Jaké jsou tvorba děložního čípku

Červer je nejzranitelnější součástí ženského těla, protože se jedná o bariérový orgán a počet mikroorganismů, který je na povrchu sliznice, často provokuje patologii. Kromě toho je oddělení děložního hrdla citlivé na hormonální nerovnováhu. Zánětlivé procesy, poškození integrity sliznic - to vše se stává důvodem vzhledu útvarů děložního čípku.

Příčiny vzhledu

Cervix - Dolní segment reprodukčního orgánu má válcový nebo kuželový tvar, s pomocí cervikálního kanálu spojuje s vagínem. Většina z nich se nachází v malé pánvi, konečný segment provádí v vaginální clearance - je v této zóně, že se nejčastěji objevuje různé vzdělání.

Vzhled nádorů na čípku je spojen s častými infekcemi, mikrotramy během porodu a potrat. Tento orgán se často nazývá transformační zóna, protože představuje přechody mezi různými typy epitelu, což také přispívá k vzhledu novotvarů.

Proč se zobrazují formace na čípku:

  • Člověk papilloma virus - 16 a 18 kmeny jsou považovány za onkogenní, zvyšují riziko rakoviny a prekancerózních států epitelu;
  • Chronická pohlavní nemoci;
  • Poškození tkání čípku během závažného porodu, s častými potraty, invazivními diagnostickými metodami;
  • Zvýšená úroveň estrogenu - nerovnováha vzniká na pozadí patologií vaječníků, poruch v díle hypotalamu a hypofýzy, dlouhodobé terapie hormonu;
  • Opakování chronického vaginitu a cervicitidy, které se vyskytují v vaginální dysbiose, časté douching, vyvrcholení, poškození krku dělohy sv. Saintosomes;
  • Státy imunodeficience;
  • kouření;
  • prodloužená nošení intrauutorinové spirály z mědi, nesprávné použití tamponů, vaginálních svíček;
  • Radiační terapie, aktivity spojené se zvýšeným zatížením záření.

Vzdělávání na děložním děloze, vaječníky jsou často diagnostikovány u žen, které jsou neustále v kontaktu s toxickými, karcinogenními látkami - pracovníky rafinérských a chemických podniků.

V některých případech může být výskyt nádorů genetický v přírodě - predispozice na onkologické patologie je zděděno.

Klasifikace

Na čípku se mohou vyskytnout neoplazmy maligního a benigního charakteru, přípravy a patologie pozadí jsou narušeny, ve kterých je riziko znovuzrozovací tkáně velké, je nutná trvalá lékařská kontrola.

Pokud se na krku používají formace maligních útvarů, použije se další onkologická měřítka pro odhad stupně šíření metastáz do okolních orgánů, invazivita nádoru je stanovení vývoje fáze onemocnění.

Pokud nádor roste hluboko do, nazývá se endofyte, pokud se formace zvyšuje pro vnější limity orgánu, se nazývá exofit. Endofyte neoplazmy jsou rozděleny na klíčící a neinvazivní.

Jaké jsou tvorba děložního čípku:

  1. Tvorba železného a plochého skládaného epiteliálního původu - jsou diagnostikovány často, jsou považovány za potenciálně nebezpečné. Vločka karcinoma - papillomas, condylomas, citace folikulů, karcinomy verupu, papilární typ. Ironie neoplazmy - polypový cervikálový kanál, mullerova papilloma, dysplazie železa, karcinom a adenokarcinom.
  2. Mezenchymální vzdělávání - leomiomy, různé druhy sarkomů.
  3. Myomové dělohy, který vytvořil ze svalových tkáních buněk.
  4. Vzdělávání, ve kterém jsou přítomny epiteliální a stromální tkáně, se nazývají smíšené.
  5. Jiné typové nádory - Nesus modrý a melanocytový, melanom, lymfom, teratom.
  6. Stenóza děložního čípku - hematometry vznikají, pyometry, krk se stává edém, zvyšuje velikost. U žen starého věku takové projevy ukazují tkáň atrofii těla.
  7. Primární a sekundární maligní vzdělávání.
  8. Rokty z Metastasis.
Vzdělávání se může vyskytnout v sliznici membrány vaginálního cervikálního testu, v cervikálním kanálu, ve svalové vrstvě nebo pojivové tkáni. Pouze histologické vyšetření umožňuje identifikovat typ nádoru, pravděpodobnost malignity, provést správné schéma léčby.

Příznaky

Vzhledem k tomu, že nádory různých původu jsou jedním z nejčastějších gynekologických problémů, je nutné znát nejen jaký druh formování není Cervix, ale a jaké znamení se mohou podepsat o jejich dostupnosti.

Pokud existují malé nádory, vnější příznaky, nepříjemné pocity se objeví zřídka, tyto formace jsou nejčastěji nalezeny během preventivních nebo screeningových inspekcí. Nedostatek explicitních příznaků onemocnění - hlavní příčina pozdního odvolání k doktorovi, druhým rozvojem komplikací je nedodržení nebo částečné dodržování doporučení gynekologa nebo onkologa.

Zhoršení pohody se zobrazí, pokud tvorba na krku dosáhla velkých velikostí, se začala rozpadat, což vedlo k rozvoji různých komplikací, porušování funkcí jiných orgánů urogenitálního systému.

Jaké jsou tvorba děložního čípkuJak se projeví formace na krku:

  • bolest, nepohodlí, pálení v pochvě a dolní břicho během sexuálních kontaktů;
  • Vzhled krvavých sekretionů uprostřed cyklu - podobné symptomy indikují zranění nebo rozpadu vzdělávání, klíčovat v cévních stěnách;
  • Nepříjemné pocity v oblasti konečníku, senzace dlouhého nebo trvalého charakteru - se objevují s rostoucími neoplazmy, stlačení nervových zakončení, když je zánětlivý proces distribuován z děložního čípku do jiných orgánů;
  • Vaginální výtok ve formě žlutého hlenu, hnisu, bílý s plodným zápachem;
  • Emirates a křečové žíly vnějších genitálních orgánů, asymetrický nárůst v dolních končetinách - vzdělávání mačké žíly, lymfatické cévy.

Pokud se zhoubný nádor děložního čípku klíčí v močovém měchýři nebo konečníku, se objeví symptomy zhoršení těchto těles, může fistulas tvořit v pravdách.

Diagnostika

Chcete-li identifikovat typ novotvarů na čípku, použijte instrumentální a laboratorní výzkumné metody. Teprve po důkladném komplexním vyšetření může určit charakter, velikost, fázi vývoje nádoru.

Jaké diagnostické metody se používají k identifikaci formací, které nejsou krk?

Během inspekce se lékař se zrcadly vyhodnocuje velikost, pozici a stupeň mobility děložního čípku, přítomnost a velikost formací, povahu výběru.

  1. Bimanální palpace se provádí pro odhad stavu dělohy.
  2. Rectovaginální diagnostika - je prováděna, pokud existuje podezření, že tvorba pronikla do tkáně konečníku nebo pro panny.
  3. Pošta o onkookitologii (pap-test, stěrka papanicolau) - screening raných etap krční rakoviny.
  4. Colposkopy - Cervix, tvorba je studována pomocí kolposkopu, testů, odebrat vzorky tkání pro biopsii.
  5. Zaměření biopsie - nádorové tkaniny jsou zasílány do histologické a histochemické studie.
  6. Diagnostický škrábání.

Kromě toho může gynekolog jmenovat ultrazvuk dětí a drobných pánevních orgánů, lymfatických uzlin. Využití CT, MRI určuje velikost vzdělávání, stav okolí Organs, lymfatické uzliny v malé pánvi. V případě potřeby může lékař zapsat směr na rektoranoskopii, cystoscopy.

S plochými neoplazami, dysplazie, přítomnost v epitelu atypických buněk je nutné provést PCR analýzu pro detekci papilomaviru osoby.

Léčba a možné prognózy

Nejúčinnější způsob eliminace různých neoplazmů je chirurgický zákrok, protože nejsou nakloněny regresní a nezávislé zmizení. Výjimkou je fyziologická erozi - v některých případech se koná nezávisle do dvou týdnů.

Jak léčit nádory Cervix:

  1. Chcete-li odstranit benigní formace malé velikosti, jsou používány minimálně invazivní typy operací - kapalné migry dusíku, laserové odstranění, elektroxcision, plazmový dopad, použití rádiových vln. Takové typy intervencí pomáhají udržet všechny funkce děložního čípku a dalších orgánů, doba zotavení trvá nějakou dobu.
  2. Při diagnostice těžké dysplazie, příznaky aktivního růstu nádorů, které ukazují kuželu nebo prodlouženou extirpation, během kterých je děloha odstraněna, horní třetina vagíny, v blízkosti lymfatických uzlin. Před a po operaci, vedení radiační terapie sezení.
  3. Pokud se rakovina použije nad rámec dělohy, metastázy se šíří do okolních orgánů, pak je nemožné provádět operaci - ke snížení rychlosti růstu nádoru, snížení syndromu bolesti se provádí záření, rádio a chemoterapie, ale náhodou vyléčení V takových případech nepřesahuje 10%.

Jaké jsou tvorba děložního čípkuVšechny tkaniny jsou poslány do histologie po odstranění, pokud jsou odhaleny zhoubné buňky, pak může být vyžadována pokročilejší operace, v takových případech mohou být předepsány protinádorové léky.

Lékařské ošetření se provádí jako pomocný způsob terapie - eliminovat zánětlivé a infekční procesy, snížení rizika komplikací, ke stabilizaci pacientů po operaci.

Ve formacích na krku závisí predikce využití na typu, povaze a rychlosti růstu nádoru. Nejvýhodnější mezenchymální neoplazmy, papilomy, které vznikají při infikovaném nízkokalkoholickým kmenem HPV.

Nejnebezpečnější formace - Condyloes vyplývající z infikování onkopatogenních typů papilomavirů. Jejich přítomnost může způsobit vývoj rakoviny nebo precancerózního stavu. Pokud odhalíte nádory v rané fázi, míra přežití je více než 95% a ve fázi II jsou tyto ukazatele sníženy na 60%.

Vzdělávání na děložku diagnostikovat z každé druhé ženy, mohou vzniknout v každém věku, ale nejzranitelnějšími ženami v období hormonálních přeskupení těla - publ, těhotenství, vyvrcholení. Pouze po detekci stupně malignity a stanovení histologického typu vzdělávání si lékař vybere povahu operačního zásahu na čípku - jakékoliv samo-médium je plné závažné komplikace.