Kdy se testuje pro estradiol

Rychlost estradiolu:
12.5-166,0 pg / ml - folikulární fáze
85.8-498,0 pg / ml - ovulační fáze
43,8-211,0 pg / ml - fáze luteinu

Co je estradiol?

Důvody pro průchod testů pro estradiol

Estradiol je nejaktivnější estrogen od ženských pohlavních hormonů. Počáteční analog tohoto hormonu byl považován za testosteron, který byl stanoven v mužském těle. Buňky, které syntetizují estradiol, jednotlivci, jsou umístěny v nadledvincích, vaječnících, a když je žena těhotná - jsou také v placenty. V první fázi gonadotropinu cyklu se syntéza estradiolu zvyšuje v důsledku buněk vaječníků. Maximální koncentrace estradiolu padá na ovulaci. Na konci ovulace, úroveň estradiolu klesne.

Důvody projít krve pro analýzy

Krev na estradiolu v krásné polovině obyvatelstva - jedna z nejdůležitějších analýz v gynekologii, endokrinologii a reprofokolologii. Tato analýza je nezbytná pro stanovení příčiny řady nemocí žen, například: neplodnost, poškozený menstruační cyklus a krvácení z dělohy.

Různé odchylky od normy jsou "rušivé zvony". Pokud dáváte pozitivní odpověď na přítomnost alespoň jedné z následujících příznaků, musíte provést analýzu na obsah estradiolu v krvi:

  • Mastopatie;
  • Neplodnost;
  • Nepravidelný menstruační cyklus;
  • Pms;
  • Osteoporóza;
  • Riziko potratu
  • Brzy vrchol
  • Děložní krvácení
  • Předčasná puberty
  • Zpoždění v sexuálním vývoji
  • Amenorrhea
  • Zpoždění v sexuálním vývoji
  • Anulace

U mužů, hlavní indikace, které naznačují potřebu Analýza krve na estradiolu: neplodnost, osteoporóza, podezření nádorů nadledvin a varlat, známky feminizaci v mužském těle, gynekomastie.

Ženský organismus, který není ve stavu těhotenství, produkuje estradiol cyklický, podání krve do hormonu by se mělo vyskytnout vhodný den cyklu, například 6-7 dnů, pokud je váš cyklus 28 dní. Pokud je cyklus delší, nebo máte zpoždění - váš navštěvující lékař určí den pro doručení. Více Významné výsledky dva dny předtím, než se analýza doporučuje zastavit kouření, užívání alkoholických nápojů, jíst mastné jídlo, aktivně hrát sport a mít sex.

Analyzovat, že vezme žilní krev na prázdný žaludek ráno. Na paměti, že 12 hodin před analýzou nemůže jíst jídlo.

Kromě toho je nutné přestat užívat léky a teprve po 10-15 dnech může být dána analýza, protože recepce drog může ovlivnit výsledek, proto bude nejpopulnější možností předběžnou konzultací se specialistou.

Pokud máte infekční onemocnění, analýza se nedoporučuje, protože existuje možnost zkreslených výsledků. Pokud nemůžete odmítnout drogy, Zvažte tento problém s lékařem.

Nedoporučuje se absolvovat analýzu na konci rektálního výzkumu, rentgenové, fyzioterapeutické postupy. Pokud již byly předepsány, je lepší být zkoumána současně v jednom polystulicí a krevní test se zpočátku vzdává, a pak projít další studie.

Výsledky analýzy

Estradiol - liší od normy u žen

Vzhledem k tomu, že úroveň estradiolu není konstantní hodnota, během výsledků dešifrování, první den posledního měsíce, který je pevný, když pacienti musí absolvovat analýzu. Hormonová úroveň bude nejnižší - na samém počátku a uprostřed cyklu, maximálně - 24 hodin před ovulací.

Vzhledem k tomu, že úroveň stoupá za pár dní před tím, než vejce vychází z vaječníků, po jednom nebo dvou dnech - to rychle klesá, pak se opět stoupá a dosáhne vysokých hodnot pro 9. den, po kterém klesá ostře. V postmenopauzu je normalizován jako muž.

Kromě toho je hladina hormonu nestabilní po celý den - nejvyšší úroveň je pozorována od 15 do 18 hodin a minimum - po půlnoci.

Výsledek analýzy můžete získat po dni. Některé laboratoře zvládají výsledky během tří hodin. Jiní se používají jako jednotka měření picogramu (GHG) a dalších - píku (PMOL) látky na mililitr nebo plazmový litr.

Pokud je hladina hormonu v normálním stavu, pak U mužů bude toto číslo 7,63-42,6 pg / ml, U dětí - maximálně 31 pg / ml. Žena v závislosti na fázi cyklu budou následující ukazatele (v každé laboratoři mohou být upraveny, mohou se lišit od následujících ukazatelů, takže se zaměřují na uzavření lékaře, který správně interpretuje výsledky):

Děti (m):Až 20,0 pg / ml
Děti (g):6,0-27,0 pg / ml
Muži 7.63-42.6 7.63-42.6
Folikulární fáze12.5-166,0 pg / ml
Ovulační fáze 85.8-498,0 pg / ml
Lutein fáze43.8-211,0 pg / ml
PostmenopausaAž 54,7 pg / ml
Těhotenství: Trimester215.0-4300.0 pg / ml
Těhotenství: II Trimester800.0-5760.0 pg / ml
Těhotenství: III Trimester:1810.0-13900.0 pg / ml

Když ženské tělo nevytváří nezbytný estradiol, se folikul přestane vyvíjet normálně. V důsledku toho - nemůže být žádná ovulace. Poté pravděpodobnost, že porušujete menstruační cyklus, a možná neplodnost: a dokonce i v případě, že hnojení úspěšně projde, vaječná buňka nebude zajistit na stěně dělohy s nedostatkem tohoto hormonu. V tomto případě je nezávislý přerušení těhotenství brzy. Všechny výše uvedené jevy povedou k depresi a apatii.

Často Estradiol stoupá nad nadváhou hmotností, jak se tuk vyrábí estrogeny. Když je hormonální selhání v těle vyšší než normální, může dojít k krvácení nebo může hovořit o signálu výkonu štítné žlázy, o nádorech v mléčných žlázách, nadledvinách, jaterní cirhose.

Stává se, že použití drog vede ke zvýšení hladiny hormonu, zejména pokud se jedná o antifungální, antikonvulzivní léky, trenoroidy-anabolika, hormonální antikoncepci. Pak stojí za to zastavit příjem těchto léků nebo je nahradit analogy.

Veselá dívka

Všichni víme, že kategorické nelze zapojit s vlastním lékem. Proto, pokud se cítíte podezřelé příznaky, poraďte se s lékařem a on, pokud je potřeba, pošle vám krevní test na definici estradiolu.

Analýza na estradiolu