Kolik spermií žije v ženském organismu po pohlavním styku

Z toho, kolik spermií žije v ženském těle závisí na pravděpodobnosti pojetí. Doba trvání jejich fungování je ovlivněna obecným stavem těla člověka a ženy, stanoviště a pohled na chromozomy. V každém stanovišti je aktivita spermií odlišná a pohybuje se od několika minut až týden.

Co je spermie a jak to vypadá?

Spermie - to je zralá podlaha pánská buňka . Proces jejich vzhledu se nazývá spermatogeneze. Emise sexuálního hormonu v ženském těle je možné po plném puberty.

Hlavní funkcí spermií - hnojení vejce . Semena v mužském organismu dozrávají 60-65 dní. V době fúze dvou buněk probíhá okkovací bublina, ve kterém budou umístěny chromozomy matky a otce.

Kolik spermií žije v ženském těle

Hlavní charakteristikou spermií je jeho mobilita . V oplodnění v semenné tekutině jsou důležité faktory:

  • kvalitní;
  • aktivita;
  • Kyselost partnera vagina;
  • Normální tělesná teplota.
Kolik spermií žije v ženském organismu po pohlavním styku
Důležité! Množství hodnoty nemá. S jedním sexuálním emisím do ženského organismu se může dostat na půl milionu spermií, ale pouze jeden z nich ".

Režim teploty pro životnost spermií

Rozklad genitálních buněk je způsobeno nevhodnou teplotou. Aktivita spermií se snižuje, když se zvyšuje nebo snižuje. Dodržování těchto pravidel pomůže vyhnout se tomu:

  • Vyloučení alkoholu;
  • Odmítnutí návštěvy vany, sauny a použití všech spárovaných postupů;
  • Vyhýbání se motocyklům.
Kolik spermií žije v ženském organismu po pohlavním styku
Důležité! Nezbytný indikátor teploty ve šourku obou uvnitř a vně - 37º. Jakákoli odchylka od normy snižuje možnost pojetí.

Hlavní věc není zaměňovat život a činnost spermií. Hnojení dochází v činnosti, ale život pokračuje a bez něj. Živí neaktivní spermie nejsou schopny hnojení.

Životnost života

Survatozoa život trvá několik minut do 7 dnů. Čas závisí na:

  • Pánské a ženské státy;
  • jeho stanoviště;
  • Druhy chromozomů.
Kolik spermií žije v ženském organismu po pohlavním styku
Důležité! U-chromozóm je zodpovědný za porodnost chlapce, jejich životnost je 1 den. S X-chromozomem se dívky objevují - vzhled těchto spermií žije od 4 do 7 dnů. Mužské chromozomy nemají vždy čas na tak krátkou dobu života, aby se dostali do vejce a je to z tohoto důvodu otěhotnět chlapce těžší než holka.

Stav stanovišť přímo ovlivňuje dobu trvání spermií spermií: Ve zdravých podmínkách dosáhne období existence v týdnu, v "nepříznivém" v několika minutách umírají.

Surmatozoa životní tabulka v různých podmínkách

Místo výskytuŽivotnost života
VaginaOd několika minut do 2 hodin
DělohaOd několika dnů do týdne
Spermcidny mazivoOkamžitá smrt
Normální mazivoNemá vliv na život
V kondomech30-40 minut
Ve vzduchuOd půl hodiny do několika hodin
Ve zkumavce během mrazuNěkteré roky

Vagina. V pochvě je životnost spermií spermií od několika minut až 2 hodiny. Termín závisí na jejich rychlosti. Obsahuje pH kyseliny, což je s dlouhodobým v něm, přináší je k smrti. Ze rychlosti závisí na tom, zda spermie bude moci rychle sklouznout kapalinou a nezemře v něm.

Děloha. Acosite Středa se nachází v děloze. Pokud spermatozoa unikla její absorpcí, jejich životnost je z několika dnů do týdne. Déle fungují v období ovulace.

V mazivu. Spermie přežijí v mužském mazivu, což předchází erupci semene. Také chrání pánské buňky Z kyselého prostředí Uterus a vagina, ale pro termín jejich života neovlivňuje.

In vitro. Ve zmrazení v spermií zkumavky si ponechte schopnost žít až několik let. Většina z nich po odmrazování si zachová svou schopnost hnojit.

V kondomech. Životnost spermií v antikoncepci závisí na "plniva": pokud je to konvenční kondom, pak 30-40 minut, pokud je uvnitř spermicid mazání - okamžitá smrt.

Příčiny smrti spermií

Semial infekce a hormonální porušení ovlivňují konec života spermií. Snížení jeho termínu pochází také z:

  • Varicocele - křečové žíly a lano semen;
  • Silné ozařování dopravce;
  • Užívání drog, alkohol, tabák;
  • Podvýživa a přejídání (vzhledem k přítomnosti velkého počtu chemikálií a konzervačních látek v potravinách).

Instantní smrt spermií dochází při teplotě + 38 ° a vyšší. Pokud je indikátor +4 a méně stupňů, pak se vyskytují samčí buňky. Pro jejich normální činnost se silná polovina lidstva, penisu a šourku nedoporučuje, jak hyzolní a neustále udržovat v teple.

Způsob zvyšování života spermií

Kolik spermií žije v ženském organismu po pohlavním styku
Zvýšit životnost a aktivitu spermií spotřebou fruktózy.

Příjem této látky přispívá k poplatku energii těla, a proto, mužské buňky. S optimální energií se zvyšuje aktivita, síly pro průchodu v děložních trubkách jsou méně vynaloženy a více šancí se jí zdá být.

Fruktóza se používá ke zlepšení sexuálního života a zvýšení možnosti pojetí. Látka je schopna ovlivnit jak podlaží budoucího dítěte - velké množství cukru v těle schne mužského chromozomu a aktivuje samici (v tomto případě se narodí dívka). Pro chlapcovo vzhled je zapotřebí množství cukru v těle, naopak, snížit.

Muži, kteří zvyšují lhůtu pro spermie, musí dodržovat následující doporučení:

  • Vyhněte se nosit velmi teplé oblečení;
  • Nepoužívejte úzké tavení, kalhoty, džíny;
  • Spánek bez oblečení;
  • Jíst, ve kterém jsou přítomny selen a vitamin c.

Odmítnout plně potřebný z pití alkoholu, drog, kouření, odkazující na chaotický sexuální životní styl. Pozitivní výsledek také dává racionální výživu a drží správnou rutinu dne (spánek, vzestup, jíst potraviny, práce a odpočinek by se mělo objevit přibližně ve stejnou dobu).