Jak léčit cystu na děložním krčníku

Patologie děložního čípku - nejčastější odchylky v práci reprodukčního systému. Jejich prevalence je 20-25% u žen mladého a zralého věku.

Cervikální cysto se nachází ve většině případů na profylaktickém vyšetření lékaře. Nebezpečí onemocnění nemá nést, ale v případě zvýšení velikosti cysty nebo jeho spopurizace, chirurgické a drogové rušení. Endometrioidní cysty vyžadují odstranění a hormonální léčbu.

Cysta vypadá jako bublina naplněná kapalinou, umístěnou uvnitř tkáně děložního čípku. Vzniká kvůli blokování nebo expanzi žláz. Na pozadí zánětlivého procesu jsou kanály produkující hlen. K dispozici je otok a zvýšení žlázy, změny jsou detekovány při ultrazvukovém vyšetření nebo kolposkopii. Včasné detekce má velkou roli v prognóze léčby. Někteří odborníci se domnívají, že v počáteční fázi může být cyst vyléčen bez chirurgie, například lidové léky.

Příčiny a příznaky kartáčů

Neexistuje žádný konsenzus o základních "vinících" tvorby cyst. Rizikové faktory ovlivňující jeho vzhled zahrnují:

  • traumatický porod s poškozením děložního čípku;
  • potrat (neprofesionální traumatické operace, škrábání);
  • menopauza - s ohledem na snížení estrogenu;
  • Infekční onemocnění - jakýkoliv pozornost zánětu v děloze a krku může způsobit ucpávání potrubí.

Také důvody mohou být instalace intrauterinních spirálů, zánětu přívěsků.

V počáteční fázi choroby chybí symptomy - menstruační cyklus je pravidelný, žena vede normální životní styl. Cervikální cervikální cyst je potvrzen během gynekologické inspekce. V oblasti léze se gynekolog vidí bílou, sliznou konzistenci, hustou vzdělávání. Mohou být z několika milimetrů na 1 cm. Přebytečné rozměry více centimetrů vyžaduje propíchnutí cystu. V případě patologie endometria je onemocnění doprovázeno krvavým sekretem před měsíčně, kontaktovat výboje s pohlavním stykem, bolesti.

S pozdním odvoláním k lékaři se objeví charakteristické známky zánětlivého procesu:

  • krvácení uprostřed cyklu;
  • nižší bolest břicha;
  • nepohodlí během pohlaví;
  • Patologický výboj z pochvy.

Vzdělávání může být v počtu několika kusů nebo osamělých. Pokud jsou malé velikosti, pak není přiřazena operace, je vybrána taktika pozorování.

Léčba

Terapie onemocnění závisí na mnoha faktorech: lokalizaci, druhů, velikosti cyst. Velkého významu je přítomnost doprovodných patologií. Před jmenováním léčebného režimu musí být žena předána urogenitálními infekcemi, ultrazvukem, koloskopii, cytologii.

Velké velikosti mohou vést k neplodnosti, která vyžaduje léčbu.

Cervikální cysta nevyvolává hormonální změny v vaječnících. Také vzdělání nemá negativní dopad na ovoce během těhotenství.

Léčit

Cysta není ošetřena tabletovými prostředky i v počáteční fázi. Zpravidla se odstraní chirurgicky. Volba metody je ovlivněna fyziologickými rysy ženy, jeho anamně. Gynekolog však může individuálně přiřadit protizánětlivé fondy, antibiotika pro prevenci nebo léčbu hnisavých procesů.

Méně důležité je příjem vitamínových komplexů a desenzibilizační terapie. V kombinaci s drogami se lékař zaměřuje na zdravý životní styl: sporty a dodržování pravidel zdravé výživy, používání bariérových prostředků antikoncepce.

Chirurgický

Cysta je nebezpečný vzhledem k riziku vzniku komplikací. Provoz k odstranění je provedeno ambulantní. Optimální doba jeho realizace je konec menstruace, první polovina menstruačního cyklu.

Průběh odstraňování cyst se skládá z několika fází.

  1. Příprava pacienta.
  2. Děrovací formace s odstraněním exsudátu.
  3. Zpracování provozního pole se speciálními prostředky.

Za pár hodin je pacient vydán domovem. Mezi možné nežádoucí účinky po operaci: noční bolest v dolní části břicha, vzácné krvácení. O několik dní později se rozjasní a zcela zmizí během týdne. Pro urychlení rehabilitace, lékař předepisuje ženu vaginální svíčky. Pro stejný účel jsou během léčby zakázány sexuální kontakty. Kontrolní zkouška u gynekologa se koná v měsíci.

Existují i ​​jiné metody odstranění cyst.

  1. Dutina - může být tepelná nebo chemická látka.
  2. Léčba rádiových vln - tato metoda se doporučuje pro ženy plánování těhotenství. Cysta eliminuje vysokou frekvenci rádiové vlny produkované speciálními přístroji Surgitron.
  3. Odstranění laseru se provádí pomocí nosníku. Kontakt s sliznicí membránové cervix chybí. Použitý Necharan.
  4. Kryoterapie je založena na účincích kapalného dusíku a nízkých teplot na cystu.

Volba způsobu léčby (tradiční nebo lidové) by mělo být provedeno odborníkem. Riziko recidivy je sníženo na minimum v eliminaci chronických ohniska infekce v genitálních cestách ženy.

Doma

Foltské medicíny mohou být použity k léčbě cyst pouze po předchozí konzultaci s lékařem. Tato metoda je někdy přidělena jako doplněk k hlavní terapii. Dokonce i v případě pozorovací taktiky pro vzdělávání v čípku by měly být návštěvy lékaře pravidelné. Lékařství s důkazem neuznává léčbu nekonvenčními lidmi.

Recept číslo 1

Je nutné provést plátek česneku, zmeškal to, stlačte šťávu, promíchejte se v stejné části s olejem čaje, aby srst hygienický tampon. Lidový náprava opouští vagínou po celou noc. Postup se opakuje na měsíc s výjimkou menstruace.

Před zahájením léčby lidovými prostředky je nutné ověřit absenci alergické reakce na lékovou složku.

Recept číslo 2

Lidový lék na interní recepci. Zabere to:

  • Kuřecí vejce - 7 ks.;
  • Dýňová semínka - 1. st.;
  • Slunečnicový olej - 500ml.

Vejce svarová šroub, žloutky směšují s drceným semenem. Připojte komponenty s rostlinným olejem a teplo na vodní lázni. Směs trvá 1 h.L. Ráno 5 dní. Po pětidenní přestávce opakujte. Pít, dokud nedokončí.

Recept číslo 3

Pro vaření budou oddíly ořechy potřebné lidové cesty. Čtyři článek. L. Drcený produkt nalije 3 st. Cool vařící voda. Vařte dvacet minut, chladný a napětím sítem. Pro léčbu, lékařství je schválen třikrát denně na půl šálku.

S konstantními relapsy zánětlivých procesů, viry a reprodukce bakterií. Pokud se během léčby lidovými prostředky zvýšily patologické výboje a bolest se objevila, měli byste se poradit s lékařem.

Různé lékárenské poplatky se také používají k léčbě děložního čípku jako lidového agenta. Průběh terapie bylin by neměl překročit 4-6 týdnů, pak je nutné provést přestávku. Komponenty folkových léků musí mít protizánětlivé a absorpční účinek, například heřmánek, mudrc, kalendlep, St.

Pro prevenci tvorby cystu čípku, žena potřebuje pravidelně kontrolovat stav jeho zdraví v gynekologu nejméně dvakrát ročně. Patologické vzdělávání vyžaduje odstranění ve svém růstu, jinak vzniká riziko rozvoji patologie cervikálního kanálu. Léčba lidovými prostředky čípku může zmírnit projevy zánětlivého procesu v těle, nicméně není to hlavní. Hlavní léčba je založena na léčbě genitálních infekcí a restaurování biocenózy vagíny.