Polypy v děloze po škrábání

Placentární Polyp je novotvarem v těle dělohy, což vzniká v důsledku zbytků placenty po porodu, lékařským potratem nebo přirozeným přerušením těhotenství. Asi 10-15% žen podléhá rozvoji takového vzdělávání. Jaké jsou příznaky tohoto onemocnění a zda nese nebezpečí pro ženské tělo, zvažte podrobněji v článku.

Co je polyp

Spiknutí v děloze, který je tvořen z pozůstatků placenty, následně tvoří polyp. Tato formace je patologická povaha. Vzhled, vypadá to jako houba a je ploché formy. Toto onemocnění je považováno za nebezpečné u gynekologie, protože nezávisle nezmizí. Jeho přítomnost způsobuje hojný krvácení a v nejhorším případě vede v budoucnu, aby ztratila možnost mít děti.

Příčiny výskytu

Podnět k začátku růstu takového placentového vzdělávání může být přerušení těhotenství (spontánní nebo lékařské) nebo přirozeným porodem. Placentární polyp po porodu nebo potratu může vyprovokovat malé krvácení po 2-3 týdne, které žena bere jako přírodní postpartum výběr. Za měsíc však pacient zvýšil příznaky, které proudí s bolestí v břiše, špinavým hnědým výbojem, rostoucí teplotou, krvácení, mající výrazný charakter.

Vývoj takového neoplazmy v děložní dutině může také sloužit potratu, zmrazené těhotenství.

Důvodem růstu placentárního zbytku je nekvalitní odstranění placenty v průběhu cesarean sekce, potrat, ruční oddělení posledního po přírodním rodu.

Placenta pozemek, který zůstane v děloze, roste s pojivovou bazální vrstvou, klíčíc. Pokud pacient pozoruje hojný krvácení, pak se okamžitě musí obrátit na navštěvující gynekolog.

Během škrábání nemůže lékař plně odstranit zbytky placenty, které budou sloužit pro vývoj polypu v děloze. Je proto třeba ověřit výběr lékaře pro potrat.

Příznaky vývoje placentární polyp

Polypy v děloze po škrábáníHlavní příznaky placentární polypy po škrábání nebo porodu:

  • Krvácení jiné povahy (začíná mírným ztrátou krve, což se v čase zvyšuje);
  • těžké bolesti hlavy a rychlá únava;
  • Obecná slabost, astenie;
  • závrať;
  • Porušení menstruace.

Bohužel, tato nemoc má mazaný charakter, protože ne každý pacient si může všimnout jeho symptomy v čase. Koneckonců, po porodu nebo přerušení těhotenství (škrábání nebo spontánní potrat), má pacient malé vzdálenosti krevních sraženin.

Proto krvácení s daným onemocněním může být přijato k přirozenému toku období po klanu.

Placentární polyp po porodu způsobuje začátek krvácení pouze dva týdny po přirozeném rodu nebo potrat. Zatímco vývoj polypu po škrábání provokuje téměř okamžitě nejsilnější krvácení, je pacient v takovém případě hospitalizován a poskytuje nezbytnou lékařskou péči.

Diagnostika

Diagnostikovat takové vzdělávání v regionu dělohy, postačuje jít do gynekologa, který může kontrolovat, může ho palpatovat (s výhradou velkých velikostí). Je velmi důležité včas diagnostikovat nemoc, protože v případě rozšiřování polypu po škrábání se pacient může stát neplodněným. Důvodem je skutečnost, že když je zaneprázdněn v oblasti dělohy, tělo přestane plně fungovat, funkce hnojení u ženy je potlačena. To se děje v důsledku léze placentární polypem špice vrstvy - bazální, poskytuje růst a aktualizaci endometria. Bez zdravého endometria těhotenství je nemožné.

Pokud má Polyp malou velikost, pak je možné jej diagnostikovat pomocí ultrazvukové studie děložní dutiny nebo hysteroskopie.

Pokud se po škrábání, žena stále diagnostikovala onemocnění, pak s přesností založit tvar a povahu formací pomocí histologické analýzy. Pro tuto chování Hysteroskopie. Doktor pečlivě zkoumá děložní dutinu, najde výsledný polyp a odstraňuje ji. Poté, co je Polyp vyšetřen pod mikroskopem.

Léčba

Léčba placentární Polypy po medailu (škrábání) je možné pouze s přesným nastavením a povahou neoplazmy. Zpravidla, téměř ve všech případech, placentární expanze v děloze podléhají chirurgickým odstraněním.

Polypy v děloze po škrábáníProvoz se provádí škrábáním. Pokud po skončení potratu nebo porodu měl pacient zánětlivé procesy orgánů gynekologických cest, pak především lékař by se měl předepsat léky na léčbu této patologie a teprve poté, co sleduje škrábání polypu v děloze.

Dálkový pozemek jsou zasílány do histologické laboratoře, kde je zkoumáno povahou dostupných buněk. Po operaci, lékař předepisuje průběh léčby léčiv obsahujícími komplexy železa a vitamínů. Pokud měla žena akutní anémie, pak je možné krevní transfuzi. Antibakteriální ošetření po odstranění placentární polypu se provádí na povinném.

Existují také alternativní metody pro léčbu takových expanzí. Tyto zahrnují:

  • laserové odstranění;
  • dopad na placentární polyp rádiové vlny;
  • Zničení rozšiřování v děloze pomocí elektrických vln.

Tyto metody jsou samozřejmě velmi drahé a ne každá žena si to může dovolit. Nicméně, to stojí za to zvážit pozitivní aspekty v takových technikách: bezbolestnost provozu, doba trvání operace není delší než 1 hodina, tím snadnější průběh rehabilitačního období.

Prevence onemocnění

Aby se zabránilo tvorbě placentárního růstu po škrábání, musí lékaři pečlivě sledovat stav těla ženy po přerušení postupu těhotenství. Lékař je povinen zajistit, aby celá placenta byla během provozu odstraněna. Po přirozené rodky nebo provozu cesarejské sekce se ultrazvuk koná také před vypuštěním ženy z nemocnice.

Pokud žena si všimla krvavých výbojů, které nejsou charakteristické pro menstruaci, nemusíte se utáhnout s návštěvou gynekologa. Světní léčba placentární polypu v děloze může vést k neplodnosti, anémii a v některých případech i na smrt.

Tvorba placentárních polypů v děloze po škrábání je poměrně vzácné, nicméně, toto onemocnění má nepříznivou prognózu. DŮLEŽITÉ Po postupu přerušení těhotenství dodržujte všechna doporučení lékaře a při prvních podezření na tvorbu polypy kontaktovat lékařskou instituci.