Jak léčit drozd

Efektivní léčba drozd zahrnuje použití antimikotických léčiv, jakož i posílení imunity, dodržování intimní hygieny a terapie souvisejících patologií. Primární kandidóza je úspěšně odstraněna vaginální pilulky a čípky, zatímco chronická forma nemoci vyžaduje dlouhodobý příjem systémových léků. Integrované léčebné schéma je vybráno zúčastněným lékařem na základě výsledků analýz a obecného klinického obrazu.

Jak léčit drozd

Vaginální kandidóza je Jednou z nejčastějších onemocnění ženské sexuální sféry, která má tendenci k vzniku relapsů v nepřítomnosti kompetentně vybrané terapie. Mnoho pacientů se zajímá o, Jak léčit drozd, tak, že nechodí na chronickou formu. Pro dosažení silného výsledku je nutné přijmout řadu činností zaměřených nejen na odstranění symptomů patologie, ale také pro odstranění všech svých důvodů.

Fáze léčby

Na otázku, jak rychle a účinně vyléčit drozd, může po sbírce všech analýz odpoví pouze gynekolog a přípravou plného klinického obrazu. Komplexní léčba drozd Skládá se z několika fází, provedení každého z nich je nezbytným a předpokladem pro prevenci recidiv a komplikací.

  • Diagnóza kandidózy a její možné důvody, které zahrnují následující:
  • Gynekologická inspekce se stěrkou flóry;
  • Bakteriologický výsev od cervikálního kanálu;
  • Stanovení citlivosti houby na antimikotické léky - jedna z podmínek pro úspěšnou léčbu chronického drozury u žen;
  • Další analýzy s přetrvávajícím opakovaným onemocněním (stanovení hormonálního a imunitního stavu, detekce chronických patologií, ultrazvukového výzkumu a t.D.).
  • Aplikace místních drog (svíčky, tablety, gely), aby se eliminovala houba.
  • Normalizace vaginální mikroflóry s využitím léků pro lokální aplikace: vaginální tablety, čípky a krémy.
  • Likvidace houby populace se systémovými léky. Na rozdíl od místních nástrojů má řada výrazných vedlejších účinků řadu výrazných vedlejších účinků. Taková léčba však rychle a účinně pomáhá v případě opakujícího se drozd nebo detekce zaměření infekce ve vnitřních orgánech (střevech, plic).
  • Eliminace nebo překlad do kroku prominutí všech současných onemocnění.
  • Udržování zdravého životního stylu (odmítnutí špatných návyků, dodržování stravy, skládající se v omezení používání sacharidů).
  • Dodržování intimní hygieny zaměřené na udržování běžné vaginální mikroflóry.
  • Posílení společné a místní imunity, přijímání vitamínů.
  • Některé fáze léčby drozd může být vyloučeny nebo změněny v souladu s doporučeními lékaře.

    Kroky léčby drozd

    Přípravky pro léčbu kandidózy

    Všechny antimikotické léky mají fungistatický a / nebo fungicidní účinek. V prvním případě se složky léčiva blokují procesy syntézy hlavních složek membrány houby a omezují růst jejich obyvatelstva, čímž se normalizuje stav sliznice a vytvrzuje postiženého orgánu. Ve druhém případě je zničení patogenních mikroorganismů zničení, následované eliminací jejich rozkladných produktů.

    Pro produktivní léčbu chronického drozd, léky se doporučují současně, které mají jak fungicidní, tak pro fungistatické vlastnosti.

    Nejúčinnější a účinnější moderní léky pro léčbu kandidózy jsou uvedeny v tabulce:

    Skupina drogRemitovaný účinekNázvy drog
    MístníSystemic
    Azol - syntetické antifungální činidla (imidazol, triazol a jejich deriváty)Fongistatic

    Klotrimazol

    Livaroll

    Guinofrat

    Lymbassin

    Ginesol 7

    Irunun

    Flukonazol

    Diflucan

    Flukostat

    Microsoft

    Níleordéry

    Policiální antibiotika (Nastatin, Natamycin, Micaider)Fungicidal a / nebo houba

    Pimafucin

    Primafungin

    Natamicin

    Pimafucin

    Primafungin

    Natamicin

    Antiseptika na bázi jodových sloučeninFungicidal

    Vocadin

    Betadine

    Aquasan

    Jod

    -
    Spojené léky na bázi azolů, antibiotik a hormonůFungicidal a Fungistical

    Torzhin

    Neo-penotran

    Polizinaks

    -
    Drogy na bázi kaprilových, což je přírodní analog natamycinuFungicidal a Fungistical-Candida Clearing

    Je třeba si pamatovat, že samostatná léčba i s lehkou formou onemocnění je nepřijatelná. Přesný režim terapie by měly být vyvinuty a předepsáno zúčastněného lékaře, s přihlédnutím k charakteristikám těla pacienta a přítomnost souvisejících patologií a omezení.

    Léčba primárního onemocnění

    Než léčba drozd, Diagnostikováno poprvé? Pokud Candidiasis probíhá ve světlé formě a není doprovázena poškozením vnitřních orgánů, gynekologové doporučují používat jemnou lokální terapii vaginálními čípky nebo krémy.

    Nejčastěji pro ženy jsou předepsány účinné prostředky na bázi Azol nebo kombinovaných léků. Místní léčba drozd může být doprovázena jedinou technikou systémového léku, například flukonazolu v dávce 50 mg.

    V počáteční fázi můžete léčit drozd lidkými prostředky, Například hnětení bylin Champs.

    Léčba chronického kandididu

    Jak léčit drozd, doprovázený periodickými exacerbace? Pokud je nemoc opakuje více než 4 krát ročně, můžete mluvit Chronická kandidóza. Velmi často je situace zhoršena asymptomatickými recidivujícími relapsy, což ztěžuje diagnózu. V tomto případě si pacienti mohou být jisti, že jsou vyléčeny a nejsou delší nosiči patogenních mikroorganismů.

    Komplexní léčba opakující se drážka Ženy by měly zahrnovat všechny fáze terapie, včetně dlouhodobého používání systémových léčiv. Jejich použití může být negativně ovlivněno stavem jater a gastrointestinálním traktem, takže se doporučuje současně užívat hepatoprotektory a léky normalizující střevní mikroflóru.

    Schémata terapie chronické patologie

    Přibližný režim Léčení chronického drozd Skládá se z několika fází:

    1. Zavedení svíček s klotrimazolem nebo jeho protějšky do 10-14 dnů během relapsů.
    2. Simultánní recepce uvnitř systémových přípravků (diflukan, flukonazol).
    3. Podpora terapie po dobu 6 měsíců, která zahrnuje použití lokálních a systémových léků. Přesná dávkování léků je založena lékařem.

    Žádný z uvedených metod bohužel není zárukou, jak se zbavit chronické patologie. Léčba kandidózy u žen místní a běžnými drogami je opožděna po mnoho měsíců a doprovázena periodickými exacerbacími. To je způsobeno postupným pronikáním houby do tloušťky sliznice a rozvoj jeho stability na mnoho antimikotických léků.

    Kontrola účinnosti léčby

    Pro efektivní vytvrzování vaginální kandidózy je nutné kontrolovat výsledky léčby:

  • V akutním průběhu patologie se odběr stěr provádí 7-10 dnů po terapii;
  • V chronické formě onemocnění jsou nezbytné analýzy užívány pro 3-4 menstruační cykly ihned po ukončení krvavých sekrecí, pak každých 6-7 měsíců v nepřítomnosti exacerbací.

Kromě toho, v gynekologii, drozd je častým satelitem těhotenství. V tomto případě lze vyhodnocení účinnosti antimikotické terapie provádět pouze během plánované gynekologické inspekce. Schéma léčby Mercenenty u těhotných žen Ženy jsou velmi zjednodušené, protože většina metod se zbavit houby destruktivního účinku na ovoce.

Restaurování po terapii

Tak, aby nedošlo dlouho a bez úspěchu léčit Chronický drozd, Je nutné neustále udržovat destruktivní pro houby Kyselina středa vagina. Chcete-li to udělat, dodržujte některá doporučení:

  1. Odmítnout nosit syntetické prádlo;
  2. Použití pro denní intimní hygienické výrobky na bázi kyseliny mléčné;
  3. Použijte probiotika s bifido- a laktobakterií ve formě vaginálních čípků (ekoofemin, bifidumbacterin a další).
  4. Nezapomeňte na přípravu pro obnovu mikroflóry vagíny po léčbě antibiotik a antifungálními činidly.