmotnosti, protože nadměrná tenkost nebo rychlost rychlého hmotnosti vyvolává hormonální selhání;
  • Žádné schůzky lékaře neberou hormonální léky na antikoncepci a léčbu jiných onemocnění;
  • Mít jeden trvalý sexuální partner, v jiném případě, ujistěte se, že používáte metody bariéry antikoncepce.

Závěr

Existuje různé důvody, které mohou ovlivnit povahu výběru žen a způsobují hustý měsíční. Může to být fyziologické stavy těla, vážné porušování jeho funkcí. V každém případě, pro váš vlastní klid, stojí za to vidět gynekolog, protože patologie lze nalézt v časných termínech a zcela eliminovat.