Cysty v cévních plexusech plodu: co dělat?

Cysty v cévních plexusech plodu: Co dělat?

Co je vaskulární plexus?

Cévní plexus je silná síť malých krevních cév umístěných v mozku. Vaskulární plexusy jsou zodpovědné za výrobu spinální tekutiny, velmi důležité pro normální provoz centrálního nervového systému člověka.

Co je to cysty vaskulárních plexusů plodu?

Cysta je dutina (bublina) naplněná kapalinou. Cytery vaskulárních plexusů jsou zaoblené dutiny umístěné v mozkovém vaskulárním plexu.

Jak často jsou cysty ovocných vaskulárních plexusů?

Tato podmínka se nachází v 1-3 těhotných ženách ze 100.

Cysty vaskulárních plexusů plodu jsou nebezpečné?

Je velmi důležité pochopit, že cykly vaskulárních plexusů samotných nejsou nebezpečné pro zdraví budoucích dětí a nemají vliv na vývoj svého mozku. Přítomnost cystu není nemoc.

Proč můj lékař věnoval zvláštní pozornost tomuto okamžiku?

Navzdory skutečnosti, že cysty ovocných vaskulárních plexusů nejsou nebezpečné pro zdraví dítěte, tento objev na ultrazvuku může (a musí) upozornit na váš lékař. Skutečnost je, že přítomnost těchto cystru zvyšuje riziko anomálií chromozomů od Unison dítě: Edwardsův syndrom (Trisomie 18) a Down Syndrom (Trisomie 21). Je to s těmito syndromy, které cykly vaskulárních plexusů plodu často detekovány.

Co je to syndrom Edwards?

Edwards Syndrom je vrozené onemocnění způsobené změnou chromozomální kompozice buněk, a to přítomnosti jednoho "extra" chromozomu. Každý třetí plod Edwards Syndrom Nacházejí se cystry vaskulárních plexusů.

Co je down syndrom?

Downův syndrom je také chromozomální onemocnění, ve kterém je jako součást buněk jeden "extra" chromozom. Koléry vaskulárních plexusů v ovoce s Dauna syndrom jsou odhaleny mnohem méně často než to ovoce s Edwardsovým syndromem, a přesto existuje takové riziko.

Co dělat, když byly nalezeny cysty vaskulárních plexusů plodu?

Nejdříve se nebojte, protože to není diagnóza. Většina ovoce s cystem vaskulárního plexu je naprosto zdravá. Většina ovoce vaskulárních plexusových cyst zmizí na 26-27 týdne těhotenství.

Co je třeba věnovat pozornost?

Cytery vaskulárních plexusů plodu nejobvyklejší od 14 do 22 týdnů těhotenství. Do této doby má těhotná užší výsledky alespoň jednoho Promítání (První trimester screening). Je to na výsledcích tohoto screeningu a stojí za to věnovat pozornost.

Známky syndromu Edwards v screeningu prvního trimestru

Na Edwards syndrom může indikovat sníženou HCG (pod normou pro váš termín těhotenství nebo méně než 0,5 MΩ) a snížil Rarr-A (pod normou pro váš termín těhotenství nebo nižší než 0,5 MΩ).

Na ultrazvuku, v Edwards syndromu, anomálie vývoje plodu (vady vývoje hlavy, obličeje, kostra, rukojeti, nohou, srdcí, střev nebo jiných orgánů) jsou vždy nalezeny. Více informací o screeningu prvního trimestru.

Známky syndromu Edwards ve druhém screeningu trimestru

Následující změny mohou indikovat na Edwards syndromu: snížené HCG, snížené AFP, snížené estriol, zvýšené ingibin a. Více informací o screeningu Druhý trimestr.

Co dělat, pokud jsou nalezeny cysty vaskulárních plexusů plodu a existují známky syndromu Edwards na ultrazvukových nebo screeningových výsledcích?

V tomto případě musíte navštívit genetický lékař, který opět kontroluje všechny výsledky testů (screening prvního a druhého trimestru, výsledky ultrazvuku). Pokud genetika dospěla k závěru, že dítě zvýšilo riziko syndromu Edwards, budete doporučeni amniocentéza.

Co dělat, pokud jsou nalezeny cysty vaskulárních plexusů plodu a všechny ostatní analýzy jsou normální?

Cyters z cévních plexusů lze nalézt v naprosto zdravém ovoce. Nepotřebujete amniocentézu, pokud jsou cysty vaskulárních plexusů jedinou "odchylkou" nalezenou během těhotenství.