Pcr na chlamydia: jak projít nátěry pro analýzu

Vysoce citlivý způsob, jak určit organismus příčinného činidla chlamydiózy - PCR v Chlamydia. Jak projít tuto analýzu a proč? Mezi charakteristikou pohlavních onemocnění pro muže a ženy je to nejčastější infekce. Včasná analýza vzdání umožňuje identifikovat infekci a zabránit komplikacím.

O čem to je

Veneriguální onemocnění

PCR (polymerázová řetězová reakce) vynalezená v 70. letech. Technologie zlepšení růže Přesnost výsledků výsledků. Způsob je vysoce citlivý, takže bude zobrazovat DNA příčinného činidla i při malých objemech vzorku. Z tohoto důvodu je PCR na chlamyidu vhodnější, spíše než protilátky. Při provádění studie na Chlamydia jsou podmínky uměle vytvářet podmínky, ve kterých je infekce násobena, vyrůstajících se objemy umožňujícím vizuální definici. Technika neztrácí účinnost ani v případě, kdy patogen roste pomalu.

Chlamydia Trachomatis Chlamydia provokovala, ale průběh nemoci nemá vliv na kvalitu života po dlouhou dobu a změny si nevšimnou. Ty málo známek, které se projevují v pomalých procesech, pacienti se ignorují nebo se zaměňují s jinými porušením. PCR na Chlamydia přesně zavádí, zda došlo k infekci a jak velký rozsah léze.

Materiál pro laboratorní způsob - škrábání z uretry, děložního čípku. Hemotest, jiné možnosti výzkumu jsou přesné ve 20% případů. Správný výsledek se získá pouze s PCR.

Chlamydia: Funkce

PCR jako metoda diagnostiku pro diagnostiku chlamydiální infekce je distribuován od 90. let. Specifičnost technologie při identifikaci patogenu obývající uvnitř jiné buňky. Protilátky, široce používané při určování řady nemocí, nejsou vždy schopny určit přítomnost intracelulární infekce.

Bez léčby, Chlamydia vyvolává sekundární onemocnění ženského reprodukčního systému, neschopnost vydržet ovoce a představit dítě.

Chlamydia - parazity závislé na dýchání hostitelských buněk. Vyvládnutí práce:

  1. genitální infekce;
  2. ornitóza;
  3. Nemoci dýchacího ústrojí.

Chlamydia je distribuována u lidí a zvířat. Například kočky trpí kočkami, gastem a plicemi. Diagnostikovat stejnou polymerázovou reakci.

Mezi lidmi je nejběžnější tvar provokovaný genitální patogeny. Chlamydia vyvolává porušení močového systému, vede k vývoji zánětlivých procesů v dutině pánve a tvorbě adheze.

cervikální erozi

Charakteristické komplikace u žen:

  • endocervicitizace;
  • uretritida;
  • cervikální erozi;
  • artritida;
  • Sunflow v pánevní dutině;
  • mimoděložní těhotenství;
  • časté potraty;
  • neplodnost.

Muži sledují:

  1. cystitida;
  2. proctitida;
  3. prostatitida.

Diagnostika

Výzkum Chlamydia

Špatro na chlamydii metodou PCR - přesný způsob stanovení je patogen přítomný v těle. Mikroskopická technologie zahrnuje získání biologického materiálu a další reprodukci v laboratorních podmínkách.

Reakce polymerázové řetězce se provádí po přijetí:

  • zkreslení z uretry;
  • Tajná prostata;
  • z čípku;
  • Vagina tkaniny.

Doma, polymerázová reakce se provádí pomocí expresního testu. Získat takovou lékárnu, biologický materiál - moč. Přesnost této možnosti je menší než laboratorní výzkum na Chlamydii, ale s pozitivním výsledkem není pochyb o tom - je čas jít k lékaři.

Před analýzou

Sušení

Příprava na dodávku biomateriálu - slib přesnosti výsledku. Nezapomeňte, že alespoň způsob a účinný, nedodržení doporučení vede k nesprávnému výsledku.

Přípravná opatření:

  1. 1-3 dny před dodávkami biomateriálů vyloučit sexuální kontakty;
  2. Poslední močení se vyskytuje 3-4 hodiny před plotem materiálu;
  3. Analýza na Chlamydii je prošla 3-4 dny po ukončení menstruačního krvácení;
  4. Nepřijatelné písmo 24 hodin před návštěvou lékaře;
  5. Výjimka léků (především antibiotika), s výjimkou registrováni lékaře, 7 dní před dodáním biomateriálu.

Rysy polymerázové řetězové reakce

Analýza PCR na Chlamydia v laboratoři se provádí na různých biomateriálech. Pokud jsou nyní použity tkaniny genitálních orgánů, močového systému, nyní se používají lékaři přesnou diagnózu slin, semenné tekutiny, moči. Plot je vyroben univerzální sondou pomocí gynekologických zrcadel.

Při užívání analýzy na Chlamydia metodou PCR je pracovní nástroj umístěn v chráněné kapacitě naplněné transportní kapalinou, utěsněnou hermeticky uzavřenou. Proč je to nutné? Vysoce citlivá reakce, specifická a přesná, tak nepřijatelně penetrace mimozemských bakterií, infekcí a virů. Ve studii výsledných materiálů v laboratoři, část DNA charakteristiky pro Chlamydia. Výsledek je připraven po dobu 6-8 hodin. Přesnost a rychlost jsou zaručena automatizací laboratorního procesu.

Výhody PCR v Chlamydia

Zvolte polymerázovou reakci z důvodu:

  • rychlost získávání výsledků;
  • identifikace skrytých infekcí;
  • všestrannost;
  • citlivost;
  • Schopnost identifikovat patogen DNA.

Těhotenství

Je možné předat PCR na Chlamydia při vstupu do plodu? Jak rozdělit biomateriály v "Zajímavé situaci"? Technologie se shoduje s platným pro ne-vzdálené ženy. Lékaři doporučují podstoupit studii ve fázi plánování dítěte, ale tam jsou situace, kdy nastane potřeba vzniknout po koncepci.

Během těhotenství, analýza na Chlamydia vám umožní zjistit, zda nebezpečí infekce matky a dítěte je skvělé zároveň. Existuje názor, že beamerial plot poškozuje plod. Jedná se o stereotyp, který nemá žádný důvod. Smear se dostane z děložního čípku. Zároveň pracující nástroj gynekologa (sondy, zrcadla) nespadá do dělohy, neublíží mastné bubliny. Bezpečný, bezbolestný proces.

Výhody

Ve srovnání s metodami používajícími protilátky, PCR označuje různé infekce, včetně skrytých, asymptomatických. Použití polymerázové reakce diagnostiky:

  1. Hepatitida b, c;
  2. Chlamydie;
  3. Mykoplasma Genitalium;
  4. tuberkulóza;
  5. HPV;
  6. opar;
  7. Helikobakterióza;
  8. mononukleóza infekčního původu;
  9. Trichomoniaz.

Výsledek

PCR v Chlamydia dává jednu ze dvou výsledků:

  • Negativní, když materiál neobsahuje infekční stopy.
  • Pozitivní. Je možné i v případě, kdy protilátky s jinými studiemi ukázaly absenci příčinného činidla. To je vysvětleno citlivostí technologie. Tento výsledek označuje přítomnost infekce ve studovaných buňkách. Výsledkem je kvalitativní, o počtu závěrů nelze provést.

S pozitivním výsledkem lékař určuje, jak objasnit diagnózu a jakou léčbu je vyžadováno.

Pcr

škrábání

Materiál laboratoře se získá plastovou sondou nebo gynekologickým kartáčem. Látky získané se shromažďují v kuželové hermetické jeden a andded dolaru trubice, naplnit neobsazený prostor narůžovělé média.

Jednorázové zkumavky, sterilní. Materiály pro výzkum Chlamydia se dostanou z uretry, Cervix. Je nepřijatelné, že smear obsahuje krev, takže škrábání pečlivě.

Studium biomateriálu je vyrobena zesílením. Proces poskytuje přesný výsledek po dobu 6-8 hodin. V tomto případě se sekvence DNA zkopíruje v důsledku DNA polymerázy. V každém cyklu je zaveden základní nátěr. Změna cyklů poskytují teplotní režim.

Vysoká citlivost - výhoda PCR na Chlamydia ve srovnání s ELISA a imunofluorescenčním výzkumem.

Reakce probíhá ve třech fázích:

  1. Zvýšení teploty na 94 ° C otáčí molekulu DNA do jednoho řetězce (denaturace);
  2. jsou spojeny krátké syntetické fragmenty se specifickými oblastmi proteinových řetězců (žíhání);
  3. Nové DNA jsou syntetizovány při zahřátí na 70 až 72 ° C (polymerace).

Přesnost zaručena výjimkou křížových reakcí.

Sčítání

Sex infekce

Navzdory prevalenci a nebezpečí Chlamydia, PCR odhaluje nemoc v aktivní a latentní podobě. Doporučuje se provést studii při prvních příznakech infekce a po léčbě onemocnění.

Neváhejte jít k lékaři, podezřelý sex infekce! Pro ženu, zejména pro budoucí matku, je důležité sledovat zdraví a včas kontaktovat kliniku. Pamatujte si, že spuštěn Chlamydia vede k vážným lézím orgánů a neplodnosti. Analýza metodou PCR, žena nejen zjistí přítomnost chlamydie v těle, ale také přijímá přesné údaje o jiných patogenech, včetně skrytých.