Léčba a symptomy cyst v děloze

Léčba a symptomy cyst v dělozeMezi distribuovanými neoplazmy nebere to cystu Uterus. Podle statistických údajů je cysta dělohy diagnostikován v procesu gynekologického vyšetření v každé desáté ženě.

Cysty dělohy je uzavřená dutina naplněná kapalinou. Cysty dělohy mají benigní povahu a nejsou hrozbou, z hlediska onkologie. Patologie je častěji zjištěna u pacientů, kteří prováděli reprodukční funkci.

Symptomy cyst u dělohy se objevují v důsledku zablokování krčního kanálu sliznic. V takových případech se CYST připomíná bubbler, který je naplněn nažloutlý obsah. Někdy cysty se vyvíjejí v důsledku implantace do dutiny krčních buněk vnitřní vrstvy dělohy. Tento typ cystu dělohy je diagnostikován poměrně vzácně.

Důvody

Uterus je orgán reprodukčního systému, který se nachází v oblasti malé pánve. Děloha ve tvaru se podobá zmačkaný hrušku nebo trojúhelník a tvoří cervikální, tělo a železné. Horní rohy mají potrubí a úhel níže dává začátek vnitřního ZEV.

Cervix se nachází mezi vagínou a děložní dutinou. Funguje jako druh bariéry, chránící děložní dutinu z nepříznivých vnějších a vnitřních faktorů.

V závislosti na možnosti vizualizace děložního čípku může být podmíněně rozdělena na vaginální a celkovou oblast. Celkové oddělení má velkou oblast. Tato část sliznice však není vizualizována v důsledku nastavení dělohy.

Vaginální část děložního čípku provádí v pochvě a je k dispozici pro inspekci. Oblast děložního hrdla je postavena stejným epitelem jako vagina. Epitel se skládá z plochých vícevrstvých buněk, které tvoří hladký povrch růžový povrch. Normální epitel se liší v jednotnosti barev a struktur.

Cervix také vede další pohled na epitel, který se nachází v cervikálním kanálu. Je známo, že kanál, který se nachází uvnitř Cervixu, poskytuje zprávu mezi dělohou a vagínou. Proto má Cervikální kanál speciální ochranný mechanismus, který neumožňuje škodlivou flóru proniknout do pochvy do sterilní dutiny dělohy.

V horní a dolní části krční kanál tvoří dvě fyziologická úchyle vytvořená z husté pojivové tkáně. Horní fyziologický zúžený se nazývá vnitřní Zev a nachází se v bezprostřední blízkosti těla dělohy. Outdoor Zev tvořený dnem krčního kanálu. Tato neviditelná zóna zahrnuje transformační zónu. Tato oblast se vyznačuje přechodem plochého vícevrstvého epitelu do válcové jednovrstvé.

Cervikální kanál je lemován jednovrstvým válcovým epitelem. Buňky této epiteliální tkáně tvoří načervenalou sliznici se sametovou texturou. Kromě toho, v podložkové zóně, četné žlázy produkují hlen s alkalickou reakcí, aby se chránil děložní dutinu z infekčních činidel. Kvalita a množství hlenu závisí na úrovni estrogenu. S odchylkou hormonální povahy hlenu může změnit své vlastnosti.

Cervikální kanál je také tvořen četnými záhyby, které dávají povrchovým vzhledem vřetena. Tento faktor určuje schopnost kanálu protáhnout při provádění generických činností.

Při blokování oslnění nemůže být hlen evakuován z výstupních kanálů. To vede k naplnění žlázy se svým tajemstvím, jeho zvýšením. Postupně tvoří cyst s nažloutlý hustý obsah.

Cysty dělohy, které jsou tvořeny z vlákna žlázy, se nazývají reče nebo nativní. Takové cysty mohou být umístěny v dolní části kanálu, to znamená, endocervikální nebo na povrchu krku - paracervikální. Většina dělic cyst je paracaskulární cestě, což usnadňuje jejich definici. Paracervovatelné cysty dobře vizualizovány při zkoumání gynekologa. Endocervikální cysty mohou být detekovány ultrazvukovým výzkumem.

Jediný důvod pro tvorbu výsledného cystu je blokování samotné žlázy, která může nastat, pokud existuje několik faktorů.

  1. Zánět vagíny a děložního čípku vede ke změnám v hlenech a sliznicích membrán. V případě infekčního poškození se zvyšuje množství tajemství pro mytí povrchu patogenní flóry. Někdy vede k šíření zánětlivého procesu a připevnění. Mucus mění své vlastnosti a stává se příliš silným. Takové tajemství je špatně odepřeno odtoku. V této době začíná regenerace tkáně na povrchu, který je doprovázen vzhledem nových buněk a překrývajících se výstupních kanálů.
  2. Různá zranění epitelu. Jakákoliv manipulace na čípku může vést k traumatu a tvorbě retenční cysty. V procesu obnovení sliznice může tkanina vytvořená překrýt otvory žláz.
  3. PseudooroSia. Po vystavení epitelu ovlivňujícím faktorům dochází k ránu, která by se měla zotavit s přímou účastí plochého vícevrstvého epitelu. V některých případech je však zotavení způsobeno válcovým epitelem sestoupeným z cervikálního kanálu. Tato tkanina se překrývá kanály, přispívá k tvorbě ošklivé cysty.
  4. Věkový faktor. U žen, po nástupu menopauzy, může dojít k posunutí transformační zóny. Tento proces je doprovázen překrývajícími se žlázami s možnou tvorbou cystu dělohy.
  5. Příznaky hormonálních poruch. V hormonálních změnách může normální složení hlenu děložního čípku porušit. Zejména s oscilací estrogenu se tajemství stává tlustým a je špatně evakuován z žláz.

Někdy jsou endometrioidní cysty odhaleny v oblasti děložního krku. Tyto formace jsou důsledkem endometriózy děložního čípku a jsou heterotopy s karmínovým obsahem, zvyšující se během menstruace.

Endometrióza je jedním z nejzávažnějších patologií ženské reprodukční sféry. Z neznámých důvodů jsou buňky vnitřní vrstvy dělohy distribuovány do různých tkání a implantovaných, funguje jako prvky endometria.

Ve struktuře děložní stěny se rozlišují tři vrstvy.

  1. Vnější vrstva se nazývá serózní skořápka nebo parametrie.
  2. Střední vrstva je označována jako svalová skořápka nebo myometrium.
  3. Vnitřní vrstva je sliznická membrána nebo endometrium.

Miometrie je nezbytná pro zajištění růstu dělohy během těhotenství. Kromě toho, vzhledem ke svalové vrstvě dělohy, může být děloha snížena během porodu a menstruace.

Největším zájmem je endometrie, která má vlastnosti jeho struktury. Ve struktuře vnitřní vrstvy dělohy je přidělena:

  • horní funkční vrstva, jehož stav přímo souvisí s úrovní genitálních hormonů;
  • Bazální výhonek, která je vlastně stabilní.

Funkční a bazální vrstva jsou úzce interakci. V první fázi menstruačního cyklu je růst funkční vrstvy pozorován jako přípravu endometria na implantaci ovocného vejce. Tento proces je zajištěn vlivem endometria dominantních genitálních steroidů.

Pokud nepřijde těhotenství, vynikající vnější vrstva endometria je odmítnuta přímou účastí jiných dominantních pohlavních hormonů druhé fáze cyklu. Buňky bazální vrstvy endometria musí zase obnovit sliznicí membránu.

Měsíců jsou odmítnutou funkční vrstvu endometria. Ženy mají zpětný odlitek určitého počtu menstruační krve obsahující buňky vnitřní vrstvy dělohy. Z neznámých důvodů mohou tyto buňky rozšířit nejen na různé tkaniny, ale také implantovány, což vede k vývoji endometriózy.

Obecně platí, že endometrióza děložního hrdla je obvykle reprezentována jedinými ostrovy z buněk vnitřní vrstvy dělohy. Heterotopie fungují stejným způsobem jako buňky v endometrii. Na začátku cyklu vyrůstají a pak vypouštějí, což je doprovázeno určitými symptomy.

Endometrioidní cysty se rozvíjí zřídka. Jejich vzhled je spojen se symptomy posilujícími během menstruace. Cysty se zvýší před další menstruací a pak se sníží velikost. Často ženy všimnou takového symptomu, jako je krvácení, které je spojeno s vyprazdňováním neoplazmy.

Gynekologové zdůrazňují, že často identifikace cystu dělohy lze považovat za diagnostické nálezy. Symptomy obvykle chybí, což vysvětluje náhodnou identifikaci neoplazmů. Symptomy se mohou objevit s doprovodným zánětem, hormonální postižení nebo patologií pozadí.

Cysty bez příznaků obvykle nepotřebují léčbu a chirurgickou léčbu. Cysty dělohy do jednoho centimálu se projevují příznaky, patří k neškodným neoplazmům. Cysty léčba v nepřítomnosti symptomů obvykle není prováděno během těhotenství. Velké neoplazmy jsou žádoucí odstranit v důsledku rizika příznaků infekce.

Odstranění cystického vzdělávání není komplexní postup a je držen v rámci gynekologa.

Příznaky

Cysty dělohy se obvykle rozlišují více znakem a mají velikost v jednom centimetrech. S jejich zanedbatelnou velikostí a absencí současné nemoci strukturní a zánětlivé povahy nejsou žádné příznaky. Takové neoplazmy často lékaři nejsou interpretovány jako patologické.

Pokud se objeví příznaky cyst, je obvykle spojeno s těmito procesy, které vedou k tvorbě novorozim. V přítomnosti příznaků kartáčů potřebují léčbu.

Cysty mohou být doprovázeny následujícími příznaky.

  1. Hojný sliznice nastane, když je infekce připojena, může být doprovázena nepříjemným zápachem.
  2. Při vývoji zánětlivého procesu se objevují nepohodlí, svědění a spalování.
  3. Bolest během močení během porážky uretry.
  4. Mozhuchi alokace a bolest v případě tvorby endometropoid heterotopie.

Retenční cysty jsou zřídka doprovázeny symptomy. Zatímco vývoj neoplazmů endometria, symptomy jsou výraznější během menstruace. To je způsobeno vlivem pohlavních hormonů na endometrioidní heterotopii.

Během cyklu nesmí endometrioidní cysty projevit příznaky. Před výskytem menstruační cysty se zvyšuje a pak vyprázdněte. Snížení vzdělávání nastane po skončení menstruace. To je důvod, proč s endometrium cysty existuje takový příznak jako krvácení tkaní.

Metody diagnózy

Vzhledem k tomu, že většina cyst jsou paracervikální, jejich detekce dochází během gynekologické inspekce. Referenční útvary jsou obvykle více a malé množství. Obsah cysty má nažloutlý odstín.

Retenční cysto je považováno za velké s přes jedno centimetr.

Někdy jsou na čípi také detekovány příznaky pseudo-erozi. Tato formace vypadá jako skvrna načervenalé barvy, která se nachází v blízkosti cervikálního kanálu. Pseudo-erozi potřebuje léčbu po eliminaci možného zánětlivého procesu.

Pokud má cysta znak endometrium, vypadá to jako neoplazma naplněný hnědým obsahem. Jedním z příznaků endometropoidní heterotopie je krvácení v období menstruace.

Když polycystóza detekuje následující typy výzkumu.

  1. Kolposkopická diagnostika jednoduché a rozšířené možnosti. S pomocí kolposkopu studuje lékařskou membránu, určuje přítomnost formací.
  2. Studium složení marginální mikroflóry. Pacient se doporučuje provádět stěr na flóře, Bakposev, PCR diagnostiku pro stanovení sexuálních infekcí. V případě infekčního poškození vzniká riziko polycyzstrózy a spenování cysty.
  3. Ultrazvuk. Výzkum s použitím vaginálního senzoru umožňuje detekovat střapce umístěné v cervikálním kanálu. Identifikace těchto formací je nezbytná v souvislosti s rizikem deformace kanálu a zánětu.

Při identifikaci souběžných patologií je možné přiřadit další diagnostické metody.

Funkce a taktika léčby

Cysty dělohy ne vždy vyžadují léčbu. Volba mezi pozorováním a léčbou závisí na symptomech kartáčů, jejich velikosti, možných komplikací a současných onemocněních. Malé střapci bez příznaků a dalších patologií v léčbě nepotřebují.

Velký cysto obvykle vyžaduje léčbu ve formě odstranění, což je spojeno se zvýšeným rizikem infekce. Kromě toho se léčba provádí při identifikaci zánětlivého procesu. V případě infekce vagina zahrnuje léčba používání místních léků. Pokud se nachází Cervicitis, léčba znamená recepci antibakteriálních léčiv. Po léčbě zánětlivého procesu, využití finančních prostředků obnovující intimní mikroflóru.

Polycystická léčba je nutná, když kombinace patologie a získané ektopie. Je to pozoruhodné, že způsoby léčby cysty a pseudo-erozi se shodují. Chirurgická léčba se provádí po léčbě léčby.

Odstranění endometrioidních heterotopů bez předchozího hormonálního ošetření je považováno za zbytečné. Léčba zahrnuje použití hormonálních léčiv pro eliminaci změn, které způsobily endometriózu.

Proveditelnost léčby je zvažována po stanovení příčin polycystic. Malé vzdělání bez příznaků lze jednoduše pozorovat každých šest měsíců.

Léčba a symptomy cyst v dělozeOdstranění cysty znamená odstranění jejího obsahu. Neoplazma je propíchnuta a pak eliminujte jeho obsah a odstraňte kapsli. Odstranění se provádí pomocí několika technik.

  1. Odstranění endoskopu. Cysta je eliminován současně s předmětem hadříku. Taková léčba se doporučuje v přítomnosti příznaků neplodnosti a je traumatický.
  2. Aktuální zapalování. Elektrokoagulace je starý, ale účinný způsob léčby. Období obnovy je dostatečně dlouhé.
  3. Mrazení s kapalným dusíkem. Kartáč je vystaven kryodestrukci, po kterém vzdělávání zemře.
  4. Nárazový laser. V procesu léčby se používá směrový laserový paprsek.
  5. Odstranění rádiové vlny. Při léčbě je aplikován surgitronový přístroj.

Aby se zabránilo nepříjemným příznakům a komplikacím, jsou po manipulaci předepsány lékařské přípravky. V prvních dnech je vznik menšího počtu krvavého výboje považováno za normou.

Demontáž kartáčů se doporučuje také pro absces, podezřelý maligní nádor, neplodnost.