Jak léčit polypy v děloze

Polyp v děloze je novotvar, který je benigní. Dnes se podíl detekce polypu mladých žen několikrát pěstoval. Důvody pro vzhled takového benigního nádoru jsou porušování hormonálních produktů v ženském organismu a chronických zánětlivých onemocnění reprodukčního traktu. Navzdory benigním histologickým charakteristikám jsou polypy stále v některých případech, mohou být znovuzrozeny v maligním vzdělávání. Mnoho žen s takovou diagnózou má zájem o jak se zbavit polypů v děloze, které nebezpečí nese data z patologického vzdělávání pro ženské tělo.

Co je polyp

Jak bylo uvedeno výše, je to nádorové vzdělání, ke kterým dochází v děloze. Může být umístěn jak v samotném těle, tak v krku. Polyp je tvořen ze změnných buněk glazovaného epitelu, které jsou pokryty děložním zevnitř. Mohou být jednotlivé nebo tvořit ve skupinách několika kusů s následným konglomerátem. Zpravidla, ve formě, takové vzdělání je připomenutou houbou: zvýšení má nohu, která pokrývá klobouk z epiteliální tkáně. Může být umístěn jak na děložním děložním hrdle, tak v těle orgánu (endometriální polypy).

Podle jejich struktury jsou rozděleny do:

  • vláknitý;
  • ferrunts;
  • smíšený typ;
  • Adenomatózní.

Je to poslední typ polyfuku velmi nebezpečný, protože je to pozadí pro rozvoj rakoviny dělohy. Proto je velmi důležitá včasná diagnostika a výběr správné léčby. Pacienti mají zájem, jak léčit polypy v děloze, jak zabránit opakování onemocnění? Po detailní diagnóze se stanoví přesný průběh léčby, s výhradou dodržování onemocnění zcela ustoupí.

Příčiny vzhledu

Dosud skutečné příčiny vývoje těchto formací nejsou stanoveny. Lékaři se předpokládá, že polyp se objeví z následujících důvodů:

  • Hormonální poruchy v ženském těle. Přebytečné ženské genitální hormony vede k pěstování železných prvků v děloze.
  • Nesprávná léčba hormonální antikoncepce, která porušuje rovnováhu přírodních ženských hormonů.
  • Chaotický sex Life: dříve její začátek, častá změna partnerů, žádné metody bariéry antikoncepce.
  • Časté zánětlivé a infekční onemocnění genitálních orgánů, které slouží jako další impuls pro výskyt patologického prvku v děloze.
  • Nadváha nebo chronická onemocnění (diabetes, hypotyreóza).
  • Důvodem výskytu placentární polyp není plně extrahovaná placenta po dodání.
  • Časté lékařské potraty a škrábání.
  • Zdůrazňuje a slabá imunita.
Včasné zacházení s polypy v děloze je nesmírně důležitá, protože riziko neplodnosti a maligní transformace se zvyšuje s rizikem neplodnosti a maligního.

Příznaky

Jak léčit polypy v dělozeBez ohledu na povahu Polypu se považují charakteristické symptomy:

  • hojná menstruace;
  • výběr před a po menstruaci;
  • krvácení z děložní dutiny;
  • Intenzivní bolest během menstruace;
  • Bolest při sexu, přidělování malého množství krve po aktu;
  • V případě krvácení z dělohy pacient upírá akutní formu anémie, častá ztráta vědomí, obecnou slabost;
  • Pokud polyp roste na velké velikosti, pacient cítí bolest podobnou kontrakcím;
  • Při rozšiřování polypy v děloze ženy se může vyskytnout přirozené přerušení těhotenství při další neplodnosti.

Pocit jednoho z příznaků polypu v děloze, léčba musí začít okamžitě. Utahování procesu může vést k vážnějším problémům. Self-léky se nedoporučuje.

Diagnostika

Odhalit polyp s některými velikosti obtížné. Nejčastěji mladé ženy se obracejí na recepci, když těhotenství není možné. Během ultrazvuku vzdělávání není vždy možné identifikovat. Nejčastěji s takovými stížností jako krvácení, mužský, acyklická krvácení žena předepsala hysteroskopii. Je při provádění tohoto postupu, lékař vizuálně určuje přítomnost patologických útvarů v dělděném.

Colposkopie se koná pro odhad stavu děložního čípku děložního čípku. Musí být zpracovány zánětlivé změny v oddělení děložního hrdla a pak se polypa odstraní.

Nejvíce informativní metoda diagnózy je považována za hysteroskopickou metodu. To znamená zavedení endoskopické vybavení vybavené kamerou videokamery přes cervikální kanál. Paralelně a krční kanál.

Díky této technice může lékař přesně určit velikost Polyp, jeho umístění v děložní dutině, povahu jeho formování po histologickém vyšetření.

Během hysteroskopie se lékař odstraní jeden z polypů, pokud existuje onkologická bdělost. Vzdálený prvek je vystaven studii pod mikroskopem. V případě potvrzení rakoviny je pacient předepsán radikální chirurgickou léčbu a chemoterapii v případě potřeby. Pokud nejsou známky znovuzrození, všechny polypy jsou odstraněny současně.

Další diagnostickou metodou je metrografie - Jedná se o metodu rentgenové studie děložní dutiny pro přítomnost možných polypů.

Pacientka bude také nutně přidělena krevní zkoušky na obsah hormonů, přičemž se stírání vagíny a čípku identifikovat možné současně infekční onemocnění. Pokud je to nutné, předepište krev na Oncomarkers. Pokud jsou diagnostikovány infekční zánětlivé sexuální onemocnění, pak je mikrobiální krajina korigována a zpracování související patologie se provádí a je odstraněna pouze polyp.

Po obdržení výsledků analýz si gynekolog vybere způsoby léčby těchto formací.

Léčba

Mnoho žen s takovou diagnózou trápenou otázkou: Jak zacházet s polypem v děloze a zda je nutné to udělat vůbec? Ve většině případů lékaři stále doporučují odstranit takové vzdělávání. Rozvažování může vést k komplikacím až do neplodnosti. Výsledný polyp v děloze bohužel nemá tendenci být vyřešen, takže lékaři doporučují provádět jejich odstranění.

Musí být jistě zachráněni pacienta, který prochází komplexní zkouškou pro souběžnou gynekologickou patologii. Pokud existují nemoci, nejprve bude lékař jmenovat léky na jejich zacházení a teprve pak umožňují ženu operaci.

Dnes je odstranění polypů v děloze prováděno polypektomií. Provádí se během hysteroskopické studie dutiny dělohy. Procesem je odstranit polypovou čepici, následovaný způsobením nohou. Zapalování se provádí působením laseru nebo elektrokoagulace. Vzdálený spiknutí nutně posílat na histologické studie. V případě detekce maligních buněk je žena dále ošetřena.

Provozuje pod obecnou anestezií. Po postupu žena označuje krvácení a vynechanou bolest v oblasti břicha.

3-4 dny po operaci, žena musí provádět ultrazvukové vyšetření dělohy, aby se ujistil, že polyp byl zcela odstraněn.

Povinné podmínky po léčbě polypu v děloze jsou:

  • dočasný odmítnutí sexuálního života (asi 1,5 měsíce);
  • Zákaz recepce horkých lázní, návštěvy saun a koupele;
  • vyloučení písem;
  • Dočasný odmítnutí hygienických tamponů.

Pokud pacient splňuje všechna doporučení lékaře, pak se v krátké době bude moci vrátit se do známého života.

Vymracená metoda je považována za chirurgickou škrábání endometrií společně s polypy. Dříve, tato metoda byla relevantní, protože neexistovala video endoskopická zařízení. Lékař nemohl vlastně odstranit polyp. V současné době se tato metoda používá zřídka.

Jako opozice mohou sloužit pouze pacienty těhotenství nebo mezifurující onemocnění v dekompenzační fázi (kardiovaskulární, močová patologie a další mohou sloužit jako opozice k provozu.

Reurney Po nesprávném odstranění polypy je také možné. Polypy přispívají k zánětlivým procesům genitálií, rozvoj porušování reprodukční funkce ženského organismu. Proto jsou lékaři zvláště šetrní a pečlivě odkazují na proces odstranění takového vzdělávání. Pooperační období by mělo mít také integrovaný přístup. Ultrazvuk se provádí, žena je předepsaná hormonální terapie.

V závislosti na formě tvorby (vláknitý, divoký nebo jiný.) Po odstranění polypu může pojmenovat umělé vyvrcholení. Mladé ženy vyberou antikoncepci, průběh vitamínů a stimulantů imunitního systému.

Léčba metodami lidí

Jak léčit polypy v dělozeSamozřejmě, lékaři nedoporučují zapojit se však mnoho žen stále uchýlit se k metodám tradiční medicíny. Ne vždy nosí pozitivní a efektivní výsledek. Zvažte některé z nich.

  • Tinktura borových a hrušek. Chcete-li to udělat, potřebujete lžičku rostlin, abyste nalijeme sklenici vroucí vody. Dát to dobře. Udělejte si třetí pohár 3krát denně.
  • Tampony moře rakytník v noci. Existují názory, že taková metoda pomáhá vyřešit polypu vytvořenou v děloze.
  • Celebre-založená tinktura. Dvě lžíce nalil 0,5 litrů alkoholu nebo 1 litr vodky, povoleno po dobu 14 dnů. Take 2 kapky 30 minut před jídlem třikrát denně. Musíte pít takovou tinkturu tří kurzů, z nichž každý trvá měsíc. Mezi kurzy, které potřebujete k pauze po dobu 7 dnů.
  • Vypracování z rozvodu léčivých rostlin (sv. John`s Weatt, Heřmánek, čistota, repaint).Chcete-li to udělat, vezměte lžíci směsi rostlin, nalil vařící vodu, trvat. Vrátil se ráno a večer je průběh léčby 2-3 měsíce.

Mělo by být známo, že samoregulace vede k zhoršení onemocnění. Pro léčbu lidových prostředků je nutné podstoupit diagnostiku a získat schválení gynekologa. Nejčastěji se tráva terapie používá k zabránění opakování a rychlé uzdravení po odstranění formací.

Léčba benigní onemocnění ženské genitální sféry - důležitý bod vzniku gynekologického zdraví. Polypy jsou zázemím pro rozvoj maligních procesů, zejména během období vrcholu nebo foremanofázy. Mladé ženy plánují děti, takové prvky vedou k perzistentní neplodnosti. Veškerá tvorba v děložství by proto měla podléhat pečlivé diagnóze s následným odstraněním a pečlivým pooperačním obdobím. Akce lékařů jsou zaměřeny na prevenci recidivy a obnovení reprodukční funkce.