Co vypadá uterus polyp na ultrazvuku

Polypy v děloze jsou příčinou ženské neplodnosti, acyklického krvácení dělohy, bolesti a nepohodlí a některé typy formací představují onkologické nebezpečí, protože mohou být znovuzrozeny do nádoru rakoviny. Polypóza je důsledkem intenzivního proliferace buněk a jakýkoliv proces nadměrné divize musí být pod kontrolou odborníků. Tato patologie se nachází mezi mladší generací a obavy ženy v menopauze. Během období vyvrcholení, největší počet polypů nebezpečný v aspektu znovuzrození.

Co vypadá Uterus Polyp na ultrazvukuPolypy jsou formace vznikající v důsledku růstu železných a stromálních endometriálních tkání. Na ultrazvuku, Uterus Polyp vypadá jako houba s nohou a kloboukem. Je připojen přímo k vnitřní stěně dělohy s nohou, sestávající ze zkroucených cév a jeho velikosti mohou být vypočteny jak milimetry, tak centimetrů. Uzliny jsou vícenásobné nebo osamělé.

Ve struktuře jsou polypy hyperplazované žlázy endometria. Některé prvky se vyznačují převahu železné tkaniny, ostatní jsou reprezentovány vláknitou nebo pojivovou tkání, jiní jsou ve své struktuře smíchány. Na ultrazvuku se prvky vláknité povahy vypadají jako hyperechogenní oblasti, a vládnoucí odrůda, když ultrazvuk nemusí být stanovena, což je nebezpečné a je považováno za příčinou skiagnostik.

V každém čtvrtém případě se identifikace útvarů v děloze ukáže být polypy, 2 - 3%, z nichž se transformuje na maligní nádor.

Než nebezpečné polypy

Než polypy v děloze mohou být nebezpečné pro zdraví? Zpočátku nepředstavují hrozbu pro život, ale riziko znovuzrození jejich buněk a zahájení zhoubného procesu bohužel existuje, že zdraví žen je nebezpečné. Proto jsou pacienti, kteří diagnostikovaní Polyposy, jsou důležité, aby nezmeškali plánované gynekologické vyšetření a ultrazvuk pro monitorování stavu patologických prvků. Ne všechny železné hyperpllashed oblasti jsou viditelné na ultrazvuku, takže s takovými nebezpečnými symptomy jako acyklickým krvácením, bolesti, hnědé výtokové lékaři preferují diagnostický škrábání. Invograprační diagnóza je nebezpečná transformace prvků v rakovině.

Nekontrolovaný růst polypů navíc může vyvolat následující nebezpečné komplikace:

  • Selhání menstruačního cyklu v důsledku hormonálních skoků. Může být vyjádřen nepravidelností menstruace nebo hojné krvácení během nich. Poslední plna s rozvojem anémie. Na pozadí ztráty krve se projevuje fyzická slabost, rychlá únava a dokonce ztráta vědomí;
  • Obtíže s koncepcí a porušením těhotenství. Takové nebezpečné komplikace jsou způsobeny skutečností, že oplodněné vejce nelze získat v deformované endometriální vrstvě. Během těhotenství, vysoká rizika těžkého nebezpečného krvácení, provokující zveřejnění placenty. Kromě toho je ovoce ohroženo hypoxie, protože tvorba interin-placentární krve je rozbitá;
  • Děložní krvácení. Vzhledem k tomu, že krevní cévy v polypové noze se vyznačují zvýšenou permeabilitou, pravděpodobnost otvoru otvoru krvácení. Ztráta krve může být významná i rušit ve formě trvalých mupná. Silné krvácení jsou nebezpečné vývojem anémie;
  • Tvorba zaměření infekce. Jakýkoliv patologický proces je doprovázen zánětem a porušením sekrece ochranných faktorů železem endometriální, která narušuje integritu sliznice membrány. Pravděpodobnost připevnění infekce a vývoje takové nebezpečné onemocnění, jak se zvyšuje chronický endometrit. V přítomnosti Endocervicitic se zvyšuje pravděpodobnost infekčních komplikací.

Nejnebezpečnější komplikací onemocnění je maligní transformace, proto je výstraha na polypose od lékařů vysoká. Taková základní studie jako ultrazvuk, žena by se měla konat 1 - 2krát ročně. A s normálními ukazateli ultrazvuku a dostupnosti kliniky by měly být provedeny hysteroskopie a škrábání. Prvky se dívají s hysteroskopií jako houbový růst.

Odrůdy

V závislosti na tom, jak vypadají polypy, kde rostou a jakou strukturu mají, rozlišují mezi jejich druhem.

Podle složení vzdělávání v děloze tam:

  • Ferrunts: se skládá pouze z ferruginózní složky endometria. Tento druh se zpravidla nachází u mladých pacientů.
  • Ironie-fibrózní: sestávat z připojovacích a hardwarových struktur.
  • Fibroids - jsou tvorba pojivové tkáně s malým množstvím žláz. Vláknitá polypóza je diagnostikována poměrně zřídka.
  • adenomatózní - nejnebezpečnější. Sestávají z železné tkaniny, která má známky proliferace a konstrukčního přeskupení žláz. Nejprve jsou považovány za předpoklady prvků v děloze, protože pravděpodobnost jejich znovuzrození je extrémně vysoká: některé buňky, ze kterých adenomatózní polypy se skládají z charakteristických rysů rakoviny.
  • Placentamentální: zobrazení nalezené u žen po potratu nebo narození dítěte. Je zbytek placenty nebo chorionu. Je to nebezpečné takové polypové krvácení a spupení.

Polypotické neoplazmy, které se objevují v děložní dutině, se nazývají endometriální polypy, a ty, které jsou umístěny v krčníku krčních kanálů - polypy cervikálních kanálů. Jsou rozděleny do 2 typů:

  • ECTOCERVICKAL - Pěstování ve vnější části děložního čípku. Zpravidla se tento typ objeví během postmenopauzy.
  • Endotzvical - vyčnívají z cervikálního kanálu. Jsou tvořeny z žláz kanálu Cervix a podívejte se na ultrazvuk jako uzliny na nohách. Tyto prvky jsou viditelné as gynekologickým vyšetřením ve zrcadlech. Se obvykle nacházejí u žen v reprodukčním věku.
Endocervic Polypy dělohy jsou příčinou krvavých výbojů, hmotností uprostřed cyklu, před a po menstruaci. Při dosažení velkých velikostí jsou nebezpečné krvácení.

Příčiny výskytu polypů

Nejčastější příčinou růstu polypů se nazývá hormonální selhání v důsledku porušení v práci vaječníků: úroveň estrogenů stoupá a progesteron - snižuje se.

Estrogen je zodpovědný za růst endometria, takže jeho přebytek je nebezpečný vzhledem polypů v děloze.

Skupina rizik navíc obsahuje následující kategorie žen:

  • ve věku ve věku 40 až 50;
  • s genetickou predispozicí k vzniku takových nebezpečných typů polypů jako adenomatózní;
  • uchýlil se k častým potratům;
  • trpí endokrinními chorobami a diabetem;
  • s významnou hmotností;
  • s zánětlivými procesy v děloze.

Je třeba poznamenat, že ženy s obezitou jsou náchylné k vysokému riziku polypózy. Nadváha je nebezpečná nejen vzhledem takového typu tvorby, ale také k tvorbě hyperplazie endometria. Důvodem je, že buňky tukové tkáně obsahují hodně estrogenu.

Jak rozpoznat patologii

Před přístupem k lékaři, ultrazvuk a potvrzení nebezpečné diagnózy, pacientů, zpravidla, jsou znepokojeny následujícími příznaky:

  • vaginální krvácení mezi menstruací;
  • bolest při intimním blízkosti a nákladu krvácení po něm;
  • selhání v menstruačním cyklu (nepravidelné období);
  • krvácení během menopauzy.

Bohužel se symptomy objeví ve fázi, když polypy v děloze dosáhnou poměrně velké velikosti nebo jejich počet je skvělé. Malé formace jsou vždy detekovány náhodou. Aby se zabránilo rozvoji polypózy, jakož i včasné jmenování terapie v případě detekce polypů by měla žena pravidelně navštívit gynekolog a podstoupit ultrazvuk malých pánevních orgánů.

Vědět, jak Polyp děloha vypadá na ultrazvuku, je velmi snadné detekovat s touto metodou výzkumu. Ale kromě ultrazvuku se diagnostika úspěšně použije:

  • Metrografie - X-ray vyšetření dutiny dělohy, která je předem naplněna kontrastním činidlem krkem;
  • Hysteroskopie - studium stěn dělohy s pomocí speciálního zařízení, která je zavedena do tělesné dutiny přes vaginu. Na rozdíl od ultrazvuků, hysteroskopie umožňuje nejen vidět tam, kde se nacházejí, ale také to, co polypy se dívají do dělohy (jejich tvar, velikost, stát). Kromě toho umožňuje ovládat průběh operace k odstranění neoplazmů, to znamená, že hysteroskop je "oči" chirurga.
V případě detekce Polypu v děloze se lékař nutně bere aspirát (biopsie endometria) z orgánové dutiny pro cytologickou studii. To umožňuje včasnou diagnózu nebezpečných prekancerózních států.

Možnosti léčby

V případě detekce v malém polypu dělohy, který nezpůsobuje podezření, existují dvě možnosti pro rozvoj událostí: následné trvalé pozorování lékařem s pravidelným průchodem ultrazvuku nebo okamžitého odstranění neoplazmy. Druhá možnost je považována za výhodnou, protože možnost není nikdy vyloučena, že se kdykoliv může dojít k vážnému hormonálnímu selhání, což bude následovat komplikaci - rozvoj nebezpečné rakoviny.

Okamžitě je jmenována endometria polypóza. V závislosti na případě může zahrnovat:

  • CYPLY - Čištění stěn dělohy pomocí kurety (speciální škrabka);
  • Hysteroskopie se škrábáním - zbavit se neoplazmů pod kontrolou hysteroskopu - nejvýhodnější metodou;
  • Recepce léčiv s cílem upravit hormonální pozadí.

V případě nebezpečí rozvoje rakoviny endometria je možné dokončit odstranění těla a jeho přívěsy.

Odstranění polypů se vyskytuje pod obecnou anestezií. S pomocí speciálních nástrojů se dutina dělohy rozšiřuje, a pak vyřízni jediný neoplazmu nebo více poškrábání. Základ prvku nutně migruje kuličková elektroda, tj. Hysteroskopie při odstraňování hyperplazovaných grafů je doprovázeno používáním laseru, rádiových vln, elektrických technologií. Takové opatření je zaměřeno na prevenci vývoje opakování.

Vzdálené tkaniny podléhají povinným histologickým vyšetřením.

Po očištění dělohy je žena obvykle předepsána půlroční hormonální terapie. Kontraindikace jsou:

  • diagnostikovaný rakovina;
  • diabetes;
  • obezita;
  • arteriální hypertenze dekompenzovaného typu;
  • Těžké játra a onemocnění ledvin.
Po hormonální terapii je povinné kontrolovat kříže v rámci provádění ultrazvuku, diagnostické hysteroskopie nebo vakua aspirace endometria. Mnoho polypů v děloze může opakovat, zejména s agresivními faktory, jako je obezita.

Vědět než nebezpečné polypy v děloze, neměli byste zanedbávat preventivní kontroly v gynekologu a kontrolu hormonálního pozadí. Koneckonců, tyto novotvary nedovolují dlouho vědět o sobě, a některé z nich jsou velmi nebezpečné, protože mohou být znovuzrozeny v maligním nádoru a způsobit rakovinu endometria.