Jaké léky substituční hormonální terapie jsou uvedeny po 45 letech?

Climax - nevyhnutelný fenomén pro ženy, které vyhlížela 45letá hranice. Stárnutí těla je rozsáhlý proces, ve kterém hormony hrají rozhodující roli. Náhradní hormonální terapie (přípravky pro ženy po 45 letech) je příslušným způsobem odstranění fyzikálních a psychologických nepohodlí s osvědčenou účinností.

Co je ugt

Dehydratace kůžeBalzakovský věk se vyznačuje výrazným změnám souvisejícím s věkem, nepříjemným pro každou ženu. To není jen kosmetické problémy ve formě zhoršení kůže, vlasů a nehtů. Hormonální restrukturalizace těla, pozorovaná v tomto věku, je charakterizována poklesem hladiny hormonů izolovaných v nadledvinách, vyčerpání folikulárních zásob vaječníků, vzhledu osteoporózy, psycho-emocionální nestability.

Vyhledávání Elixír mládeže - Problém, relevantní pro tisíce let. Náhradní hormonální terapie ve formě léků pro ženy po 45 letech - účinným způsobem, jak prodloužit mládež a udržet kvalitu života. SGT u žen lze považovat za podvod těla, která již není schopna vyrábět potřebné hormony nezávisle. Jak nebezpečné je použití hormonální terapie pro ženské tělo?

Média obsahují konfliktní informace o racionalitě používání hormonů.

Negativní postoj k jmenování drogy UGT se objevil v důsledku následujících okolností:

  • riziko interference v přirozených procesech stárnutí organismu s nebezpečím porušení hormonálního nařízení;
  • nedostatek povědomí o obyvateli o účinnosti a bezpečnosti TGT nové generace;
  • strach z projevy vedlejších účinků;
  • Předpoklad, že syntetické analogy hormonů nemohou být vydávány, nevědí o skutečné potřebě;
  • O vývoji onkologie na pozadí použití hormonu.

Zjistěte, kde je mýtus a tam, kde lze realitu chápat mechanismem hormonu.

Aby byla zajištěna koordinovaná práce těla při zachování konstantního vnitřního prostředí, hormonální systém pracuje na principu zpětné vazby mezi systémy organismu a mozkem (hypotalamus hypotalamu).

Syntetizace v hypotalamu rilizační hormon stimuluje výrobu folikulity a luteinizačních hormonů. Oni zase provokují výrobu sexuálních hormonů. Mezi ně patří následující:

  1. Estrogen. Stimulují proliferaci endometria, epitelu vaginální sliznice, kontrolují růst prsních žláz, udržuje pružnost cév. Přímo ovlivnit zachování ženské krásy, jemnost kůže.
  2. Progesterons. Hladký proliferativní účinek hormonu estrogenu. Účastnit se přípravy těla k těhotenství nebo plnému průběhu menstruačního cyklu.
  3. Androgen. Účastnit se syntézy estrogenu, krevních proteinů a jater, reguluje hladinu glukózy v krvi. Tyto hormony jsou zodpovědné za sexuální přitažlivost, agrese, iniciativu.

Hormonální nerovnováhy pozorované během změn týkajících se věku provokují následující faktory:

  • vyčerpání folikulární rezervy a hormonální dysfunkce v důsledku stárnutí těla;
  • Snížení citlivosti hypotalamu na hormony;
  • dědičný faktor (genetická predispozice);
  • Porušení metabolismu hormonů v těle;
  • Chirurgické manipulace, odstranění reprodukčního systému (vaječníky, dělohy, přívěsky);
  • Uninterruplikovaný příjem hormonálních drog.

Indikace pro jmenování UGT

Odstranění dělohyNedostatek sexuálních hormonů ohrožuje vývoj menopauzučinových příznaků s různými stupni závažnosti. Nejčastějším indikací pro účely hormonální terapie zahrnují následující okolnosti.

  1. Výrazné menopauzální projevy ve formě přílivů tepla, zimnice, hyperhydropózy, tep, zvýšení krevního tlaku, migrény. Vegetativní porušení paměti, spánek, deprese, redukce libida - typické projevy Klimaks.
  2. Odstranění dělohy, vaječníků, přídavky přispívají k urážlivému umělému vrcholu. V tomto případě je hormonální terapie pro ženy ve formě přípravy poslední generace životně důležitá.
  3. Poruchy urogenitálního systému ve formě bolesti v močení, neplatnosti, inkontinence moči, vzhled suchosti a spalování v intimní zóně.
  4. Vynechat dělohu a vaginu jako celkem hormonální selhání.
  5. Porušení výměnných procesů v orgánech a tkáních (výrazný otok díky složitosti s odstraněním tekutiny z těla, zvyšující hladiny glukózy v krvi).
  6. Strukturální změny v epidermis (suché, peeling, ztráta a ztráta vlasů, vonící talířů na nehty, vzhled hlubokých vrásek).
  7. Vývoj systémových onemocnění endokrinního systému (diabetes, ischemická choroba srdeční, infarkt myokardu, ateroskleróza, Alzheimerova choroba). V tomto případě zvláštní přístup k jmenování léčebného režimu a dávkování definice schématu. S genetickou predispozicí k osteoporóze HGT je nezbytnou ochranou kostní tkáně.

Hormonální terapie může být 2 druhy:

  1. Krátkodobý (3-6 měsíců). Její cílem je odstranit nebo zabránit menopauzálnímu syndromu (včetně těch, které vznikají na pozadí používání různých léků).
  2. Dlouhé (5-7 let). Je zaměřen na zabránění rozvoji pozdních klimakterických projevů na pozadí stávajících systémových onemocnění.

Přípravky

Seznam nových generací přípravků s osvědčenou účinností zahrnuje:

  1. UreminesUremines. Drug založený na progesteronu přispívá k transformacím sekrálů v sliznici membrány dělohy. Má antagandogenní aktivitu, přispívá k neoplazmě buněk a buněčných konstrukcí. V kombinaci s estrogenovými léky eliminuje menopacteric syndrom. Lék je prokázáno ženám pro prevenci děložního misa, endometriózy. V období menopauzy musí být pravidelně užíván ve formě kapslí ústně nebo intravaginální. Stejně tak Lutein, Vooselel, Editor, Duphaston.
  2. TiboloTibolo. Nápravný histogen s androgenní aktivitou. Ukázalo se, že tibolon používá v období přirozené nebo chirurgické postmenopause, aby se eliminoval nedostatek estrogenů, snižoval počet folikulnost a luteinizačních hormonů. Hormonální lék snižuje závažnost menopacterních projevů, zvyšuje libido. Appalogues: Livial, Welleneneen.
  3. FemostonFemoston. Monofasický lék pro estradiol a didrogesterone. Doporučuje se pro použití v postmenopauzálním období, aby se zabránilo ztrátě kostní hmotnosti, prevence osteoporózy, prevence počátečního nástupu Klimaků. Fermoston eliminuje zvýšenou vzrušení nervového systému, bolestivost během sexuálních kontaktů.
  4. Klimen. Medicína ve formě dražé 2 druhy (estradiol Valerat, acetát ciproteronu). Kliten doporučuje ženám jako UGT s primární dysfunkcí vaječníků s ne vzdáleným dělem. Medicína eliminuje depresivní stav, dermatologické problémy, poruchy močových cest.
  5. ProgianProgian. Hormonální činidlo na bázi estrogenu shodného s generovaným vaječníkem. Lék se používá v menopauzálních symptomech a po hysterektomii. Doplnění deficitu estrogenů zabraňuje rozvoji osteoporózy. Často se používá v kombinaci s přípravkem Gestagenov (Duphaston, uremines). Podobná akce poskytuje Angelica, trezekven, relevize, Klioguest, indilin, aktivity.

Správně označená léčba hormonem po odstranění dělohy (hysterektomie), děložní trubky, vaječníky má velký význam. Dokonce i mladé ženy, které prošly operací cítí všechny nepříjemné momenty menopauzálního syndromu ve formě vegetativních dysfunkcí (přílivy, noční pocení, podrážděnost). Se vzdáleným dělem, estrogen může být použit ve své čisté formě, ne zažívá pravděpodobnost vzhledu onkologie.

Přípravky, které se ukázaly jako léčba hormonální pokovování po operaci.

Ovariektomie (odstranění vaječníků)

Odstranění dělohy a děložních přívěsek

Chirurgické manipulace v endometrióze

Aplikační cykly

Monofázický typ recepce

Estradiol + cyproteron acetátEstradiol + norethisteron (norcut, livial)DienaRest + estradiol (Klood, Estrfem)
Levonorgestrel + didrogesteroneEstradiol + medroxyprogesteronEstradiol + Fermoston (Trisexaven)
KlimontormEstradiol a chospirenoneDidrogesterone
TiboloDuphaston
ProgianFemoston

Důležité aspekty

Podle doporučení Světové zdravotnické organizace je účelem léčiv hormonálně nahrazujících v průběhu premenopázy a menopauzy s výraznými příznaky a po ukončení menstruace. Pokud je během diagnostiky odhalena přijatelná úroveň estrogenů, pak může být léčba hormonů zpožděno na chvíli. Alternativně používejte antidepresiva, vitaminoterapie, agenty, které upravují vegetativní porušování.

Je mnohem obtížnější upravit léčebný režim po 60 letech, protože v tomto věku je účinnost hormonální terapie znatelně klesající. Pro ženy stáří je vysoký obsah hormonů nebezpečný pro tělo, pokud existuje onemocnění jater, ledviny, žaludek, systémy tvorby krve.

V posledních letech si homeopatické léky si užívaly velké popularity. Ženy dávají přednost přípravy na zeleninu s nejmenším počtem vedlejších účinků. Účinnost tohoto léku je však velmi pochybná. Homeopatické léky nedávají očekávaným výsledkem porušování kardiovaskulárního systému. Nejsou absolutně účinné v osteoporóze, a to ani v kombinaci s přípravky vápníku.

Nalezení účinných prostředků proti pozadí stávajících kontraindikací je často komplexní i pro zkušeného specialisty. Rozhodnutí o použití hormonálních přípravků po 45 letech je individuální řešení, které je povinné koordinované s lékařem. Někdy konzultace s gynekologem nestačí. Pro pomoc se můžete obrátit na endokrinolog, psychoterapeut, onkologa.

Použití jakéhokoliv léku je určitým rizikem pro tělo. Nalezení efektivního agenta a rozvoj individuálního léčebného schématu - úkolem zúčastněného lékaře.

Po použití hormonů se mohou vyskytnout vedlejší účinky:

  • silné bolesti hlavy;
  • vzhled otoků;
  • svalové spasmodiky;
  • Dyskineze Gasts;
  • rychlá únava;
  • Intimní zóna suchosti;
  • Poruchy koagulace krve.

Stejně jako jakýkoliv lék, hormonální léky mají seznam vedlejších účinků. Vytváří předpoklady pro omezení jejich aplikace.

Do kontraindikace UGT jsou následující:

  • krvácení nevysvětlené etiologie;
  • provozované rakoviny prsu;
  • maligní nádory nebo podezření na nich;
  • Státy Preiprasine (dysplazie);
  • křečové onemocnění;
  • tromboflebitis, tromboembolismus;
  • kardiovaskulární choroby;
  • kameny v rušné bublině;
  • Porušení syntézy tuků v játrech při krmení potravin (venkovní použití);
  • léze jater (hepatitida, cirhóza);
  • revmatismus;
  • těžké diabetes;
  • selhání ledvin;
  • epilepsie;
  • bronchiální astma;
  • obezita;
  • Individuální intolerance.

Jmenování hormonometrické terapie by měla předcházet pečlivou diagnózu těla. Kromě gynekologické inspekce by měly být prozkoumány mléčné žlázy. Cytologické vyšetření krční hlen, analýza srážení krve, výjimka těhotenství je také zahrnuta v předchozích diagnostických komplexu. Integrovaná zkouška a adekvátní terapie přispívají k eliminaci nepříjemných příznaků Klimaků, ponechat si sociální a sexuální aktivitu ženy.