Přebytek estrogenů u žen

Hyper estrogenismus nebo přebytek estrogenu je zdravotní stav, charakterizovaný nadměrným množstvím estrogenu v těle

Estrogeny - obecný název ženských hormonů, které jsou vyráběny v folikulární části vaječníků. Rozlišují se tři typy estrogenů estradiol, Esternost, Estron. Hormony v agregátu ovlivňují nejen pohlavní systém ženy, zlepšují pevnost kostního aparátu, zvyšují metabolické procesy a zvyšují odolnost vůči onemocněním.
Důvody pro přeplnění estrogenu

Úroveň estrogenů u žen

Na rozdíl od Muži, Úroveň estrogenů u žen může slyšet.

Vzhledem k tomu, že estradiol je hlavní hormon skupiny estrogenů, je častější pro testy a zkontrolovat normu.

Estradiol stůl - analýzy a norma

S věkem se hladina estrogenů snižuje, zejména v preclimberické a klimatické fázi.

Známky vysokého estrogenu v těle ženy

Aby se snížily estrogeny k odhalení příčiny růstu hormonu. Pro definitelné případy bude stačit ke změně výkonu a povolení cvičení.

Překročení normální úrovně estrogenu znamená řadu ničivých změn v těle. To se projevuje nejrůznějšími příznaky, protože Estrogeny mají obrovský počet cílových orgánů a interakci s téměř všemi systémy těla.

Ospalost

S tímto porušením hormonálního pozadí je žena náchylná k rychlé únavě, ospalost, stává se podrážděným a konfliktem, často získává nadváhu, která bez kontroly výživy a fyzické aktivity vede k obezitě. Expandovaný tuk probíhá v pase a boky. Práce gastrointestinálního traktu je narušena.

S dlouhodobým zvýšením estrogenu v těle ženy existuje velké riziko nádorových onemocnění. Tam je nespavost, astheno-neurotické symptomy, vypadávání vlasů, vyrážka, časté nachlazení.

A hyper-etrogenismus se může projevit se zvýšenou citlivostí, zatížením bradavek a mléčných žláz, zvýšení krevního tlaku. Riziko vzhledu křečových onemocnění. Krvácení mozhing s vagínou, menstruační poruchou, snížený sexuální vstup.

Příčiny zvýšeného estrogenu v těle ženy

Kouření žen

  1. Jídlo hraje klíčovou roli ve všech chorobách. S iracionálním využitím příliš mastných potravin, s nesprávným režimem napájení, existuje riziko zvýšení hladin estrogenů, což způsobí obezitu a další zdravotní otázky;
  2. Onemocnění jater Jak přesně je likvidace a zpracování estrogenu-
  3. Stresující situace. V tomto případě nejen důsledky zvýšení estrogenu, ale také psychologického státu;
  4. Nádorové formace orgánů, které se týkají sexuálního systému, mohou vést k patologické produkci estrogenu.

Jak snížit estrogen v ženě?

Ne-mediální léčba

Vegetariánské jídlo s vláknem

Ženy, které chtějí snížit hladiny estrogenů: Sledujte kvalitu a číslo vaší stravy. Jídlo by mělo být racionální, dieta není povolena, která nebude schválena s lékařem. Je důležité jíst čerstvé potraviny, zeleninu a ovoce. Bohaté potravinářské vlákno Snižte estrogen.

Červené ryby je bohaté na vitamíny a důležité chemikálie, které jsou nezbytné pro tělo. Složení červených ryb zahrnuje Omega 3, látka, která zlepšuje stav nejen hormonálního pozadí, ale také celé tělo jako celek.

Existují lidové metody, které pomáhají snižovat hladiny estrogenů. Například semena lnu nejen pomáhají snižovat hormon, ale také zlepšit stav jako celek. To normalizuje práci jater a gastrointestinálního traktu. Stejný účinek má zrna šalvěj a sezamu. Nudný děloha se používá k léčbě gynekologických onemocnění v lidech.

Červené hrozny, které ve své kompozici mají chemické sloučeniny, které snižují výrobu estrogenu v těle ženy. Doporučuje se vybrat stupeň s kostí. Přítomnost hub ve vaší stravě pomůže snížit syntézu estrogenu z androgenu, takže, Snížení koncentrace ženského hormonu. Zelený čaj má nejen sedativní majetek, ale také snižuje hladiny estrogenů v důsledku antioxidačních látek, které jsou obsaženy v tomto nápoje.

Běh dívek v lese - odstranění stresu

Sporty je důležitým faktorem při řešení mnoha problémů, včetně zvýšení estrogenu. Pokud zaplatíte čas na sport 15-30 minut každý den, pomůže normalizovat hormonální pozadí.

S cílem snížit nebo zabránit úrovni estrogenu musíte následovat jednoduchá pravidla:

  • eliminovat nebo alespoň snížit použití alkoholických nápojů;
  • racionální potrava;
  • Vyhněte se výrobkům sóji;
  • Snižte použití mléčných výrobků.

Léčba léků

Léky - tablety - medicína

Multivitaminové léky pomáhají obnovit normální hladinu hormonů, včetně estrogenu. Je důležité, aby minerály a stopové prvky jsou součástí léku, jako je zinek, hořčík.

S hyper estromemií Přiřadit "Tamoxifen". Tento lék nejen snižuje hladiny estrogenů, ale také má protinádorový účinek. Přijaté dlouhodobými kurzy a pouze z jmenování lékaře. Má řadu vedlejších účinků, včetně ulcerogenního účinku - ničí žaludeční sliznici, což může vést k gastritidě a vředům.

Léčba "ormetril" Ve své kompozici uměle syntetizovaného progesteronu. Toto léky snižuje syntézu estrogenu v ženském těle. Kontraindikovaní lidé se zvýšenou trombózou a problémy jater, nepříznivě ovlivňují práci tohoto orgánu.

Provozní léčba je uvedena v procesech nádoru, které mohou malignitivní, to znamená, Jděte z benigního nádoru na maligní. Nebo když hodnota nádoru dosáhla velkých velikostí, například v děložním rohu.

Poznámka

Při příznakech hyperstrogenemie se obraťte na lékaře. Je nutné navštívit gynekolog a endokrinolog.