Výživa pro dlouhé mléko

Gynekologové zdůrazňují, že drozd je nejčastěji našel zánětlivé onemocnění genitálních orgánů u žen. Nebezpečí drozd v opakujícím se kurzu. Zpravidla probíhá drozel s obdobím remise a exacerbací, které mohou být vyvolány porušením stravy a nesprávné výživy. Je nutné vědět, které produkty jsou užitečné, a které představují vznik relapsu.

Příčiny symptomů a léčby drozd

Frekvence vzhledu vrhu přímo souvisí s mechanismem jeho výskytu. Drush se vyvíjí u novorozených dívek a také je také diagnostikován u starších žen. Více než 50% případů, patologický výtok v důsledku drozd.

Drush nebo kandidóza je zánětlivým onemocněním houby. Zpravidla, houby Candidas, kteří jsou příčinnými agentem drozd, jsou připevněny sliznickou membránou a oblastí očekávání vagíny u žen. Název "Thrush" se používá v důsledku charakteristického typu výboje, které jsou pozorovány v onemocnění. Obvykle se ženy týkají kadeře s kyselým zápachem, což vede k podráždění sliznic.

Candida houby odkazují na podmíněnou patogenní flóru. To znamená, že jsou normální na kůži a sliznii v zanedbatelných množstvích. Spolu s kandidáty houby na povrchu epitelu jsou také detekovány další představitelé podmíněně patogenní flóry, například Streptococci, Staphylococci, Gardnerells. Aby tyto mikroorganismy způsobily zánětlivý proces, přítomnost negativních faktorů vedoucích k jejich zesílené reprodukci.

Ochranný mechanismus zdravé sliznice zabraňuje reprodukci plísňové flóry a dalších podmíněně patogenních patogenů. Významný význam v mechanismu ochrany jsou bakterie kyseliny mléčné, které tvoří až 98% zdravé flóry.

Sliznice vagina závisí na úrovni genitálních hormonů. Zejména pod vlivem estrogenu na povrchu epitelu se vyrábí glykogen. Když je glykogen rozdělen s laktobacillií, vytvoří se úroveň údržby kyselosti kyseliny mléčné. Potřebné kyselé médium ve vagíně neumožňuje silně násobí mikroorganismy, čímž zabraňuje zánětlivých procesů.

Lactobacillies jsou kombinovány na povrchu v mikrokolíka, tvořící nejlepší bioflightener - glycocalix. Tato biopleje neumožňuje patogeny proniknout v epiteliálu.

Se snížením počtu laktobacilli je požadovaná rovnováha rozbitá. Úroveň změn kyselosti, která způsobuje intenzivní reprodukci podmíněně patogenní flóry. To se děje z důvodu tvorby optimálních podmínek pro životně důležitou činnost patogenů infekce. Kromě toho mohou být vhodné podmínky pro reprodukci provokovány nesprávnou silou a narušením stravy, ve kterém žena spotřebovává ve velkých množstvích.

Je pozoruhodné, že houby Candidas může vstoupit do mikrobiálních asociací s jinými podmíněně patogenními představiteli a specifickou flórou. V tomto případě bude klinický obraz smíšený znak.

Pokud porušení vaginální mikroflóry není vyjádřeno, zdravá imunita, která je posílena v důsledku správné výživy, neumožňuje onemocnění. Pro výskyt drozd je nutné mít predispoziční faktory: nesprávná dieta, somatická a gynekologická patologie.

Drush často vyvolává nejen spotřebu škodlivých produktů a porušení stravy, ale také fyziologickými stavy ženského organismu. Zejména když vyvrcholení a těhotenství, následovaný laktací, existuje pokles ochranných sil ženského organismu, hormonálních oscilací a konstrukčního prostoru sliznice vagíny.

Drush se vztahuje na nezávislé patologie, ale mohou být převedeny na partnera s nechráněným kontaktem Sex. Proto ženy, které mají několik sexuálních partnerů a chaotický intimní život také riziková skupina.

V akutní uniformě, která je pozorována po dobu dvou měsíců od samého počátku příznaků, probíhá drozd jasně. Žena zažívá vážné nepohodlí, které porušuje kvalitu života, včetně intimního. S včasnou léčbou, která je doprovázena plnohodnotnou výjmovou výjmou, známky malátnosti rychle zmizí.

Aby se však vyhnuly vzniku relapsů, je třeba si pamatovat potřebu stravy a jmenování drog výhradně lékařem. Léčba musí pokračovat až do konce kurzu, a to i při eliminaci symptomů. Léčba úplně, stejně jako dieta, je prevence relapsů a vývoj stability mikroorganismů k drogám léků.

Jediným důvodem pro vývoj drozdových gynekologů se nazývá pokles ochranných sil těla. Obvykle imunitní nerovnováha způsobuje antibiotika. Kromě toho faktory představují snížení imunity a podpory vývoje drozd.

  1. Unimit a nedostatečná hygiena genitálie. Florala Flora žije nejen v vagíně, ale také v oblasti ano-genitální zóny. Pravidelné mytí eliminuje škodlivou flóru, zatímco předčasná hygiena vede k zánětlivému procesu.
  2. Navrhování a nadměrná genitální hygiena. Ve vývoji drozd hraje roli nejen nedostatečná, ale i nadměrná hygiena. Důvodem je skutečnost, že při douchingu a vodních postupech se patuje patogenní a prospěšná mikroflóra vagíny.
  3. Porušení integrity sliznice vaginy během jeho traumatu. V případě poškození tkáních vagíny je pozorována ztráta ochranných vlastností, což vede k vyztužené reprodukci podmíněně patogenní flóry. Epiteliální poranění mohou nastat při douchingu, instalaci spirálů.
  4. Nezralé sliznice. Je známo, že u novorozených dívek se vagina rozlišuje sterilitou a závisí na mateřských hormonech. Vývoj vaginální flóry začíná třítýdenní věk a končí přibližně 16 let. Sloučenina je v pořádku, místní imunita nestačí. Kromě toho je pozorována hormonální fyziologická dysfunkce. Tyto faktory mohou představovat a určit častý vzhled drozd v dětství.
  5. Climax. Ve věku věkových žen je vzhled drozel spojován s ředinami a atrofií sliznice, ostrým snížením hladiny estrogenu ovlivňujícího stav hlenu děložního čípku a tvorba glykogenu.
  6. Těhotenství a kojení. Během vybavení dítěte je konstrukční přeskupení sliznice, významný nárůst produktů progesteronu a imunitní nerovnováhy. Tyto faktory přispívají ke zvýšení rizika drozd několikrát. Po porodu se vaginální mikroflóra obnovuje několik měsíců.
  7. Zánětlivé procesy a pohlavní infekce. V důsledku infekčních procesů se sliznice uvolní, která predisponuje na intenzivní reprodukci plísňové flóry.
  8. Intestinální dysbióza a vagina. S dysbiózou je Candida v příznivém prostředí pro jeho reprodukci.
  9. Antibakteriální a hormonální léčba léčbou. Tyto skupiny léků se stáhnou imunitu. Je známo, že snížení ochranných sil těla je faktorem ve vývoji drozd.
  10. Alergické reakce. Hygiena v nevhodných prostředcích nebo obsahující agresivní složky mohou způsobit alergie a drozd.
  11. Některé somatické patologie. Cukrovar diabetes vede k akumulaci glukózy v tkáních a reprodukci plísní flóry.
  12. Vadný zneužití. Na jedné straně nemůže nesprávná strava poskytnout organismus nezbytnými látkami, což vede ke snížení imunity. Na druhé straně krmení určitých produktů, jako jsou cukrovinky, zvyšuje riziko drozd.

Symptomy drozury závisí na závažnosti imunitní nerovnováhy. Pokud je počet laktobacilli mírně snížena, silná imunita, která je podporována správnou výživou, přispívá k zotavení. Jinak je opakování drozd. V tomto případě přeprava, který nemá symptomy, zakončí ani zotavení nebo exacerbace.

Drush může pokrok v těle ve dvou formách:

  • akutní;
  • Chronický.

V akutní fázi jsou pozorovány výrazné příznaky:

  • svědění a spalování;
  • řezání při močení;
  • Vypouštění curl;
  • nepohodlí při sexuálních akcích;
  • hyperemie sliznice;
  • Melkopushard Rash.

Pokud do dvou měsíců neexistuje žádná léčba nebo byl vybrán neefektivní léčivo, drozd jde do chronické formy. Symptomy obvykle nejsou dostatečně vyslovovány a zobrazovány výhradně během exacerbací:

  • Muddy alokace opouštějí žluté stopy na spodním prádle;
  • Atrofie sliznice;
  • Distribuce infekce na uretru a močového měchýře.
S přetrvávající formou chronického drozu, období exacerbací a remisí jsou nahrazeny neustálým nepohodlím. Taková forma je vážně ošetřena.

Léčba drozd zahrnuje příjem antifungálních léčiv ve formě:

  • krémy;
  • mast;
  • gely;
  • řešení;
  • tablety;
  • kapsle;
  • Svíčky a vaginální tablety.

Prostředky pro místní aplikace jsou účinnější v důsledku dopadu přímo v infekci. Tyto léky jsou předepsány těhotným ženám, počínaje druhým trimestrem. Tablety a kapsle mají systematickou expozici a jsou obvykle používány v komplexu s místními léčivými přípravky.

Léčba je jmenována po předběžné vyšetření a diagnóze. Gynekologové předepisují léky následujících léků:

  • Imidazolová skupina: klotrimazol nebo upřímný;
  • Triazolové deriváty: FluvoStat nebo mikrosist;
  • Polyenov Skupina: nystatin nebo natamicin.

Účinnost se vyznačuje drogami, včetně několika antifungálních složek, například terezhin. Léčba je nutně kombinována se speciální dietou. Správná výživa má pozitivní vliv na účinnost léčby, snižuje riziko vedlejších účinků a výskyt relapsů.

Hodnota dieta

Dieta hraje roli v prevenci relapsů. Existuje seznam produktů, které přispívají k normalizaci stavu marginální mikroflóry. Dieta a správná výživa je tedy doporučena mnoha gynekology spolu s léčbou léků.

Jídlo erny, nadměrná spotřeba sladkých produktů zpočátku zvyšuje riziko drozd. Nesprávné, z hlediska, vyvážené potravinářské výrobky vytvářejí podmínky pro chovem Candida. Lékařské ošetření bez dodržování speciální diety se často ukáže být neúčinné.

Cíle a principy

Obvykle je léčba léčivem zaměřena na odstranění houbové infekce. S pomocí správné výživy a konzumace některých produktů můžete vyřešit mnohem více úkolů.

S pomocí správné výživy a stravy můžete:

  • Vytvořit nepříznivé podmínky pro chovné houby;
  • obnovit normální úroveň kyselosti v vagíně;
  • stimulovat místní imunitu;
  • usadit tělo užitečnou flórou, zejména laktobakterií a bifidobakterií;
  • normalizovat celkové zdraví ženy;
  • udržovat životně důležitý tón.

Je známo, že houba potřebuje nejen při vytváření podmínek pro jeho růst a reprodukci. Pro životně důležitou aktivitu hub, kandidáti potřebují výživný substrát, který je glukóza. V přítomnosti hub glukózy mohou syntetizovat látky nezbytné pro jejich růst. Toho je dosaženo glykolýzou. Glukóza si také udržuje množství vody a oxidu uhličitého na požadované úrovni.

Mléčná kyselina je jednou z nejdůležitějších faktorů místní imunity. Jeho vzdělávání probíhá s přímou účastí estrogenu. S hypercemie, projevem obsahu glukózy v krvi, akumulace cukru v buňkách epitelu vagina. Tak, kyselost změn vaginálního prostředí. Růst lactobacilli je potlačen, což aktivuje nárůst počtu podmíněně patogenních flóry.

Na tahu se hypercemie způsobuje zpomalení v reparačních procesech a akumulaci odmítnutí buněk epitelu, glykogenu s jeho předčasnou likvidací. Pokud jsou pozorovány endokrinní poruchy, porucha likvidace glukózy má hormonální povahu. Stejný proces je charakteristický pro období těhotenství. Nadměrný počet kortikosteroidů, androgenů, progesteronu a nedostatku inzulínu jsou obvykle doprovázeny systémy rozrušení.

Výše uvedené faktory tedy vytvářejí nezbytné podmínky pro aktivaci plísňové flóry. Na tahu se vaginální epitel stává optimálním substrátem pro chov houby Candida.

Jedním z principů stravy je zastavení nadměrného přijetí glukózy. Při vytváření nepříznivých podmínek pro chov je použití antifungálních činidel je poměrně účinné. Zejména začlenění do každodenní výživy mléčných výrobků obnovuje střevní mikroflóru, normalizuje fungování gastrointestinálního traktu, stimuluje lokální imunitu.

Správná strava s drozdami zahrnuje několik základních principů.

  1. Snížení v denních výrobcích výživy obsahujících cukr a bohatou glukózu, například fruktóza. Množství těžkých sacharidů by mělo minimalizovat.
  2. Výjimka ze stravovacích produktů s obsahem kvasinek, jako je pivo a pečení, kvass. Tyto produkty obsahují maltózu, což je podobné glukóze a je někdy nutričním substrátem pro houbu. Dokonalá půda tak není vytvořena tak, aby aktivovala houbovou infekci.
  3. Vyloučení alkoholu, umělých barviv a konzervačních látek. Ten obsahuje sacharidy, způsobují alergické reakce a sníží imunitu. Měli byste také věnovat pozornost kofeinům. Tyto produkty ve stravě zvyšují hladiny glukózy v krvi nepříznivě ovlivňují fungování nadledvinek.
  4. Kyselost žaludku zvyšuje marinády, omáčky, kuřáky a ostré pokrmy. Žaludek vytváří optimální podmínky pro chovnou houbu. Kromě toho složení těchto potravin obsahuje také glukózu a maltózu. Proto jsou výše uvedené produkty žádoucí odstranit.
  5. Strava by měla zahrnovat česnek a produkty, které obsahují živé laktobacillia a bifidobakterie. Normální flóra je nasycená, vytváří druh soutěže pro plísňovou infekci. Lactobacillia je zjištění na střeva, potlačuje růst patogenních patogenů a pak je pozorována jejich reprodukce.
  6. Denní dieta by měla zahrnovat spotřebu nejméně dvou litrů vody.

Pro dosažení účinku diety by mělo být pozorováno nejméně tři měsíce. Správná výživa musí být kombinována s antifungální terapií.

Užitečné a zakázané produkty

Výživa pro drozd musí být užitečná a vyvážená. Chcete-li odstranit drozd, je nutné omezit spotřebu nebo eliminovat následující produkty ze stravy:

  • Sladkosti: Candy, med, cookies, košíčky, zmrzlina, jakékoli pečení;
  • Sladké ovoce a zelenina jak čerstvé, tak konzervované, jako je mrkev;
  • alkoholické nápoje a kvas;
  • těstoviny;
  • žitný a bílý chléb;
  • Omáčky, marinády, uzené, octové, pikantní nebo ostré pokrmy;
  • konzervy;
  • čerstvé mléko;
  • Jogurty s příchutěmi, barvivami a stabilizátory;
  • Nápoje obsahující kávu, plyn.

Seznam potravin zakázaných krmení v drozd je poměrně působivý. Nicméně, jídlo a dieta v drozu mohou být diverzifikovány s užitečnými a povolenými produkty. Dieta, včetně užitečných produktů, je charakterizována snadnou stravitelností, nasycení vitamínů a mikroelementů. Taková dieta může být dodržena nejen v léčbě drozd. Správná výživa zlepšuje celkové zdraví žen.

Během drozd je vhodné použít následující produkty ve své výživě:

  • Různé přírodní mléčné výrobky: Kefir, jogurt bez přísad, které přispívají ke zvýšení růstu shnilých bakterií a vypořádání užitečné flóry;
  • Čerstvé, pečené a dušené zeleniny;
  • Zelení, například, špenát, kopr a petržel;
  • Lean Masové odrůdy, zejména ryby, Turecko, králík;
  • mořské zelí a mořské plody;
  • Sub-produkty, jako jsou játra, ledviny, srdce;
  • Jako tankování k salátům, olivovým, plátním a slunečnicovým olejem lze použít;
  • Sladké bobule a ovoce: borůvky, švestka, zelená jablka, citrony, grapefruit;
  • různé obiloviny a obilné výrobky, luštěniny;
  • Dýňová semínka a sezam;
  • Z koření jsou povoleny Bay Leaf, paprika, karafiát a skořice;
  • kysané zelí.

Ranní čaj může být nahrazen jejími bylinkami. Zejména užitečné pro dietu:

  • Jeřáb;
  • Šípek;
  • máta;
  • Melissa;
  • hloh;
  • Malinové listy;
  • oregano;
  • Lamberry.

Napájení v těhotenství a laktaci

Je známo, že těhotenství a laktace představují vzhled drozd. To je spojeno s fyziologickými příčinami. Imunita významně klesá tak, aby mateřský organismus neodmítá rostoucí ovoce. Kromě toho těhotné ženy mají mnoho infekcí flow latentní.

Při recepci těhotenství se doporučuje, počínaje druhým trimestrem. Seznam povolených drog je dostatečně omezený. Proto musí být dieta a řádná výživa považována za léčbu, a jako měřítko prevence. Gynekologové poradí konzumují více masných výrobků a ryb. Dieta by měla zahrnovat dostatečné množství zeleně, zeleniny. V nepřítomnosti alergií je užitečné konzumovat dýňová semínka, sezam a ořechy.

Prevence

Odborníci tvrdí, že dieta navazuje nejméně tři měsíce se současnou léčbou léků. Pokud je léčba charakterizována účinností, zadejte produkty, včetně cukru, ne dříve než o šest měsíců později. Výhodně konzumují přírodní produkty, jako je ovoce. Je také nutné zapamatovat si potřebu zahrnout do každodenního potravy fermentovaných mléčných výrobků.

Obecně platí, že prevence drozd zahrnuje nejen dodržování stravy. Gynekologové věnují pozornost následujícím komponentům:

  • Včasná léčba zánětlivých patologií a infekcí;
  • Odmítnutí náhodného sexuálního života;
  • použití kondomu v náhodných vztazích;
  • Nošení není blízký prádlo z přírodních tkanin;
  • Výjimka denních těsnění, ochuceného toaletního papíru;
  • nahrazení hygienických činidel s agresivní složením pro fondy s kyselinou mléčnou;
  • Včasné hygieny.

Prevence drozd umožňuje vyhnout se opakování onemocnění, což významně sníží kvalitu života žen.