Jak určit ovulaci s pravidelnou menstruací

Menstruační cyklus jeden ze zdravotních indikátorů žen. Pokud je pravidelný, označuje zdraví krásné ženy. A její ochota stát se mámou. V tomto případě můžete snadno a jednoduše vypočítat ovulace a naplánovat těhotenství. Ale co dělat ženy, jejichž menstruační cyklus není pravidelný?

Chcete-li začít, poraďte se s lékařem, protože problém může být onemocnění sexuálního systému, pro který bude průběh léčby potřebný s použitím určitých léků. A možná je to jen stres. V tomto případě se můžete pokusit určit ovulaci.

Zkouška pro definování ovulace

Jedná se o velmi nepřesný způsob stanovení ovulace. Je založen na přítomnosti hormonu v moči, která slouží jako prekurzorová ovulace. Objeví se 24-48 hodin před začátkem ovulace. Testování by mělo být zahájeno v určitém cyklu cyklu, ale s neregulačním menstruačním cyklem je prakticky nemožné. I když byl začátek cyklu hádejte, pak je pravděpodobnost falešného výsledku. Protože i sebemenší stres může negativně ovlivnit výsledek testování v důsledku emisí některých hormonů. Takové testy by proto měly být prováděny po normalizaci menstruace alespoň pro 3 menstruační cykly. Můžete se pokusit odhadnout ovulaci vaginální sekrecí. V plodném období má sliznici, ale také Mozhuti hnědý výběr uprostřed cyklu Také ukazují na výstup vejce.

Analýza na hormonech

Tato analýza musí být předána pro konkrétní den cyklu. Poprvé na 5-7 den menstruace, podruhé pro 10-12. S pravidelným cyklem, pravděpodobnost, že ovulace nebude znatelně znatelně. Koneckonců, mezery mohou být z několika týdnů až 2 měsíců.

Bazální teplota

Toto je tělesná teplota měřená v konečníku. Liší závisí na výrobě sexuálního hormonu progesteronu. A to je účinný způsob, jak určit ovulace, a to i s běžným cyklem. Hlavní věc je měřit teplotu ve stejnou dobu (obvykle v 7 hodinách, plus-mínus 30 min.) V poloze ležení se měření koná 5-7 minut. Všechna data jsou napsána v notebooku, v těle na sebemenší skoky teploty v 0,3 stupních, t.na. To je přesně to, co svědčí o začátku nebo konce ovulace. Pozorování se musí zaregistrovat po dobu 3 měsíců.

Nejúčinnější způsob stanovení ovulace je ultrazvukový růst folikulů

Na tomto vyšetření můžete zjistit začátek ovulace, zda mezera z folikulu bylo a zda bylo vejce uvolněno. Ultrazvuk se koná několikrát: při 7-8 dní cyklu, 10-12, a zbytek jmenováním lékaře nebo na žádost ženy.

V současné době existuje mnoho způsobů, jak určit ovulace i s pravidelným menstruačním cyklem. A pokud má žena touhu dostat rodinu, pak jsou vyřešeny všechny problémy.