Jak užívat magnézie: indikace, dávkové formy, vedlejší účinky

Magnesia - lék na bázi síranu hořečnatého, který má anestetikum, vazodilatorní, točový a sedativní účinek. Magnesia (návod k použití) zajišťuje použití v různých dávkových formách: ve formě prášku, tablet, injekce, přídavných látek vitamínů. Terapeutický účinek magnézie je způsoben počtem účinné látky, která je součástí léčiva.

Lékové léky

Síran hořečnatý (uvolňovací formulář) je uveden v následujících možnostech:

  1. Magnesia prášekPrášek pro výrobu roztoku (MgS04). Tato dávková forma je prokázána jako laxativní, choleretický lék v diagnostické studii žlučníku, střev. Pro přípravu řešení je léčivo chován vodou (25-37⁰С). Koncentrace roztoku závisí na indikacích pro jeho použití, obecný stav a individuální charakteristiky těla. Roztok připravený ze sírové magnezie se používá jako antidot v otravních solí těžkých kovů, chronické zácpy (30 g prášku o 0,5 st. voda). Podobná dávka může být přijata. Jedná se o maximální dávku pro jednorázovou aplikaci.
  2. Síran hořečnatý v ampulíchSíran hořečnatý ve formě hotového roztoku se vyrábí ve skleněných ampulích 5 nebo 10 ml. Pro intravenózní injekce se používá 25% roztok. Magnesia intravenózně používaná ve formě kapek pro pomalé podávání léků za účelem antikonvulziva, vasodilatorního účinku. V gynekologické praxi se nástroj používá k eliminaci křečových hladkých svalů, zabránit falešným bitvám v prenatálním období. Magnesia je zobrazena a s prestalem v pozdním těhotenství, zejména v kombinaci s ohrožujícím předčasným porodem. Magnesia je intramuskulárně používaná ve formě Ukolova na oblast hýždě. Pokud potřebujete poskytnout naléhavou pomoc, pak je Magnesia lépe kape intravenózně než píchání ve svalu. Lék nepoužívá v čisté formě. Jako rozpouštědlo (5%) se používá roztok chloridu sodného nebo glukózového roztoku (5%).
  3. Optisana hořčík - plavání tablet na základě účinné látky a vitaminu C. Biologicky aktivní přísada zahrnuje denní stravu s nedostatkem hořčíku a souvisejících stavů. Indikace pro použití vitaminu doplňují následující: křeče, slabost svalů, třesoucí se v končetinách, porušování v oběhovém systému, štěpení, psycho-emocionální nestabilita během období hormonální restrukturalizace těla nebo po převedených napětí. Tablety jsou zobrazeny během deprese, s porušením aktivity a pozornosti. Podobný efekt je pozorován po aplikaci z přírodních tablet. Složení lékového hořčíku plus také zahrnuje vitamín B6. Taková kombinace má pozitivní vliv na činnost centrálního nervového systému, eliminuje podrážděnost, rychlý tep, svalový křeč. Drug Magne B6 má podobný účinek.
  4. Biologicky aktivní doplněk hořčíku - analog magzezie v hromadných tabletách. Tato dávková forma je charakterizována nejvhodnější ženou pro tělo účinné látky pro orální podávání. Složení hořčíku zahrnuje askorbat a citrát hořčíku. Taková kombinace je pozitivně ovlivněna centrálním nervovým systémem, krevní oběh. Podporuje zrychlení metabolismu, syntetizační lipidy, proteiny. Hořčík zvyšuje odolnost organismu v důsledku dodávky energie buněk, regulující množství inzulínu v krvi, předcházet vývoji systémových endokrinních onemocnění. Magnesium se používá s nedostatkem hořčíku, stejně jako v integrované terapii svědectvím. Denní dávka nepřekročí 2 kapsle po dobu 1-2 měsíců. Pokud se magnezium používá profylakticky, terapeutická dávka se sníží o 2 krát.
  5. Síran hořečnatý je také prezentován ve formě briket a kuliček. Pokyny pro použití obsahuje údaje o použití této formy drog mezi ženami vedoucím aktivního životního stylu. Magnesia prášek v komprimované formě se snadno používá. Používá se k zabránění klouzání kartáčů při provádění gymnastických cvičení, v případě zvýšeného pocení.

Navzdory univerzální dostupnosti léku v síti lékárny přiřadit Magnesii, musí být svědectví stanoveno lékařem: terapeutem, gynekologem nebo endokrinologem.

Je to lékař, který určuje, kde nástroj pomáhá, a je možné jej přiřadit v konkrétním případě. Jak užívat lék, popsané v pokynech, ale ve většině případů lékař vyvíjí individuální recepční schéma, upravující jej v průběhu terapie.

Indikace pro účely léčiva

Magnesia je předepsána v následujících situacích:

  • kardiovaskulární onemocnění, včetně akutního srdečního selhání;
  • Prevence oběhových poruch v močových orgánech;
  • onemocnění zažívacího systému (gastritida, gastroenterocokolita, duodenitida, střevní dysbióza);
  • Enzymatické selhání;
  • cholelitiasis;
  • Dyskineze žlučových kanálů, prevence stagnace žluče;
  • Slabá střevní peristalistická, chronická zácpa;
  • Porucha menstruačního cyklu (bolestivé, dlouhé období);
  • S svalovým tónem za účelem utlačování kontraktilní schopnosti myometria;
  • jako vazodilátor pro zvýšení průtoku krve v děloze;
  • Gestóza;
  • Preeclampsia, Eclampsia;
  • poruchy močení;
  • obezita;
  • zvýšení krevního tlaku;
  • Krizové státy s otokem mozku;
  • psycho-emocionální nestabilita;
  • ibitaminóza;
  • otrava chemickými sloučeninami, těžkými kovy;
  • Prevence osteoporózy, demineralizace pustice;
  • při sondování žlučníku;
  • před diagnostickou studií střeva nebo za účelem zbavit se strusků;
  • Období obnovy po převedených onemocněních nebo zraněních.

Magzie jako fyzioterapie

Fyzioterapeutické postupy s magrezou jsou zahrnuty do komplexní terapie. Jsou prováděny jak ve wellness institucích a doma:

  1. Magnesia prášek Můžete vytvořit řešení pro smáčení obkládací proti otokům v končetinách. Pro tento obsah balení (25 g) rozpustí v 0,5 sklenici vody teploty vody. Komprese může být udržován na těle až 8 hodin. Aby se zabránilo odlupování po hygienickém zpracování postižené oblasti, používá se kosmetický krém.
  2. Medic lázně s magreziíMagnesia lázně mají pozitivní vliv na kůži, krevní oběhový systém, zvyšují metabolické procesy v těle. Odstraňte svalové spřízněné, snižte krevní tlak, normalizujte psycho-emocionální stav. Při ponoření do lázně by hladina vody neměla být nad srdcem. Trvání fyzioterapeutické léčby určuje zúčastněné lékaře v závislosti na indikacích. V průměru je průběh léčby navržen pro 10-15 postupů. Můžete kombinovat nástroj s mořem a stolní solí v poměru 1: 5 z 1: 5 na 100 litrů vody. Zůstaňte v lázni, nesmí překročit 30 minut.
  3. 25% roztoků se také používá k provádění elektroforézy jako vázodilatorního a relaxačního činidla. Elektroforéza je předepsána v rekonstrukčním období po převedených onemocnění za podmínek normální tělesné teploty.
  4. minerální vodaPro účely hubnutí nápoj minerální vody "Magnesia" na pozadí vyvážené výživy. Dávka a průběh léčby by měly definovat specialistu. Pro konzultace můžete kontaktovat výživu, gastroenterologa, terapeut. V komplexu s účinkem terapeutických lázní. Je třeba si pamatovat, že dlouhodobé užívání minerální vody způsobuje střevní dysbiózu, dráždí sliznice membrány gastrointestinálního traktu.
  5. Magnesie Enemy jsou vyrobeny během 2-3 dnů v řadě v přítomnosti chronické zácpy (1 balení prostředků na 100 ml vody) nebo dočasné porušení střevních peristálů. Správné provádění postupu přispívá k čištění střevních stěn z carte hmoty a akumulovaných strusků během prvních hodin od okamžiku použití.

Kontraindikace

Stejně jako jakýkoliv lék, Magnesia má kontraindikace na schůzku:

  • Závisovaný obsah hořčíku v krvi;
  • závažný stupeň selhání ledvin;
  • Hypothyroidism;
  • akutní onemocnění zažívacích orgánů;
  • Akutní zánětlivé procesy ve střevech, rektální krvácení;
  • zahájení práce;
  • tuberkulóza v aktivní fázi;
  • dehydratace, vyčerpání těla;
  • onkologické onemocnění;
  • epilepsie;
  • podezření z apendicitidy;
  • zvýšení tělesné teploty;
  • Individuální přecitlivělost těla na účinnou látku.

Použití magnézie může vyvolat vzhled nepříjemných příznaků ve formě:

  1. bolestivé pocity v epigastrické oblasti;
  2. jevy dyspepsie (nadýmání, nevolnost, zvracení, průjem);
  3. pocity žízně po použití léku;
  4. porušení srdečního rytmu;
  5. hyperhydróza;
  6. hypotenze;
  7. migréna, závratě při změně polohy těla;
  8. bolest a spalování po zavedení léčiva;
  9. vzhled bolesti a infiltrátu v místě injekce;
  10. Alergické reakce jsou možné ve formě beranů na těle.

Uvedené příznaky se vyskytují častěji při předávkování magnezia. Po zrušení léčiva nebo snížení předepsané dávky procházejí sami. V opačném případě jsou preparáty vápníku předepsány jako antidote. Během léčebného období musíte držet dietu. Důraz je zaměřen na použití nízkotučných výrobků, vařené nebo pečené zeleniny, snadno stravitelné kaše.

Simultánní použití magnezie s antibiotiky snižuje jejich účinnost (série tetracyklinů, cefalosporinů, makrolidy). Magnesia snižuje účinnost antikoagulances, glykosidů, salicylátů, uhličitanů, fosfátů. V parenterální metodě podání musíte odolat přestávku 2-3 hodiny po obdržení uvedených léků, aby se injekce nebo kapátko magnezie.

Magnesia během těhotenství a laktace

Těhotné a kojící ženy by měly být léčeny s extrémní opatrností pro použití magnézie díky své rychlé pronikání do systémového krevního oběhu a přes placentární bariéru. Lékař předepisuje lék, kdy přínosy jeho použití překročí pravděpodobný riziko. Magnesia vstupuje do komplexní léčby, aby se zabránilo spontánním přerušení těhotenství.

Injekce Magnesia během těhotenství k odstranění hypertonku dělohy. Postupy jsou prováděny v nemocnici pod dohledem kvalifikovaného specialisty. Bezpečnostní opatření jsou způsobena pravděpodobnými vedlejšími účinky pro lidské tělo (hypotenze) a vývoj plodu (inhibice respirační funkce).

Absolutní kontraindikace k použití léčiva je začátek obecné aktivity (2 hodiny před začátkem narození), s výjimkou případů záchvatů v Eclampsii.

Magnesia během těhotenství je znázorněno jako diuretika pro odstraňování otoku v posledním trimestru. Lék se zavede pomalu intravenózně odkapávání, sledování dynamiku: srdeční rytmus, tlak, reflexy šlachy, obecná pohoda.

Magnesia proniká do mateřského mléka, takže přirozené krmení se zastaví až do konce průběhu terapie.

Podrobný popis síranu hořečnatého v instrukci provokuje samostatnou léčbu doma. Iracionální použití léku způsobuje vedlejší účinky a komplikace stávajících chronických onemocnění. Příslušný přístup k léčbě zvyšuje šance na rychlé uzdravení.

Recenze

Julia: Dříve se tento lék nazývá anglická sůl a používá se jako laxativní. Dnes je kladen důraz na Lacktulose a Probiotics. Jedná se o více sparing možnost.

Alina: Použité síran hořečnatý ve formě mléka po injekci antibiotiky během týdne. Všimněte si pozitivní výsledek.

Anna: Ženy náchylné k hypotenzi by měly používat síran hořečnatý s extrémní opatrností. Kromě nižšího tlaku, slabosti, ospalost, apatie se objeví.

Zhenya: Slyšel někdo o Magnezia-založené masti? Vím, že existuje kosmetické mléko, které zahrnuje síran hořečnatý. Používá se jako deodorizační činidlo.

Irina: Při těhotenství jsem odřízl magnezii v těhotném období po dobu 3 dnů na odstranění tónu dělohy. Tento postup provádí všechny ženy, které leží na zachování.

Larisa: Po intravenózním podání společnosti Magnesia jsem měl alergii ve formě urtikárie. Proto byl droga zrušena. Dodatečně přijal loratadin po dobu 10 dnů. Silně trápil žízeň, zatímco on vzal lék.