Recepty zvyšování progesteronu u žen

Nedostatečná práce progesteronu lze úspěšně upravit recepty tradiční medicíny. Léčivé rostliny, které zahrnují maliny, prucunion, manžeta a notebook, se doporučuje být použity ke stimulaci koncepce, normalizace menstruačního cyklu a léčbu některých sexuálních onemocnění. Pro dosažení silného výsledku infuzí by měly být použity v určitých dnech menstruačního cyklu po dobu 2-3 měsíců striktně pod kontrolou lékaře.

Byliny, které zvyšují progesteron u žen

Byliny vylepšené progesteronu u ženNízká úroveň progesteronu je společným porušením hormonálního zázemí u žen, což vede k vývoji onemocnění reprodukčního systému, včetně neplodnosti a spontánního přerušení těhotenství. Oprava tohoto stavu vyžaduje integrovaný přístup, jedním z nejdůležitějších složek je použití prostředků tradiční medicíny.

Použití přípravků na bázi zrna je jemně, ale účinně stimuluje výrobu chybějících hormonů a často vám umožní dělat bez léků.

Příznaky, příčiny a důsledky nízkého progesteronu

Progesteron - steroidní hormon produkovaný ve žlutém těle vaječníku. Jeho hlavní funkce jsou příprava těla ženy k hnojení, zachování života embrya po koncepci a jeho vývoji po celou dobu těhotenství. Kromě toho, progesteron reguluje menstruační cyklus, ovlivňuje stav kůže, vlasy, prací střeva a žlázy vnitřní sekrece.

Následující příznaky hovoří o snížení jeho koncentrace v krvi níže:

  • Vaginální krvácení, nesouvisí s menstruací;
  • Nepravidelný menstruační cyklus doprovázený silným premenstruálním syndromem;
  • bolest a těžkost v mléčných žlázách;
  • změny nálady;
  • časté bolesti hlavy;
  • suchá kůže;
  • otok obličeje a končetin;
  • neplodnost;
  • Nesnesitelné těhotenství (potraty v časných podmínkách).

K hlavnímu důvodu nedostatečné práce z progesteronu zahrnují dlouhodobou recepci hormonů, jakákoliv chronická a dědičná onemocnění, fyziologické rysy těla, přísná strava, stres, špatné návyky, nadměrné nebo nedostatečné fyzické námahy. Často hormonální selhání způsobuje zánětlivé onemocnění, cysty, nádory a novotvary malých pánevních orgánů.

Kromě problémů s koncepcí a šrafováním dítěte, nedostatečná úroveň hormonu vede k vysokému riziku ektopického těhotenství a odchylek ve vývoji plodu, negativně ovlivňuje celkové zdraví ženy.

Bylinky zlepšovat progesteron

Několik rostlin má schopnost normalizovat hormonální zázemí u žen:

  1. Malina obyčejné - listy a bobule;
  2. Prucunion obyčejný (Abrahamovo strom, Wites Sacred) - ovoce a výhonky;
  3. Manžety obyčejné - listy;
  4. Papíry Guasina - stonky a listy;
  5. Protahovací louka - stonky a listy;
  6. Obyčejný obyčejný - semena;
  7. Divoké yams (divoký oxid) - listy.

Malina obyčejný

Komponenty obsažené v listech, výhonků a ovoce rostlin ovlivňují hypofýzu, katalyzující syntézu luteinizačního hormonu, což urychluje sekreci pohlavních hormonů, včetně progesteronu. Vzhledem k tomu, že jeho generace přímo souvisí s menstruačním cyklem, pro největší účinnost léčby, lékaři doporučují používat trávy bylin od 15 do 25 dnů od začátku menstruace. Pro dosažení silného výsledku musí být léčba prováděna do 2-3 měsíců.

Indikace a kontraindikace

Léčba bylin lze provádět pouze po konzultaci s lékařem endokrinologa na základě stávajícího biochemického krevního testu. Nápoje na bázi bylin, kteří zvyšují úroveň progesteronu, lze použít v následujících případech:

  • normalizovat menstruační cyklus;
  • s polycystickými a jinými onemocnění vaječníků v komplexní terapii;
  • V období menopauzy pro prevenci osteoporózy, nádorů dělohy, vaječníků a mléčných žláz;
  • v menopauze k odstranění nepříjemných příznaků;
  • Stimulovat koncepci.

Pokud už těhotenství už přichází, přijme jakékoli přípravy rostlinného původu, je kategoricky zakázáno.

Zvláštního nebezpečí představují listy malin a rachotů obyčejného, ​​jehož použití může vést k smrti plodu bez ohledu na gestační období. Po sníženém progesteronu jsou budoucí matky předepsány pouze bezpečné syntetické hormonální léky (Dufeston, Utrezhastan).

Jiné kontraindikace zahrnují:

  1. Alergické reakce na jakékoli části rostliny;
  2. období laktace;
  3. zhoršení chronických onemocnění;
  4. Příjem hormonálních prostředků;
  5. onemocnění žaludku a střev;
  6. Patologie ledvin a močových cest;
  7. zvýšený nebo snížený krevní tlak;
  8. přítomnost trombu;
  9. Hormonálně závislé nádory jakékoli lokalizace.

Je třeba mít na paměti, že téměř všechny léčivé rostliny používané ke zvýšení obsahu progesteronu jsou jedovaté, takže přesahující doporučené dávkování léků na základě nich je zakázáno.

Pravidla pro použití rostlinných surovin

Infuze bylin a ovoceZ bezpečnostních důvodů se doporučuje používat trávy získané v lékárnách a poplatcích založených na nich. Nezávislý obrobek rostlin, z nichž vzhled a původ není pochyb o tom, by měly být prováděny v suchém počasí na rysu města, daleko od silnic. Suché řezané bylinky a ovoce potřebné v suchém, dobře větraném pokoji, shromáždění v malých svazcích.

Chcete-li zachovat prospěšné látky, je nejlepší vařit žádné kuchařky, ale infuze z bylin a ovoce. Rostliny by měly být vařeny v hlíně, sklo nebo smaltované nádobí. Před přímým použitím je nejlépe brousit.

Chcete-li vybrat optimální recept na nápoj, s přihlédnutím k individuálním charakteristikám těla a souvisejících nemocí, je třeba vzít v úvahu prospěšné vlastnosti použitých bylin:

  • Raspberries Podporuje koncepci, endometrium a vaječníky.
  • Prucunyak Obyčejný je nejúčinnější pro léčbu neplodnosti, ovariální polycystózy, endometriózy a polypy v pochvě, jakož i prevence mastitidy a onemocnění mamarchových žláz;
  • Manžeta normalizuje menstruační cyklus, pomáhá s hojným krvácením a krvácením mezi menstruací;
  • Bloodroot husa usnadňuje nepříjemné projevy Klimaků;
  • Natáhnout louka účinné pro léčbu zánětlivých onemocnění sexuální sféry u žen;
  • Divoké yams a jitrna semena Zvýšit progestogenický účinek zbývajících složek bylinných poplatků.

Pokud je nízká úroveň progesteronu doprovázena nerovnováhou hormonů štítné žlázy, pije, připravený podle kteréhokoliv ze snížených receptů, doporučuje se přidat malé množství bylinného červeného štětce.

Recepty bázi bylin

Lidový lék nabízí několik receptů založených na rostlinných surovinách, aby se zvýšila progesteron u žen, jehož nejúčinnost je uveden níže.

Recept číslo 1

Rozmlomte ovoce tyče obyčejného, ​​nalijte 2 lžíce bez vrcholu ve smaltované nádobě a přidejte 2 sklenice vroucí vody. Zavřete víko, nechte přes noc, pak filtrujte infuzi přes gázu nebo siter. Tento objem tekutiny má drink během dne, lámání na malé porce 2-3 lžíce.

Recept číslo 2

Připojení se stejnými podíly suchých nebo čerstvých listů a malinových plodů a ovocných plodů. S hojstvou menstruací se doporučuje přidat manžetu a paletu. Važíme směsi špetky se sklem zahřátým až 70-80 ° C vařená voda, trvala pod víkem a filtru. Trvat třikrát denně současně po jídle.

Recept číslo 3

Začněte semena jitrocela a suchých manžetových listů v rozměrech 1: 2. Vaří 2-3 lžíce homogenní směsi skleněné vroucí vody, zavřete víko po dobu jedné hodiny, pak napětí. Pití infuze třikrát denně současně na jedné lžíci.

Recept číslo 4

Smíchejte listy malin a oxidu (divokého yams) přibližně ve stejných poměrech. Surové 2-3 lžíce bylinné sbírky se dvěma sklenicemi zahřívané na 70-80 ° C vařená voda, vydržel jednu hodinu pod víkem a filtruje se. Výsledný objem tekutiny pít v malých porcích během dne.

Recept číslo 5

2-3 lžíce mletých suchých listů malin spolu se sušeným nebo čerstvým ovocem nalije 1-1,5 l vroucí vodu pod víkem po dobu několika minut a spotřebovává se jako hlavní nápoj po jídle. Můžete mixovat s vařenou vodou, čajem a dalšími nápoji.

speciální instrukce

Aby léčba bylin přinést požadovaný výsledek, je nutné dodržovat některá doporučení:

  1. Vyhněte se použití rostlin a bylin ohromujícího progesteronu. Mezi ně patří lékořice, Červený jetel, muškátový oříšek ovoce, mentální máta, Mandragora.
  2. Jíst stimulační syntézu genitálních hormonů: vlašské ořechy, semena, olivy, vejce, tvaroh, mléko, luštěniny, jakékoli ryby, králík a krůtí maso.
  3. Měsíční kontrola úrovně progesteronu. Biochemická analýza žilní krve by měla být předána do 21-23 dnů ode dne začátku poslední menstruace. Materiálový plot se provádí přísně na prázdném žaludku.

Kromě toho se doporučuje přijmout krevní test pro obsah hormonů štítné žlázy, jakož i provádět ultrazvukovou studii orgánů malé pánve a štítné žlázy.

Někdy léčba bylin není dostatečně účinné, a lékař předepisuje terapii s hormonálním anti-progesteronem. V tomto případě by měl být příjem rostlinných přípravků zastaven tak, aby nevyprovokovaly nadbytečnou sekreci hormonu.