Jak otěhotnět v endometrióze?

Jak otěhotnět v endometrióze?

Endometrióza znamená neplodnost?

Navzdory tomu, že tato onemocnění se často vyskytuje u žen, které podstupují inspekci o neplodnosti, endometrióza ne vždy způsobuje problémy s koncepcí dítěte. Asi 60% žen trpících endometriózou může být těhotná bez léčby a vydržet dítě.

Je možné otěhotnět v endometrióze?

Ano samozřejmě, že můžeš. I když ve vašem případě endometrióza vedla k neplodnosti, léčba nebo pomocné reprodukční technologie vám pomohou představit dítě.

Proč se endometrióza zdá neplodnost?

Na tuto otázku není definitivní odpověď. Pokud je důvod neplodnosti jasný s výraznou endometriózou, která vedla k porušení provozu pohlavních orgánů, pak vysvětlit neplodnost u žen s malými (světlými) formami onemocnění je poměrně obtížné.

Jedním z nejčasnějších důvodů neplodnosti v endometrióze je špičky. Hroty jsou podivné pletené kódy pojivové tkáně, podobné pevnému pavučině. Tento web může obklopit vaječníky, neumožňuje vejce pro opuštění během ovulace nebo může přetáhnout vejcovadla, Porušování jejich propustnosti. Hroty mohou zůstat v ženě i po úplném vyléčení z endometriózy, a můžete se jich zbavit používání operace.

Jak zjistit, jestli mám hrot?

Existuje několik způsobů, jak zjistit, zda máte špici. První cesta je Uzi Malé pánevní orgány. Tato metoda není tak dobrá, protože umožňuje lékařovi všimnout pouze nepřímým známkám adhezí (abnormální poloha vaječníků týkajících se dělohy, zahušťování ovariální kapsle), a to není vždy.

Druhou metodou je hysterosalpingografie: Výzkum, který umožňuje určit, zda mají děložní trubky. Pokud interinové trubky nejsou průchodné, těhotenství se bez léčby stane nemožnými. Hysterosalpingografie nemůže ukázat přítomnost adhezí v oblasti vaječníků, proto také není univerzální diagnostická metoda.

Existuje metoda, která dává stoční výsledek nejen v detekci adhezí, ale také v jejich léčbě. Toto je operace zvaná laparoskopie. Během laparoskopie může chirurg zkontrolovat genitální orgány a určit, zda existují hroty v oblasti vaječníků nebo děložních trubek, které zasahují do výskytu těhotenství. V přítomnosti takových adhezí okamžitě šíří, obnoví normální provoz vnitřních orgánů.

Hormonální léky pomohou otěhotnět?

Tato skutečnost dosud nebyla prokázána. Ačkoli hormony jsou široce a poměrně úspěšně používány při léčbě samotného endometriózy, při neplodnosti na stejném onemocnění nemohou ovlivnit.

Moderní doporučení západních specialistů naznačují, že potlačení ovulace s hormony nezvyšuje pravděpodobnost těhotenství v budoucnu. Nicméně, hormonální léčba vám umožňuje vyléčit bolest v endometrióze a snížit velikost ohnisků endometriózy.

Bude operace těhotná?

Provoz, posuzování výsledků výzkumu, je účinnějším způsobem léčení neplodnosti v endometrióze než hormonální terapie.

Účelem operace během endometriózy je "Moxibustion" ohniskem endometria a eliminace adhezí (pokud je k dispozici). Pokud byly vnitřní orgány (střeva, močový močový měchýř a další) poškozeny v důsledku endometriózy, pak během operace je vše možné obnovit funkce těchto orgánů.

Mnoho gynekologů vědí z vlastní zkušenosti, že těžší endometrióza pokračuje, tím vyšší je pravděpodobnost, že po operaci bude žena schopna otěhotnět. Žádné vysvětlení pro tuto skutečnost.

Pro Endometrióza vaječníka a operace endometria ovariální cystu také umožňuje zvýšit šance na těhotenství.

Že pokud operace nepomůže?

Pokud po operaci se těhotenství nedoší, pak byste měli přemýšlet o pomocných reprodukčních technologiích (extracorporální hnojení). Tato volba je také velmi dobrá, pokud má váš pár několik možných důvodů pro neplodnost (například váš manžel má pevné spermie))).

Je pravda, že ženy s endometriózou zvýšily riziko potratu?

Ne, to není pravda. Studie nenajdily důkazy k tomuto předpokladu. Přítomnost endometriózy nezvyšuje riziko potratu.