Musím být chráněn, když vyvrcholte, antikoncepční pilulky

Slovo "climax" v řečtině znamená schodiště (nebo schody). V medicíně, tzv. Funkce funkce Satery. Po Klimaks se narození dětí nemožné. Během tohoto období, výroba genitálních hormonů zpomaluje, proces stárnutí začíná. Hlavní změny v hormonálním pozadí způsobují celý komplex nepříjemných pocitů.

Život moderních žen Nástup Klimaks se nezastaví. Úspěchy medicíny a kosmetologie v našich dnech jim umožňují cítit mladý a žádoucí po 45-50 letech. Zůstane jen pochopit: Pokud je nemožné porodit, pak jak Chraňte, když Climax A co je nejdůležitější, proč?

Co se děje v tomto období

hypofýza
Změny tlaku začínají mozkovou oddělením, jako je hypofýza a hypotalamus, kterými se řídí množství pohlavních hormonů v krvi. Méně estrogen vyniká. Kvůli tomu má mnoho žen nadváhu, což je těžké potom resetovat a zažít takové příznaky během menopauzy:

  • přílivy;
  • bolesti hlavy;
  • nespavost a noční pocení;
  • utlačovaná nálada, plasticita;
  • těžký tep;
  • Mytí vápníku z kostí;
  • suchost v oblasti genitálních orgánů;
  • Snížení sexuální přitažlivosti.

Proč potřebujete použít antikoncepci

Během climaků se hladina hormonů snižuje postupně, ale nepřetržitě a ovulace se zastaví (zrání vejce). O menstruaci se změna v hormonálním pozadí ovlivňuje jiné. Některé ženy se náhle zastaví. Častěji se časy stávají vzácnými a ne dlouhými, než konečně zastavíte. S takovými znaky, mnoho žen považuje za možné, aby nebylo chráněno.
Klimaksa
V počáteční fázi Klimaků se vejce nadále vyrábí po určitou dobu, ale okamžik ovulace je obtížné zachytit v důsledku nepravidelného menstruačního cyklu. Jeden z nich může plně zralý, setkat se s spermiemi a bezpečně získat ochranu v děloze. Přijde nežádoucí těhotenství. Teoreticky může žena vydržet a porodit dítě během vyvrcholení.

Je však nutné jasně představovat všechny důsledky takového kroku:

  • Počet komplikací během poplatků u žen po 40 letech prudce zvyšuje;
  • Riziko vrozených genetických odchylek a onemocnění u novorozenců v takových případech je velmi vysoká;
  • Čas na zvýšení svého pozdního dítěte, žena má málo.

K potratu během období CLEAx - také nejvhodnější rozhodnutí. Tkaniny dělohy a vagíny během této doby se stávají méně elastickými a elastickými. Takže Cervix je obtížné rozšířit a provádět potraty bez poškození. Umělé přerušení těhotenství může vyvolat mnoho gynekologických onemocnění a endokrinních poruch.

Proto je nutné být chráněn během vyvrcholení (nápoj antikoncepční pilulky nebo použít jiné antikoncepce).

Perorální antikoncepce

Perorální antikoncepce
Antikoncepční pilulky s menopauzou, s výjimkou těhotenství ochrany, mají pozitivní vliv na rovnováhu hormonů v těle. Obsahují estrogenový hormon, snížení počtu, jejichž v krvi se projevuje těžkými menopacteric symptomy.

Zralé ženy mají stejnou antikoncepci, když Climax, jako dívky, nemohou být kategoricky. Potřebují speciální léky, které doktor zvedne. Gestagine perorální nízká dávková antikoncepce mají dlouhou akci a eliminují negativní příznaky Klimaků, zasahují do vzniku a vývoji nádorů rakoviny, pomáhají bojovat proti ztrátě vlasů v důsledku přebytku mužských hormonů.

Při příjmu antikoncepčních léků se vyskytují nepředvídatelné reakce. Pak byste měli okamžitě přestat pít pilulky a kontaktovat specialistu.

Když jsou hormonální antikoncepce nebezpečné

Užívání orální antikoncepce Žena během Klimaků by měla mít na paměti, že tyto léky mohou být použity pouze po konzultaci s gynekologem. Lékař určitě přiřadí řadu analýz a bude provádět obecnou kontrolu. Podle výsledků průzkumu určí, zda je pro tento pacient trvat hormonální antikoncepce.

Jsou zakázány pít, pokud žena:

  • Kouř. Nikotin zužuje cévy, zpomaluje krevní oběh. Další množství hormonů může vést k trombu a porušení kardiovaskulárního systému.
  • Má nadváhu. Hormony často přidávají další kilogramy.
  • Převedeno do období infarktu nebo mrtvice Climaks, má známky trombózy nebo selhání jater. Přijímací hormonální tablety v těchto onemocnění vyvolává exacerbace a komplikace.
  • Diabetes závislý na inzulínu. Plavidla v tomto případě se stanou křehkou a již nevydrží dodatečnou zátěž.

Jiné způsoby antikoncepce

Brnění dutinové trubky
I když jsou objektivní důvody, orální antikoncepce není k dispozici na vrcholu, můžete vyzvednout jiný způsob náhodné ochrany těhotenství:

  • Přirozená antikoncepce. Tato metoda navrhuje zdržet se sexuálního styku během doby zrání vejcích. Pro určení data ovulace (přibližně 14 dní po zahájení cyklu) se provádí menstruační kalendář. Nezapomeňte dodržovat bazální teplotu, označte změnu viskozity vaginální sliznice a polohy čípku.
  • Sterilizace. Jedná se o chirurgickou chirurgii k bandážování děložních trubek. V důsledku toho se žena zcela neplodná. Proces je nevratný, a každý pacient musí pečlivě zvážit své rozhodnutí: zda je třeba tímto způsobem chránit. Hlavní nevýhodou této metody je riziko získání sexuálně infekce.
  • Bariérová antikoncepce. Dnes je zde široký výběr kabelových čepic, houby, membrány a kondomů. Nejoblíbenějším způsobem je zabránit kondomu. Zaručuje bezpečnost při sexu v 8 případech z 10 a dokonale chrání před infekcí. Nevýhody musí vztahovat k potřebě použít kondom v každém sexuálním jednání. Čepice, houby a membrána nepoužívají popularitu. Jsou obtížné vstoupit a antikoncepční účinek je nízký.
  • Intrauterinní antikoncepce. Společná a efektivní technika. Jeho výhodou je rychlá obnova schopnosti otěhotnět při odstraňování intrauterinních spirálů. Když je vyvrcholení, tento parametr nemá zásadní hodnotu a riziko zánětu dělohy po 40 letech prudce zvyšuje. Ženy chráněné v mladém věku takovým způsobem, v období menopauzálních změn, bezpečnější změna způsobu antikoncepce.
  • Spermicidy (nebo chemické antikoncepce). Jedná se o krémy, gely, pěny, svíčky se speciální složkou, které buď zničí vnější plášť do spermií, nebo sníží svou aktivitu a schopnost proniknout do pláště zralého vejce. Pro ženy ve věku dětí se tato metoda doporučuje pouze v komplexu s bariérovými metodami. Má nízkou účinnost antikoncepce.

    Gynekologové poradí k užívání speciálních krémů za sníženého rizika těhotenství (vyvrcholení nebo vzácné sexuální kontakty). Takové prostředky hydratují povrch dělohy a vagíny, zabijte houby a mikroby. Je důležité, aby zneužít vaginální svíčky, tak, aby nerušil mikroflónu a kyselost genitálií během vyvrcholení, když se sliznická membrána stane tenčí a půda.

  • Antikoncepční omítka Obsahuje stejné hormony jako perorální antikoncepci. Doporučuje se nahradit prášky, když problémy s trávením a paměťem (tablety musí brát přísně podle harmonogramu, a omítka jednou týdně). Nevýhody:
  • Počet hormonu v krevní flopu přes pokožku je obtížné kontrolovat;
  • Lokální reakce na kůži;
  • Sádra je někdy vykopaná.
  • Prostředky nouzové antikoncepce. "Postinor" a jeho analogy mají velmi nebezpečný v Klimakse. Tato dávka hormonů, která bude spadat do krve s tímto lékem, může téměř zcela zničit endokrinní systém žen.
  • Všechny nelamené antikoncepce mají společný a velmi podstatný mínus: netlají příznaky Klimaků.

    Ženy starší než 40 let
    Všechny ženy a zdravotníci souhlasí s tím, že je nutné chránit v období Klimaků. Antikoncepční možnosti. Chcete-li vybrat nejvhodnější a nejúčinnější, musíte být zkoumáni u gynekologa, a pak pravidelně přijít na inspekci alespoň jednou ročně.

    Pokud se menopauzální symptomy neobtěžují pacienta, lékař obvykle doporučuje kombinovat bariérovou antikoncepci s spermicidy. Hladké komplikace během menopauzy pomáhají terapeutickým hormonům, které mohou být předávány pouze pod dohledem gynekologa.

    Mnoho žen starší 40 let, užívající hormonální antikoncepční pilulky, vyjádřilo názor, že pomáhají zabránit nežádoucímu pojetí, zlepšení celkového zdraví a vzhledu (vysoký svalový tón, elastická kůže, silné kosti). Lékařské studia ukázaly, že hormonální antikoncepce zabraňují nejen těhotenství, ale výskytu a vývoji nádorů rakoviny.