Anatomická struktura dělohy

Hlavním předmětem studia v anatomii ženských genitálních orgánů je děloha. Je v něm plném cyklu vývoje embrya. Při porodu má aktivní část, vyloučila ovoce z jeho dutiny. Uterus také provádí menstruační funkci: Jeho vnitřní vrstva je pájena a vychází z těla krví. Pochopit, jak to může tyto funkce provádět, pokud to zjistíte s anatomií.

Topografické rysy

Zjistěte si zvláštnosti struktury hlavního orbitálního těla, pokud studujete anatomii urogenitálního systému. V malé pánvi je děloha v malé pánvi. Před tím je močový měchýř a zadní je konečník. Ale chce se vypořádat s anatomií dělohy těchto informací nestačí.

S pravým místem je jeho dno nakloněno dopředu a přední plocha se těší a dolů. Pokud je močový měchýř plný, pak odrazí zpět. Přední děložní povrch a zadní z močového měchýře jsou propojeny volným vláknem. V okrajích děložních stěn se odjíždí široké vazy, které se skládají z předního a zadního listu peritoneum.

Také z vlastních bund ovariaru. Mírně pod kulatou děložní banda začíná. Je to hustý vláknitý kruhový kulatý tvar. Jeho průměr je 3-5 mm. Svazek dolů a dopředu na inkhanský kanál. Je to skrze to, že s pomocí vláknitých nosníků je spousta tkané do vlákna zárodečného rtu, takže se nedotýkejte Lonic. Kulatý podestýlka mezi plechem v oblasti widespit.

Na základě širokých vazů existují kardinální svazky dělohy. Skládají se z nosníků vláknitých vláken a svalových buněk. Ve spodní části jsou spojeny s fascie urogenitální membrány. S jejich pomocí se děloha se koná z laterálních pohybů.

Svazky drží dělohu ve správné poloze. Ale s věkem nebo po více narozeních se mohou protáhnout. V takových případech mohou ženy gynekologist diagnostikovat opomenutí.

Funkční části

Normální anatomie dělohy znamená její dutou strukturu. Má tvar hrušky, v anecrudném směru je patrný zploštělý.

Podle kánonů anatomie se rozlišují tři hlavní části dělohy:

  • dno;
  • tělo;
  • Shaika.

Spodní část je nejvíce horní částí, která je nad částí mezera. Stojí pro horní díru malé pánve.

Největší rozměrem katedry je kuželovitý tvar dělohy. Zúžení směrem k krku. Při studiu anatomie je jasné, že dívky mají velikost krku a těla jsou stejné, ale na začátku puberty začíná tělo dělohy zvýšit velikost, v dospělé ženy je 2krát delší než děložníka.

Ve spodní části je čípek, spodní okraj jejího okraje v pochvě. Z těla je oddělena fermentovaným. Uvnitř cervikálního kanálu spojující vagínu a děložní dutiny. Prostřednictvím to, spermie se může dostat dovnitř a hnojit vejce.

Struktura stěn

Je nemožné se vypořádat s anatomií ženského reprodukčního systému, pokud zjistíte, jaké jsou stěny dělohy. Odborníci přidělují 3 hlavní vrstvy:

  • vnější perimetrie;
  • Střední myometriy;
  • Vnitřní endometrium.

Perimetrie se také nazývá serózní pochva. Pokrývá spodní, přední a zadní povrch dělohy. Perimetrie dosáhne krku a jde na vnější povrch močového měchýře. Za ním přijde na vaginu a jde na povrch konečníku. Z sériové skořepiny tvořících ligamenty dělohy, které ho drží v malé pánvi ve správné poloze.

Myometrie se nazývá svalová vrstva. Skládá se z hladkých svalových vláken s přídavkem elastických vláken a spojovací fibrózní tkaniny.

Studium anatomie umožňuje řešit složení myometria. Odborníci přidělují tyto vrstvy:

  • Cerozivní (externě podélný) se skládá z vláken umístěných v podélném směru, má malý počet kruhových vláken, vrstva je pevně připojena k perimetrii;
  • Kruhové (umístěné ve středu) plně sestává z kroužků, které jsou umístěny v oblasti rohů potrubí a těl dělus, jsou umístěny v šikmém a kruhovém směru, tato vrstva je nejsilnější, projde a velký počet plavidel;
  • Sublifier (podélný vnitřní) je charakterizován přítomností podélně umístěných vláken, je to nejpohodlnější.

Setkávací vrstvy myometria propletené v různých směrech.

Vnitřní vrstva dělohy se nazývá endometriální. Jedná se o sliznickou membránu, která tvoří žlázy. Také endometrium zahrnuje vepřovou a pojivovou tkáň, vazebnou endometrii a myometrium. Endometrium je pronikl trubicovými žlázami: na jedné straně jdou na povrch epitelu, nejhlubší z nich na druhé straně dosáhne myometria.

Blíže k myometrii je bazální vrstva a vnitřní děložní dutina je tvořena funkčním (povrchovou) vrstvou. Zvyšuje se v první polovině cyklu, když dojde k těhotenství, doručovací vajíčko je upevněno, pokud vejce není oplodněno, funkční endometrium je odmítnuta a vyjde během menstruace.

Převzetí s anatomií sexuálního systému, pozornost by měla být věnována zvláštnostem dodávky krve k hlavnímu vodivému orgánu. Krev pochází z hlavní děložní tepny a větví ILIAC vnitřní tepny. Odtok žilní krve se provádí v mělké pánvi.