Pánevní prevence ovoce

Pánevní prevence ovoce

Co je to náhled pánve?

Pelvic Náhled To je jeden z možností pro umístění plodu v děloze, ve kterém jsou kněží a nohy dítěte na dně, a hlava je nahoře (dítě "sedí" na papeži). Tato poloha plodu v děloze po 32 těhotenství je považována za patologickou, protože může výrazně zkomplikovat přirozenou práci nebo je dokonce znemožnit.

Jaké jsou příčiny pánevního náhledu?

Normálně až 28-32 Těhotenství týdny V matné matce je dostatek místa pro skutečnost, že ovoce je umístěno, jak je vhodné. Dokud je velikost plodu malá, může změnit jeho polohu v děloze až několikrát denně. Nicméně, o 32 týdnů těhotenství, místo v děloze zůstane tolik, takže dítě je nuceno vzít pózu diktovanou přírodou: hlavu dolů. Je v takovém držení těla, že bude držet zbývající čas před narozením, a to je hlava dítěte, který se bude muset být narodil první. Tato poloha plodu se nazývá náhled hlavy. Přibližně 97% ovoce se zahájí hlavu až do 37 týdnů těhotenství.

Lékaři ne vždy pochopit důvod, proč ovoce nezabírá správnou polohu. Někdy to zasahuje do placenty, Myom Uterus, Anomálie vývoje dělohy, v některých případech je příčinou pánevního náhledu multicestný obraz nebo nízká. Panevní prémie se často nachází v jedné z ovoce ve více těhotenství.

Jak často existuje pánevní náhled?

Frekvence výskytu pánevní přítomnosti v plodu závisí na období těhotenství: Čím méně času, tím častěji se ovoce nachází. Až 30 týdnů těhotenství více než třetina ovoce je v pánském náhledu. NA 37 týdnů těhotenství 97% ovoce zabírají správnou polohu v hlavě dělohy dolů a pouze ve 3% případů je k dispozici pánevní náhled plodu.

Jaké jsou odrůdy pánevního náhledu?

Existuje několik typů pánevních předložek plodu:

  • Chovatelská záminka

Dětský zadek je umístěn níže a její nohy jsou nataženy a tlačeny na bříško. Toto je nejběžnější typ náhledu pánve, který je pozorován v 50-70% případů.

  • Předpověď nohou

Nohy (nebo pouze jeden z nohou) plodu jsou umístěny v přízemí, na výstupu dělohy a v případě porodu bude děloha opustit.

  • Smíšená předpověď

Pop a dětské nohy jsou umístěny níže, nohy ohnuté na kolenou.

Jak pochopit, že dítě je v pánském náhledu?

Některé budoucí matky mohou samostatně porozumět lékaři, v jaké pozici je budoucí dítě:

  • V peněženkách

Být v děloze, dítě neustále se pohybuje s rukojetí a nohama. Je ohýbá nohy, plod přináší největší nepříjemnosti nebo dokonce bolest. Pokud nejsilnější třepačky cítíte v oblasti žeber, pak s největší pravděpodobností, že kluk se rozběhl přes hlavu dolů. Pokud jsou nejsilnější "fouká" pociťují pod pupkem, buď dávají pánev (včetně močového měchýře), je možné, že dítě je v pánvovém náhledu.

  • Ve formě břicha

Břicho těhotenství může také říct o pánevním náhledu. V horní části břicha těhotná si může všimnout kulaté hromadné části plodu. Může to být jak dítě hlava a jeho zadek. Chcete-li pochopit, která část dítěte je vyřazena, mírně zatlačte dolů dolů. Pokud v důsledku toho budete mít pocit, že celé tělo dítěte je sníženo dolů, s největší pravděpodobností je to jeho zadek (a proto je dítě v náhledu hlavy). Pokud je hromadná část posunuta odděleně od tele, je pravděpodobnější, že se jedná o hlavu dítěte (a proto existuje šance na pánevní náhled).

Pokud jste neuspěli, v jaké pozici je ovoce, neváhejte požádat lékaře, který vede vaše těhotenství. Doktor může zpravidla určit předběžnou dobu plodu bez pomoci ultrazvuku (pocit břicha). V některých případech, pokud lékař pochybuje, budete jmenováni ultrazvukem, který vám umožní detekovat Pelvic náhled ve 100% případů.

Funkce těhotenství na Pelvic náhled

Zpravidla těhotenství pod prémiemi pánev bez singularit, takže budoucí matka nevyžaduje velkou pozornost odborníků.

Nicméně, tam je jeden důležitý bod znát budoucí matku, pokud její dítě je v pánském náhledu. Pokud jste přesunuli vodu (a to se může stát dříve, než se očekávalo), měli byste okamžitě zavolat sanitku, a pak ležet na levé straně a ležící čekání na její příjezd. V žádném případě nechodím po celém domě, sbírání tašek a dělat nedávné přípravy, protože s pálkou náhledu může vést k velmi nebezpečné komplikaci - biposting.

Fallout žáků se vyskytuje poměrně zřídka (asi 1% případů pánevních náhledů), ale důsledky této komplikace mohou být extrémně vážné, až po smrti dítěte.

Pokud jste po přesunu vody, cítil jste cizí tělo do pochvy, nebo pokud vidíte kabel při pohledu z pochvy, okamžitě zavolejte sanitku a přijměte následující pozici. Stojí na všech čtyřech, aby vaše hlava byla pod kněží (booty nahoru). To zabrání dalším bipostům a může zachránit život svému dítěti. V žádném případě se nedotýkejte pupečníků pupečníků a nesnažte se ho strhnout.

Když se dítě objeví?

Většina ovoce se vypne hlavu na 32-36 týdnů. Pokud je na 36-37 týdnu těhotenství, ovoce je stále v pánově náhledu, je nepravděpodobné, že se obrátí nezávisle. Do této doby, ovoce je již poměrně velké velikosti, a tam jsou téměř žádné místo v děloze, takže se stává obtížné udělat převrat v předplatu hlavy.

Jak pomoci vašemu dítěti obrátit nezávisle?

Existuje několik technik a cvičení pro těhotné ženy tak, že ovoce se otočí z pánve k náhledu hlavy. Tato cvičení jsou v bezpečí, pokud vaše těhotenství probíhá bez funkcí, ale stále doporučujeme konzultovat se svým lékařem, než budete vyzkoušet gymnastiku s pánevním náhledem.

Proveďte cvičení uvedená níže od 32 týdnů 1-2 krát denně, pokud je ovoce v pánském náhledu. Vyberte si dobu, na kterou je dítě aktivní (často se pohybuje). Vzhledem k tomu, že při provádění těchto cvičení, hlava těhotné ženy se ukáže být pod kněží, následovat jejich minimálně 1,5 hodiny po jídle, aby se zabránilo pálení žáhy. Zastavit, pokud cítíte závratě nebo jiné nepohodlí.

  • Cvičení "Tětiva"

Leží na zádech a položte polštář pod polštář o tloušťce 20-30 cm. Dejte nohy na výšku tak, aby tělo tvoří relativně přímku. Strávit v této pozici 5-15 minut.

  • Cvičení "Gorka"

Stojí na všech čtyřech (na kolenou a loktech) tak, že pánev je poněkud nad hlavou. Stojan v této poloze 5-15 minut.

Důležitá informace. Vědecké studie neprokázaly žádné spojení mezi cvičeními a fetálními převraty z pánve do hlavy náhledu, takže vám nemůžeme zaručit úspěch z těchto cvičení, ale stále se můžete snažit.

Co je to vnější zatáčka plodu z pánevního náhledu?

V některých případech může lékař doporučit těhotný postup pro externí soustružení plodu do náhledu hlavy. Zpravidla se vnější tah provádí v období blízkém PDR (předběžnému datu narození) a je prováděn pod pečlivou kontrolou nad blahobytu plodu před, během a po postupu.

Pro venkovní zatáčku plodu těhotných žen může vstoupit léky, relaxační svaly dělohy, a pak zkušený specialista se pokusí otočit ovoce ovoce, lisování požadovaných částí žaludku těhotenství. Podle statistik je vnější tah plodu možný v 58 případech ze 100 (58%). V ostatních případech, ovoce odmítne obrátit se k předem na hlavě, nebo krátce po úspěšném postupu se vrátí k pánvi.

Pravděpodobnost externího úspěchu rotace je o něco vyšší v opakovaných ženách, stejně jako s multi.

Vnější tah plodu je kontraindikován ve více těhotenství (dvojče, trojnásobek a t.D.), při nízkém, pokud jste krváceli, stejně jako při předstírání placenty, protože v tomto případě musíte překonat Cesarean sekce.

Zda je přirozená práce možná s pánevním náhledem?

Přirozený porod s pánevní konzervací je však určitě možné, konjugát s velkým rizikem plodu. Ta věc je, že během porodu v pánském náhledu hlava dítěte opustí poslední čas dělohy a narození hlavy je nejtěžším procesem porodu. V souvislosti s těmito lékaři je často nutné uchýlit se k použití porodních kleště, které zachycují hlavu dítěte, což je nebezpečné pro dítě.

V současné době většina lékařů doporučuje opustit přirozenou práci, pokud je ovoce v pánském náhledu.

V přítomnosti některých podmínek však může být přirozená práce v pánském náhledu úspěšná. Pokud se stále chcete pokusit porodit, navzdory pánevním náhledu, pro vás je samostatný článek na našich webových stránkách: Přírodní porod na pánevním náhledu.

Plánovaná Caesareanová sekce s pánevním náhledem

Narození Cesarean Section s Pelvic Náhled je nejbezpečnější volbou doporučená specialisty z celého světa. Navzdory skutečnosti, že Cesareanová sekce je vážná operace konjugát s některými riziky pro budoucí matku, rizika přirozeného porodu na Pelvic náhled, zpravidla, poněkud vyšší.

Nejčastěji se plánovaná císaesarská sekce v pánském náhledu provádí v období ne dříve než 39 týdnů. V předvečer nebo v den operace budete drženi ultrazvuk, který se ujistil, že plod nikdy otočil k předem předložené hlavy.

Vlastnosti dětí narozených v pánském náhledu

Zpravidla se děti narozené v pánevní prémii neliší od ostatních. Neonatologové však obvykle věnují více pozornosti tomuto novorozence, aby eliminovaly některé komplikace spojené s pánevním náhledem: posunovač kyčelního kloubu, vrozeného Krivoshe, otok sexuálních rtů v dívkách nebo šourku v chlapcích, atd.