Prevence a léčba drozd

Mezi infekčními zánětlivými lézemi vnějších genitálních orgánů a vagíny je drozel nejméně 50%. Kauzativní činidla kandidóny vulvovaginitidy jsou speciální kvasinkové houby rodu Candida. Genitis pro ně je naprosto přirozený stanoviště. Po vystavení řadě nežádoucích faktorů se slova začnou pohybovat do aktivní formy, tvoří vlákna mycelia a násobení. Žencové houby jsou považovány za zástupce podmíněně patogenní flóry a jsou schopni iniciovat jak místní léze vulvy a pochvy, a distribuovány za gynekologickou cestou.

Každá žena přehodila přes svůj život alespoň jednou. Po primární epizodě Candidium vulvovaginite mají někteří pacienti relapsy a řada žen trpí chronickou infekcí, což znamená frekvenci exacerbacím za rok více než 4krát.

Přiměřená, plnohodnotná léčba drozu u žen by mělo být zaměřeno především na recidivu. Kromě toho by preventivní opatření kandidózy měla zahrnovat eliminaci provokujících faktorů.

Zhoršení kandidózy u žen se vyskytuje pod vlivem různých faktorů. Nejčastěji takové důvody se objeví předním:

  • Sexuálně přenosné infekce - Chlamydia, kapavka, trichomoniasis;
  • imunodeficience různých původu;
  • převážně používat syntetické spodní prádlo;
  • Zneužívání hygienických tamponů a denních těsnění;
  • Využití prostředků pro intimní hygienu, v podstatě změnou pH vagíny;
  • Dlouhodobý příjem perorálních antikoncepce;
  • léčba glukokortikoidy;
  • přítomnost intrauterinní helixu;
  • patologie štítné žlázy;
  • diabetes;
  • léčba antibakteriálními léky, prostředky ohromující imunity;
  • Operační intervence.

Zvýrazněte 2 typy toku chronického drozu u žen:

  • Trvalé - příznaky se neustále znepokojují;
  • opakující se - čtyři a více exacerbace za rok.

Tato cyklická činnost je charakteristická pro chronické onemocnění: Po úspěšné léčbě dalšího exacerbace symptomů se znovu objeví do tří měsíců.

Candids za normálních podmínek žijí v sexuálních cestách v neškodné formě saprofit, ale pouze pod působením nežádoucích faktorů se transformují na patogenní, schopnou invazi, nitě mycelia. Je pozoruhodné, že kandidóza u žen v drtivou většině se vyskytuje na pozadí chlamydie, bakteriální vaginózy, miko a močasmis. Prevence infekce IPPP přispívá k prevenci vývoje drozd.

Principy léčby

Přístup k léčbě drozd by měl být prováděn v závislosti na typu toku a stupně závažnosti procesu. Hlavním cílem je zabránit relapsu infekce. Je nemožné zbavit se drozd, protože kandidátka jsou konstantní obyvatelé ženského organismu, takže jeho léčba současně zahrnuje řadu preventivních opatření zaměřených na predriciální prevenci.

Mezi antifungálními léky používanými v gynekologii pro léčbu drozd, se používá následující:

  • Flukonazol (diphlason, dieflucan, micomax, flukosan);
  • Iratenazol (Irunun, Itazol, Burunal, Teknazol, Runikóza);
  • ketokonazol (ponurý, dermaazol, microsyl);
  • mikonazol (ginezol 7, myoson, neo-penotran, clice-d);
  • Clotrimazol (Candidade, Candidisol, Candiben);
  • nystatin;
  • natamycin (pimafucin, ecoofucuk, pymfuctuct);
  • amfotericin in;
  • 5-fluorocyterosin.

Drogy založené na uživateli, ketokonazoly jsou vyráběny ve formě svíček, smetany, tablet, injekčních roztoků. Flukonazol je obsažen pouze u tablet nebo kapslí a zahrnuje systémovou léčbu drozd. Mikonazol, klotrimazol je součástí místních prostředků - vaginální tablety, svíčky, smetana. Natamicin - antifungální antibiotika - část kombinovaných léků jak lokálních, tak systémových aplikací. Amfotericin se používá k léčbě těžké kandidózy, například v HIV-infikovaných žen nebo pacientům s extrémně silným průběhem onemocnění. Látka se používá pro injekce. Fluorocyteosin je také systémový lék. V případě potřeby jsou léky pro všeobecné účely kombinovány v léčbě. To se provádí s konstantním a nepřetržitým pohybem drozd v ženám.

Nejstaršíčnější lék, ale zachoval účinnost pro léčbu drozd v žen - nystatin - používané ve formě tablet pro příjem uvnitř, svíčky, masti. Nastatin je také součástí takových populárních kombinovaných čípků, jako je Terezhin a Polizinaks.

Jedním z důvodů pro recidivující drozd je vývoj odolnosti vůči příslušným antifungálním činidlem.

Stejně jako jakýkoli jiný mikroorganismus, upřímní kandidáty jsou náchylné k tvorbě udržitelnosti při iracionální léčbě. Pro prevenci relapsu mléka u žen by měla být pozorována pravidla pro jmenování etiotropických antifungálních činidel.

  1. Léčba drozd u žen by měly být jmenovány pouze s laboratorním potvrzením diagnózy. S nekomplikovaným akutním průběhem dostatečného bakterioskopického výzkumu - smear. Pokud žena často trpí exacerbacím, naočkává se z krčního kanálu a pochvy na živné médium s hodnocením citlivosti vybrané upřímnosti na antifungální prostředky. To je způsob prevence rozvoje udržitelnosti hub pro léčbu.
  2. Při identifikaci candidiózy je žena povinna provádět průzkum trvalého sexuálního partnera. Aby se zabránilo opětovné infekci, terapie také podléhá.
  3. Léčba musí odpovídat závažnosti onemocnění.
  4. Antifungální léky v terapii chronického drozu by se měly střídat s cílem prevence udržitelnosti.
  5. Měly by být užívány v pravidelných intervalech.
  6. Není dovoleno přerušit léčbu drozd, který předepsaný lékařem, přičemž příznaky. Přijetí drog, jako je místní a obecný, musí být dokončeno pro prevenci recidivy.
  7. Konec léčby StIS je povinný musí být doprovázen použitím probiotických prostředků - Lacto a Bifidobacteria - ve formě svíček pro prevenci chovného uskupení proti pozadí terapie hlavní infekce.

Léčba akutního drozd v žen je doprovázena příjmem flukonazolu v dávce 150 mg dvakrát s intervalem 6 dnů. Kromě tablet, svíčky nebo smetany obsahující natamycin, clotrimazol, mikonazol, jsou lokálně používány.

Chronický drozd v exacerbaci by měl být podroben delší léčbě antifungálními činidly. Aby se zabránilo recidivu, několik systémů.

  1. Tablety flukonazolu trvá třikrát 150 gramů s intervalem 5 dnů. Pět dní před údajnou menstruací by mělo být spotřebováno 150 mg flukonazolu pro 3 cykly.
  2. Itrakonazol vezme dovnitř 200 mg jednou denně pět dní. Před nástupem menstruace po dobu 5-6 dnů, 400 mg itrakonazol se spotřebovává denně.
  3. Příjem tablet je nutně doprovázeno místní léčbou krémem nebo svíčkami.

Při léčbě jsou vyloučeny Sex kontakty. Sexuální partner prochází průběh terapie s laboratorním potvrzením onemocnění a přítomnosti kandidálního zánětu extrémního masa a hlavy penisu u mužů, poruch močení. Flukonazol je předepsán 150 mg jednou nebo minerakonazol 200 mg jednou denně po dobu tří dnů.

Prevence

Prevence jakéhokoliv infekčního onemocnění, včetně drozd u žen, je do značné míry jednodušší než léčba. Řada profylaktických technik s přísnou orientací je aplikováno na úspěšné bojové kandidální vulvochitidy: minimalizace rizika relapsu.

Těhotenství

Potlačení imunitních sil během těhotenství Predispoze k vzhledu drozd v ženě. Ale v nepřítomnosti vaginální dysbiózy a pohlavních infekcí před koncepcí je výskyt candidiózy minimalizován.

Pro prevenci drozd během těhotenství se provádí řada událostí:

  • Sanace sexuálního traktu žen a mužů před koncepcí;
  • Dodržování sexuální kultury po výskytu těhotenství (pomocí kondomu);
  • Plná výživa, příjem polyvitaminů;
  • jíst mléčné výrobky;
  • Eliminace nošení úzkého syntetického prádla.

Když se těhotná žena drozd, těhotenství, její povinná léčba se provádí během těhotenství pro prevenci fetální infekce. Použití pouze lokálních prostředků, například pimafucinu, které nejsou absorbovány do celkového krevního oběhu.

Střevní diabetes

Známky drozd často provádějí markery různých onemocnění. Takže v přítomnosti přednastavených předvoleb - inzulínová rezistence a přímo patologie - diabetes, u žen registrovat chronické mléko. Takový příznak by se měl stát signálem a důvodem k oslovení lékaře. Žena se provádí test glukózy-tolerantní test, analýzu glycizizovaného hemoglobinu, inzulínové úrovně. Speciální nízká uhlíková dieta zároveň je prevence drozd s diabetem.

Nemoci gastrointestinálního traktu často vedou kandidiózy u žen. Aktivní reprodukce hub ve střevech kvůli anatomické blízkosti orgánů vede k vaginálnímu prozatímnímu. Pro prevenci drozd ve střevních onemocněních, probiotika by měla být použita (linie, bifidumbacterin) a antifungální činidla.

Osobní hygiena

Zdravá žena, která nemá stis, problémy se neomylem, nemoci jiných orgánů, s jednotlivými epizodami porušování osobních hygienických pravidel, které nejsou nemocné s mlékem. To nelze říci o pacientům s chronickou infekcí. Nejmenší chyby v intimní hygieny mohou vést k exacerbaci.

Prevence v aspektu osobní hygieny žen:

  • na sobě syntetické spodní prádlo by mělo být provedeno minimálně;
  • Denní těsnění musí být uplatňovány v nouzových případech pro prevenci vytváření anaerobních podmínek;
  • Eliminovat použití tamponů během menstruace;
  • prostředky pro mytí získat poznámku "hypoalergenicky", neutrální pH a minimálně komponenty;
  • vést legitimní sexuální život;
  • S suchem pochvy pro prevenci traumatizace sliznice membrána aplikovat lékárny maziva na vodní bázi.
Před výskytem menstruace by mělo být posíleno intimní hygienické shody. Toto období v důsledku změn v hormonálním pozadí se stává příznivým pro zhoršení drozd.

Prevence při užívání antibiotik

Jakékoliv infekční onemocnění, které je ošetřeno antibiotiky, by mělo zahrnovat profylaktický průběh antifungálních činidel a probiotik. Není tajemství, že antibiotika, zejména široká škála působení, potlačují růst jak patogenních, tak užitečných mikroorganismů. Jedná se o to na prvním místě střevní flóry a vaginální - Dodererian hole. Smrt non-propogenní mikroorganismy vytváří příznivé podmínky pro reprodukci patogenních bakterií, což vede k růstu kolonií Kandid - ve střevě a ve vagínu.

Během léčby antibakteriálními činidly se prevence drozd používá za použití antifungálních léčiv systému systému:

  • Flukonazol 150 mg jednou;
  • Itraconazol je 200 mg dvakrát denně po dobu jednoho dne;
  • Itrakonazol v dávce 200 mg jednou denně po dobu tří dnů.

Preference je dána jednomu ze schémat. Místní léčba jako prevence drozd u žen není jmenována.

S opakujícím se drozd je často nutné zrušit příjem perorálních antikoncepce pro prevenci generování infekce a častých exacerbací. Totéž platí pro intrauterinní spirály v přítomnosti, které často ženy obtěžují známky kandidózy. Kromě toho, vysoká zásadní v důsledku prevence drůzích jsou kurzy skupiny vitamínů B, přijímání imunomodulátorů (interferonů), polynenasycené mastné kyseliny.