Ovariální špičky: symptomy a léčba

Hlavní příčinou syndromu dlouhého bolesti a trubice peritoneální neplodnosti mezi ženami reprodukčního věku. Chronické zánětlivé procesy, endometrióza, provozní zásahy na malém měřítku se stávají etiologickým faktorem adhezivního onemocnění. Základem léčby a prevence patologie je minimalizace traumatických operací, použití některých léků a bariérových adjuvans.

Vaječníky v hrotech: co to znamená

Hrotky na vaječnících jsou vytvořené spojovací nádrže, spojující přívěsky dělohy s břišními orgány. Zvýhodňující onemocnění významně porušuje kvalitu života. Chronická bolest, neschopnost provádět reprodukční funkci, aby ženy zvládly stížnosti na chirurgové a gynekologa.

Ovariální špičky: Symptomy a léčba

Hroty v blízkosti vaječníku v časných fázích tvorby volného, ​​pak se spojovací tkáň stává hustou - organizovanou. Jako patologický proces, cévy a nervy jsou špičaty v hrotech a jejich osifikace dochází. V takových případech je nemožné rozdělit.

Proces adheze v oblasti přípojek je rozdělen do několika typů:

  • Letadlo špičky (bojovníci v letadle);
  • Webbed (ve formě membrán umístěných příčně);
  • Kukuřice ve tvaru (jemná těžká těla);
  • Školení (v místě připojení je tvořeno tlak nálevky).

Vaječníky jsou v malé pánvi v bezprostřední blízkosti střev, žlázy, stěny břišní dutiny, močového měchýře, dělohy. Ve tvorbě adhezí je mohou vypálit specifikované orgány a tkání. Nejčastěji se objeví přívěsy, aby se pájena do dělohy. Také těžký je vytvořen mezi pooperačním švem a vaječníkem, děložní trubkou.

Pozornost! Hrotky vaječníků a děložních trubek jsou příčinou neplodnosti hlízy peritoneální.

V důsledku růstu pojivové tkáně kolem vaječníku a děložní trubky, vaječná buňka nemá šanci opustit folikul. Pokud dojde k ovulaci, sexuální buňka v děložní trubce, vypne, nemůže proniknout do děložní dutiny.

Z jaké výzvy se objeví na vaječnících

Důvody výskytu adhezí na vaječnících se vztahují k traumatickým a zánětlivým procesům v obci. Provokující faktory jsou:

  • Provozní zásahy, v něž dochází, stejně jako sušení letáků abnurbace se střevní obstrukcí, akutní apendicitidií, onemocnění dělohy, vyžadující operace;
  • Krvácení v břišní dutině;
  • ischemie ovariální tkáně (porušení průtoku krve);
  • Tělesa těla břišní dutiny;
  • endometrióza;
  • Chronická zánětlivá onemocnění malých pánev a břišních orgánů.
Důležité! Hrotky kolem vaječníku mohou být vrozené a získané.

Vrozený proces je způsoben anomálií vývoje a polohy vaječníku. Získané hroty mohou být vytvořeny pouze v průběhu patologického procesu na dříve zdravém orgánu.

Ovariální špičky: Symptomy a léčba

Mezi pooperační příčiny adhezí pravého vaječníku vede nouzové odstranění apendicitidy.

Hrotky po laparoskopii ovariální cysty

Cystadenomes u žen staršího věku často způsobují provoz. Odstranění v závislosti na velikosti cysty prochází laparoskopickými nebo laparotomickými metodami. Ten několikrát zvyšuje riziko patologie.

Laparoskopie během polycystic ve vzácných případech může způsobit tvorbu těžkých.

Endometrioid Cysty často vede pacienty do operačního stolu a způsobuje adheze vláknitých vaječníků po excizi vzdělávání při zachování části orgánu.

Hrásky po cystu vaječníky jsou lokalizovány na jedné straně: na místě vzdáleného varhany nebo ušetří částečně. Dělní trubice se také podílí na procesu, který vede k nemožnosti výkonu hnojení na postiženou stranu.

Hrotky po odstranění dělohy a vaječníků

Odstranění dělohy a přívěsek se provádí laparotomií a laparoskopií. Volba provozního přístupu závisí na onemocnění. Rakovina vždy znamená laparotomii. Po takové operaci jsou po 2 hodinách tvořeny rozsáhlé měkké hroty, po 2 týdnech se stávají hustými a klíčícími cévami.

Asi 20% případů adhezivního onemocnění se vyskytuje měsíc po odstranění dělohy a vaječníku, asi 40% - v průběhu roku.

Metoda odstranění larotomie také způsobuje onemocnění. Při provádění řezu nad zadní stěnou dělohy, nejvyšší frekvence tvorby těžkých.

Rakovina vaječníků vede mezi příčiny tvorby adhezí po operacích. Nejčastěji po odstranění přívěsků jsou mezi střevními smyčkami tvořeny těžké váhy.

Hrotky v vaječnících po Cesarean

Caesarean sekce je dlouhodobá operace, takže rizika tvorby duplikátů vaječníků je poměrně vysoká. Za přítomnosti zánětlivého procesu v malé pánvi se zvyšuje pravděpodobnost vývoje pojivových tkání.

Důležité! Caesareanová sekce vyrobená za použití střihu PfannenStile, je charakterizován nejnižším rizikem adheze vaječníků.

Nouzová císaesareanová sekce také zvyšuje pravděpodobnost adhezí mezi dělohy a vaječníkem. Specialisté zavedli normy: Podíl plánovaného císaesareanova sekce by měla být 60-70% všech intervencí.

Hroty se zánětlivými onemocněním pánve

Sex infekce, zejména Chlamydia, Miko a močasmis, viry, vedou k šíření různých infekčních činidel až po horní oddělení reprodukčního traktu. Infekce dělohy, děložní trubky a vaječníky vede k výběru - zánětlivé onemocnění malých pánevních orgánů. Mezothelium Peritoneum reaguje na infekční zánět růstu buněk za účelem omezení tohoto procesu, hraje ochrannou úlohu. Tvorba rozestupu je tedy zvažována v případě vnitřního nadměrného zánětu. Trubky se stávají neprůchodnými a vaječníky jsou pájeny do dělohy.

Zánětlivý proces v malé pánvi v endometrióze často vede k patologii. Aktivní reakce okolních tkání k růstu endometria v čase vede k adhezivnímu onemocnění různých stupňů závažnosti. Endometrióza tvořená endometriózou vytvořenou hustou a objemovou.

Příznaky

V závislosti na lokalizaci adhezí, které spojují vaječníky a další abdominální orgány, mohou být příznaky jiné.

Důležité! Chronická bolest pánve je považována za nejčastější znamení onemocnění.

Bolest kvůli napětí, protahování a posunutí vaječníků. Receptory bolesti jsou pod neustálým vzrušením. Bolest může být proniknuta, zejména při řízení, tělo otáčejí.

Hroty v pravém vaječníku, která váží přívěsky a dělohy, častěji tvořené po apendektomii. Bolesti jsou zvýšeny během doby ovulace a při těhotenství se neustále bojí.

Hrásky levého vaječník mohou prolomit práci střeva, protože sestupná část tlustého střeva, otáčení do přímky, se nachází vlevo. Tam je tendence k zácpování, bolest v levém iliaku yam.

Proces adheze v levém poli, správné přívěsky se projevují bolestí během cvičení, během pohlavního styku, bolestivé menstruace.

Výrazný proces adheze se projevuje ostrou bolestí v břiše, což je významný postižení intestinální funkce. Znaménko bilaterálního procesu lepidla je neplodnost. Menší stupeň patologie se nezobrazuje symptomy.

Diagnostika

Diagnóza je založena na ultrazvukové diagnostice a laparoskopii. Na ultrazvuku je možné detekovat husté, fibroidy a webbed, jednorázové, mírně vyslovené špičky, často nejsou vizualizovány. Diagnostická laparoskopie je současně jak léčba.

Ovariální špičky: Symptomy a léčba

Laparoskopický zásah se provádí v podezřelé nemoci (s neplodností, bolestmi).

Pokud je střevo zapojeno do procesu, provede se Irrigoscopy - naplnění střeva pomocí obsahu rentgenového záření a snímek, na kterém jsou detekovány vady plnění.

Pokud jsou hroty obklopeny nejen vaječníky, ale také děložní trubky, pak detekují vady umožňují hysterosalpingografii, ultrazvuková hysterosalpycika.

Krevní testy nevykazují žádné odchylky.

Je možné snížit špičky na vaječníku

Lékařské ošetření je neúčinné, protože spojovací tkanina nemůže dispergovat. Proto, když je zjištěn výrazný adhezivní proces, boje se provádí pomocí operace. Nezávislé léčby, použití lidových agentů je nebezpečné poškození orgánů zapojených do hrotů.

Léčba fragického procesu vaječníků

Léčba znamená adheziooliz - provoz na šíření těžkosti kolem vaječníku, která je nejčastěji prováděna laparoskopickými. Vzhledem k tomu, že operace sám vede k růstu adhezí, léčba této patologie se provádí za použití speciálních metod a prostředků, které zabraňují návratu onemocnění. Obstrukce potrubí aplikujte plastové potrubí.

V procesu provozu se používají bariérové ​​adjuvans, které zabraňují tvorbě těžkosti:

  • fibrin koncentrát;
  • oxidovaná regenerovaná celulóza;
  • kyselina hyaluronová v roztoku;
  • Isodextrin;
  • hydrogel;
  • krystalidy;
  • Gel z viskózy eelastic.

Léky zabraňují proces spánku po operaci:

  • nesteroidní protizánětlivé fondy;
  • steroidy;
  • progestogen;
  • antikoagulanci;
  • antibiotika;
  • Fibrinolytická činidla.

V procesu provozního zásahu o adhezivním procesu, který se objevil po operaci, re-incize se provádí jinde, protože přístup přes starou jizvu může vést k poškození orgánů zapojených do patologického procesu.

Čím výraznějšího procesu adheze, tím delší operace jde, rizika krvácení a poškození sousedních orgánů.

Těhotenství v úspěšně provedené operaci se obvykle vyskytuje po 6 měsících. V nepřítomnosti těhotenství, Eco doporučuje.

Je možné otěhotnět s hroty na vaječnících

Je možné pojetí na pozadí adhezí v oblasti vaječníků. Šance se zvyšují jednostranným procesem, v nepřítomnosti jiných problémů v reprodukční sféře. Pokud oba ovaries ovaries otočí, pak zdravý přívěs zajistí ofenzívu těhotenství. V případě společného procesu je přítomnost hormonálních poruch, koncových patologií endometria a dělohy jako celku, pravděpodobnost koncepce je prudce snížena.

V nepřítomnosti těhotenství by mělo více než rok aktivních plánování konzultovat lékaře.

Komplikace a důsledky

Jedním z nebezpečných komplikací z vnitřních orgánů je střevní obstrukce. Ochrana ochrany v krvi je tvořena 30% případů po otevření přístupu. Hrotky vytvářejí celoživotní riziko střevní obstrukce.

Ovariální špičky: Symptomy a léčba

Pozornost! S ohledem na realizaci reprodukční funkce špice přívěsků je nebezpečný ektopický těhotenství a neplodnost.

Obstrukce trubek může být částečné nebo úplné. Zároveň jsou přívěsky nejčastěji pájeny královským hradbám.

Prevence

Pravidelné návštěvy gynekologa, vyšetření StIS, ultrazvuk malého pánve zabrání infekcím, které vedou k procesu lepidla. Včasná diagnostika endometriózy, ovariální cysty také snižuje riziko patologie.

Při jádru prevence adhezivního procesu v oblasti vaječníků leží dostatečný provozní zásah, zaměřený na pečlivý postoj k letákům peritoneum. Vyhýbání se restartu, laseru, elektrickému dopadu na peritoneum, konzervaci optimálního krevního oběhu během provozu na malém pánvi umožňuje minimalizovat riziko tvorby adhezí. Nedoporučuje se používat práškové rukavice. Vlákna by měla být vyrobena z moderních materiálů.

Závěr

Hrásky na vaječnících jsou nebezpečné onemocnění a mohou být zabráněno včasnou diagnózou onemocnění malých pánevních orgánů, volby jemné provozní taktiky, používání preventivních opatření po operaci.

Hodnocení žen

Grigorieva Olga Vladimirovna, 32 let, g. Barnaul
Po několika letech neúspěšných pokusů o otěhotnění, lékař nabídl, aby se laparoskopie. Dlouho jsem nevyřešil, ale touha mít dítě rozptýlil všechny obavy před operací. Byl jsem diagnostikován s hroty vaječníků s dělohou na obou stranách, všichni byli obnoveni, a po 8 měsících jsem viděl chráněné pruhy!
Okhrahuk Anna Vyacheslavovna, 30 let, g. Moskva
Gynekolog mi doporučil provozní léčbu adhezí přídavek, ale po operaci se neřekl. Můj manžel a já jsme se rozhodli o ECO a od prvního pokusu - hodně štěstí!