Chlamydia je

Chlamydia je nemoc, která je mnohem větší, než je považována za. Proto je důležité a nezbytné mluvit o tom, jaká infekce je a jak to platí pro jaké příznaky jsou, jaké metody prevence existují a co je nejdůležitější - co dělat. První a nejdůležitější věc, kterou potřebujete vědět, Chlamydia - sexuálně přenosná infekce.

To znamená, že prevence znamená bezpečné sexuální vazby. Ale první věci.

Co je chlamydiasis?

Urogenitální chlamydia je onemocnění infekčního geneze, který je způsoben bakteriemi Chlamydia trachomatis.

Jedná se o jedinečný mikroorganismus, což je bakterie, a virus.

Nalezení do těla, Chlamydia způsobuje řadu patologických procesů, lámání díla různých orgánů. Nejčastěji tento proces podléhá tělu žen. Chlamydie však podléhá oběma mužům - podle statistiky o něco méně než polovina mužů žijících v sexuálním životě podléhají této nemoci.

Nejzajímavější je, že na klinice Chlamydia mohou být místní projevy minimální, a ani neexistuje. Ale klouby, srdce, plíce trpí, i když se necítíte.

Funkce chlamydie jako mikroorganismu je schopnost opustit klec bez jeho zničení. Je to tato "měkká akce", můžete vysvětlit, proč příznaky nejsou vyslovovány vyslovovány. Kromě toho má Chlamydia výrazná akce proti DNA a RNA buněk. To je další fakt, takže chlamydie jako viry.

Chlamydia je nápadná a bez toho slabého těla, takže každý člověk se projevuje svou vlastní cestou. Někdo bude mít sexuální cesty, někdo má plíce.

Jak je přenášena Chlamydia

Chlamydia způsobila Chlamydia trachomatis, od osoby k lidskému sexuálně. Dalším způsobem je intrauterinní přenos infekce a infekce při průchodu sexuálními cestami infikované ženy.

Vstupní brána pro infekci jsou sexuální sliznice.

V lidském těle je Chlamydia schopna existovat ve dvou formách - ve formě elementárních telat, kteří žijí mimo buňku, a ve formě retikulárního taurusu žijícího ve válcové epitelové buňce.

Za prvé, základní volající je připojen k hostitelské buňce, a pak dochází k fagocytóze a buňka se postupně pohybuje do retikulárního tvaru.

Během prvních 72 hodin vyskytuje intracelulární vývoj bakterie, pak se začíná množit. Postupně se sousední a vzdálené buňky podrobí infekci.

Inkubační období se pohybuje od 14 do 30 dnů. Dále se mohou objevit středně vyslovené klinické reakce. U mužů a žen, budou vypadat jinak.

Kdo rizika nemocní

Skupina rizik zahrnuje především ženy vedoucí nebezpečný sexuální život. Riziko se také zvyšuje, pokud došlo k sexuální kontakty s více než jednou osobou v krátkém časovém období. Skupina rizik zahrnuje také muže a ženy, které měly sexuální kontakt se zástupci nejstarší profese. Povinná studie pro Chlamydia pro oběti znásilnění.

Klinické studie umožnily identifikovat závislost: počet sexuálních partnerů ovlivňuje riziko a četnost Chlamydia. Nezáleží na tom, jaký pohlavní styk se konalo - genitální, anální nebo ústní.

Jakákoliv sliznická membrána podléhá tomuto onemocnění a účinkům této bakterie.

Co analyzuje chlamydia

Diagnóza Chlamydia je dvě komponenty:

jeden. Klinické symptomy (pokud existují).

2. Laboratorní diagnostika.

Klinické symptomy jsou určeny cílovým orgánem.

Mezinárodní klasifikace onemocnění upozorňuje na obrovský počet forem:

  • urethritis - Zánět močových cest
  • Epididimit (Zánět přívěsků vajec)
  • Orchit (Zánětlivý proces v varlatech)
  • OrchievePididimit
  • cystitis - Zánět močového měchýře přímo
  • cystouureteritida - Kombinovaný zánět
  • Parauretrit (zánět parapeterálních žláz a pohybů)
  • prostatitida (Zánět gland prostaty)
  • funiculitis (Patologický proces osiva)
  • Vesikulit (léze osiva bubliny)
  • Kuverit (zánět bulburetrálních žláz) a mnoho dalších

Po přečtení charakteristických příznaků každého z nich můžete pochopit, co očekávat.

Dále je nutné provádět vysoce kvalitní laboratorní diagnostiku:

  • Snížení s barvou podél Romanovsky-gymzea - ​​umožňuje určit inkluze chlamydie v válcových epitelových buněk
  • Způsob přímé imunofluorescence za použití monoklonálních protilátek proti proteinovým bakteriím
  • Kulturní metoda - setí na konkrétním prostředí, následované studiem bakteriální flóry
  • Enunimální diagnóza - studium enzymatické aktivity bakterií
  • Transkripční amplifikace - poslední úspěch v diagnostice pohlavně přenosných onemocnění, které určuje ribozomální RNA v vzorcích odebraných od pacienta
  • PCR (polymerázová řetězová reakce)

Nejúčinnější jsou PCR a plodiny, v případě přítomnosti zahraničních symptomů může potřebovat další vyšetření.

Kombinace vysoce kvalitního vyšetření gynekologa nebo urologa, stejně jako včasné laboratorní diagnostika umožňují zahájit terapii včas.

Jak zabránit Chlamydii

Chlamydia je nebezpečná s komplikacemi, které mohou vzniknout bez léčby. Ano, velký počet lidí dnes jsou dopravci Chlamydia, ještě více než Gonorrhea. Případ je však v žádném případě ve vysokém nekonečnu nebo náchylnosti těla. Problém je jeden - žádná hygiena sexuálního života a špatné povědomí. Aby nedošlo k nemocnému s Chlamydií, nepotřebujete vakcínu nebo jinou specifickou profylaxu.

Musíme si jen pamatovat a držet se takových pravidlech:

jeden. Mít sexuální kontakt s jedním sexuálním partnerem, je žádoucí - pravidelně podstupující zkouška od lékařů. Nebyli jsme přijati, ale zdraví jednoho partnera je zdraví párů a rodinného zdraví v perspektivě.

2. Eliminovat náhodné sexuální vztahy, protože počet partnerů roste a riziko vychystávání Chlamydia.

3. Použijte kondom. Jeho úlohou nejen v prevenci nežádoucího těhotenství, ale také v ochraně proti pohlavně přenosným infekcím. Žádné jiné prostředky antikoncepce to nedává.

čtyři. Pravidelně zkoumány se základními lékaři - terapeutem, gynekologem / urologem, alergikem, ent.

Jak je vidět, nic neskutečného a složitého v prevenci chlamydie. Všechno je k dispozici a srozumitelné, ale z nějakého důvodu roste počet nemocných lidí. Odpověď na logickou otázku - osobní odpovědnost každého pro své sexuální a sexuální zdraví.

Ve vyspělých zemích jsou normální kontroly lékařů normou a každý teenager ví o hygieně. Pravděpodobně proto počet sexuálně přenosných onemocnění v těchto zemích není společným fenoménem. Pokud jde o země post-sovětského prostoru, je situace s pohlavními onemocněním děsivé. Změnit to Nelze lékaře, to je úkolem demolly lidmi sami - aby se postarali o vaše zdraví, morální vzhled a včasné přijetí lékařské péče.