Estradiol jak zvyšovat hormon

Ve skupině ženské hormony estrogen Estradiol hraje vedoucí roli, jedná se o nejaktivnější ženský hormon. Vnější odvolání, zdraví, reprodukční funkce je určena touto látkou. Příznaky nízkého estradiolu Ženy mají vnější projevy a negativně ovlivňují funkčnost těla jako celku.

Předčasné stárnutí, vypadávání vlasů, selhání menstruačního cyklu, problémy s koncepcí a těhotenství jsou příznaky nízké koncentrace estradiolu. Důvody tohoto stavu jsou jiné. Někteří z nich se žena může identifikovat, mezi nimi je nejčastější:

  • Nadměrná fyzická námaha v kombinaci s prudkým poklesem tělesné hmotnosti;
  • nadměrná tělesná hmotnost;
  • hypodynamie;
  • Výběr stravy, neodpovídající stavu zdraví a individuálních vlastností těla;
  • stres;
  • Vedlejší účinek některých léků.

Ženská síla

Způsoby, jak vylepšit

Hormonální selhání mají vnější exprese, paralelní nastane dysfunkce sexuálního systému. Pokud Nízká koncentrace estradiolu Opraveno po dlouhou dobu, musíte hledat efektivní způsoby, jak to zvednout. Je důležité zvážit, že potřebujete zvýšit koncentraci látky, kolik ji normalizovat. Jak snížené a zvýšené hladiny hormonu mají negativní projevy.

Nízký estradiol způsobuje tabulku

Existují různé způsoby, jak se zvýšit estradiol, Všechny z nich lze rozdělit do skupin:

  1. Zlepšení úrovně hormonu přirozeně.
  2. Zvýšená koncentrace látky lidovými léky.
  3. Hormonální terapie.
  4. Komplexní aktivity, které zvyšují množství látky.

Volba jakéhokoli způsobu léčby by měla být odůvodněna. Za tímto účelem je nutné konzultovat lékaře a provádět řadu studií:

  • Zkouška krve, aby se stanovila koncentrace estradiolu;
  • absolvovat všeobecné vyšetření těla;
  • Udělejte ultrazvukové orgány malé pánve.

Na základě získaných výsledků bude lékař jmenovat.

Zvyšování přirozené cesty

Upravit výrobu hormonu přirozeně - optimální volba pro ženu, která nemá žádné patologie ve struktuře a provozu reprodukčního systému.

Zdravé potraviny

Mluvíme o přirozených způsobech normalizaci úrovně hormonu, mezi prioritami, revize napájení a kompilace správné stravy. Ve stravě je nutné snížit množství sacharidů, minimalizovat množství tuku. Zaměřte se na produkty, z nichž bude tělo schopno získat dostatečné množství plných proteinů a vláken.
Zeleninové jídlo je bohaté na fytoestrogen. Nalezení do těla, přispívají ke zvýšení koncentrace ženského hormonu. Tyto produkty zahrnují:

  • fazolové kultury (sójové, fazole, čočka, hrášek);
  • lněné semínko;
  • Zelenina (rajčata, mrkev, zelí, řepa, petržel a další);
  • Ovoce (meruňky, meloun, mandarinky, hrozny, maliny a další).

Neexistuje žádný jednotný názor na absolutní bezpečnost přírodního fytoestrogenu. Některé zdroje zdůrazňují úplnou bezpečnost Produkty s vysokým obsahem fytoestrogenu. Některé konstatuje, že musí být používány v dávkových množstvích, protože přispívají ke zvýšenému růstu tkání. Ženy, které mají predispozici k vzhledu novotvarů, omezují počet těchto produktů ve své stravě. V každém případě je správná strava zahrnuje omezený počet produktů.

Plné zdroje bílkovin a zároveň produkty pro normalizaci úrovně ženského hormonu jsou hovězí maso, tuňák, játra, produkty kyseliny mléčné. Mezi sacharidy stojí za to výběru výrobků z celozrnné mouky, hnědé rýže.

Káva také přispívá ke zvýšení koncentrace estradiolu. Aby tento nápoj mohl učinit maximální přínos, měl by být přirozený, svařen bez použití bělených filtrů a v množství ne více než 400 ml za den. Je důležité zvážit, že citlivost kofeinu v lidech je jiná. Tato látka je také obsažena v jiných potravinách, jako je například v čaji a čokoládě. Množství kofeinu závisí na různých kávě a způsobu zpracování kávových zrn.

Vyvážená výživa je zaměřena nejen zvýšením počtu hormonu, ale také ke stabilizaci tělesné hmotnosti. Nadváha negativně odráží na hormonálním pozadí ženy ve stejném rozsahu jako nedostatek tělesné hmotnosti. Koncentrace hormonu v obou případech jsou zdaleka normálními ukazateli.

Kromě potravin, žena potřebuje opustit kouření, pití alkoholu, ujistěte se, že naplánujete plnou motorickou aktivitu. Ideální volbou je individuální vzdělávací program v kombinaci s řádnou výživou. To bere v úvahu věk, hmotnost, ženské zdraví.

Jóga, sport. Žena dělá bar

Jóga a Pilates krásné alternativní metody pro bojování humodinu. Kromě posílení fyzického zdraví se tyto praktiky stabilizují emocionální stav, posilují nervový systém, pomáhají odolat stresu, tvoří pozitivní postoj k životu.

Pro normalizaci hormonálního pozadí musíte vytvořit plnohodnotné pravidelné sexuální vztahy. Použití bariérových metod antikoncepce je extrémně nežádoucí. Toto prohlášení platí pouze pro případy, kdy se vyskytne sexuální kontakt s běžným partnerem.

Aby se dosáhlo zvýšení hladin estradiolu, je nutné dodržovat popsané pravidla přibližně dva měsíce, po které opakují analýzy. Pokud přirozené způsoby zvýšení hormonu nedal výsledky, stojí za to spojovat lidové léky

Lidové léky

Lidový lék je bohatý na recepty, aby stabilizovaly hormonální pozadí ženy, zejména Eliminovat schodek estradiolu. Používejte rostlinné ragnové, infuze jsou nezbytné v určité fázi cyklu, takže léčba má účinek. Selektivní opravné prostředky musí být s ohledem na možné alergické reakce na látky, které obsahují léčivé rostliny.

Levandule za svítání

Efektivní léčivé rostliny, které přispívají ke zvýšení koncentrace hormonu, zahrnují:

  • Sage, jetel červená;
  • Semeniální semena, manžety;
  • Malinové listy;
  • Ovoce twitch.

Aromaterapie není méně účinná pro zvýšení estradiolu. Pro tento účel se doporučuje používat anýz esenciální olej, levandule, cypřiš, šalvěj.

Hormonální terapie

Mezi metody, jak zvýšit úroveň estradiolu, použití léčiv je nejúčinnější, ale jeho použití neumožňuje samo-léky. Pouze lékař musí definovat hormonální lék, který kompenzuje Nedostatek estradiolu v těle ženy. Pacient musí informovat léky přijaté v době léčby, aby se zabránilo vedlejším účinkům a zajišťují účinnost hormonální terapie.

U lékaře na recepci

Mezi léky s estradiolem jsou široce používané estradiol Valerat, estradiol dipropionát. Přípravky jsou k dispozici u tablet, obsahují syntetický estradiol, který je analogem přírodního. Hormonální činidla jsou předepsána s nedostatkem estradiolu, během období premopause, po operaci odstranit vaječníky.

K jiným lékům předepište zvýšení estradiolu, Premarin, hemathemine, progine a další. Lékař na základě laboratorních testů individuálně vybere léčebné schéma, protože hormonální terapie je navržena tak, aby obnovila hormonální pozadí, a zároveň neruší fyziologické mechanismy a vztah humorální regulace. Vitamín a minerální komplexy mohou být jmenovány jako další tajemství a terapeutická činidla.

Nízké úrovně estradiolu negativně ovlivňuje zdraví žen. To může být rozšířeno různými způsoby. Počínaje průzkumem a konzultacím s lékařem. Efektivní metody zvýšených hladin hormonu zahrnují modifikaci životního stylu, léčivých rostlin, hormonální terapie. Tyto léčby se používají jako jednotlivé možnosti léčby a mohou být také kombinovány do komplexu terapeutických opatření.