Použijte gel pro změkčení děložního čípku

Použijte gel pro změkčení děložního čípkuProces přirozeného dodávání je komplexní mechanismus, jejichž spuštění zahrnuje změnu v práci několika základních systémů ženského organismu: Fetoplacentar, hypotalamický - pitpofizar a přímo děložní homeostázy. Cervix těhotné ženy není vždy připraven na porod, navzdory doby blížícího se vzhledu dítěte.

Cervix je anatomická struktura ženské genitální koule, která slouží bariéru na cestě do děložní dutiny. Během prvního období práce je proces vyhoštění plodu zcela určen stupněm popisu krku. Během posledních měsíců těhotenství v těle těhotné ženy je proces přípravy reprodukčních těles k porodu, že v důsledku toho je spuštěna kaskáda hormonálních reakcí vedoucích k dokončení děložního kontrakce a zveřejnění na 38-42 týdne. Ale vždy se nestane. Červer nemusí být připraven k obecné aktivitě, což může vést k potřebě cesarejových sekcí.

Před porodem, cervix změkčuje, zkrácení, a jako vnitřní bod je popsán, zaujímá centrální polohu. Uvedené faktory hrají vážnou klinickou roli pro lékaře, odborníci pro ně určují způsob provádění práce. Od 38 týdnů jsou plánované kontroly děložního čípku pro kontrolu její změkčení. Když je připravena na porod, mluví o její zralosti. Je však však stanoven pouze lékař - gynekolog na plánované inspekci.

S první plánovanou kontrolou děložního čípku ještě není zcela zralý, to není důvod pro zkušenosti, protože změny mohou začít několik dní.

Někdy změkčení se vyskytuje docela rychle před druhem. Pokud neexistuje žádná dynamika, gynekolog může poradit pacienta, jak udělat pro urychlení procesu.

Včasné změkčení děložního čípku se vyhnete poranění porodnictví. Když je krk nezralé, stoupá riziko přijímání mezer. Nejoblíbenější a nejčastěji používané léky pro změkčení děložního čípku zahrnují gely. Umožňují to rychle a bezbolestně zmírnit.

Důležité

V současné době je gel pro změkčení děložního čípku považováno za nejjednodušší způsob stimulace generické aktivity. Gel, zavedený do vagíny, poskytuje umělé prémiové hormonální pozadí. V rámci takových změkčujících gelů existují prostaglandiny - látky, které v těle těhotné ženy začínají zahájit proces porodu. Přispívají k vyhlazování a zveřejnění děložního čípku. Po použití může porod začít do čtyř hodin. Specifická doba začátku generické aktivity odpovídá individuálním charakteristikám těhotenství.

Pro normální generika musí vynález dosáhnout až 10 cm. Prostaglandiny se používají v praxi porodnictví po dobu 20 let. Ukázali se jako vysoce účinné léky napodobující přírodní generické aktivity.

Pro normální generika musí vynález dosáhnout až 10 cm.

Prostaglandiny se používají v praxi porodnictví po dobu 20 let. Ukázali se jako vysoce účinné léky napodobující přírodní generické aktivity.

Gely na bázi prostaglandinu

Moderní porodnictví preferuje aplikovat gely pro změkčení děložního čípku na základě prostaglandinů. Přesně opakují strukturu účinných látek, které jsou vyrobeny v těle matky před porodem a během porodu. Kromě hlavního působení gelu ve stimulaci pomáhá rychle zmírnit čípku, což přispívá k vývoji měkčích bitev bez spastických komponent. Na rozdíl od oxytocinu neruší Prostaglandiny tok krve.

Změkčovací gely jsou sterilní nápravu s objemem 2,5 mg. Pro úvod se žena spadá na zadní stranu a gel je zaveden do zadního oblouku vagíny. Lékař neustále monitoruje proces udržování gynekologických zrcadel.

Je zakázáno zavést gel na cervikální kanál - vyvolává hyperimulaci práce. Aby se zabránilo úniku prostředků, měl by pacient zůstat v poloze na půl hodiny.

Po zavedení gelu je stav pacienta hodnoceno každých 6 hodin. Pokud se kladná dynamika v otevření čípku nezobrazí, je gel znovu zaveden. Krk musí být odhalen po dobu 4 hodin alespoň 3 cm. Maximální dávka je 3 mg.

Rozhodnutí o opětovném správě trvá pouze zúčastněné lékaře po posouzení současné situace.

Dávka gelu určuje požadovaný výsledek:

  • 1 mg je zaveden slabými generickými činnostmi.
  • 2 mg se zavádí s úplnou absencí generické aktivity po jednorázovém úvodu.

Třetí čas se gel nepoužívá, a na pozadí prvních dvou aplikací pacient neustále vyhodnotil pohodu, kontraktilní aktivitu dělohy a stav dítěte.

Indikace a kontraindikace

Nezapomeňte, že nějaká umělá stimulace porodu má rizika, takže lékaři tyto a další metody používají v extrémních případech v souladu s svědectvím.

Se správně vybranou dávkou a profesionálním podáváním gelu nezpůsobuje vedlejší účinky ve srovnání s jinými léky a metodami (oxytocin, foley katetr).

Použijte gel pro změkčení děložního čípkuKontraindikace zahrnují:

  • nedodržení velikostí objemu hlavy dítěte ženské pánve;
  • Zhoršení parametrů CTG plodu potvrzeno na kardiomonitor;
  • pánevní a jiné typy patologických příjmů plodu v děloze;
  • kontraindikace přírodních generických činností;
  • přítomnost odstupu placenty;
  • Prelation placenty - jeho blízko umístění do vnitřního ZEV;
  • Umístění plavidel pupeční šňůry je pod hlavou dítěte;
  • Přítomnost tenčí jizvy na děloze;
  • velké ovoce;

Nezávislé použití gelu je kategoricky zakázáno, protože v některých případech stále způsobuje vedlejší účinky, a to:

  • Silný nárůst děložního tónu, až do tetanu, když dochází k placentu a smrt dítěte;
  • Někdy, když je zaveden gel, existuje riziko fetální intrauterinní hypoxie, a pro včasné detekci takové komplikace budou vyžadovány pravidelné kardiomonitiony;
  • Gel je schopen poskytnout systematický účinek na tělo, to znamená, že vyprovokuje exacerbaci bronchi spasm, pokud existuje bronchiální astma žena nebo chronickou formu obstrukční bronchitidy.

Uvedené odchylky ukazují, že léčivo se nechá podávat pouze ve stacionárních podmínkách. Těhotná žena a dítě vyžadují neustálé dynamické pozorování lékaře.

Možné nežádoucí účinky

Pouze lékař rozhodne použít gel. V HOZARD může lék způsobit vedlejší účinky:

  • Hypertonek dělohy;
  • nevolnost, zvracení;
  • lámání dělohy;
  • Zvýšení teploty;
  • Alergické reakce.

Nežádoucí účinky mohou vyvíjet v plodu:

  • Poškození srdeční frekvence;
  • Zhoršení hodnocení stavu dítěte ihned po narození podél APGAR měřítku;
  • Projekt nouze - syndrom;
  • Ve vzácných případech - mrtvý porod.

Dlouho používat gel pro změkčení děložního čípku se osvědčil pozitivně kvůli snadnému použití, malý seznam kontraindikací a dobrých výsledků. Gel aktivuje a normalizuje obecné činnosti, výrobu endogenního oxytocinu.

Preported-mechanismus

Mechanismus působení gelu je, že stimuluje změkčení a zrání děložního čípku.

Účinná látka obsažená v přípravku je nenasycená mastná kyselina. Tyto látky jsou syntetizovány ve fyziologických podmínkách.

Specifičnost gelu pegula spočívá v posílení krevní zásobení děložního čípku, což významně urychluje jeho zrání - změkčuje, vyhlazuje a otevírá se. Všechny tyto ukazatele charakterizují normální obecné činnosti, snižují stupeň odolnosti čípku, zvyšují kontraktilní schopnosti myometria a vedou k úspěšnému přirozenému dodání.

Nebojte se gelu určeného pro změkčení děložního čípku. Lékař nutně zkoumá dějiny těhotenství a v souladu s individuálními charakteristikami ženy si vybere taktiku porodu. Je důležité plně důvěřovat specialisty - pak stimulaci a porod bude úspěšný.