Jak rozluštit ultrazvuk během těhotenství, co je bpr

Ultrazvukový výzkum v naší době otevírá závoj neviditelného. Rodiče mají možnost brát alespoň 3krát na svém dítěti v děloze. Očekávání a vzrušení jsou schopny zabránit velkým informacím o zdraví dítěte. Dešifrování ultrazvuku během těhotenství nese informace o blahobytu dítěte. Podrobně hlavní ukazatele vývoje dítěte na trimestrech, mezi nimi CTR, OG, ROVS a další další hodnoty. A co je BPD na ultrazvuku během těhotenství?

Obecný pohled na ultrazvukové vyšetření

Ultrazvuková procedura

Ultrazvuk Jedná se o ultrazvukovou studii, která vám umožní určit stav ženy, potvrdit skutečnost těhotenství a hodnotit jeho současnost. Během ultrazvuku je zdraví dítěte hodnoceno v lůně, výjimce nebo potvrzení vad ve vývoji. Podle výsledků studie je vystaven lékařský závěr o období těhotenství a zjištěné patologie.

Screening ultrazvuk - povinný, plánovaný výzkum plodu v období:

  • 10-12 týdnů.
  • 18-21 týdnů.
  • 32-34 týdnů.

Ultrazvukový protokol

Selektivní ultrazvuk - nucený výzkum v důsledku těhotenství vady. Kdykoliv a s libovolnou frekvencí.

Biparický indikátor velikosti fetální hlavy, spolu s indikátorem LZR pomáhá vyhodnotit vývoj mozku a nervového systému, jakož i jejich dodržování období těhotenství.

Ultrazvukový protokol je bohatý na neznámé termíny, pak splní svůj význam:

LzrLobno-okcipitální velikost
KstrCopchiko-Dread Velikost - Délka od Temkin do mědi.
Obvod hlavy.
DrPrůměr ovocného vejce.
PASTZpoždění růstu intrauterinního fetálu
Symetrické RovsProporcionální snížení všech velikostí ovoce.
Asymetrické ROVSTělo dítěte se neshoduje s termínem, hlavou a končetinami - v normálních proporcích.
TVPTloušťka obojkové zóny

Počáteční plánovaný výzkum, hlavní ukazatele

První screening postup přechází na období 12-14 týdnů. Důležitým ukazatelem, který věnuje pozornost odborníků - obojkové zóny.

Límcová zóna je oblast mezi tkaninami pokrývajícími krční páteř a povrchu kůže dítěte. Jeho normální význam je 2 mm po dobu 12-14 týdnů. Přebytek tohoto ukazatele ohrožuje patologiemi ve vývoji dítěte.

Límec zóna

Dešifrování ultrazvuku plodu vám umožňuje identifikovat syndrom. Zvětšený indikátor obojkové zóny v následných ultrazvukových studiích může nepřímo indikovat diagnózu. Down Syndrom také inherentní následující indikátory: ijar ústa, zvětšené jídlo, žádné zadní části nosu. Konečná správná diagnostika se provádí po studiu chromozomů malou částí placenty.

Studium anatomických struktur, jako jsou kosti lebky, struktura mozku, močový měchýř, kostní struktura, žaludek, páteř umožňuje eliminovat defekty vývoje.

První ultrazvuk poskytuje příležitost rodičům vizuálně vidět a slyšet dítě. Diagnóza je poznamenána pulzní frekvence. Normální rytmus pro toto období je považován za 120-160 snímků za minutu. Základní nesrovnalosti s normou slouží jako signál k vadám ve vývoji srdce.

Dešifrování ultrazvuku během těhotenství, dokonce i v počáteční fázi, dává představu o velikosti dítěte.

Standardy protokolu DPR, CTR, velikost dělohy ukazuje bezchybné období těhotenství. Hodnoty počátečních měsíců jsou typické, takže embryonální termín je dán, t. E. aktuální. Termín dodaný porodníkem je relativně vypočítán od prvního dne menstruace.

* DGK - Průměr hrudníku.

Hlavní indikátory 1 Ultrazvuk,

Hodnoty po dobu 12 týdnů

Norma
TVPNení vyšší než 2,7
Nosní kost, měřená v milimetrech2.0-4,2 mm
LzpNormálně ne více než 31 mm
BPDAž 28 mm
Kstr45-80 mm
Dr65 mm
Tepová frekvence120-160 beats za minutu
Výška9-11 centimetrů
Hmotnost16-21 gramů
Brh21
DGK53
Og58-84 mm

Druhá plánovaná studie, hlavní ukazatele

Postup se doporučuje v 18-21 týdnu, zaměřuje se na normální fyzický vývoj dítěte. Je důkladně zkoumána lebkou dítěte, jeho integrity, hlavou hlavy, najít formace uvnitř i vně, hemisféry mozkovém systému a další části jsou zkoumány. Postup informuje o patologiích: Hare rty, hydrocefalus, vlčí těstoviny.

Specialista nespadá páteře batole, aby eliminovala kýla, vady ve vývoji míchy. Struktura srdce a plic je studována tak, aby také vyloučila příchutě v jejich rozvoji.

Během druhého ultrazvuku během těhotenství mohou rodiče už vidět dítě: jasně viděl rukojeti, nohy, hlavu, bolest obličeje. Je velmi zajímavé vidět ultrazvukové studium ve 3D režimu, dítě se objeví docela tvořené dítě, někteří rodiče dokonce rozlišují rysy jejich dítěte.

Ve druhém trimestru se rodiče mohou naučit polovinu dítěte.

V tomto období vyplývají protokoly takové koncepty, jako je BPR, LZR, OG, Trp. Dešifrování těchto výrazů viz výše. Pokud tyto normy neodpovídají období těhotenství, nastane intrauterinový retence plodu. Tato vývojová vada je rozdělena do symetrických a asymetrických forem. Pokud jsou tyto odchylky detekovány, je znázorněna léčba léčiva, která nese úkol přijetí všech nezbytných živinových prvků k dítěti. Trvání terapie asi dva týdny. Zjištěná hypotrofie může být důvodem pro hospitalizaci do nemocnice pod dohledem lékařů.

* OK - abdominální kruh

Hlavní indikátory 2 Ultrazvuk,

Hodnoty po dobu 24 týdnů

Norma
Lzp85 mm
BPD67 mm
Tepová frekvence130-160 beats za minutu
Výška32-34 centimetrů
Hmotnost600-750 gramu
Brh60
DGK59
ACH193 mm
Og201-237 mm

Třetí plánovací výzkum, základní normy

Třetí trimestr těhotenství

Třetí trimestr těhotenství připravuje těhotenství k narození dítěte. Ze strany ženy je jeho stav stanoven před dodáním, a pak, jak to projde. Ze strany dítěte určuje připravenost dostat se z lůna. Ultrazvuk na období 32-34 týdnů umožňuje posoudit stav plodu, placenty a vřetena, která má velký význam při přípravě na porod.

Opatrně prohlížení vnitřků dítěte ve 3 screeningovém výzkumu. Srdce je zkoumáno, jeho ventily, ledviny, játra, genitálie.

Hlavní indikátory Ultrazvuk,

Hodnoty po dobu 38 týdnů

Norma
BPD100 mm
Lzp128 mm
Tepová frekvence120-160 beats za minutu
Výška49-50 centimetrů
Hmotnost2800-3000 gramů
Brh92
ACH336 mm
Og309-357 mm

Pro 3 studie rodiče dostávají potvrzení podlahy dítěte. Případy, kdy není možné určit podlahu dítěte, velmi vzácné. Do tohoto období by dítě mělo správně ukázat v děloze, pokud se to nestane, zobrazí se indikace Cesarean sekce.

Zpoždění syndromu vývoje plodu je často detekován v posledních měsících, jeho detekce slouží jako signál k složité terapii.

Stav placenty zabírá významné místo ve studii: Určete odstranění z vnitřního ráje dělohy (normálně 7 cm). Prelation placenty vzniká v menší vzdálenosti. Zralost placenta v každé fázi těhotenství. Do 36 týdnů je dosaženo splatnosti III stupeň, tloušťka přichází na 35-45 milimetrů. Stárnutí skořepiny, přicházející dopředu, vede k nepohodlí dítěte. Vznik této skutečnosti vyžaduje rušení odborníků.

Na 3 ultrazvuku je fakt určen srdečním plavbou, pokud je.

Válcová voda slouží jako indikátor normálního průběhu těhotenství. Index AI asistent v této věci. Vysoký indikátor označuje vícecestnou základnu nížiny. Tyto patologie jsou často spojeny s fetoplazentovou insuficiencí. Během ultrazvuku je také možné identifikovat známky intrauterinní fetální infekce.

Velikost dělohy, jeho tón, délka, průměr, cervikální kanál musí splňovat normy v každé fázi těhotenství. Studie screeningu se zaměřují na tyto parametry.

Preventivní povědomí

Ultrazvuková zkouška Dnes se vyhýbá mnoha zdravotním problémům a zdravotním problémům dítěte, správně plánovat porod. Takové povědomí je schopno zachránit život. Jak rozluštit ultrazvuk vypráví kompetentní specialistu. Článek zahrnuje společné pojmy a pojmy, hlavní ukazatele, které jsou již s hotovým protokolem, mohou být užitečné.