Porod: výhody pro budoucí matky

Porod: Výhody pro budoucí matky

Když by měl dítě začít?

Většina žen se začnou narozením 37 před 41 týdnů Těhotenství. Předpovědět, jaký den bude porod začne, je to téměř nemožné, ale můžete Vypočítat přibližný termín zahájení, S vědomím data prvního dne poslední menstruace a průměrná doba trvání menstruačního cyklu. Chcete-li to udělat, použijte Speciální kalkulačka Na našich webových stránkách.

Nicméně, dokonce znát přede-datum narození, žena nemůže být jistá, že by porodil tento den. Ve skutečnosti, pouze každá 20 žena dává den narození, počítáno pro tento vzorec.

Jak pochopit, kdy bude porod? Můžete se dozvědět o bezprostřední aproximaci tohoto dne, všimnout si Harbingers narození.

Jak pochopit, že narození začalo?

Narození mohou začít odlišně od různých žen. Ve většině případů začíná porod s výskytem bolestivého Bitva, Ale asi 10% případů, začátek práce označuje prasknutí fetálních mušlí a Festival vody.

Když je čas do nemocnice?

Se začátkem bolestivých bojů (bolest v oblasti dolní části zad nebo na dně břicha, jako během menstruace), musíte vzít hodinky nebo stopky a oslavovat Frekvence bojů A jejich trvání. Tyto informace vám pomohou rozlišovat reálné kontrakce z tréninku, a také pochopit, kdy je čas jít.

Takže musíte jít do mateřské nemocnice, pokud:

  • Boje jsou pravidelné a zdají se přibližně každých 5 minut. Pokud je mateřská nemocnice více než 30 minut od vašeho domova, pak následuje cestu v intervalu mezi boje za 10 minut.
  • Bojová trvá nejméně 30 sekund.
  • Vy Voda se vzdala. I když necítíte bojy, po stěhování vody byste měli kontaktovat svého lékaře, nebo jít do mateřské nemocnice.

Fáze narození

Narození je dostatečně dlouhý proces, během něhož tělo ženy podstoupí změny nezbytné pro narození dítěte. Ohrožuje 3 fáze porodu: otevření děložního čípku, narození dítěte a narození placenty. Zvážit každou fázi zvlášť.

První etapa porodu: Cervikální zveřejnění

Aby se plod opustil dělohu, mělo by být odhaleno v krku. Výstup dělohy dělohy je nejdelší fází narození, která prochází několika fázemi.

  • První fáze popisu děložního čípku se nazývá latentní, protože často ženy si ani nevšimnou, že porod už začal. Během latentní fáze porodu začíná krk postupně změkčit a expandovat, dosáhnout stupně zveřejnění od 0 do 4 cm. V této fázi se žena cítí Slabé bojy, Chybí bolesti v oblasti pásu nebo spodní části břicha. Interval mezi boje je obvykle více než 10 minut.

Co dělat? Snažte se udržet klid a oslavit frekvenci a trvání souprav. Je příliš brzy na to, abyste šli do mateřské nemocnice, protože latentní fáze práce může trvat asi 8-12 hodin, pokud je to první porod, a asi 4-6 hodin, pokud je to druhý narození. Pokud se kontrakce objevily během dne, pak můžete pokračovat v domácím nabídkám (nicméně, zkuste se k obšírnému). Pokud se kontrakce objevily v noci, zkuste spát: měli byste dostat sílu před prvním. Pokud nemůžete usnout, dělat v nějakém neúnavném podnikání odvádět (sledovat televizi, dokončit vaření do mateřské nemocnice).

  • Poté, co Cervix odhalil 4 cm, dojde k druhé fázi, Aktivní porod. Boje jsou silnější a interval mezi nimi je snížen. Obvykle se v této fázi objeví boj každé 3-5 minut a trvá asi minutu. Pokud se voda nepohnula dříve, s největší pravděpodobností odejdou v nadcházejících hodinách. Aktivní fáze práce trvá 3 až 5 hodin.

Co dělat? Je čas jít do mateřské nemocnice. Chcete-li se vyrovnat s bolestí, použijte techniky dýchacích cest, změňte polohu těla a používejte jiné techniky popsané v článku: Jak se vyrovnat s bolestí během porodu.

  • Třetí fáze Zveřejnění začíná poté, co krk odhalil na 7-8 cm. Během této fáze, žena v práci zažívá nejvíce Intenzivní bolest. Boje se objevují s velmi krátkými intervaly z 30 sekund do 2 minut a posledních 1-1,5 minuty. Kromě boje, žena zažívá silný tlak na drtí, což někdy srovnává s touhou jít dovnitř a velký. Doba trvání této fáze je průměrně 1-2 hodiny. Na konci třetí fáze je čípek odhalen na 10 cm a Objeví se krabičky.

Co dělat? Nezapomeňte správně dýchat a poslouchat poradenství zdravotnického personálu (porodník nebo lékař). I když chcete křičet, zkuste to neudělat, že neztratíte drahé síly. Můžete se zdát, že bolest je nesnesitelná a nikdy nekončí. To je normální. Pamatujte si, že porod je velkým úkolem, že, nicméně, ty síly. Představte si, že vaše budoucí dítě, které jde dolů dolní cestu k porodní cesty a bude brzy se s vámi setkat.

Druhá etapa porodu: Narození dítěte

Po zveřejnění děložního čípku dosáhla 10 cm, začíná druhá etapa narození. Obvykle se v tomto bodě, pocit ženského mění, a začíná zažít Humes (neodolatelná touha stae).

Pokuste se truchlit jen v okamžiku, kdy bojuje. V tomto případě budou tahy nejúčinnější a dítě bude rychle postupovat generickými cestami. V období mezi boje, které mohou trvat několik minut, zkuste relaxovat co nejvíce a relaxovat, abyste naplnili sílu nahoře dalšího záchvatu.

Stupeň dítěte může trvat od 20 minut do několika hodin. Opouští vaše Lono, dítě zveřejní Váš první výkřik, A připoutatel dá dítě na břicho. Dítě je pak mírně zabalené a v případě potřeby vyčistěte svůj výtok a ústa z hlenu.

Třetí etapa porodu: narození posledního

Nejtěžší fázi narození za sebou, ale narození ještě není dokončeno. Začíná poslední třetí etapa, během kterého se narodí: placenta Spolu s pupečními pupečními a plodnými mušlemi. Boje pokračují, ale stávají se slabými a prakticky nezpůsobují nepříjemné pocity. Pokud příspěvek neodejde na vlastní pěst, může převodník masovat břicho. Zpravidla je to dost pro placentu opustit dělohu. Třetí rodné období trvá 5 až 30 minut.

První hodiny po porodu

První 2 hodiny po porodu Budete s největší pravděpodobností strávit v pracovním sále. V této době bude novorozenec zkoumá lékař a v některých mateřských nemocnicích, dítě může být stručně přeneseno, aby se mladá maminka odpočívat. Pokud novorozenec nebere, zkuste jej krmit prsy. Krmení v prvních hodinách Po porodu má příznivý vliv na stav dítěte, pomáhá snížit děloha a snížit krvácení a také stimuluje rychlý příchod mléka.

V prvních hodinách po porodu můžete zažít nevolnost, zvracení, třesoucí se, chlazení nebo pocit úplného vyčerpání. To je normální.

Pokud jste v pořádku s vámi a vaše dítě, pak 2-3 hodiny po porodu budou převedeny na oddělení. Sestry budou pravidelně měřit váš krevní tlak, puls, tělesnou teplotu a budou také kontrolovat, jak hojně děložní krvácení. Výběr krve ze Sex Tract po dodání může být extrémně hojný. Zpravidla neohrožuje zdraví mladé matky a krvácení se stává méně hojným. Krvácení jedné nebo jiné hojnosti však lze udržovat po dlouhou dobu. Tyto alokace se nazývají Lochia. Lochi, Zpravidla to trvá asi 4-6 týdnů.