Důvody anotačního cyklu, co to je

Annuulatory zvané monofrazický cyklus menstruace, když nedochází k ovulaci a žluté tělo se nevyvíjí. V tomto případě může být menstruace pravidelná. Eliminovat pomazání fyziologické a patologické.

Menstruace: Norma

Rip folikul při ovulaci

Studium inhibičního cyklu, není možné správně pochopit otázku, není jednorázový pojem normální menstruace.

Menstruační cyklus je rozdělen do dvou fází. První (folliculin) - období zrání vejcích. Způsob se koncentruje v dominantním folikulu vaječníku. Dále přichází ovulace, když dojde k meze folikulu a buňka spadá do děložní trubky, kde se děloha jdou. Bod ovulace - místo tvorby žlutého těla produkujícího progesteronu. Normální fungování systémů poskytuje úspěšný těhotenství. Po ovulaci začíná druhou (luteinovou) cyklu, která končí menstruací.

Rip folikul při ovulaci

Těhotenství je možné, pokud zralá oplodná buňka upevněná v děložní stěně a žluté tělo vytváří hormony, pohybující se do placenty. Za nepříznivých podmínek, žluté tělo zmizí, a po 2 týdnech se menstruace obnoví.

Druhá fáze se vyznačuje růstem endometria dělohy, protože tělo je připraveno pro hnojení a přijetí buněk. Krvácení s menstruací - odmítnutí sliznice membrány.

Anulace

Plánování těhotenství

Když menstruace v ženském organismu, cyklická změna v počtu hormonů. Kombinace hormonálního pozadí a funkčního dělohy umožňuje otěhotnět. Ovulace trvá den. Obvykle se děje uprostřed cyklu a žena se prakticky necítí.

Plánování těhotenství, budoucí matka monitoruje stav těla s pomocí:

  1. analýzy hormonů;
  2. kalendář;
  3. Ultrazvuk;
  4. Měření teploty.

Na výstupu z dozrávající buňky se problémy v kombinaci v termínu "pomoznací". To znamená, že tělo nezažeje problémy s menstruací, ale vejce v západce nenechává folikul. To nemá vliv na pohodu ženy, příděly jsou zachovány pravidelné, endometrium roste normálně. Desetový cyklus zbavený sekreční fáze. Problém je způsoben patologií.

Kromě toho je úhlení pevná:

  • v mladém věku v založení těla;
  • Ženy krátce po porodu;
  • během laktace;
  • S menopauzou.

Normálně dovolí 1-2 anoint cykly za rok na zcela zdravé ženy. S věkem se zvyšuje frekvence pomazání. Přítomnost trvalých non-recyklačních cyklů v reprodukčním věku - patologie spojená s problémy s plodností. Praxe ukazuje, že nemožnost stávat těhotným je jediný signál, který si všiml ženou a stimulující návštěvu lékaře.

Důvody

Zdravé zástupci spravedlivých pohlaví trpí nemožností ovulace v 1-3% případů. Vývoj a normální období se střídají. V tomto případě příčiny anotulatorního cyklu:

  1. Změna situace;
  2. aklimatizace;
  3. Stres.

S ohledem na léčebnou patologii dochází, když:

  • porušení vývoje folikulu;
  • neplodnost;
  • děložní krvácení;
  • Nemožnost lutein fáze.

Provokat patologie: nesprávné fungování vaječníků, selhání v práci hypofýzy hypofýzy, hypotalamus, to znamená, že orgány řídí menstruační cyklus.

Porušení hypofýzy

Systém hypotalamického hypofýzu se projevuje takto:

  1. Hormon stimulující folikulu se nevyrábí v požadovaném množství, které zabraňuje stárnutí folikulu a vylučuje ovulaci.
  2. Normální produkce prolaktinu je nemožné. To vede k poměru selhání hormonů v těle.

Další příčiny nedostatku ovulace:

  • zánět vaječníků, přípojek;
  • nemožnost produkovat genitální hormony;
  • infekční choroby;
  • nervózní, duševní nemoci;
  • nedostatek vitamínů;
  • Nádory hypofýzy;
  • Onemocnění štítné žlázy;
  • patologie metabolismu;
  • předčasný klimatický útok;
  • Vnitřní recepce léčiv, včetně hormonálních antikoncepce.

Patogeneze

Annuluční cyklus je doprovázen nesprávnými fázemi vývoje a degradace folikulu. Pokud je cítí ženský cyklus zachován normální, koncentrace estrogenů roste stříkající. V případě poruch, množství hormonu roste pomalu, monotónně. V klasické verzi anvení je nadbytek estrogenu a nedostatek progesteronu zvláštního. Méně často se situace vyskytují, když estrogen není dostatečně produkován.

U adolescence je pomozka doprovázena nevýhodou hormonů:

  • luteinizující;
  • Prolaktin.

Normální syntéza těchto látek v těle je stanovena v 15-16 letech. Podobné, ale v opačném pořadí, dojde ke změnám, když začne vyvrcholit. S menopauzou se cykly střídají s možnou a nemožnou ovulací a doba trvání menstruačních změn, povaha výběru.

Nápisy

Cyklus Anoint můžete předpokládat následující vlastnosti:

  1. Bazální teplota nemění celý menstruační cyklus.
  2. Změna povahy menstruačního krvácení (snížení objemu).
  3. Zvýšený interval mezi menstruací.
  4. Amenorrhea (nedostatek menstruace).
  5. Jednotné příděly sliznice v průběhu cyklu (v normální ovulaci, vaginální verze jsou zvýšeny, stanou hustou).

Nepřímý ukazatel annování může být pomalý přírůstek hmotnosti, zhoršení stavu kůže a vlasů.

Známky inhibulového cyklu s laboratorními studiemi:

  • 1-2 dny před ovulací se koncentrace hormonů hypofýzy nemění;
  • Koncentrace progesteronu v krvi.

Potvrďte, že předpoklad bude pomáhat ultrazvukem: Pokud folikuly nemění velikosti, endometrium neroste, příčina neplodnosti - pomozkou.

Diagnostika

Diferenciace cyklu s možnou ovulací a bez měření bazální teploty. Pokud je tělo normální, fáze progesteronu je doprovázena zvýšením teploty. S porušováním procesu ovulace je tento indikátor konstantní.

Účinek estrogenu je detekován přijímáním kolpocytologických dat, vedení funkčních testů:

  1. příznak žáka;
  2. Fenomén Fern.

S dynamickým ultrazvukem, aneviev je stanovena, pokud není dominantní folikul.

Pro zajištění správnosti výstupu je nutné v předvečer menstruace projít škrábání dělohy, během kterých se získají tkaniny pro histologické vyšetření. Pokud se škrábání neobsahuje změny sekreční, diagnóza je konečná.

Určení pozadí nemožnosti ovulace, naučit se hypofýza hypofýzy, hypotalamus, štítné žlázy generované hormonálními úřady. Prozkoumejte adrenální kortex a určete přítomnost infekčních, zánětlivých procesů urogenitálního systému. Další možné příčiny neplodnosti by měly být vyloučeny před přijetím případných opatření.

Léčba

Konvenace se vyznačuje proliferativními změnami endometria, takže léčba je částečně zastavena proliferační a stimulační frekvenci.

Tradiční lék praxe Hormonální terapie. Léky jsou užívány intermitentními cykly, se zaměřením na koncentraci estrogenu v krvi pacienta.

Stimulovat správnou menstruaci následujícím způsobem:

  • Skraes endometria;
  • Předepsat gonadotropní léky s kurzem 3-6 měsíců;
  • Intramusnitsky zavádí progesteron (s amenorrhea).

S přebytkem estrogenů a přebytečné proliferace se používá několik cyklů progestiny. S malým množstvím estrogenu v krvi, nedostatek vaječníků předepisují malé dávky léků s tímto hormonem. Léky stimulují sliznice membrány, vaječníky, vytvářejí příznivé prostředí pro růst, vývoj folikulu.

V situaci, kdy je bezdětna spojena se zánětem přívěsků, je vitamín C předepsán a zpracována adnexitida. Vitaminová strava stimuluje rehabilitační procesy a normalizuje syntézu steroidů.

Fyziologická anoordulace nevyžaduje léčbu. Pokud se trvalý pomazaný cyklus stává příčinou neplodnosti, provádí se ovulace ovulace podle léčiv. Schéma stimulace je určen individuálně pro každého pacienta.

Alternativní medicína doporučuje bojovat s neschopností éum vajíčka:

  • Lžíce historiky je nalije sklenici vroucí vody, trvejte na dvě hodiny, filtrování, trvat denně na 4 recepci.
  • Černá lžička Chalf se nalije sklenkou vroucí vody, po 30 minutách přejde k odvodu, pijte třetinu sklenice 15 minut před jídlem.
  • Dvě lžičky Adamova Root jsou naplněny vařící vodou po dobu dvou hodin, pak se voda filtruje a pije čtyřikrát denně.

Před zahájením fytoterapie nebude nadbytečná konzultovat s lékařem.

Prevence

Jod-bohaté jídlo

Slavná profylaktická opatření:

  1. Péče o zdraví v mládeži;
  2. plná výživa;
  3. dostatečná dovolená;
  4. prevence stresu;
  5. Včasná léčba sexuálních onemocnění;
  6. vyhnout se toxickému médiu;
  7. Obohacení potravin s jódem;
  8. Eliminace ozáření záření.

Správným přístupem je Anaplowulation nahrazena těhotenstvím ve 40% případů. Pokud se koncepce dítěte nedochází během roku, lékaři doporučují kontaktovat kliniku pro ECO.