Cysta na sexuálním rtu: léčba a provoz

Vzhled cystu na genitálních rtech je poměrně častý. S tímto problémem se s tímto problémem setkaly téměř všechny ženy během jejich života. S včasnou diagnózou se můžete snadno zbavit cystu v nejkratším možném čase.

Co to je

Bartoliniye železo

V sexuálním rtu se nachází speciální vzdělávání s názvem Bartolinium železo. Nachází se v předvečer pochvy. Jeho funkcí je zvýraznit speciální tekutinu průhledné barvy, která se používá jako mazivo během pohlavního styku.

Výstupní kanály žláz jdou v oblasti malého pohlaví. Někdy se sekrece tajemství nevyskytuje nebo jeho počet snižuje. V důsledku toho je dutina žlázy akumulována ne odvozenými látkami, což vede k výskytu cyst.

Podle klasifikace se odkazuje na nové formace benigní povahy. Na obrázku níže můžete vidět vzhled postižených pohlavních rtů.

Příčiny vzhledu

Cysty, který se nachází na genitálních orgánech, se rozvíjí ne za jeden den. Je nutné vstoupit do mikroorganismů a vznik zánětlivého procesu, takže se objevují první příznaky onemocnění.

Gonokokki

Během vyšetření jsou takové mikroorganismy nejčastěji zjištěny:

  • Streptococci.
  • Staphilococci.
  • Střevní hůlka.
  • Chlamydia.
  • Gonokokki.
  • Mreaplasm.
  • Trichomonads.

Někdy může mít také přítomnost chronické ohniska infekce také ovlivnit. Patogeny pronikají žlázy s proudem krve z primární polohy.

Rizikové faktory

Existují určité faktory v přítomnosti, z nichž pravděpodobnost vývoje onemocnění se stává mnohem více:

  1. Nekontrolovatelné sexuální bonusy.
  2. Nechráněný sexuální akt.
  3. Nedostatek řádné individuální hygieny.
  4. Nemoci genitální infekční povahy.
  5. Porušení v práci imunitního systému.
  6. Traumatické poškození sliznice v procesu sexuálního kontaktu.
  7. Špatné spodní prádlo, které způsobuje neustálé podráždění jemné kůže sexu.
  8. Epilace je častěji než nutná.
  9. Potrat těhotenství a hormonální selhání.

Příznaky cyst

Subjektivní pocit závisí na velikosti cysta. Pokud jeho hodnota nepřesahuje 1-2 centimetrů, pak žena nemusí věnovat pozornost. Pak nádor pokračuje v růstu a první známky onemocnění se začínají manifestovat. Tyto zahrnují:

  • EMY velký a malý sex.
  • Nepříjemný pocit během pohlavního styku.
  • S poměrně velkou velikostí cystu je bolest možná.

Pokud je léčba nepřítomná, nádor může vycházet a zobrazí se následující příznaky:

  • Eyefather v oblasti výstupu.
  • Zarudnutí kůže.
  • Superabilita.

Infekční proces v cystu se vyskytuje v důsledku jeho traumatického poškození. Některé hygienické postupy nebo sexuální kontakt může způsobit.

Možné komplikace

Zánět vagíny

Pokud léčba nebyla začátkem, pak vývoj abscesu. V dutině cysty akumuluje hnis a nádor se výrazně zvyšuje. Pocity bolesti zůstávají i v klidu a během cvičení se začnou zvyšovat.

Objeví se navíc obecné příznaky: intoxikace, zvýšená tělesná teplota, slabost. Může cítit zimnici. Někdy je přítomna nevolnost, pokles chuti k jídlu a ospalost.

Pokud nápověda lékaře nikdy není poskytnuta, tj. Pravděpodobnost prasknutí spopurizace. Gnolace může způsobit zánět vagíny, močového měchýře, dělohy a jeho přívěsků.

Diagnóza onemocnění

Gnya

Diagnostikovat dostatečně diagnostikovat, aby držel pravidelnou vizuální kontrolu. Někdy je cyst detekován gynekologem návštěvou návštěvy.

Při nálezu jakýchkoli změn je vždy nutné dále zkoumat, aby potvrdil diagnózu a vyloučení onkologie. Ultrazvukové vyšetření se provádí. Na obrazovce monitoru bude viditelný dlouhosrstý vzdělávání s homogenním obsahem.

Knírek z mikroflóry vagina je nutně přijata k určení, zda není zánět. Také se vzdává krevního testu pro venerální infekce, HIV a hepatitida.

Konzervativní terapie

Po úplné diagnóze bude lékař předepisovat vhodnou léčbu podle specifického schématu. Jmenované drogy závisí na příčině vývoje cyst, přítomnosti zánětu v něm a přítomnost současní onemocnění. Ve většině případů se aplikuje antibiotika širokého spektra akce. Trvání terapie a dávkování je určena lékařem.

Doporučuje se zvýšit celkový odpor tělesa. Použité vitamínové terapie, imunomodulátory, adaptogeny.

Pokud vzdělání má malé velikosti, může být rozpuštěno nezávisle. Pravidelné inspekce jsou však nutné, protože existuje riziko opakování.

Chirurgická operace

Někdy je operace jediným způsobem, který vám umožní úplně zbavit cysty.

Existují dvě mezi klasickými technikami: úplné odstranění bartolínové žlázy a vytváření zprávy mezi pystic a životním prostředím.

  1. První cesta je radikálnější a umožňuje zcela vyhnout opakování situace. To však povede k absenci běžného počtu přírodních maziv. Jako výsledek, sexuální kontakt přinese nepohodlí. Aplikace dodatečných fondů bude trvalou složkou sexuálního života.
  2. Druhý, méně traumatický způsob, plná opakovaným výskytem cyst. Operace samotná předpokládá řez nádorové stěny a mytí dutiny Cystu s roztokem antiseptické. Ale protože části nádoru stále zůstávají, je možné opakovat blokování potrubí.

Metody prevence

K tomu postačuje následovat několik pravidel:

  1. Správné a pravidelné provádění individuální intimní hygieny.
  2. Využití osobních ochranných prostředků při sexuálním kontaktu snižuje pravděpodobnost přenosu genitálních infekcí.
  3. Včasné zacházení s onemocněním v těle.

Pravidelné sledování zdraví, inspekce z gynekologa se vyhnou recidiv a komplikací. Se všemi zdánlivými lehkostí tohoto onemocnění mohou být důsledky velmi vážné.