Jaký je rozdíl mezi tablety angelica z angelica micro

Kvalita života žen, které jsou v bodě Klimaků, může být zlepšena použitím drog. Mezi prostředky substituční hormonální terapie, kombinovaný lék Angelik nebo Angelica Micro, který vyplňuje nevýhodu jak estrogenu, tak progesteronu. V závislosti na stupni závažnosti menopauzálního syndromu, přítomnosti patologií, využívají výběr pilulek Angelik nebo Angelica Micro se sníženou dávkou hormonálních látek.

Tablety Angelik a Climax

Tablety Angelik a Angelica Micro vyrábějí velkou německou farmaceutickou firmou Bayer Pharma. Lék je určen pro substituční hormonální terapii ve fázi vstupu do vyvrcholení u žen. Angelik tablety a analogové mikro provést funkci odstranění projevy menopauzálního syndromu, ale ne vždy nástroj lze snadno aplikovat. Existuje řada omezení pro léčbu symptomů menopauzy hormonálními prostředky.

Vyvrcholení doby u žen často vyžaduje lékové zásahy. Část pacientů gynekologa transferuje tuto nevyhnutelnou fázi bez výrazných příznaků, ale drtivá většina žen se setkává s řadou obtíží doprovázejícího vrchol. Tento tah je fyziologický, ale často zanechává negativní známku v obvyklém životním životě ženy. Nemoci a symptomy, které jsou doprovázeny Climaxem, mohou vyžadovat jmenování hormonálních tablet.

Důvodem výskytu Klimaks je snížit zásoby vejce. Každý měsíc, úrodná žena dozrává dominantní folikul, jehož stěnové buňky produkují ženský sex hormon - estrogen. Po ovulaci se dojde k ovulaci, je folikul transformován na žluté tělo produkující progesteron. Díky harmonickému procesu zrání folikulů, ovulační menstruační cyklus je pravidelný.

Různá patologie vaječníků, nadledvinek, štítné žlázy, imunitní systém přeruší tuto křehkou rovnováhu a často vedou k porušení cyklu, absence ovulace, krvácení a endometria hyperplastických procesů.

Climax není patologický stav. Jeho urážka je přírodní a vzhledem k poklesu estrogenních výrobků, protože počet zrání folikulů se s časem klesá. Druh nepřítomnosti ovulace se nevyskytuje a progesteron. Tělo ženy v období Klimaks prochází kolosálními změnami. Tento stav často vyžaduje příjem léků nahrazujících své vlastní hormony. Nejčastěji se používají různé tablety, zejména Angelica.

Chcete-li zmírnit Climax příznaky, používá se několik skupin drog:

  • tablety, gely nebo svíčky obsahující pouze estrogeny;
  • kombinované prostředky včetně analogů estrogenu i progesteronu;
  • Zeleninové estrogeny.

Potřeba použití tablet definuje pouze zúčastněné lékaře. Hormonální přípravky berou nejen pro zpoždění stárnutí. Estrogeny v životě ženy hrají velmi důležitou roli, protože receptory k nim jsou v různých tkáních a orgánech.

Dámské pohlavní hormony jsou nezbytné nejen pro reprodukční funkci, poskytují ženského vzhledu, normální fungování kardiovaskulárního systému, regulaci krevního tlaku, hustoty nucených kostí, lipidů a sacharidy výměny.

Climax se nevyskytuje ostře. Vyznačuje se několika po sobě jdoucích obdobích:

  • Časný a pozdní fázi premenopauzy, která proto začíná přibližně 43-46 let a končí na 50-51. Toto období je popsáno postupným zaměřením funkce vaječníků a končí poslední menstruací;
  • Menopauza představuje období vypočtené od data posledního měsíce v životě ženy. Trvá jeden rok. Účelem se datuje v průměru - 50-51 let;
  • Perimopauza je časový interval, který pokrývá 5-6 let před ukončením menstruace a 1-3 roky po. Během tohoto období se nejčastěji vyvíjejí různá onemocnění v důsledku nástupu Klimaks;
  • Postmenopauza trvá až 65-69 let, během které funkce vaječníků zcela fade. Dále přichází stáří.

Všechny stanovené lhůty vytlačování ovariálních funkcí jsou menu nebo vyvrcholení. Načasování jeho výskytu je individuální. Pokud Klimaks dojde dříve než 40 let, mluví o časné menopauze, po 55 letech - asi pozdě.

Hormonální tablety mohou být přiřazeny během období Premanopause, když je menstruační funkce stále uložena. Kombinované přípravky estrogenů a progesteronu jsou předepsány pouze při uložení (ne vzdálené) dělohy.

Climax může být jak přírodní fázi a inicioval umělé způsoby. Umělá menopauza se vyvíjí během ozařování vaječníků, jejich resekce na onemocnění, a také léky, když je výroba estrogenu potlačena léky.

Když se vyskytne Climax, žena čelí následujícím příznakům:

  • Bolest v páteři, pánevní, kosti femuru, což je výsledkem snížení hustoty minerálů kostí;
  • Zlomeniny, které jsou často tvořeny v kostech předloktí, kartáče, páteře;
  • vyblednutí kůže, křehkost vlasů, jejich ztráta;
  • depresivní stavy, psychóza, ostré výkyvy nálady, plasticita, podrážděnost;
  • bolesti hlavy, závratě, mdloby;
  • pocity tepla, takzvané přílivy, doprovázené intenzivním pocením, zimnou;
  • suchost sliznic pohlavních traktů, bolestivé pohlavní styk, zánětlivá onemocnění vulvy a vagíny;
  • Snížení sexuální přitažlivosti;
  • Hmotnost Set.

Závažnost příznaků Klimaků se liší. Ženy, jejichž historie je zatížena gynekologickými patologiemi, onemocněním endokrinního systému, nervového a kardiovaskulárního, přenosu Climax těžší. Hormonální pilulky v těchto případech umožňují přenést menopauzu snadněji, stejně jako se vyhýbají asociovaným onemocněním: arteriální hypertenze, obezita, osteoporóza, deprese.

Tablety Angelik a Angelica Micro jsou široce používány v gynekologii ve fázi menopauzy. Přípravy pomáhají vrátit mládež pacientům, rozšířit menstruační funkci, která určitě pozitivně ovlivňuje psycho-emocionální pozadí.

Hormonální pilulky Angelik a Angelic Micro, jmenovaný v počáteční fázi Klimaků, mají následující účinek na tělo ženy:

  • Normalizuje menstruační cyklus, uměle simuluje zvýšením endometriální, reprodukční funkce není obnovena;
  • zlepšuje stav kůže, vlasů, hřebíků;
  • zabraňuje vymývání vápníku z kostní tkáně;
  • podporuje normální absorpci iontů vápníku ve střevě;
  • Obnovuje sliznickou membránu Vagina a vulvy, což zajišťuje správné zvlhčující;
  • Eliminuje přílivy;
  • zabraňuje množině zbytečných kilogramů (s výhradou nepřítomnosti přejídání);
  • přispívá ke zlepšení nálady, zlepšení spánku, obnovuje sexuální přitažlivost;
  • Normalizuje lipidovou složení krve, zabraňuje vývoji diabetu.

Hormonální pilulky Angelik a Angelica Micro se mohou vztahovat pouze v nepřítomnosti řady patologií. V opačném případě může použití léčiva vést k nepříznivým důsledkům.

Rozdíl Angelica od Angelica Micro

Výrobci handhide produkují lék pro různé účely a kontingent. Pro ženy, které potřebují potlačení přílivů, hypertenzní krize, je normalizace psycho-emocionálního stavu předepsáno prostředky obsahující méně hormony - Angelik Micro. Jedna tableta obsahuje estradiol 0,5 mg, dotrerie - 0,25 mg.

Classic Angelica je předepsána pacientům v Climaxu. Jedna tableta obsahuje 1 mg estradiolu a 2 mg chloru.

Kalkulační droga

Tablety se skládají z aktivního hormonálního a pomocného.

Na aktivní složky léčiva, včetně analogu mikro zahrnují:

  • estradiol;
  • Chlór.

Pomocné látky léčiva pro léčbu Klimaků jsou následující:

  • laktóza;
  • škrob;
  • Povidon;
  • stearát hořečnatý;
  • makrogol;
  • mastek;
  • oxid titaničitý;
  • Oxid železitý (červený barvivo).
Přítomnost Angelie a analogu mikro laktózy ve složení tablet by měla mít na paměti ženu s nesnášenlivostí na mléčný cukr. Lék může způsobit meteorismus, průjem, který je zastaven laktázou obsaženou v různých prostředcích, například v laktazaru.

Dávková forma

Hormonální lék Angelica a Angelica Micro jsou propuštěny pouze v tabletách. Každá tableta je reliéfní "DL", která je obklopena šestiúhelníkem. Tablety mají šedo-růžový plášť.

Angelica se vyrábí v puchýře, z nichž každá obsahuje 28 tablet. Jeden kartonový obal může obsahovat 1 nebo 3 puchýře.

Terapeutická akce

Tablety Angelik a Angelica Micro mají společný cíl: potlačit vývoj klimakterického syndromu a zabránit řadě nemocí spojených s vyvrcholením. Drogové modely menstruačního cyklu a vyplní nedostatek vlastního estrogenu a progesteronu.

Farmakodynamika

Součást léku Angelica Estradiol je nahrazovač hormonu první fáze menstruačního cyklu během menopauzy. Estradiol z léku je totožný s přírodním sexem steroidem.

Estradiol lék Angelik vyplňuje nedostatek vlastního estrogenu během menopauzy. Látka tedy provádí následující funkce:

  • potlačování poruch psycho-emocionální vyvrcholení;
  • inhibice vegetativních porušení - přílivy, nadměrné pocení, poruchy spánku, nadanxcitace, podrážděnost, srdečnost pocity, bolest v srdci, závratě, bolesti hlavy, potlačení libida, bolesti ve svalech a kloubech během menopauze;
  • Zabraňuje involuci kůže a sliznic, zejména vnějších genitálních orgánů a vagíny, eliminuje suchost a nepohodlí, které doprovázejí vyvrcholení;
  • Zastaví takové patologické procesy urogenitálního systému, jako močová inkontinence, nepohodlí při močení, časté volání;
  • Upozorňuje ztrátu kostní hmotnosti, vývoj osteoporózy, která zabraňuje rozvoji zlomenin, bolesti v oblasti kostí a kloubů.

Lék Angelica přispívá k syntéze kolagenu v kůži, zabraňuje tomu, aby křehkost a suchost vlasů a nehtů zpomaluje vzhled vrásek.

Díky antandrogenním účinku léky Angelica, počet akné na obličeji, seborrhea, přebytečné slanosti kůže, plešatosti se sníží.

Chlorion je derivát spironolaktonu. Když se používá, efekt je dosažen blízko k přírodnímu progesteronu. Lék nahrazuje chybějící složku, protože druhá fáze cyklu v climax nenastane.

Dovectorin je ve své funkci gestagenu - chemický analog progesteronu - hormonu druhé fáze cyklu. Kromě skutečnosti, že lék má funkci progesteronu, v terapeutické dávce existuje antagandogenní činnost.

Zvláštnost léčiva je absence aktivity glukokortikoidy, což znamená absenci andělku v hmotnosti, edém, potlačení imunity při užívání tablet.

Lék snižuje krevní tlak, který je relevantní při vyvrcholení. Doveperinon zvyšuje odstranění sodíku a vody z těla, díky které hypertenzní krize jsou potlačovány. Kromě toho, kvůli této akci, Angelica pod Klimakse zabraňuje dalšímu hmotnosti, vzhled edém, onemocnění mléčných žláz.

Farmakokinetika

Estradiol Když užívaný uvnitř poměrně rychle vstřebává z gastrointestinálního traktu, proces potravin nemá vliv na sací proces. Po pronikání krve je hormon spojen se speciálními proteiny, které tvoří spojení s pohlavními hormony (globulinové spojující sex steroidy nebo pohlavní vazebné globulines).

Po zrušení léky Angelica je úroveň estrogenu v krvi na vysoké úrovni udržována o dalších 5 dnů. Metabolismus se provádí v játrech, stejně jako v jiných orgánech.

Chloron, který je jednou ze složek Angelica, je velmi rychle absorbován a 2 hodiny po užívání tabletu způsobuje maximální koncentraci krve. Simultánní jídlo nemá vliv na absorpci dokování v žaludku. Látka se neváže v krvi s těmito složkami, které tvoří spoje s estrogenem a glukokortikoidy, proto nemají takové akce. Doveperinone tvoří komunikaci s albuminem a tak přepravovány do orgánů a tkání. Komponenta Angelica může být použita u pacientů s jaterní insuficienci světla a střední závažnosti.

Indikace

Drogová Angelica platí v následujících případech:

  • Za účelem nahrazení vlastních hormonů v menopauzálních poruchách (přílivy, deprese, tlakové skoky a jiné známky);
  • Pro prevenci osteoporózy.

Tablety Angelik Micro musí být používány s takovým svědectvím:

  • přítomnost přílivu průměrného a závažného;
  • suché sliznice;
  • Depresivní poruchy v důsledku vyvrcholení.

Léčivo, včetně analogu mikro, může být použit pouze u uloženého dělohy, protože kompozice obsahuje analog hormonu druhé fáze, který je nezbytný pro udržení normálního fungování dělohy.

Výhody přípravku

Výhody hormonální léky Angelica a jeho mikrodosted Analog Micro je jednoduchost: tablety jsou akceptovány jednou denně, obsahují stejné dávky hormonů a nemohou být zmateny.

Díky substituční terapii se ženy dostávají příležitost zbavit se z takových projevů Klimaků, jako osteoporózy, přílivy, deprese, suchost sliznic membrán genitálních orgánů, porušení metabolismu lipidů, arteriální hypertenze.

Na rozdíl od mnoha jiných hormonálních drog, Angelica nezpůsobuje závislost, zvýšení tělesné hmotnosti, edém, nadměrné shrnutí a akné.

Kontraindikace

Tablety Angelik Micro během Klimakse nelze přijmout v následujících případech:

  • Přítomnost dysfunkčního krvácení z dělohy není menstruační;
  • Endometriální hyperplazie a hojnost krvácení dělohy;
  • rakovina prsu jak současný okamžik a historie;
  • jakýkoliv nádor závislý na hormonu;
  • onemocnění jater v dekompenzační fázi (cirhóza, hepatitida s poruchou funkcí jater);
  • závažná onemocnění ledvin, doprovázená selháním svých funkcí;
  • infarkt myokardu, mrtvice a jiná trombóza;
  • angina;
  • tendence k trombóze;
  • tromboembolismus jakékoli lokalizace;
  • Nemoci koagulačního systému krve s přítomností laboratorních potvrzení (nedostatek antitrombinu 3, nedostatek proteinu C, S, zvýšení hladiny homocysteinu, antiphosfolipidového syndromu);
  • nedostatečnost adrenální funkce;
  • Porfyrie;
  • Porušení metabolismu lipidů;
  • Dětský věk do 18 let.

Drogy Angelik a Angelica Micro nelze užívat během těhotenství a kojení.

Vedlejší efekty

Jakékoliv hormonální prostředky činí významné úpravy homeostázy organismu. Přijaté tablety, když Climax může způsobit množství nežádoucích jevů. Nejčastěji, léky způsobují zvýšenou bolestivost mléčných žláz, vypouštění krve z sexuálního traktu, jakož i bolesti břicha.

Čisticí léčba hormonálními prášky způsobuje pravidelné nepravidelné krvácení.

Nejzávažnější komplikace v recepci hormonálních léků jsou rakovina prsu, arteriální a žilní krevní sraženiny.

Vedlejší efekty:

  • variabilita nálady;
  • bolení břicha;
  • migréna;
  • Endometria a Cervix Polyps.

Nežádoucí jevy s dlouhodobým použitím:

  • tvorba nádorů jater;
  • Maligní endometriální nádory a mléčné žlázy;
  • cholelitiasis;
  • Demence;
  • rostoucí cholesterol;
  • Vývoj insisticulární přítomnosti;
  • Žloutenka a svědění kůže.

Existují nedostatečně prokázané informace o vývoji onemocnění při užívání Angelica, jako epilepsie, astma, porfyrie, červený lupus, malá chorea, sluchová skleróza.

Příležitostně je tam vyrážka a kopřivka.

Způsob použití a dávkování

Příjem tablet Angelik a Analog Micro Climax se provádí podle následujících pravidel:

  • Pokud žena již dříve užívala léky na léčbu Klimaků na neustálém schématu, může být Angelica zahájena v každém dni bez přerušení;
  • V případě terapie s průměrem cyklického příjmu jsou tablety přijímány po skončení předchozího kurzu.

Tablety balení obsahuje 28 tablet. Takové číslo je také obsaženo v přípravku analogu mikro.

Každý den užívá 1 tabletu drogy. Je nutné dodržovat stejné časové období mezi recepcí tablet. Po absolvování všech 28 tablet z balení začne následující den nový. Tak vypadá režim kontinuální náhradní hormonální terapie.

Pokud tablety, včetně dávkování mikro, nejsou včas akceptovány, pak by mělo být provedeno v blízké budoucnosti. Pokud uplynulo více než 24 hodin, pak zmeškaná tableta jako další nepřijímá. Obnovení užívání léků z Klimaků pokračuje, jako dříve. V případě, že použití tablet zastaví, začíná krvácení.

Předávkovat

V případě přijímání velkých dávek tablet (včetně analogu mikro), akutní toxické vlivy nejsou pozorovány. Předávkování je zpravidla popsána nevolnostmi, zvracením, krvácením z sexuálního traktu. Léčba se provádí symptomaticky.

Interakce s jinými léky

Během příjmu tablet z Klimaků a jiných léčivých látek byste měli oznámit lékaře.

Antikonvulzivní léčiva, antimikrobiální léčiva zvyšují výrobu enzymů v játrech, což vede ke snížení akčního a angelického a analogového mikro.

Pokud pacienti v období menopauzy užívají léky, snížení tlaku, pak hormonální znamená tento účinek zvyšují.

Pacienti, kteří trpí mellitem diabetesem, by měli mít na paměti, že hormony pro léčbu menopauzy a současného používání antihypertenzních činidel, nesteroidních protizánětlivých léčiv mohou způsobit zvýšenou úroveň draslíku.

Přijetí alkoholu ve velkém množství s terapií s hormonální přípravou Angelik a analogem mikro je pozorováno zvýšení cirkulace v krvi estrogenu.

Podmínky dovolené a skladování

Všechny hormonální léky pro substituční terapii během menopauzy jsou vydány receptem. Je nutné je ukládat po dobu 5 let při teplotě ne více než 25ºС.

Analogy

Kromě tablet pro substituční terapii během Klimaks Angelik a Angelica Micro, produkovat analogy léčiva, které také obsahují substituci estrogenů a progesteronu. Tyto zahrnují:

  • Božský;
  • Climodiene;
  • Fermoston;
  • Cyklus Proginova;
  • Eviana.

Výměna nebo jmenování analogů se provádí pouze lékařem.

Aplikace s opatrností

Existuje celá řada nemocí a patologických příznaků, ve kterých by měly být s opatrností používány tablety Angelica a Angelica Micro. Tyto státy zahrnují:

  • periodický nárůst krevního tlaku;
  • zvýšená hladina bilirubinu v krvi (Zhilberův syndrom, onemocnění jater, doprovázené žlučem ukradeným);
  • přítomnost předmětů v historii předcházejících těhotenství;
  • diabetes;
  • Myom dělohy;
  • endometrióza;
  • Porušení metabolismu lipidů (zvýšení cholesterolu krve, přítomnost dat na aterosklerózu);
  • kouření;
  • obezita;
  • autoimunitní patologie (Systemic Red Lupus);
  • Poruchy výměny vápníku (hypokalcemie);
  • astma;
  • Srdce patologie doprovázené edémem;
  • Použití tablet, které zvyšují hladinu draslíku krve (diuretika, přípravky draslíku, antihypertenziva).

!!! Na pozadí využití pilulek Angelik, méně často Angelik Micro může vyvinout průlomový krvácení dělohy, jako nežádoucí účinek estrogenu. Také se může zvýšit ve velikostech dělohy, endometriózy pokroku.

S poškozením symptomů endometriózy, vývoje hyperplazie endometria, významný nárůst Mioma během léčby tablety Climax Angelik a Angelica Micro Recepce zrušit.

V některých případech (u žen s tendencí pro Chloazm) může přijít progrese této nemoci. Je nutné omezit pobyt na slunci ženám, kteří užívají pilulky Angelik. Vzhledem k tomu, že Angelik Micro obsahuje méně dávkování hormonů, pravděpodobnost progrese Chloasma níže.

Před jmenováním tablet z Klimaks Angelik a Angelica Micro je nutné eliminovat zvýšenou hladinu prolaktinu a prolaktinového nádoru.

Pacienti s edému angioedému musí být vědomi zhoršení průběhu onemocnění a posílení edému při užívání angelica.

Světelné formy jatic a selhání ledvin nejsou považovány za kontraindikaci na jmenování lék Angelie a analog mikro pro terapii vyvrcholení.

I v případě neexistence údajů o nádorech závislých na hormonu a hyperplastické procesy endometria, hormonální léky by měly být přiměřeny pod přísnou kontrolou lékaře a laboratorního monitorování, který zahrnuje krevní testy pro oncomarkers, ultrazvukové vyšetření.