Krevní test a stěr na chlamydii během těhotenství

Udržení těhotenství zahrnuje realizaci řady studií, které vylučují různé nemoci, které mohou negativně ovlivnit stav ženy a vývoj plodu. Analýza na Chlamydii během těhotenství umožňuje včasné stanovení onemocnění urogenitální zóny a přiřadit kompetentní léčbu.

Je nutné během těhotenství přijmout analýzu na Chlamydii

Chlamydia se týká společných patologií, jeho rozlišovací způsobilost se nazývá asymptomatický tok v raných fázích. Patogeny onemocnění - Chlamydia. Mikroorganismy jsou bakterie přenášené hlavně sexuálně a způsobující infekční onemocnění.

Krevní test a stěr na chlamydii během těhotenství

Není identifikovaný specifický komplex příznaků neindikuje nepřítomnost chlamydie, která představuje určité nebezpečí během těhotenství. Aby bylo možné vyloučit infekční proces při registraci těhotné ženy, jsou poslány do diagnostiky Chlamydia. V některých případech jsou nezbytné další studie pro identifikaci druhu chlamydie a určit jejich citlivost na antibakteriální léky.

Analýza na Chlamydia je zahrnuta v povinném seznamu diagnostických studií prováděných během těhotenství. To je způsobeno nebezpečnými důsledky pro matku a plod, který někdy vzniká na pozadí progresivního onemocnění.

Chlamydia může způsobit následující patologie, včetně během těhotenství:

  • Vzdělávání adhezí v oblasti malé pánve;
  • spontánní přerušení těhotenství;
  • Lokalizace fetálního vejce mimo těly dělohy;
  • pozdní toxikóza;
  • Porušení dlažby phallopie trubek;
  • Předčasné porod;
  • Nemoci Reuters.

Absence včasné diagnózy znamená testování a ignorování léčby může vést k následujícím komplikacím vývoje plodu:

  • infekce porážkou oční DNA;
  • Oxygen hladovění provokované porušením metabolických procesů;
  • Chlamydial pneumonie;
  • Vrozená patologie.
Důležité! Analýza krve na Chlamydia během těhotenství umožňuje vyhnout se vývoji nebezpečných komplikací jak tělem matky, tak plodu.

Indikace pro doručení testů na Chlamydia během těhotenství

Chlamydia je přenášena během nechráněného sexuálního kontaktu. Rychlá infekce ženských sexuálních systémů je spojena se schopností patogenů k útoku na buňky a šíření.

Pozornost! Lékařská literatura popisuje případy infekce rezidenty během těhotenství. V takových případech dochází k infekci s chlamydií během použití určitých osobních hygienických předmětů.

Nejnebezpečnější vertikální cesta přenosu chlamydie pozorované během těhotenství. Implikuje infekci plodu. Infekce dochází v důsledku pronikání chlamydie přes amniotickou tekutinu.

Provádění výzkumu chlamydie během těhotenství je uvedeno následujícím projevem:

  • neobvyklý výtok z vagíny (hnilentní, s nepříjemným zápachem);
  • časté a bolestivé močení;
  • bolest v dolní části břicha;
  • zánět sliznice;
  • souběžná onemocnění urogenitální zóny;
  • Teplota subfebrilní v přítomnosti laboratoře potvrdil zánětlivý proces;
  • Budoucí rozvojové anomálie.
Pozornost! Povinná analýza analýzy na Chlamydia během těhotenství je způsobena možnou absencí specifických příznaků označujících infekční proces.

Typy analýz pro Chlamydia u těhotných žen

Chcete-li identifikovat Chlamydia během těhotenství, je možné následujícími diagnostickými metodami:

  • sérologický;
  • Imunogenetický.

Chcete-li určit Chlamydia, gynekologové předepisují následující typy analýz, které jsou také zobrazeny během těhotenství:

  1. Bakosev. Při sběru biologického materiálu na tzv. Živinová média mluví o bakteriologickém setí. V rámci analýzy je kultivovaný produkt šitý do speciálně vytvořeného živného média. Diagnostika se provádějí s přidáním růstu. Buněčné prvky jsou inkubovány po dobu 2 dnů. Je možné určit Chlamydia v získaných buňkách pomocí PCR metody.
  2. Cytologický výzkum. Analýza umožňuje určit přítomnost zánětlivého procesu.
  3. Amplifikace RNA (což je nadace pro výkon životně důležité aktivity prvků CHLAMYDIA buněk). Jedná se o novou analýzu založenou na definici řetězců RNA v biomateriálu.
  4. Immuno enzymová studie. Způsob zahrnuje stanovení přítomnosti krevních sérových protilátek s příčinným činidlem infekčního procesu. Analýza je plotem žilní krve vyrobená prázdným žaludkem.
  5. Seric testy. Studie je distribuována na zahraničních klinikách. Připravený test je charakterizován protilátkou potaženou. Autenticita výsledku nepřesahuje 70%.

Při analýze analýzy IFA v krvi se stanoví přítomnost a hladina protilátek:

  • IGM - primární infekce;
  • IgA - závažná forma;
  • IgG - chronický proud.

Odborníci doporučují diagnostikovat Chlamydia pomocí PCR analýzy. Způsob polymerázové řetězové reakce je považována za vysoce citlivou studii, která vám umožní identifikovat patologii v různých fázích progrese. PCR nátěr na Chlamydia během těhotenství vezme z uretry nebo vagíny.

Při diagnostice specialisty používá sterilní nástroj nazvaný lžíce folkmana. S pomocí gynekologických nástrojů se provádí vaginální hlinice, která se aplikuje na sklo kalu. Přesnost je nezbytná během rozmazaného plotu, aby nedošlo k poškození sliznice a průniku krve do vzorků.

Krevní test a stěr na chlamydii během těhotenství

V laboratorních podmínkách je vzorek pokrytý specifickým barvivem pro další výzkum pod mikroskopem. Výsledky analýzy na Chlamydia jsou obvykle připraveny po 8 hodinách. Vysoká informativita metody PCR je spojena s nedostatkem možných křížových reakcí pozorovaných s podobnými bakteriemi (podle struktury).

Jak převzít analýzu na Chlamydia během těhotenství

Provádění nátěrů na chlamydii u žen během těhotenství vyžaduje určitou přípravu:

  • Vyloučení sexuálního života 3 dny před analýzou;
  • odmítnutí návštěvy sauny před postupem;
  • Zachycení antibakteriálních léčiv (minimálně týden před diagnózou).

Před analýzou nemůžete malovat. Zpoždění močení by mělo být 3 hodiny.

Při analýze analýzy krve na definici protilátek proti chlamydii (metoda IFA), přípravek obsahuje odmítnutí používat léky (antibiotika), alkoholických nápojů. Krevní plot produkují na prázdný žaludek ráno.

Důležité! Vezměte testy na Chlamydia během těhotenství můžete v libovolném trimestru.

Dekódovací analýzy

Výsledky výzkumu jsou provedeny speciální podobě. Výsledky dekódování se liší v závislosti na metodě analýzy.

Při provádění stěr na Chlamydia Trachomatis, počet mikroorganismů obsah nezáleží. V tomto případě je analýza chlamydie považována za pozitivní.

Při dekódování analýzy metodou IFA, následující možnosti protilátek ukazují:

  1. IGM-, IgG-. V tomto případě mluví o absenci infekce v těle ženy během těhotenství.
  2. IGM-, IgG+. Tam je chlamydie ve formě kočáře nebo těhotná žena má odpovídající imunitu. Specifická terapie není nutná.
  3. IGM +, IgG-. Výsledek analýzy během těhotenství pro Chlamydia znamená akutní fázi onemocnění, ve které jsou požadovány antibakteriální léky.
  4. IGM +, IgG+. Volba označuje intenzivní práci imunitního systému na pozadí primární infekce. Obvykle je v tomto případě vyžadována specifická terapie.
Pozornost! Léčba se provádí po získání výsledků analýz, se zaměřením na data klinického obrazu patologie. Účelem průběhu terapie také závisí na detekci současně.

Léčba chlamydie během těhotenství se provádí po 16 týdnech těhotenství. Toto období označuje plnou funkci placenty chránící plod z negativních účinků antibakteriálních léčiv. Přijaté léky jsou paralyzovány DNA a poškodit membrány patogenu. Tak, adekvátně určená léčba tak umožňuje zabránit šíření infekce a zabránit vývoji nebezpečných důsledků pro lidské a plod organismy.

Závěr

Analýza na Chlamydia během těhotenství je obvykle prováděna PCR. To je způsobeno vysokou přesností a bezpečností diagnostiky. V některých případech, gynekologové doporučují doplňovat průzkum IFA k definici protilátek proti Chlamydia.