Jizlost deformace děložního čípku - tipy, jak minimalizovat riziko vývoje

Jizlost deformace děložního čípku (rdshm) je patologie, která se rozvíjejícím po převedených provozních intervencí na tomto těle nebo vzniknou jako vrozené abnormality. Morfologický prvek je substituce normální sliznice cervikálního kanálu deformace jizvy.

Výsledek se stává ztrátou ochranné funkce děložního čípku: kanál nemůže zcela cílitstruter, aby se zabránilo pronikání bakteriální infekce do děložní dutiny. Scar deformace také zabraňuje normálnímu průběhu těhotenství a porodu. Možná komplikace patologie rozvojem Etropionu.

Vývojový mechanismus

Cervikální kanál

Stěny vnitřního kanálu děložního čípku jsou pokryty epiteliálními válcovými buňkami, mohou produkovat tajemství alkalických vlastností. V procesu vzniku patologie alkalického tajemství, z deformovaného lumenu cervikálního kanálu vstupuje do pochvy, kde je reakce média kyselé. Reakce se vyskytující současně, narušuje normální bilanci kyseliny-alkalické alkalické zásilky vnitřních genitálních orgánů ženy a vytváří příznivé podmínky pro vývoj patogenní mikroflóry.

Důležitou příčinou vývoje cervic deformace děložního čípku jsou dříve převedeny provozní intervence na vnitřní genitální orgány a traumatické poškození a zlomení cervikálního kanálu.

Při léčivých ranách po traumatickém poškození je tvořena jizva, a v jizeřových tkáních je porušením dodávek krve a inervace. Takový stav zasahuje do normálního fungování těla a může se stát překážkou pro nástroje plodu. Jizvy na čípku jsou jedním z důvodů pro rozvoj vztyčené insuficience, která zase ohrožuje časté potraty nebo narození dítěte dopředu.

Cervicity

Etiologické faktory

Nejčastější příčinou jizvy deformace cervikálního kanálu je přenesená žena, která komplikují prasknutí výletů. Tato zranění se vyskytují hlavně s nezávislým narozením doma nebo při použití speciálních porodnických nástrojů pro zabavení plodu.

Patologický stav se také vyvíjí po převedených chirurgických manipulacích s orgány malé pánve s nesprávným uložením materiálu stehu a po operaci přerušit těhotenství škrábáním ovocného vejce nebo embryí. Výskyt jizev deformací po kryodestrukci / eroze elektrokoagulace nebo jiná onemocnění děložního čípku.

Ve vzácných případech je deformace jizvy CME vrozenou anomálií. Důvody takového porušení intrauterinního vývoje plodu nejsou známy.

Klinický obraz

Ve většině případů se v preventivních gynekologických vyšetření nachází v preventivních gynekologických vyšetřeních, protože klinicky se tento stav nemůže projevovat. Žena s takovou deformací na dlouhou dobu nemusí podezření na změny, které se rozvíjejí ve svém těle.

Jeden z příznaků je bolestivost během sexuálního kontaktu.

Prověřované Scarmery a tvorba Synechů mohou vést k překrývání lumenu krční kanálu. Během menstruace se krev akumuluje v děložní dutině - tato podmínka se nazývá hematometom. Na svém pozadí je akutní břicho bolest s napětím svalových struktur přední stěny břišní dutiny.

Rozšířená koloskopy

Patologický stav, který je spojen s deformací jizvy děložního čípku, je určen podržením prodloužené kolposkopy. Studie vám umožní určit změny na povrchu sliznice a detekovat tvorbu ve formě záhybů v poli děložního čípku. Colposkop postup v kombinaci s biopsií: lékař přebírá z jizvy deformovaného materiálu pro další histologický výzkum.

Bakteriologické plodiny z dělohy a vagíny se provádějí k určení přítomnosti infekčních zánětlivých procesů.

Lékařské události

Metodika pro provádění terapeutických opatření je vybrána individuálně pro každého pacienta, v závislosti na věkových vlastnostech, celkovém stavu těla a přítomnosti současní onemocnění.

Hlavním účelem terapeutických opatření je eliminovat vady v anatomické struktuře těla, obnovit reprodukční funkce a normalizaci ochranné funkce krčního kanálu. Hlavní a nejčastější způsob léčby je chirurgický. Během operační intervence, strukturální integrity a správné topografické umístění těla.

Pokud je to možné, provádí se minimálně invazivní intervence:

  • léčba argonoplasma;
  • diathermokoagulace;
  • laserová odpařování;
  • dopad rádiového vlny na postiženou oblast;
  • Kryodestrukce a další.

V případě obstrukce cervikálního kanálu je rozsáhlá na speciální nástroj - Bug (Borge).

Existují i ​​jiné metody chirurgické intervence. V závažných a uvedených případech se pacienti doporučují provádět rekonstrukci a plastu čípku.

Pokud pacient s rdshmem otěhotněl a ukázal známky vztyčené insuficience, stehy outdoorů dělohy jsou uloženy, aby se zabránilo potratu nebo předčasnému narození. Vyjměte švy pouze před porodem.

Prevence

potrat

Pro ochranu před nepředvídatelnými a těžkými důsledky je nutné:

  • zúčastnit se gynekologa alespoň jednou ročně;
  • Vyhněte se provádění operací pro přerušení těhotenství a trestných potrubí;
  • hledat lékařskou pomoc při přítomnosti nepohodlí v sexuální oblasti;
  • vyhnout se traumatickému poškození;
  • Vyhněte se indiskriminátům a agresivním sexuálním kontaktům.

Jizlost deformace čípku - to je těžký patologický stav, který ohrožuje vážné problémy v reprodukční sféře. Aby se zabránilo takovým komplikacím, doporučuje se dodržovat výše uvedená doporučení.