Poměr žen a mužů z roku na rok

Poměr žen a mužů je rovnováha. Statistiky ukazují, že v roce 2017 je počet mužských populace 50,4%, zatímco ženy - 49, 6%. Od poloviny XX století, počet mužů začal aktivně růst, jak řekl specialisté z výzkumného centra výzkumného centra výzkumu.

Poměr mužů a žen na světě

Podle OSN odpovídají 100 žen na světě 102 mužům. Nicméně, v jednotlivých státech, poměr žen a mužů má znatelný rozdíl.

Martinique Island v čele s seznamem zemí s vysokou samicovou úrovní: 85 mužů spadají na 100 žen. Stejný indikátor je pozorován v následujících zemích:

  • USA;
  • Japonsko;
  • Brazílie;
  • Francie;
  • Německo;
  • Mexiko;
  • Itálie.

Obecně platí, že počet zemí s vysokou úrovní ženské populace je 108.

Spojené arabské emiráty jsou vůdcem mezi státy s vysokým počtem mužské populace: tak, na 274 mužích celkem 100 žen. Vysoké procento mužské populace je také udržováno v takových státech jako Čína, Indie, mezi obyvatelstvem Severní Afriky a na Středním východě: celkem 55 zemí. Rozdíl je asi 6-8%.

Statistiky pro ženy a muže v Rusku

Odborníci se domnívají, že tato situace nevyvinula z toho důvodu, proč se narodí mnoho chlapců, ale pod vlivem dvou dalších faktorů:

  1. Většina žen je zbavena příležitosti zúčastnit se sčítání lidu v důsledku náboženství a kulturního majetku;
  2. V těchto zemích je vysoká úroveň migrujících pracovníků.

Na základě toho odborníci dospěli k závěru, že poměr žen a mužů v těchto státech je stejný.

Nebezpečná situace je pozorována ve východních zemích, kde se nízké procento žen vyvinuly z důvodu potratu potratu. Výzkumníci a samotní orgány naznačují, že podobný vztah, kdy 100 žen představuje 107 mužů, může způsobit násilné akce mužské populace. V Číně, aby se zabránilo nebezpečným důsledkům, přijměte krutá opatření k zabránění potratu a pomoci rodinám ve vesnicích.

Pouze v 21. státě je poměr mužů a žen přibližně stejný.

Poměr žen a mužů v zemích bývalého Sovětského svazu

Studie ukázaly, že země obsažené v bývalém Sovětském svazu jsou zahrnuty do seznamu států, kde obyvatelstvo obyvatelstvo převažuje.

V těchto zemích, rozdíl v délce života obou pohlaví. Tak, v Bělorusku, středního věku mužů dosáhne 65 let a u žen asi 80 let. V tomto ohledu je Belorussia před Sýrií, ale to je způsobeno dlouhou občanskou válkou.

Existuje mylná představa v poměru podlah mezi různými věkovými kategoriemi. Například v Rusku ročně na světě, chlapci se objevují častěji než dívky, a mužská populace převažuje až 30 let. Ale blíže 40 let staré ženy roste. Každý rok se tato mezera v poměru stává více.

Výzkumníci věří, že historické události ovlivnily takový rozdíl. Sčítání lidu z těchto časů ukazuje, že od 1900, 99 mužů v Rusku odpovídají 100 ženám.

Statistiky pro ženy a muže v Rusku

Od roku 1917 pokračoval počet žen na území sovětských států, pak byl ovlivněn hlad a stalinistická represe. 1940 na 100 žen účtovalo pouze 92 mužů. Po roce 1945 se rozdíl v poměru zvýšil, ukazatel mužů klesl na 82. Na Ukrajině bylo pozorováno ještě menší procento, kde byl indikátor roven 80 ° C. Na začátku století XXI se úroveň rozrostla a 90 mužů představovalo 100 žen v SSSR.

Důvod pro rovný poměr pohlaví na světě

I přes války a jiné kataklyzmy zůstává poměr mužů a žen na světě vždy přibližně stejný. Je nemožné volat přesné důvody tohoto jevu, ale vědci naznačují, že ovlivňuje potřebu zachovat lidský rod, pro které je důležité udržet poměr podlah v rovnováze.