Papeuls nebo nodulární vyrážka u dospělých a dětí

Roseolese vyrážka je jedním z typů kožních vyrážek, nejčastěji se nacházejí u dětské růžice, ale někdy je příznakem některých dalších onemocnění, včetně nebezpečných: typhowoid, syfilis, růžová deprivace, dětské infekce. Navzdory tomu, že Roseola nepředstavuje hrozbu pro lidský život a zdraví, a další důvody projevu charakteristické vyrážky jsou poměrně vzácné, bude nutné konzultovat lékaře, aby se zabránilo případným komplikacím.

Mnoho infekcí u dětí a dospělých je doprovázeno vyrážkami různých povahy na kůži a povrchu sliznic. Jeden z nejčastějších odrůd projevů kůže některých patologií je sbalelná vyrážka. Zpravidla představuje charakteristický příznak dětské rosele, ale někdy to může být známkou jiných, těžších a nebezpečných onemocnění.

Vzhled Rash

skvrny s růžovými vyrážkami

Pro sbalelné ravis se vyznačují skvrny světle růžové nebo šarlatové barvy o průměru až 5 mm, se netýkají povrchem kůže a dočasně mizí, když se protahuje a snadný tlak. Mohou mít zaoblený nebo prodloužený tvar s jasnými nebo rozmazanými hranicemi a jsou umístěny po celém těle nebo v samostatných prostorách: obličej, končetin, záda, břicho.

Mnohé vyrážky se vyznačují malými skvrnami, nepřesahujícími 1-2 mm. Zpravidla nezpůsobují pacienta žádné nepohodlí ve formě svědění a loupání a nenechávejte stopy.

Někdy některé skvrny získávají tvar papulů - vyčnívající nad povrchem kůže malých uzlinů. Tento druh vyrážce se nazývá Roseolese Papulse. Může doprovázet takové impozantní onemocnění jako rychlé nebo abdominální typHoid.

Roseola u dětí a dospělých

Roseola je infekční onemocnění způsobené viry herpes 6 nebo 7 typů a úžasnými převážně dětmi do dvou let. Začíná zvýšením tělesné teploty do 39 ° C a vyšší, zatímco často kombinuje s febrilní křeče. Onemocnění může být maskováno pod studenou nebo Orvi, doprovázenou následujícími značkami:

  • slabost, ospalost;
  • mazání v těle;
  • zanedbatelná bolest v kloubech;
  • otok a bolestivost lymfatických uzlin.

Eyefather kolem oka

Někdy je tu tekutá židle a malý otok na obličej, obvykle se pohybuje kolem očí. Po poklesu teploty asi třetí den, vyrážka dochází, což zůstává několik dní v nepřítomnosti jakýchkoli výrazných onemocnění.

Spoty se objevují postupně nebo zvláštní: Nejdříve na hrudi, a pak se vztahují na obličej a končetinu. V některých případech mohou bodové bodové trupu a zůstat bez povšimnutí po dlouhou dobu.

Roseola je diagnostikována poměrně obtížná, protože jeho specifické symptomy jsou charakteristické pro různé patologie.

Mnoho rodičů nemusí mít ani podezření na přítomnost dítěte této infekce. Vyrážka na kůži dítěte se snadno zaměňují s alergiemi pro drogy nebo kyvadlo. V tomto případě by mělo být pamatováno, že vyrážka alergické povahy je obvykle silně tažlivá a rychle prochází po užívání antihistaminiky. Skvrny během vesmírnosti nejsou po celém těle, ale v záhybech kůže a oblastí zvýšeného pocení.

Roseolau je spojen s nezralostí imunitního systému malých dětí. Infekce se nejčastěji děje v době jeho maximálního oslabení v chladném období nebo krátce po utrpení. Onemocnění je přenášeno vzduch-kapičky s inkubačním obdobím na 2 týdny.

Dospělí infekce ovlivňuje extrémně zřídka. Skupina rizik zahrnuje převážně starší osoby a pacienty s imunodeficiencí, těžkým autoimunitním onemocněním. Někdy zdůrazňuje a chronický syndrom únavy v roli provokujícího faktoru. Generovaný imunitní systém v dospělosti umožňuje přenášet nemoc mnohem jednodušší než u dětí.

Autoimunitní onemocnění

Roseola se nevztahuje na počet nebezpečných onemocnění a nevyžaduje léčbu kromě eliminace léčiva. S rostoucí tělesnou teplotou nad 38 ° C jsou předepsána antipyretická činidla, doporučuje se dodržovat režim lůžka. U dětí prsu se dehydratace vyskytuje velmi rychle, takže je nutné kompenzovat nedostatek kapaliny s hojným nápojem.

Rodiče musí neustále sledovat stav dítěte a okamžitě se poradit s lékařem v následujících situacích:

  1. Sharp Zhoršení ve stavu zdraví, apatie, horečky, zimnicích a mdloby;
  2. Připojení takových příznaků, jako je kašel, angina, bolest hlavy, zvracení, průjem;
  3. Trvalý nárůst teploty, když se teplo nedokáže srazit standardní metody;
  4. Uchování nebo rostoucí vyrážka po třech dnech.

Děti s oslabenou imunitou mohou vyvinout sepse způsobené infekcí 6 herpes 6 typu 6 a meningoencefalitidy. Jedním z nejnebezpečnějších komplikací v Roosole jsou febrilní křeče v kojenců na pozadí horečky, které mohou vést k nevratným lézím centrálního nervového systému a mozku.

Pro křeče před příjezdem "sanitka":

  • Otevřená okna, zajištění přítoků vzduchu;
  • dát dítě na rovný pevný povrch, míří hlavu strany;
  • Posaďte se dítě na plenu a otřete jeho tělo mírně navlhčený vodou s houbou (octový, alkohol a jiné dráždivé kapaliny používat zakázané).

Obecně platí, že komplikace Roosola jsou velmi vzácné. Vyrážky obvykle procházejí úplně bez zanechání stopy, peeling a pigmentace na kůži.

Jako hlavní preventivní opatření proti této nemoci stojí za zmínku o kontaktním omezení s infikovanými dětmi, častým ručním mytím, recepcí vitamínů, plnou výživou a dlouhým pobytem na čerstvém vzduchu. Často špatně přátelskými dětmi ukazujícími použití imunostimulačních drog po konzultaci s pediatrem.

Další důvody pro vyrážku

V některých případech může být sbalelná vyrážka různých intenzit a lokalizace příznakem některých jiných onemocnění, jako je:

  1. abdominální nebo sání typhho;
  2. syfilis;
  3. Růžová zbavená;
  4. Dětské infekce (Rubeella, Scarletten, Kor.

Typhoidní horečka

Onemocnění se rychle začne prudce vzestupem teploty a je často doprovázena vyrážkou v horní části břicha a hrudníku. Výskyt skvrn je spojen s porušením integrity malých krevních cév pod působením infekce. Znaménko těžkého onemocnění je vzhled krevních bodů na kůži na vrcholu hlavní vyrážky. V nepřítomnosti komplikací a včasného začátku léčby budou příznaky abdominálního typhowaidu rozvratí za tři až pět dní.

Typhus

typhus

Pro tuto nebezpečnou infekci je charakteristická petechiální nebo uzluová vyrážka charakterizována ve formě více krvavých skvrn a papulů, které se objeví na 4-6 nemocenském dni v horní části těla, po stranách a barvách rukou. V akutním období se vyrážka spojuje do pevných ploch šarlatů v důsledku zničených kapilár. Vyrážky jsou postupně tmavší a zmizí po 2-3 dnech s tvorbou pigmentovaných oblastí na povrchu kůže.

Syfilis

Onemocnění prochází tři po sobě jdoucí fáze:

syfilis

  • První etapa je doprovázena tvorbou tzv. Solid Chancro - Yazens s hustým jádrem ve středu. Zpravidla vznikají v oblastech kůže a sliznic v kontaktu se zdrojem infekce: genitálií, hrudníku, hlavy, ústní dutiny, přední plochy stehen.
  • Po několika týdnech po infekci se chancres postupně zmizí, a klasická nerostná vyrážka na těle a končetiny dorazí na nahrazení. Nové skvrny se objevují ve velkých množstvích (10-20 kusů denně) a jsou chaotické.
  • Postupem času jsou vyrážky pokryty hustými krustami a žlázami, které po uzdravení ponechte hluboké kožené stopy.

Opakující se syfilis je horší než léčba, vyznačující se tím, že těžší tok a rostoucí velikosti vyrážky. Jejich množství se sníží a barva se stává blednější. Skvrny se nacházejí asymetricky a tvoří skupiny ve formě oblouků a kroužků.

Růžová lisha

Růžová lisha

Růžová Liša Zibra častěji ohromuje dospělou populaci 20-40 let s oslabenou imunitou a manifesty obvykle po chřipce, Orvi nebo na pozadí alergií. Přesný patogen není definován. Onemocnění je doprovázeno menším zvýšením teploty, obecné malátnosti a zvyšováním děložního čípku a submandibulárních lymfatických uzlin.

Na hrudi se obvykle objeví první velké růžové místo s jasně růžovou barvou. O několik dní později se "Děti" objevují kolem hlavní skvrny, a asi 3 týdny, celé tělo mačké malé bodové plakety. Vyrážky někdy vločky a poněkud. Po 21 dnech, všechny příznaky onemocnění projít bez stopy.

Dětské infekce

zarděnky

Rubeola je doprovázena mírnou teplotou, slabostí, bolestmi hlavy a faryngitidou. 48 hodin po vzhledu prvních symptomů na obličeji se objeví skvrnitá non-shledaná vyrážka, která po dobu několika dní sestupuje pod celkem. Vyrážky převažují na obličeji, hýždě, klečící a v oblasti kolenových záhybů. Za 2-7 dní procházejí bez peelingu a pigmentace.

Pro Scarlet, silné bolesti hlavy jsou charakterizovány, těžké bolesti hrdla, celkové ročník těla, horečka. Pro 2-4 dny, jazyk získává malinovou barvu a těžké obilí. Melkotochny nebo skvrnitá vyrážka se vyskytuje na 1-3 den onemocnění a soustředí se především na vlákna končetin, v podpaží, v tříslicích a na obličeji, s výjimkou nasolabiálního trojúhelníku. Po asi 14-15 dnech jsou vyrážky nahrazeny peelingem.

Corge se projevuje ostrým vzestupem teploty, kašle, rýma a světlo. Červené skvrny se objevují na obloze a vnitřním povrchu tvářích, na 4-5 den onemocnění na obličeji, a pak papulární vyrážka, slučování do rozmazaných růžových skvrn vznikají na těle a končetinách. Od 4 dnů, páteře pacientovy pohody postupně normalizuje, teplota klesá, skvrny jsou tmavší. Pigmentace na kůži je zachována až dva týdny.

Akce v případě vyrážky

Jakékoliv kožní vyrážky jsou výsledkem problémů v těle. Měli byste dokonce konzultovat lékaře s dobrým zdravím a absencí doprovodných příznaků. Přesné příčiny patologie mohou být odhaleny tím, že utratí výzkumný komplex jmenovaný odborníkem. To bude záviset na účinnosti určené terapie. Ignorovat zrnicdeless vyrážka v dětí je nepřijatelná, protože je dokonale maskována pro jiné nemoci a může vést k závažným komplikacím.