Příčiny střapců na čípku

Příčiny střapců na čípkuČasto v procesu inspekce, gynekologové oslavují výskyt kartáčů na čípku. Cysty děložního čípku nejsou nebezpečné onemocnění a ne vždy vyžadují léčbu. Rozhodovatelnost léčby je však určena příčinami výskytu cysty, jejich velikosti a příbuzných patologických procesů.

Cysty, který se nachází na čípku, je vzdělávání s kapalným začleněním benigní povahy. V závislosti na příčině jejich výskytu se rozlišují dva hlavní typy cyst. Nabotov nebo retenční cysty se objevují v důsledku zablokování výstupních kanálů krčního kanálu cervican cervican. Endometrióza je příčinou endometrioidních kartáčů čípku.

Podle statistik, výskyt cysty není považován za gynekologové vzácné patologie. Střapce detekují každý desetinný pacient. A výskyt cysty je obvykle poznamenán u žen, které prováděly funkci dětí.

Etiologie a patogeneze

Cysty jsou umístěny na čípku. Endometrioidní a retenční cysty mají odlišnou povahu jejich výskytu.

Endometrioidní cysty jsou důsledkem endometriózy. S touto patologií buňky vnitřní vrstvy dělohy migrují a klíčí v tkáni nad rámec hranic sliznice.

Uterus je orgán reprodukčního systému, který se nachází v oblasti malé pánve a je navržen tak, aby nesl plod. Z přední části dělohy je močový měchýř a zadní strana je střevo přímo. Rozměry dělohy se liší při porodu a narozeném ženám.

Funkce dělohy je možné díky komplexní struktuře. Tělo zahrnuje:

  • tělo;
  • krk;
  • Rezervace.

Tělo dělohy se skládá ze tří provázaných vrstev.

  1. Parametr - to je vnější plášť dělohy.
  2. Myometrium je průměrná svalová skořápka. Díky myometrii může orgán opakovaně zvýšit během těhotenství. Svalové snížení jsou také nezbytné během menstruace a porodu.
  3. Endometrium je sliznická membrána dělohy, jeho vnitřní vrstvy. Ve své struktuře se slaví dva vrstvy: funkční a bazální. Funkční vrstva roste do první fáze cyklu pod vlivem pohlavních hormonů, připravuje dělohu k implantaci fetálního vejce. Pokud dojde k těhotenství, jiné dominantní genitální steroidy způsobují odmítnutí funkční vrstvy endometria. Sliznice je obnovena v důsledku buněčné rezervy beze změny bazální nebo špice.

Menstruace je downgrade buňky vnitřní vrstvy dělohy. Je pozoruhodné, že všechny ženy v menstruaci označily retrográdní nebo reverzní krevní obsazení v oblasti peritoneum. Z neznámých důvodů začínají endometriální buňky klíčit v neobvyklých tkaninách pro ně. Endometrium ohniska jsou také pozorovány v oblasti děložního čípku. Ve vzácných případech se endometrióza děložního čípku stává příčinou kartáčů.

Endometrioidní heterotopie buňky fungují jako ve vnitřní vrstvě dělohy. To znamená, že v první fázi cyklu se zvyšují, a ve druhé straně jsou odmítnuty, což vede k výskytu krvácení. Takové kartáče mohou vyprázdnit.

Retence nebo zády cyst se objevují v důsledku zablokování otvorů cervikálních kanálů žláz v čípku. Krk je vytvořen kvůli zúžení dělohy, který je pozorován směrem k řeči Vagina. V souladu s tím krk není samostatně funkční orgán a spodní část dělohy, vyznačující se jeho úzkou.

Nesprávnost krku a jeho umístění mezi dělohou a vaginou umožňuje fungovat jako druh bariéry. Cervix je pokryt dvěma typy epitelu.

  1. Byt vícevrstvý. Tento epitel tvoří povrch vaginální části dělohy. Tato část čípku obdržela svůj název v důsledku lokalizace v bezprostřední blízkosti vagíny. Vaginální část dělohy je vizualizována při zkoumání gynekologa a má světle růžovou barvu, hladkou k dotykovému povrchu.
  2. Válcová jednovrstvá. Takový pohled na epitel liny Cylindrický kanál uvnitř krku. Povrch je načervenalý a sametový. Kromě toho přítomnost záhybů umožňujících kanál natažení, například během porodu. Kanál na horním okraji se otevře v děloze, který se nazývá vnitřní Zev. Spodní okraj cervikálního kanálu je ve vagíně a je venkovní ZEV. V této oblasti transformační zóna spojuje dva různé typy epitelu.

Subukózní vrstva krčního kanálu je reprezentována žlázami. Jejich akumulace je ve spodní části kanálu. Žlázy jsou součástí ochranného mechanismu, protože produkují hlen, který má alkalickou reakci. Mucus jako dopravní zácpa zaplňuje dutinu dutiny dutiny a neumožňuje infekci z vagíny proniknout do sterilní dutiny dělohy.

Ochranný mechanismus také poskytuje fyziologické útoky - vnitřní a vnější ZEV.

Někdy pod vlivem různých důvodů je blokování otvorů krční kanállových žláz. To vede k clusteru hlenu uvnitř žlázy, otokem a vzdělávání cystu referenčního nebo nativního charakteru.

Střapci mohou být jeden a více. Kromě toho mohou cysty děložního čípku mít různou velikost. Velikost cystických neoplazmů obvykle nepřesahuje tři centimetry.

Cysty kolem oblasti vnějšího Zea děložního čípku se nazývají paracerevical. Pokud jsou neoplazmy lokalizovány v kanálu Cervikálu, jsou diferencovány jako endocervikální.

Cysty čípku se nespracují s nebezpečnou patologií. Nicméně, střapci doprovázené zánětlivým procesem potřebují vhodnou terapii. Pokud velikost cystu překročí jeden centimetr, je žádoucí odstranit.

Malé střapci obvykle nejsou doprovázeny projevy a vizualizovány během kontroly sliznice membrány. Hluboce uspořádané vzdělávání lze diagnostikovat ultrazvukem. Po detekci polycystózy vyžaduje další diagnostiku.

Důvody

V důsledku různých důvodů vznikají endometrioidní a retenční kartáče. Gynekologové zdůrazňují, že je důležité, aby léčba cystu zjistil důvod pro jeho výskyt, aby se zabránilo relapsu.

  1. Spolehlivá tkanina se stává základem tvorby tkaného cystu. Žlázy jsou ve formě klastrů ve spodní oblasti kanálu, zatímco výstupní kanály jsou umístěny na povrchu cervikálu. Žlázy produkují ochranné tajemství, které se mohou hromadit v kanálech, když nastane překážka. Postupně je cyst vyplněn, zvyšuje se objem, otočí se do cystu.
  2. Endometrioidní tkanina. Buněk vnitřní vrstvy dělohy, když implantace v oblasti krku může vést k tvorbě endometrioidního cystu. Nicméně, často endometrióza děložního čípku znamená jednotlivé akumulace endometriálních buněk.

Endometrioidní cysty jsou poměrně vzácné. Příčinou cystu je v podstatě blokování výstupních kanálů, které jsou pozorovány v ošklivých chutí.

Gynekologové přidělují několik důvodů pro výskyt otvorů otvorů.

  1. Infekce a zánět. Vývoj polycystózy je typicky pozorován s vulvochloginem a cervicitidou. Žlázy produkují přebytečný hlen pro potlačení chov patogenní flóry. To však přispívá k porážce žláz. V důsledku toho se tajemství stává tlustým a špatně evakuovaným z výstupních kanálů. Na povrchu je zotavení epitelu, který je doprovázen tvorbou nových buněčných prvků, překrývající se výstupu.
  2. Porušení integrity tkáně. To je jeden z hlavních důvodů pro výskyt kartáčů při porodu. Poškození tkáně může dojít s komplexními druhy, škrábáním, potratem a jinou manipulací. Regenerace tkanin může být doprovázena překrývajícími se žlázami a tvorbou kartáčů.
  3. Získaná etopopie. Pseudo-erozi se objeví, když je vystaven děložnímu účinku děložního čípku. V tomto případě výskyt rány, které by se mělo léčit na úkor okolí tkanin v rovném vícevrstvém epitelu. S nesprávným uzdravením na ránu je pochází válcový epitel z cervikálního kanálu. Tento proces může být doprovázen překrývajícím se výstupem.
  4. Hormonální porušení. Různé faktory ovlivňují cervikální hlen, včetně úrovně pohlavních hormonů. Pokud existuje porušení produktů sexuálních hormonů, se hlen stává viskózním a silným. Takové tajemství je obvykle v nedostatku stupně může být evakuován z výstupních kanálů, což způsobuje výskyt cysty.
  5. Věk Změny během menopauzy. Ženské ženy mají posunutí přechodového zóny. Tento faktor tak může způsobit překrytí otvorů a tvorby polycystic.
Příčiny endometrioidních heterotopů jsou špatně pochopeny. Předpokládá se, že hormonální nerovnováhy, imunitní poruchy, traumatizační a zánětlivé procesy jsou hlavními provokujícími faktory endometriózy.

Projevy a diagnostické metody

Často kartáče postupují latentní. V takových případech lze jejich identifikaci považovat za diagnostickou náladu. Pokud má cysta nekomplikovaný znak, ne koreluje s patologií.

Obvykle se vznik symptomů není spojen s tichým samotným, ale s těmito příčinami, které vedou k jeho tvorbě:

  • sliznice jsou příznakem zánětlivého procesu nebo pseudo-erozi;
  • Kontaktní alokace a břicho jsou spojeny se získanou ektopií.

Endometrioidní cysty mohou být doprovázeny výrazným obrazem během kritických dnů. Před menstruací se zvyšují heterotopy a po skončení menstruace samostatně sníží velikost. Kromě toho mohou takové cysty vyprázdnit a doprovázet bolestivé pocity. Obvykle žena pozoruje vznik oddělení těsnění v předvečer a po kritických dnech.

Retenční cysty mají ve většině případů nažloutlý obsah, více znaků. Doktor obvykle určuje polycystiku v době inspekce a pak provádí koloskopii. Tato studie umožňuje pomocí kolposkopu zvážit tkaninu děložního čípku pro identifikaci známek atypics během rozšířeného postupu.

Krk je zpracován roztoky Lugola a kyseliny octové vytvořit a vyhodnocovat koloskopický vzor. Pokud se po použití dělohy objeví, požehnané skvrny, můžete předpokládat porážku epitelu HPV. Po zpracování s lehčí, krk krku získává hnědý odstín. V přítomnosti skvrn, což znamená bezbožný epitel, provést závěr o možné dysplazii.

Při identifikaci značkám ukazující na Atypius se po biopsii provádí histologická studie.

Střapci často doprovází zánětlivý proces a erozi. Zánět, stejně jako pohlavní infekce, detekují laboratorní diagnostiku. Pacient se doporučuje provést studii PCR, stěr na flóře, onkocytologii a Bakpospingv.

Pokud jsou cysty umístěny uvnitř cervikálního kanálu, jejich definice se provádí s ultrazvukovým výzkumem. Typicky se postup provádí za použití transvaginálního senzoru.

V některých případech je příčinou polycystózy hormonální poruchy. Proto je třeba určit příčinu patologie také doporučuje stanovení úrovně genitálních hormonů. Zejména pro léčbu endometrium heterotopie bez hormonální terapie je považována za zbytečnou.

Endometrioidní kartáče mají obsah krimpování. Během menstruace se takové cysty zvýší v množství a doprovázené bolestivými pocity. Pokud jsou retenční kartáče zřídka zřídka odhaleny nezávisle, mohou být formace endometria prázdné, například během kritických dnů.

Lékařské události

Stavičky na čípku jsou považovány za neoplašující neoplazmy. Nicméně je nutné zjistit důvod jejich výskytu a pokud je to možné, odstranit je. Gynekologové zdůrazňují, že eliminace příčin výskytu polycystózy zabraňuje relapsům.

Otevření a vyprazdňování cystu se doporučuje, když jejich velikost, která přesahuje jeden centimetr. Střapci bez současných onemocnění s malou velikostí nepotřebují léčbu, zejména během těhotenství. Gynekologové však doporučují dynamické pozorování, aby nemohli vynechat vzhled komplikací.

Někdy mohou střapci způsobit nepříjemné komplikace a následky. Zejména mezi komplikacemi polycystózy přidělit:

  • deformace děložního krku díky velkému cystu nebo jejich významnému množství;
  • Suppuration vedoucí k abscesu;
  • neplodnost;
  • Velké cysty mohou způsobit hrozbu potratu.

Cysty lze léčit léky, chirurgicky a sledovat. Volba mezi léčbou a pozorovací taktikou závisí na příčině patologie, současně komplikací a velikostí kartáčů. Nekomplikované střapci obvykle pozorují každých šest měsíců.

Pokud lékař odhalí zánětlivý proces, doporučuje se antibakteriální terapie. Vaginální infekce jsou ošetřeny lokální terapií. Cervicitis vyžaduje přijetí antibakteriálních léčiv. Po léčbě jsou předepsány léky, obnovení normální intimní mikroflóry.

Pseudo-erozi eliminuje cysty na čípku. Tato manipulace je však možné pouze v případě neexistence zánětlivého procesu.

Když je detekována hormonální nerovnováha, je nezbytná normalizace. Léčba zahrnuje příjmu hormonálních léků.

Použití lidové terapie je možné pouze po doporučení lékaře. Taková taktika nemůže eliminovat patologii, přispívá k nárůstu místní imunity, podporuje regeneraci tkáně.

Cysty velikost přes jeden centimetr může být propíchnuta v obvyklé inspekci. Děrovací kartáče nevyžadují hospitalizaci a anestezii, protože krk neobsahuje nervové zakončení. Postup demontáže je zcela bezbolestný a trvá několik minut.

Cysty také v následujících případech:

  • podezření na onkologii;
  • absces;
  • neplodnost.

Demontáž CYSST může být držen v každém den menstruačního cyklu, s výjimkou menstruace. Zpočátku, lékař propíchne cystu tobolku a pak odstraní jeho obsah. Aby se zabránilo relapsům, je tobolka také eliminována.

Odstranění kartáčů lze provádět pomocí různých taktik:

  • elektrokoagulace;
  • Chirurgické odstranění s endoskopem;
  • resekce s laserem;
  • ultrazvukové zničení;
  • kryodestrukce;
  • Odstranění rádiovými vlnami.

Období obnovy je obvykle krátké. Během prvních několika dnů po manipulaci mohou být pozorovány drobné oscilace. Někdy po chirurgické léčbě vyžaduje léčbu léků.