Typy polypů v děloze

Polypy v děloze jsou malé benigní formace, které rostou kulatý tvar na noze. Navzdory skutečnosti, že Polyp neposkytuje vážnou hrozbu pro zdraví ženy, potřebuje je i potřeba zacházení. Neoplazmus, který není vystaven žádné terapii, a po dlouhou dobu je v těle ženy, s časem může být přeměněna na maligní nádor.

Typ léčby závisí na typu polypu na noze, od jednotlivých charakteristik těla pacienta a zanedbání patologie. Tak jaký druh typů polypů v děloze a jaké jsou vlastnosti jejich odstranění?

Odrůdy

Uspořádání na noze jsou tvořena na vnitřní plášti dělohy, nazývané endometriální a jsou uzliny o průměru až 3 cm. Mohou být umístěny jak pro jedno, tak pro tváření skupin. Když už mluvíme o vzhledu, tyto neoplases mají porézní povrch, modravou nebo nažloutlou barvu, stejně jako poněkud tenký vnější plášť, přes které krevní cévy jasně viditelné.

Neoplazma se skládá z nohy, s něhož je připojena k endometrii, stejně jako sférický vrchol, který působí do děložní dutiny. V závislosti na struktuře a struktuře neoplazmů se rozlišují následující typy etnotií polypů.

  1. Glandulární. Je poměrně běžný typ formace na noze v děloze mladých dívek. Důvodem jeho vzhledu - patologický růst buněk vnitřní vrstvy dělohy. Ve své struktuře obsahuje velký počet žláz a malý stromal, odkud jeho jméno šlo. To je důvod, proč se nejčastěji objevují jako cystické formace naplněné kapalinou.
  2. Fibrozno-Fervor. Je smíšený pohled sestávající z pojivové tkáně a žlázové buňky. Zpravidla jsou vláknité glandulární polypy na noze vytvořeny na pozadí endometriózy způsobené hormonálním systémem.
  3. Vláknitý. Tento druh je charakteristický pro ženy po 40 letech před vrcholem, stejně jako během menopauzy. V těchto obdobích v ženském organismu se vyskytují silné hormonální změny, které zvyšují tvorbu polypů. Se skládá z pojivové tkáně a nefunkčních glandulárních buněk.
  4. Placentární. Vyvinout v případech, kdy po porodu v děloze byly kusy placenty, které jsou dále převedeny na benigní neoplazmy.
  5. Adenomatózní. Je považován za jeden z nejnebezpečnějších druhů, protože se jedná o adenomatózní polyp, který se může proměnit na maligní nádor. Příčinou jeho vývoje je endometriální atrofie dělohy, prudký pokles výroby hormonů, jakož i vážného zánětu orgánů reprodukčních systémů.
Nejnebezpečnější typy polypů na noze jsou vláknité železo a adenomatózní. V případě předčasného odstranění mohou obě typy vést k vývoji maligních nádorů. Kromě toho, fibrozno-železné typy často začínají spadnout a krvácet.

Příčiny vzhledu

Polypy na noze v děloze mohou být vytvořeny v každém věku. Ale nejčastěji v rizikové skupině zahrnuje ženy, jejichž věk je od 40 do 50 let.

Existuje několik hlavních důvodů, které mohou vyvolat tvorbu etnotií polypů:

  1. Vážná hormonální perestrojika. Tyto změny jsou jedním z hlavních důvodů tvorby různých typů polypů na endometrii. Například nadměrná sekrece estrogenu vede k růstu endometria a tvorby polypů na noze. Aktivní růst neoplazmů vede také nedostatečná sekrece progesteronu.
  2. Zánět dělohy a jejích přívěsků. Taková zánětlivá onemocnění jako endometritida a cervicitida jsou doprovázena tvorbou velkého počtu zánětlivých proteinů, cytokinů, cirkulačních imunitních komplexů. Tyto procesy spustí oxidační stres, který vyvolává přebytečnou buněčnou divizi a růst polypu na noze.
  3. Chirurgické intervence (škrábání, čištění, potrat). Jakékoliv narušení integrity vnitřnosti vnitřní vrstvy dělohy vede k různým reakcím z bazálního (špičatého) vrstvy endometria, která někdy zahrnuje růst tkaniny a vzhled neoplazmů. Možnost zlepšení infekce během těchto postupů zvyšuje pouze riziko polypů na noze.
  4. Dysfunkce endokrinního systému a patologie jater. Tělo je holistický systém. Z tohoto důvodu, jakákoliv změna práce štítné žlázy, nadledvinek nebo játrů vede k poruchám vaječníků, což může vést k nadměrné produkci ženských pohlavních hormonů.
  5. Nadbytečná tělesná hmotnost. Tuková tkanina obsahuje v jeho kompozici estrogeny. Zvýšení tohoto pohlavního hormonu v krvi vede k tvorbě různých typů polypů.
  6. Zvýšený krevní tlak. Hypertenze vede k porušování průtoku krve v malých krevních cévech. V důsledku toho některé buňky "trpí" z nedostatku kyslíku nebo jakýchkoliv nezbytných živin, což dále vede k jejich intenzivnímu rozdělení a růstu tkání.
  7. Dědičný predispozice. Někdy má formace na noze dědičný charakter. Pokud tedy existují takové neoplazmy v rodině u žen, měl by být gynekolog pravidelně navštíven, aby se zabránilo vzhledu polypů v čase.
  8. Pasivní životní styl. Sedavý a sedavý životní styl vede ke stagnaci krve v orgánech malé pánve, a v důsledku toho je nedostatečné množství základních látek a kyslíku do buněk reprodukčního systému. V důsledku toho existují různé patologické procesy v těle žen, což vede k nadbytečnému buněčné divizi.
Příčina tvorby endometriálních polypů může být také některé léky zaměřené na léčbu nádorů, diabetu, stejně jako psycho-emocionální stav ženy.

Základní příznaky

Vzhledem k tomu, že polypy jsou vytvořeny na stěnách dělohy a vyrůstají, vyskytují se vážné změny v těle. Současně vyplývají tyto příznaky:

  • Bolest v dolní části břicha;
  • Poruchy menstruačního cyklu (zpoždění nebo hojné krvácení);
  • nepohodlí během pohlavního styku;
  • Maznia, hnědé alokace acyklické nebo několik dní před a po menstruaci;
  • Neschopnost otěhotnět dítě.

Jakékoliv nepříjemné pocity, symptomy a změny v těle musí možná dívku. NásledovatTypy polypů v děloze Okamžitě se poraďte s lékařem pro další inspekci a léčbu. V opačném případě mohou polypy růst do maligního neoplazmy a chovat se spoustou následků.

Pro diagnostiku polypů se provádí hysteroskopie, protože na ultrazvukových vzdělávacích dat není vždy možné vizualizovat. Ultrazvukové vyšetření Dopplerových orgánů malé pánve je dceřiná metodou v diagnostice. Obě tyto metody vám umožňují detekovat neoplazmu, objasnit strukturu, zobrazení a lokalizaci. Po obdržení úplných informací lékař předepisuje vhodnou léčbu.

Léčba

Polyp na noze v děloze vyžaduje komplexní léčbu, která obsahuje recepci léčiv, přímo odstranění polypy a prevenci dalšího výskytu.

Účinek léků je primárně zaměřen na odstranění příčiny a symptomů, včetně bolesti. Pro tento účel hormonální činidla, hemostatické léky, protizánětlivý blok.

Anestetika, například paracetamol nebo ibuprofen pomáhá úrovni příznaků bolesti. Pokud jeden z příznaků polypů krvácí, pak v tomto případě jsou hemostatické léky předepsány ve formě injekcí nebo tablet. Je-li potvrzena skutečnost přítomnosti infekce, předepisují antiseptické čípky, antibiotika.

Odstranění děložních polypů může být prováděno několika způsoby.

  1. Hysteroskopie. To je nejspolehlivější a bezpečný způsob. Operace je vyrobena za celkové anestezie o 2-3 dny po skončení menstruace. Speciální "hysteroskop" zařízení se používá k sledování provozu operace, stejně jako chirurgická smyčka pro odstranění polypu.
  2. Řezací laser. Existuje zapálení pouze nohou polypu, v důsledku kterého všechny neoplazmy přestanou přijímat živiny a kyslík, a pak odchýlí.
  3. Radikální operace. Předepsáno v případech, kdy polypy rozrostly do maligního nádoru, a také pokud po odstranění polypů byly opět vytvořeny na endometrii. V tomto případě je kompletní odstranění dělohy. Předepsat postup je velmi vzácný, pouze s ženami staršími než 35 let, v budoucnu neplánují těhotenství.
Typ léčby je jmenován lékařem přísně individuálně v souladu se zvláštností těla, typu polypů a jejich podmínkou.

Prevence

Typy polypů v dělozeAby se zabránilo opakovanému výskytu útvarů na noze, musí být dodrženo několik pravidel. Za prvé, nejméně 1-2 krát ročně, gynekolog by měl být navštíven pro konvenční preventivní inspekci. Zadruhé, jakékoli čištění, potraty a škrábání by se mělo vyhnout bez významného. Jak již bylo zmíněno, jakýkoli chirurgický zákrok může narušit integritu endometria a vést k jeho rozšiřování.

Je také důležité, že sexuální život je mírný, s jedním partnerem. To pomůže vyhnout se infekci genitálních orgánů a zánětu. A samozřejmě třeba věnovat pozornost jakýmkoliv změnám v těle, pro nepohodlí a nepohodlí, symptomy a okamžitě kontaktujte lékaře.

Těhotenství

Aby se těhotenství a následná práce proudila bez komplikací a patologií, mělo by být připraveno předem pro koncepci dítěte. Je nutné projít testy, zkontrolovat infekce, vyléčit všechny existující onemocnění a teprve pak startovat koncepci.

Přítomnost polypů na noze významně ztěžuje připevnění embrya do dělohy. Aby se tomu zabránilo představu, stojí za to zaplatit zvláštní pozornost léčbě a odstranění benigních formací. Kdyby se stalo, že polypy na noze v děložní dutině byly nalezeny již po koncepci, pak stojí za to sledovat změny ve svém těle a těhotenství jako celek co nejvíce.

Kolonie polypů na noze v děloze u těhotné ženy může vést k vážným následkům. Může být předčasný porod, zpoždění v intrauterinním vývoji dítěte v důsledku nedostatečného příjmu živin, jakož i hypoxie plodu. Proto je tak důležité detekovat jakoukoliv změnu ve vašem těle a okamžitě jej eliminovat.

Navzdory tomu, že většina formací na noze je benigní, jejich rychlý růst a vývoj může vést k maligním nádorům. Včasná prevence a diagnóza jsou klíčem k úspěšnému a účinnému zacházení s endometriálními polypy dělohy.