Proč byla měsíční ocel méně hojná než obvykle

Pravidelný a stabilní menstruační cyklus svědčí o zdraví žen. Pokud je menstruace zaklepána, pokud se počet vypouštění sníží, může to být známkou jakékoli onemocnění, vývoj vnitřní patologie nebo vliv vnějších negativních faktorů. Téměř všechny důvody, které způsobují skromné ​​měsíční - Hymenoneum vyžadovat terapii, tedy, při změně počtu sekrecí krve během menstruace by měla být žena zkoumána na specialistu.

Scooty Měsíčně: Přírodní proces nebo patologie

Menstruace, nedílnou součást cyklu v ženském těle, doprovází zástupce krásné podlahy většinou jejich životů. Počínaje věkem 11-15 let a před období menopauzy se měsíčně stává atributem puberty a znamení reprodukčního zdraví ženy.

Poruchy cyklu, absence menstruace mohou být normou, tak znamení patologie. Není možné ignorovat takový A o faktoru, jako velmi vzácné období, důvody, pro které často spočívají v porušování a nemocí vnitřních orgánů.

Proto, pokud si žena všimne, že měsíční ocel se stala méně hojným, je důvodem k porovnání lékaře a vytvořit faktory, které ovlivnily objemy krve.

Menstruace je přírodní fenomén pro řádně fungující ženské tělo. V nepřítomnosti pojetí je endometrium odmítnuta měsíčně v děloze, jeho horní vrstvě, která vede k krvácení.

Obvykle měsíční poslední 3-7 dní nejsou charakterizovány bolestí a odmítnou, opakují se pravidelně. Zároveň ztráta krve v menstruaci nepřesahuje 150 ml krve.

Přírodní důvody

Menstruační cyklus je poměrně komplikovaný, a to není vždy selhání v něm znamená patologii a jsou alarmovým signálem:

  • Stabilní, opakující se cyklus může být chybí během prvního roku po pubertě, je považován za normou. V tomto období je tělo postupně naladěno na cyklické, pro to potřebujete čas. Může být pozorován jak pro menzuru a dlouhé cykly.
  • Absence menstruace ne inspiruje obavy po dodání a toto období může trvat jeden a půl, dokonce dva roky. Záleží na délce laktace. I když žena, která porodila dítě, není kojena, mléko není produkováno, obnovení bývalého hormonálního pozadí se postupně vyskytuje, že trvá čas, takže první měsíční a nepravidelné. Totéž se děje po ukončení laktace u pacientů, jejichž děti byly na přirozeném krmení. Obnova cyklu obvykle trvá 2 až 4 měsíce.
  • Selhání cyklu může uložit menopauzu, která přichází za 45-55 let. Činnost těla v tomto období je snížena, hormony, které regulovány dílo reprodukčního systému, postupně snižují jejich přítomnost v těle ženy a zmizí, že se stává příčinou změn v cyklu a charakteristikách alokací pro menstruaci.

Pokud neexistují žádné takové "výmluvy" pro selhání v menstruaci, pak je nejlepší návštěva gynekologa.

Hymenarya

Časté porušení cyklu - hymenonese nebo scanthy období, když se krevní islable stane slabým. Nejčastěji je doprovázena jinou patologií - Oligomenores, když menstruace trvá méně dnů než obvykle, doba trvání krvácení během menstruace je znatelně snížena. Mestruacations jsou považovány za mestace, ve kterých ztráta krve během všech dnů menstruace nebylo více než 50 ml.

S bezmocným měsíčním výběrem:

  • Změnit barvu: buď příliš lehký, nebo tmavý, hnědý ve formě nátěrů;
  • Mohl trvat obvyklý počet dní, ale častěji - pokračujte v menším období, 1-2 dny.

Hymanorerian je nejčastěji způsoben jakoukoliv nemocem, příčiny vzácných měsíců mnohem a většina z nich vyžaduje terapii, jak vyprovokovat porušování funkčnosti reprodukčních orgánů a jiných systémů v těle.

Příčina č. 1: Hmotnost nedostatečná a nadměrná

ženy pečlivě monitory
Jedna kategorie žen pečlivě monitoruje a snaží se být ve formě. Existuje dieta, třídy ve fitness centrech, bazény posilovny. Tělo fyzické námahy na stravě vyčerpaných dietou způsobí, že to ušetří síly na vše, včetně výroby hormonů. Na konci - měsíční jdou několik dní, a jsou velmi vzácné. To je druh reakce těla na šok z nákladu a stravy.

Specialisté prokázali, že menstruační cyklus a svalová hmota u žen jsou spojeny: svalové představitelé krásného pohlaví často pozorovali vzácné období.

Důvodem je přiděleno a staly se velmi krátkým, možná nadváhou. To je další kategorie žen - zvyklé nesprávně jíst nebo nakloněnou k nadměrné hmotnosti z důvodu současného souběžného onemocnění. Tukové tkaniny akumulují estrogen, který narušuje cyklus, pohon znamená menstruaci: stávají se vzácnými ve formě vzácných plynových těsnění.

Důvod č. 2: Polycystic a jiné choroby vaječníků

Polycystic
Jedním z nejčasnějších důvodů, proč je během menstruace přidělena krev, v práci vaječníků. Instalace této etiologie je poměrně snadná s pomocí krevního testu, včetně stanovení hladiny hormonu rozlišujícím tělem. Typicky lékař kontroluje množství hormonu štítné žlázy, inzulínu, estrogen, androgen, progesteronu. Na základě výsledků bude specialista určí pravděpodobnost, že žena má takovou nemoc jako ovariální polycystóza, pro která se vyznačuje nepravidelnými a vzácnými obdobími.

Pro přesnou diagnózu je nutné provést ultrazvuk, ve kterém velikosti každého vaječníku, tloušťky endometria, stavu folikulů a přítomnosti jejich růstu, přítomnost nebo absence ovulace, jiné patologie reprodukčních orgánů způsobených Poruchy v práci štítné žlázy. Pokud tuto patologii diagnostikovat včas, pak může nemoc vést k neplodnosti.

V případě polycystických a jiných hormonálních selhání, kromě skromné ​​menstruace, je zvýšená mastná kůže a akné, zbytečné vlasy na těle, zvýšení tělesné hmotnosti.

Ke stejné skupině důvodů změn ve výši krve uvolněné během měsíční krve zahrnují zhoršené hypofýzy.

Důvod č. 3: tuberkulóza a další infekce

Dalším vážným důvodem, proč byla měsíční ocel vzácná a začala jít o několik dní méně, je to tuberkulóza, která zasáhla genitálie pacienta. Kromě toho mohou ovlivnit menstruační cyklus a významně poškodit jiné infekční onemocnění, zánětlivé procesy v těle, zejména v moči. Snímají méněcennost sliznic, což vede k menstruaci jídla. Proto, pokud žena si všimla škodlivých alokací místo menstruace, je důležité konzultovat lékaře, aby diagnostikoval takové onemocnění a získat včasnou léčbu.

Příčina č. 4: Potraty a další operace

Vzácné přidělení jednou za měsíc mohou být způsobeny poruchami v práci vaječníků. Podmínky jejich nesprávného fungování může být snadno časté potraty, protože dělají chaos při výrobě hormonů v těle, interferují s řádným krevním oběhem v děloze. Čerpání pro přerušení těhotenství je poškozeno tímto tělem, což také rozbije menstruační cyklus a vede k moudrému měsíčnímu.

Práce reprodukčního systému může být poškozena po jiných chirurgických manipulacích: Po operacích pro odstraňování polypů a MIOM se změní kvalita endometria, je poškozena, což ovlivňuje kvantitativní a kvalitativní charakteristiky menstruace.

Příčina č. 5: Gynekologická onemocnění

S výskytem skromných menstruací je nutné věnovat pozornost stavu těla, protože mohou být příznaky jiných gynekologických patologií vyžadujících léčbu a někdy i chirurgii: Jedná se o onemocnění malých pánevních orgánů, vzdělávání v děloze Polypy nebo Miome, vývoj nemocí přenášených během sexuálních kontaktů.

Důvod č. 6: Zdraví škodlivý a těžká práce

Himnevorye se může projevit s poměrně zdravými ženami, jejichž práce související:

  1. s těžkou fyzickou prací, většími zatížením;
  2. s toxickými, škodlivými látkami;
  3. s radioaktivním zářením nebo chemikáliemi.

Tyto pracovní podmínky zasahují ke správnému provozu hormonálního systému, který může zabránit ofenzivu ovulace, zvýšení koncentrace v těle hormonů, které brání správnému fungování reprodukčních orgánů. To vede k vzhledu chudých a krátkých měsíců.

Příčina №7: Zůstal potrat

Ohrožení těhotenství
Žena nemusí vědět, že je těhotná, takže výskyt menstruace nebude alarm dolů, ale příchod míry by se měl stát alarmovým signálem: Malý krvácení během těhotenství, které může být zaměňováno s menstruací, je symptomem spontánního přerušení, Zpoždění placenty, které je pro plod velmi nebezpečné. Podobné krvácení - indikace pro urgentní hospitalizaci ženy pro vedení terapie, která zachovává těhotenství.

Důvod číslo 8: Nervový stav

Časté napětí, pobyt v konstantním napětí může snadno způsobit hymenorem, protože tyto stavy jsou ohromeny tělem, síla je vyčerpána. Také jiná onemocnění nervového systému se stávají příčinami skromné ​​menstruace.

Mentální zranění, těžké duchovní zkušenosti a poruchy ovlivňují kvantitativní charakteristiky menstruace. Změna klimatu a dlouhodobé těžké bolesti ovlivňují obecný stav těla.

Důvod č. 9: Přípravky

Vzácné období se objevují u žen, které nepochopil hormonální drogy, například antikoncepce, co by mělo být provedeno pouze s lékařem. Příjem jakékoliv antikoncepce zahrnuje snížení krevního výboje během menstruace.

Důvod č. 10: Imunita

Porušení v práci imunitního systému
I když je vzácná, anémia a nevýhoda těla ženy vitamínů, zejména železo se stává příčinou hymenoreliakce. Může být také porušování v práci imunitního systému.

Příčina №11: Anomálie

Skryty menstruace nejsou neobvyklé mezi dospívajícími dívkami, které mají latenci v sexuálním vývoji, zatímco mohou být diagnostikovány a zpoždění ve vývoji generála. To vede k anomáliím v práci sexuálního systému, který se stává příčinou hymenoreze.

Důvod # 12: dědičnost a pouze

To je jeden z nejnebavnějších důvodů, proč ženy mohou mít vzácné období, a takový jev se stává normou, protože hymenorrium je v těle geneticky položeno. Dědičná tendence znamenat menstruaci není patologie a nejčastěji pozorována u jiných žen v rodině pacienta: matka a sestry.

Každý důvod - jeho terapie

Existuje mnoho důvodů pro Měsíční, a pokud nenosí přirozený charakter (to není prvním krokem puberty, nikoli předzvěstí menopauzy a ne obnovením těla po těhotenství a laktaci), pak ženě by se měl konzultovat lékaře, aby vytvořil faktory ovlivňující selhání menstruačního cyklu.

  1. Přírodní příčiny vzácných období nevyžadují žádnou léčbu.
  2. Pokud je případ v hormonálním selhání, porušování práce štítné žlázy, vaječníků, hypofýzy, pak lékař předepíšit hormonální terapii po analýzách.
  3. Při zřizování neurologických a psychologických problémů, odborník pomůže ženě pochopit důvody, proč ho přivést zpět do emocionálního klidu a zdravého životního stylu.