Dva dělohy a dva děložní hrdlo

V posledních letech preventivních inspekcí jsou častěji detekovány anomálie vývoje sexuální sféry. Dva děložní děložní dělohy - jeden z těchto patologií. Ženy, které se srazily s tímto problémem, protože je ovlivněna takovou změnou struktury pro reprodukční systém. V závislosti na závažnosti onemocnění, otázka možnosti koncepce, těhotenství rizik, možností dodávky.

Anatomické zdvojené možnosti

Uterus s přívěsky je tvořen v prvním trimestru nástrojů fúzí dvou panefralů (muller) kanálů, po které další vývoj a přeměnu orgánu. Nežádoucí účinky vykreslené během tohoto období způsobují odchylku od normální tvorby sexuálního systému. Další spoušť je dědičnost.

Potomstvo žen, které odhalily patologii dělohy, má zvýšené riziko anomálií pro rozvoj různých lokalizací.

Existuje několik typů porušení záložek, v závislosti na době tvorby vice a stupně sloučení muller Dík:

  1. Plné zdvojnásobení: Žena má dva moduly, dva sheek a dvě vagina. Čtyři nejsou připojeny, jsou vytvořeny zcela nezávislé orgány. Každý děloha má vlastní děložní trubku a vaječník. Orgány mohou přijít do styku mezi sebou nebo mohou rozdělit střeva, močový měchýř. Fungování není obvykle porušeno, těhotenství se může objevit střídavě v každém z částí.
  2. Častěji je odchylka, když je 2 dělohy, 2 děložníku a 2 vagina. Orgány jsou však spojeny vláknitou membránou. V podstatě se membrána nachází v pobřežní nebo cervikální oblasti. Tato volba je často doprovázena tvorbou dalších anomálií: nedostatečně rozvinutí jednoho dělohy, Atresia vagina a panenské sply. S takovou strukturou existují případy, kdy je druhá pochva zaostřena, slepě zavře.
  3. Kari dělohy, neúplný zdvojnásobný - patologický stav, kdy je obecná vagina a děložní děložní děložní hrdlo. V tomto případě jsou orgány připojeny tenkým oddílem, který nemusí projít po celou délku.

Příčiny anomálie

Patologie struktury sexuálního aparátu se vyvíjí v časném intrauterinním období. Důvodem je absence normální fúze muller duks. Startovací mechanismus může být odlišný:

  • Spotřeba toxických, teratogenních léčiv;
  • špatné návyky;
  • dědičné faktory;
  • Těžká toxikóza;
  • hormonální nerovnováha;
  • Výživa plodu: placentární insuficience, anomální připojení placenty;
  • Přenesené infekce a zánětlivé procesy během žebrání.

Klinické projevy

Někteří zástupci slabého pohlaví nejsou podezřelé z nemoci, když dva dělohy a dva děložní čípky neovlivňují menstruační funkci, nepřinesou nepohodlí při sexu. Taková situace je častěji pozorována s plným zdvojnásobením. Patologie je poprvé odhalena jako náhodný nález na ultrazvuku. Navzdory charakteristickému rysu struktury je žena schopna vydržet a porodit zdravé dítě.

Možnosti jsou však známy, když vady jsou doprovázeny poruchami ovariální funkce. V důsledku toho existují porušování menstruace, obvyklé nesnesitelné, neplodnosti. Anomálie vývoje může být doprovázena poruchou močového systému. Zvláště často se vyskytující nepřítomnost jedné ledviny vznikající na boku s největší porážkou nebo symetrickým zdvojnásobením poháru.

U pacientů s abnormálním vývojem reprodukčního zařízení, znevodnocování obecných činností, anténní smrti, krvácení při porodu, po porodu.

Pokud existuje Atres vagina nebo rudimentární rohy, špatně fungující jeden z oddělení - žena začíná rušit nepříjemný pocit. Stížnosti se objevují po určitou dobu po zahájení menstruace. Důvodem je absence uvolnění menstruační krve v jednom nebo obou nástrojů. Pacient cítí řeznou gravitační bolest v dolní části břicha, která dává v zadní části, plocha zadního průchodu.

Symptomy nejsou zakoupeny analgetickými technikami. Klinický obraz hematometrů se vyvíjí - akumulace krevních sraženin v rušení odtoku. V nepřítomnosti léčby se připevnění hnisavé infekce zdá znamení intoxikace - pyometry. V této volbě je nutná okamžitá chirurgická korekce - spiknutí je disekován, akumulovaná krev je evakuována. Absence terapie může vést k odstranění těla.

Prognóza pro těhotenství

Přítomnost plnohodnotných samostatných orgánů přispívá k hnojení a výskytu těhotenství. Známé případy normálního průběhu bití a porodu. Vaječná buňka střídavě připojuje v každém děloze.

Nicméně, častěji teče nástrojů s hrozbami přerušení, těžká toxikóza. Často existují předčasné rody, doprovázené slabostí nebo diskoordinací pracovních činností. Involuce dělohy zpomaluje. Bez ohledu na to, jak vynikající těhotenství probíhalo u pacienta s dvojitými genitálií, je nutná důkladnější kontrola.

V drtivé většině, jeden z subsystémů rudimentární, to je, nedostatečně rozvinutý. Připojení ovocného vejce se prakticky nedochází v rudimentární části. Pokud se to stalo, pak je takový těhotenství považováno za ektopic. Zvýšení ovoce vyžaduje z vhodného zvýšení. Nedokončená část je nakreslena: děloha se rozbije s hojným krvácením a dětskou smrtí. Aby se zabránilo takovým komplikacím, má být zrušena rudimentární část s embryem.

Při přerušení těhotenství z různých důvodů v přítomnosti 2 modulů a 2 krk dělohy, povinné škrábání dutin každého.

Diagnostika

Poprvé na podezření, že anomálie dělohy umožňuje obvyklé gynekologické vyšetření: bimanální, rektální vyšetření, kontrola ve zrcadlech, Znějící děloha. Když je palpace určena zvýšením a zkreslením formuláře. V některých případech se stává zcela obtížné identifikovat anomálii, takže žena nepozná vlastnosti struktury.

Navíc pomáhat řádně rozšířit diagnózu instrumentálních metod: ultrazvuk, metrosalpingografie, hysteroskopie, laparoskopie. Kromě standardního gynekologického vyšetření s anomálií vývoje sexuálního aparátu je nutné studovat strukturu močové sféry, aby se odstranila kombinované svěrenství.

Léčba

Dva dělohy, dva děložní děložní děložní hrdlo, které významně nemají negativní dopad, potřebují pouze pozorování. Vždy existuje zvýšené riziko patologických odchylek v porodu, takže odborníci preferují cesarejskou sekci.

Řešení problematiky možnosti dodávky je vyřešena konzijem lékařů.

Anomálie, způsobující odchylku v práci reprodukčního systému, vyžadují chirurgický zákrok. Rudimentární část konglomerátu, včetně 2 dělohy a 2 děložního čípku, odstraňte. Varianta je možná s excizními oddíly mezi orgány, aby se vytvořil jediný plnohodnotný. Takový zásah je však extrémně traumatický, pravděpodobnost normálního porodu se sníží. Kromě toho, aby se potlačil tvorbu synech - pojivových tkání, musí žena užívat hormonální léky na několik měsíců.

Atresia Hymen, vagina nutně potřebuje rekonstrukční plastickou chirurgii, která zajišťuje odtok menstruační krve.

Bez ohledu na typ patologické struktury reprodukčního systému je referenční taktika vyřešena individuálně. Samozřejmě, že pacienti s anomáliemi jsou častěji čelí problémům těhotenství a porodu. Není možné spolehlivě předpovídat výsledek a odpad. Ženy proto potřebují pečlivou kontrolu a pozorování.