Co zpoždění menstruace po 40 letech

Kritické dny - přirozený proces, který teče v těle ženy a mluví o své připravenosti k provedení reprodukční funkce. Ale to se stane, že tato funkce dává selhání. Co by mohlo být příčiny měsíčního zpoždění po 40 letech a jak závažný je tento problém? Tento článek o tom bude říct.

Změny v cyklu menstruační ženy o 40 let

Žena projevuje tři etapy přímo související s kritickými dny. Vlastenecké období zrání, která trvá 13 až 17 let. Dětský věk - přibližně až 40-50. A vytlačování reprodukčního systému. Věk je specifikován a průměrný - to je velmi individuální termín a každý může být jiný.

V době začátku puberty je asi 400 v vaječnících ženu (někdy až 500) tisíce folikulů. Jedná se o budoucí vejce. Jednou měsíčně od folikulů, pod vlivem komplexu hormonu se tvoří vaječná buňka, která je pak připravena k hnojení, pohybuje se do dělohy. Ovulace začíná. Po dalším počtu času není oplodněná vejce odmítnuta dělohem a nový se stává. Stává se to v první části cyklu. Proces způsobuje bolest a krvácení - měsíčně.

Podle rozměru tohoto cyklu můžete posoudit zdraví ženy. Doba trvání zahrnuje období - od 28 do 35 dnů. Jakmile objem přidělený přírodou, objem folikulů končí, žena vychází z reprodukčního věku, výroba folikulů se zastaví a přichází menopauza.

Pokud jsou v tomto vysokém rytmu selhání - je čas navštívit lékaře. Pokud se otěhotníte, mluvíme o přirozeném průběhu událostí, což vede k zpoždění, ale nic negativního.

Jaké důvody zpožděného měsíčního, s výjimkou těhotenství, po 40 letech?

Co zvážit zpoždění

Pokud dojde ke zpoždění menstruace po 40 letech, a test je negativní, nemusíte paniku. Zpočátku je nutné objasnit, zda nejdelší zpoždění.

Zpoždění je narušením menstruačního cyklu, který se projevuje nedostatkem propuštění. Je však důležité pochopit, že malé zpoždění - až 10 dní - ve skutečnosti ne zpoždění, ale oscilace v cyklu. Mohou být způsobeny nejvíce banální příčinami a neznamená vážné následky. A i když máte zpoždění plánovaných měsíčních období 40 let, důvody, pro které nejsou zřejmé, ale trvá více než 10 dnů, nestojí za obavu.

Ale pokud v 41, 42 let nemáte měsíčně po dobu 2 měsíců, pak je to již mnohem vážnější znamení. Může být způsoben řadou nemocí.

Nepatologické příčiny měsíčního zpoždění u žen po 40 letech

Možné možnosti jsou velmi hodně. Pokud doba zpoždění trvá více než 10 dnů, je pravděpodobné, že souvisí s následujícími hodnotami:

Stres

Tělo je chráněno před zbytečnými zkušenostmi a snaží se zachránit interní zdroje. Proto je až lepší čas, proces produkce hormonu je pozastaven. A pro něj a všechny následné akce v reprodukčním systému. Nebuďte příliš často, abyste se dostali do takového stavu. Život v neustálém stresu ohrožuje problémy se všemi vnitřními orgány.

Změna klimatu

S dlouhým pobytem na slunci nebo v chladné, ostré změně pásů a podnebí se tělo začne přizpůsobit a přizpůsobit. Z tohoto důvodu je často obtížné klidně usnout na novém místě, poruchy žaludku a latence menstruačního cyklu.

Sender Sexual Partner

V důsledku sexuálního styku v těle se vyrábí různé chemické sloučeniny. Pokud váš život má v tomto aspektu určitý rytmus, pak se z jeho směny objevují různé následky. A to nemluvě o tom, že tyto procesy zřídka stojí bez stresových situací.

Opojení

Kouření, alkohol, drogy nepříznivě ovlivňují. A pokud by se tělo v mladším věku mohlo vyrovnat s těmito problémy, pak ve věku 35 let může vyžadovat mnohem delší než čas a zdroje. A mohou být vynaloženy na udržování stabilního provozu reprodukčního systému.

Změna režimu napájení

To je také možnost stresu. A to není jen dieta s ostře omezujícím vás v známých produktech a kalorií. Dokonce i změna pravidelné kuchyně - s evropským až asijským příkladem, může způsobit strašnou reakci.

Ztráta suchého hmotnosti nebo hmotnosti

S významnými změnami hmotnosti (více než 10 kg na 1-6 měsíců), celé tělo začne znovu vytvořit "úpravy" za nové existence. Proto mohou být problémy s pravidelností a trváním cyklu.

Tělesné cvičení

Další možností stresu pro tělo. Zejména pokud jde o zvýšenou úroveň nákladu.

Patologické příčiny zpoždění

Lékařské, gynekologické a nejen problémy, které mohou být hlavní příčinou zpoždění:

  • Procesy nádorů v těle (jako Mioma dělohy přímo spojené s reprodukčním systémem a jinými typy nádorů);
  • Poranění genitálních orgánů (včetně důsledků potratů nebo jiných provozovatelných intervencí);
  • Zánětlivé procesy v reprodukčním systému - dělohy, přívěsky, vaječníky;
  • genetická onemocnění;
  • patologie endokrinního systému;
  • Různá onemocnění lidského kardiovaskulárního systému.

Příčiny nedostatku měsíce, s výjimkou těhotenství, po 40 letech jsou také často přímo související s hormonálním pozadím těla a jeho nerovnováhy.

Zvýšené zpracování testosteronu nebo dysfunkce adrenálových operací může vést k nesprávnému provozu celého hormonálního systému. Tudíž folikuly v těle ženy jsou dost, ale proces odmítnutí a náhradního procesu se nevyskytuje - tělo neobdrží odpovídající signál z toho, jak pracují na hormonech žen. To je vážný problém a příčina neplodnosti. zjistit Kdy a jaký den cyklu, aby se analýza testosteronu.

Menopauza včas

Další možností - brzy vyvrcholení. Podle statistických údajů pochází od 45 do 55 let. Existují však výjimky, když žena přestane být připravena pokračovat v rodu již od 35. Pokud je výběr a předtím, než byly nepravidelné, a jste si jisti, že nejste těhotná - to může být váš případ. Při výskytu předčasné menopauzy provádějí ženy laboratorní studium na AMG. zjistit Kdy a jaký druh cyklu je hormonální antimulama.

Co dělat, když období chybí za 40 let

Poslouchejte své tělo. Co není takové, s výjimkou absence menstruace? Pokud byl proces zpožděn doposud jen pár dní, cítíte všechny příznaky, které se dějí před výskytem menstruace (tahání pocity, vyrážka, výkyvy nálady ...), pak při obavách. Několik dní nebude kritické a nevyžadují zvláštní prostředky k léčbě a zkoumání. Stačí analyzovat naposledy.

Pokud se zpoždění na začátku menstruace za 43 let, příčiny, které nejsou zřejmé, trvá týden, a ne dny, je bolest, závratě, malátnost, zvýšení teploty - okamžitě odkazují na lékaře.

Obraťte se na svého osvědčeného gynekologa, který je dobře znamení s vámi a můžete důvěřovat. Musí znát vaše prehistorie a být schopen rychle vytvořit důvod zmizely alokace, přiřazuje průzkumy a diagnostikovat. Problém latence menstruace je špatný důvod k tomu, aby se schůzka s novým specialistou. Pokud nejsou žádné další možnosti, je nutný komentář i od takového lékaře. V tomto případě nezapomeňte pečlivě prozkoumat samotný lékař, jeho kvalifikaci a recenze. Nebude vést k úplnému důvěře okamžitě, ale rizika sníží vážně.

Začátek menstruace na druhé (a pak pátý) den od zrychleného data - normálně, ale často znamení únavy.

Snažte se, aby stresující situace ve vašem životě zastavil. Dva ze čtyř příkladů zpoždění v lékařské praxi, jedním nebo jiným jsou spojeny se stresem. A lékaři argumentují, že třetí je také spojen, prostě není tak zřejmé.

Zpožděné měsíční za 44 let, důvody, pro které nejsou jasné - dostatečný důvod pro konzultaci lékaře na mimořádné inspekci, i když se deset dní neprošlo. Totéž platí pro zpoždění v jiném věku. Zejména pokud je těhotenský test negativní.

Nevěřte "lidovým lékařstvím", alespoň dokud neuvádíte konečnou diagnózu.

Snažte se přiřadit léčbu sami. Může dokonce negativně ovlivnit vaše zdraví a udělat jen horší.

Neužívejte léky bez receptu. Pokud je to jen proto, že je pro zbytek těla nebezpečné.

Ostré bolesti, krvácení a silná malátnost místo menstruace - dostatečný důvod k tomu, abychom zavolali lékaře naléhavě na domě.

Ukončení vypuštění tělo se snaží naznačit na to, co to zdroje končí a měli byste poslouchat. I když přímo nesouvisí s onemocněním a nemáte nosit dítě. Potřebujete část sil a energie. Častěji, pojďme si odpočinout. To bude mít pozitivní vliv na všechny systémy.