Hormonální náhradní hormonální terapie

S nástupem Premanopauza začíná každá žena čelit příznaky tohoto období, které se objevují v důsledku poklesu koncentrace estrogenů.

Nejčastěji se to projevuje ve vysokém pocení, prudký nárůst tělesné hmotnosti, vývoj arytmie, vzhled suchosti sliznice membrány. Některé ženy mohou vyvinout inkontinenci moči. Porušení hormonálního zázemí ovlivňuje také emocionální stav, protože slovo "climax" pro všechny ženy zní jako věta. Ale neměli byste zoufat, protože moderní medicína nabízí široký výběr hormonálních léků, které pomáhají snižovat symptomy nebo se z nich zbavit.

Hormonální léky mohou být rozděleny do dvou kategorií.

  1. Léky, které obsahují estrogen. Tento typ léků je přiřazen po odstranění dělohy - hysterektomie.
  2. Kombinované hormonální léky, které zahrnují progesteron, kromě estrogenu.

Náhradní hormonální terapie je považována za optimální možnost, jak se zbavit jasného klinického obrazu vyvrcholení.

Nezapomeňte, že náhradní hormonální terapie s novými výrobními léky by měla být jmenována pouze lékařem, nezávislý příjem těchto léčiv může situaci zhoršit pouze tím, že způsobuje velký počet vedlejších účinků.

Climax a HGT

Vzhledem ke snížení své činnosti se vající ženy přestanou produkovat dostatečný počet estrogen, což ovlivňuje nejen reprodukčního zdraví ženy, ale také na všeobecné pohody. Vzhled prvních příznaků Klimaks dochází dlouho před nástupem menopauzy. Kromě výše uvedených příznaků je pokles libida. Malé procento toleruje vyvrcholení klidně, jako obvyklé hormonální restrukturalizace těla, která nezpůsobuje žádné nepohodlí. 

Nejčastěji, když menopauza je nutná předepisovací hormonální terapie pro přizpůsobení možných důsledků menopauzy. Menopauza přichází v průměru za 50 let, nicméně, včasná menopauza (40-45) a předčasně (až 45). Záleží na obecném životním stylu: výživě, fyzické námaze, klimatu, špatné návyky. Důležitou roli v výskytu Klimaks hraje genetický faktor.

Nevažte Climax jako onemocnění - to je další fáze života, který je třeba přijmout. Pro usnadnění obecného stavu, gynekologové doporučují aplikovat náhradní hormonální terapii, která se projevuje jako účinný způsob prevence a léčby symptomů Klimax. S pomocí hormonální, substituční terapie léčivy nové generace je možné naplnit nedostatek chybějících sekrečních látek, týden po zahájení léčby. V současné době existuje velký výběr nových generačních léků, které mají méně vedlejších účinků a individuálně vybraných pro každou ženu.

Výhody a poškození hormonální terapie

Mnozí se bojí schůzek hormonů, věří, že to jen zhoršují. Jmenování hormonální terapie při menopauze je účinnou metodou, která pomůže zabránit, eliminovat nebo snížit porušení, které se vyvíjejí v různých systémech těla.

Hlavní výhody použití substitučních hormonálních léčiv: t

  • Příjem léků, které obsahují podobnou složku ženských pohlavních hormonů;
  • Účel malých dávek, které odpovídají hlavní úrovni obsahu estradiolu;
  • Eliminace vývoje hyperplazie endometria, v důsledku kombinované náhradní terapie s novou generací drogy;
  • možnost aplikovat pouze léky, které obsahují estrogeny;
  • Možný příjem léků v preventivních účelech, která pomůže vyhnout se rozvoji osteoporózy, ischemie srdce.

Léčivé formy

V současné době jsou k dispozici různé dávkové formy nových hormonálních léčiv, které mají substituční účinek při vyvrcholení.

V ústní podobě je pilulky, pilulky a dražé. V transdermálním - to jsou subkutánní implantáty nebo injekce. Také léky mohou být v lokální uniformě, tj. Vyrobeno ve formě různých gelů, krémů a svíček. Každý z těchto forem má své výhody a zápory, takže je vybrán individuálně pro každou ženu, pokud je potřeba provádět substituční léčbu novou generací.

Indikace a kontraindikace na hormonální léčbu

Existuje několik důvodů, pro které je substituční hormonální terapie nemožná. Tyto zahrnují:

  • chronické nebo akutní formy hepatitidy, onkologických onemocnění jater;
  • trombóza;
  • Thromboembolie;
  • onkologické onemocnění mamarchových žláz;
  • onkologie endometriální;
  • těžké formy diabetu;
  • různé krvácení genitálních orgánů;
  • nádory, které mohou začít výšku od užívání estrogenových hormonů;
  • Silná patologie kardiovaskulární systém.

Pokud hovoříme o svědectví, kterým dochází k účelu hormonálních drog, pak zahrnují:

  • výskyt časné menopauzy;
  • vysoké riziko osteoporózy;
  • patologie srdce a plavidel, které se vyvinuly na pozadí Klimaků;
  • Vysoké riziko vzniku CSS.

Při vývoji různých srdečních problémů, které jsou způsobeny vrcholem, vyhnout se jmenování UGT nebude schopen.

Recepční režimy

Příjem fytoestrogen v průměru trvá dva až tři měsíce, v případě potřeby může být kurz znovu jmenován. Počet tablet, které potřebují pít v den, závisí na zvolené přípravě.

Léčba identickými hormony pokračuje mnohem déle, až 5 let. Nejčastěji, hormonální léky nové generace potřebují pít jednou denně, v přísně zadaném čase. Výjimkou je "Dufeston", jejíž příjmu se zvyšuje na 2-3krát denně.

Léky, které obsahují syntetický estrogen, v průměru od 1 do 3 týdnů každý měsíc v závislosti na určeném léčivu.

Přípravná fáze

Je třeba si uvědomit, že v případě neexistence stížností o zhoršení zdraví by nemělo začít brát drogy.

Za prvé, žena by měla navštívit svého gynekologa, který jmenuje řadu průzkumů, se kterými bude nainstalován Climax. Chcete-li to udělat, bude nutné podstoupit ultrazvukové vyšetření, projít krví pro hormony. Štítné žlázy, mamarchové žlázy. Povinné měřený arteriální tlak. Obecný obrázek bude indikovat hormonální změny v těle, které jsou jen začáteční nebo trvalé dlouhé období.

Poté doktor zvedne lék a techniku ​​recepce drog. V žádném případě můžete nezávisle začít léčbu, protože přijímání nových generací drog může způsobit porušení hormonálního zázemí pro horší, který bude posílit pouze klinický obraz Klimaks.

Použití hormonální terapie

Za posledních 20-25 let je použití nových generačních drog v boji proti Climax známou věc. Každý den se hormonální drogy stávají lepšími kvůli tomu, které je snížen negativní dopad na jiné systémy. Koncentrace hormonů je regulována, změny excipientů, změny se provádějí kombinovaným lékům.

Seznam přípravků ženských hormonů v Premopauzu

Volba hormonálních léků nové generace je založena na trvání vyvrcholení, vyjádřené symptomy a věk pacienta. Příjem léčiv nové generace se provádí parenterálně.

S poklesem úrovně hormonu v těle proběhne řada modifikací:

  • Vzdělání "špatný" cholesterol;
  • porušení metabolismu tuků;
  • Oslabení imunity.

Další forma léků, které jsou předepsány během menopauzy, jsou bioidentiální hormony. Vyrábí se nejen ve formě tablet, ale také krémy, gely, omítky a svíčky. Trvání terapie může pokračovat od 3 do 5 let.

  • Fermoston obsahuje nezbytný estradiol a didrogesteron, který poskytuje psycho-emocionální a vegetativní terapii.
  • Zanin se týká prostředků antikoncepce, nicméně, během menopauze pomáhá vyplnit nedostatek estrogenu v těle, který usnadňuje symptomy.
  • Duphaston - derivát progesteronu, jejímž jmenování pomáhá ženě, aby se zabránilo rozvoji onkologických onemocnění. Příjem léku dochází výhradně individuálním schématem, který je vybrán lékařem.

Kromě toho mohou být ženy přiřazeny syntetické estrogeny.

  • Climontorm nejen obnovuje nedostatek estrogenu, ale má také terapeutický účinek na sliznicí membrán genitourinary.
  • Premarinová potlačuje společný vyvrcholení Climax a pomáhá vyhnout se vývoji osteoporózy.
  • Ovrestin přispívá k restaurování vaginálního epitelu, zvyšuje odolnost urogenitálního systému na různé zánětlivé procesy.

Jmenování hormonální substituční terapie s novou generací drogami během menopauze je tedy skvělý způsob, jak pomoci vašemu tělu v období hormonálního mateřského zločinu.

Fytoogormons

Za účelem obcházení těchto problémů jsou fytogormoni předepsány mnoho pacientů. Neovlivňují hormonální pozadí, ale jsou schopny snížit climax climax. Zástupci hormonukálního fytoestrogenu patří k následujícím lékům.

  • Cliadinon, jehož aktivní složka je extrakt z cymigyfuga. Po použití tohoto estrogenu PHYTO, dochází ke snížení intenzity přílivů a nedostatek estrogenu je obnoven.
  • Femikaps je předepsána tak, aby upravila psychologický stav, zlepšení zůstatku minerální vitaminu. Plus tohoto Buda leží ve skutečnosti, že obsahuje lecitin, vitamíny a primáry.
  • Remens odkazuje na homeopatici. Pozitivně ovlivňuje obecný stav těla a eliminuje nedostatek estrogenu.