Doba flukonazolu

V posledních desetiletích došlo k výrazné tendenci zvýšit výskyt infekcí-oportujících infekcí - nemoci, které ve zdravém člověku nezpůsobují patologické účinky, ale když odolnost klesá, je to plně. Mezi těmito infekcemi je kandidární vulvivagininitida rozlišena - infekční onemocnění vnějších pohlavních orgánů iniciovaných houbami rodu Candida. Houby jsou podmíněná patogenní flóra v těle ženy, což znamená projev patogenního působení pouze za určitých podmínek - s poklesem aktivity imunity.

Zvláštní problém v gynekologii je chronická recidivující kandidiální vulvovaginitida, jejichž léčba je problém pro ženy a specialisty. Moderní farmaceutické farmaceutické farmaceutické farmaceutika a čas antibiotik umožňují zvolit nástroj pro chronickou terapii dropu a efektivně léčit. Jeden z nejoblíbenějších a nejúčinnějších antifungálních léků je flukonazol.

Flukonazol našel svou aplikaci jako součást léčby všech forem kandidózy a jeho prevence. Účinek flukonazolové fungicidní a doba vlivu na houby je dlouhá, což umožňuje použití ve formě jednorázového nebo jednou týdně.

Pro léčbu různých typů drozd, se používají různé schémata flukonazolu a její účinek bude záviset na dávce. Následující shámové formy se vyznačují ženou:

  • akutní drozd;
  • chronický tvar;
  • perzistentní (konstantní);
  • vozík.

Kromě toho, flukonazol se používá s preventivním účelem během léčby antibiotiky před interverzi provozní a menstruace.

Důvodem tvorby chronické formy kandidózy je diabetes, onemocnění štítné žlázy, hormonální terapie, včetně perorálních antikoncepce, souběžné infekční onemocnění. Často se chronizuje procesem během imunosupresivní terapie, s nekontrolovanou léčbou antibiotikou, jejichž působení vede k smrti užitečné flóry a reprodukce houby. Při recepci antibakteriálních činidel je vhodné použít flukonazol pro preventivní opatření v aspektu drozd.

Stabilita kvasinkových hub - další problém v nemocné terapii. Během boje proti známkám vulvovaginitidy se často používá vadný na působení léčiva schématu, což vede k postupnému vzniku udržitelnosti. Kromě toho existuje také druhová rozmanitost svícnů, které způsobují chronický proces. S opakující se formou je často určeno Candida albicans, ale jinými typy hub, ne vždy účinek určitého antifungálního činidla, může potlačit růst takových hub.

Vlastnosti použití flukonazolu

V závislosti na formě onemocnění a účelu aplikace se věk flukonazolu pacienta používá v různých diagramech a dávkách.

Terapie akutního drozd a jeho prevence

Během používání antibiotik je vhodné s profylaktickým cílem pitné tablety flukonazolu při 150 mg jednou, a s dlouhodobou antibakteriální terapií opakují stejnou dávku po týdnu, aby se zvýšila antifungální účinek.

Profylaktický účinek flukonazolu se také používá v následujících situacích:

  • před gynekologickými operacemi;
  • V předvečer instalace intrauterinní spirály;
  • před diagnostickými studiemi (hysteroskopie);
  • Je-li nutné přenášet čípku a další zásahy spojené s onemocněním oddělení děložního krčníku.
Během diagnostických nebo gynekologických chirurgických zákroků jsou podmínky vytvořeny pro porušení kompozice vaginální mikroflóry a antifungální účinek flukonazolu zabrání tomu.

S primárním akutním drozurem se používá jedno použití léku společně s lokálním léčbou svíčkami. Pro poskytování antifungálního působení se používá dávka 150 mg. Pokud zacházíte s dítětem, vypočítáte dávku na bázi 3-12 mg / kg hmotnosti.

Léčba opakující se formy

Terapie exacerbace znamená recepci flukonazolu třikrát při 150 mg každých 72 hodin. Gynekologové Lékaři si všimli, že po hlavním průběhu léčby s flukonazolem se lék obnovuje kvůli re-recepci o 150 mg jednou týdně po dobu šesti měsíců. Tato doba spotřeby flukonazolu poskytuje nezbytnou dobu trvání akci v chronické kandidózy. Frekvence recidiv se sníží o 90%. Podle provedených studií bylo zjištěno, že tak dlouhá doba přijímání flukonazolu nevede k rozvoji stabilitě. Kromě toho neexistuje žádná vyjádřená frekvence vývoje vedlejších účinků léčivem.

Například CDC CDC incidence řízení doporučuje jinou léčbu opakovaného drahu. Doba příjmu podle doporučení je dva dny do 150 mg denně. Pro prodloužení akce byl schéma používán po dobu 6 měsíců s týdenním příjmem 150 mg flukonazolu.

Kromě specifikovaných schémat, v chronickém procesu se ženy doporučují používat tablety flukonazolu během prvního dne menstruace po dobu 6 měsíců na zvýšení antifungálních účinků a prodloužení účinku.

Účinnost původního flukonazolu (diflucan) ve srovnání s generik je stále diskutována odborníky. Ale drtivá většina výzkumu potvrzuje stejnou účinnost při používání levnějších generik a originálních tablet.

Před začátkem léčby drozd ve všech jeho odrůdách je zaplaceno důkladnou diagnózou:

  • Bakterioskopie vaginálního rozmazání se provádí s odhadem stupně infiltrace leukocytů, povahy vaginálního epitelu (povrchu, meziproduktu a parabaznaya);
  • Semování sexuálního traktu na flóře a citlivost na antibiotika, antifungální účinky, během studie, stanoví celkové mikrobiální šíření, stupeň růstu bakterií a kandidátů (slabý, střední, silný růst), složení izolované mikroflóry, kvantitativní poměr druhů;
  • stěr na cytologii z cervikálního kanálu k odstranění dysplazie a karcinomu;
  • PCR pro virové a bakteriální infekce.

Během studia jednotlivých kvasnicových zaoblených buněk, absence závažné leukocytózy a povrchového plochého epitelu, říkají o nosičích a terapeutických akcích, které takový stav nevyžaduje. Přítomnost mycelia, zvýšení počtu leukocytů, detekce meziproduktu a parabaznicového epitelu ve velkém množství ukazuje opakování chronického drozury a vyžaduje terapeutické akce podle schématu, trvání 6 měsíců. Leukocytóza a kvasinky na stěrkách, přítomnost kliniky ve formě výtlaku Curl, svědění, hyperémie a pálení hovořila o akutní kandidiózy. Flukonazol v tomto případě se provádí jednou. Čas působení je dlouhá - je několik dní, proto kombinace takového systému s místní léčbou ve formě svíček rychle eliminuje infekci.

Boj proti přetrvávající nebo recidivující infekci znamená kontrolu nad působením léčiv během léčby. Odhad účinku flukonazolu se provádí na základě potlačení symptomů onemocnění, jakož i během laboratorní diagnostiky.

Účinek účinku flukonazolu je považován za pozitivní snížením reakce leukocytů na stěrkách a absenci mycelia kvasinek, ukončení opakování po dobu 12 měsíců.

Během léčby flukonazolem nejsou laboratorní diagnostika prováděna k odstranění výsledku. Odhad působení léku, tahy po 2 týdnech od okamžiku přijetí poslední tablety. Dále se diagnóza provádí po 1 měsíci, 4, 9 a 12 měsících po terapii.

Akce flukonazolu

Účinek flukonazolu nezávisí na jídlech, takže tablety mohou být užívány dříve, během jídla a po jídle. Absorbovaný v žaludečním léku je dobrý. Po hodině a půl v krvi, maximální koncentrace registrů prostředků, což znamená, že počáteční zastavení svědění, spalování začíná 2-4 hodiny po obdržení tabletu. Maximální koncentrace v krvi je pozorována po dobu 4-5 dnů a při duální dávce - druhý den.

Doba flukonazolu je poměrně dlouhý, droga má nemovitost, která se hromadí v tkáních a pokračuje v rozporu s antifungálním účinkem po zrušení léčiva.

Takže při léčbě chronického drozd, což znamená pololetní recepci fondu, po ukončení příjmu flukonazolu je několik měsíců. Taková vlastnost vám umožňuje používat lék jednou denně, a když terapie akutní nekomplikované kandidózy - použijte jednou. Kromě toho má přípravu vlastnost ve vodě rozpustné, což vysvětluje jeho akumulaci ve všech tkáních těla.

V přítomnosti onemocnění ledvin by měla být opatrná opatrnost během léčby v důsledku dlouhého působení a poločasem flukonazolu může poškodit ledvinovou hadřík.

V případě neefektivnosti musí být prostředky a obnova symptomů podstoupit podrobnou diagnostiku. Zpravidla setí odděleného sexuálního traktu na nutriční média s definicí typu svazků a citlivosti na antibiotika. Také prozkoumat mikrobiokenózu vagíny a identifikace genitálních infekcí (Chlamydia, močovina a mykoplazmózu, genitální herpes, HPV). Povinná je terapie sexuálního partnera. Důležité v účinnosti boje proti drozu je plnou obnovu flóry mléčné kyseliny s pomocí svíček (Acilakt, vaginorm, laktone, ekoofemin). Během léčby kandidózy se provádí normalizace a střevní flóra s probiotiky (biogeno, enterozermina, linky). Ve střevní dysbakterióze se zvyšuje šance na chronizující infekce. Kromě toho, s výjimkou syntetického prádla, použití tamponů, samoúžení ve formě douchingu.

Vedlejší účinek a kontraindikace

Během léčby může být léčba prováděna během léčby dlouhodobou recepcí. Zpravedlnost akutního drozury není zpravidla doprovázena nežádoucími jevy.

Mezi společné vedlejší účinky se rozlišují:

  • bolesti hlavy;
  • závrať;
  • perverze chuti;
  • Bolest v epigastrii;
  • nevolnost a průjem;
  • alergická vyrážka;
  • snížení hladin leukocytů;
  • Porušení výměny lipidů;

V některých případech se mohou objevit hepatitida a žloutenka.

Mezi kontraindikace se rozlišují:

  • těhotenství;
  • kojení;
  • Věk do roku;
  • Individuální intolerance.

Pro onemocnění ledvin je lék předepištěn v nižší dávce.

Vydání formuláře

Produkoval flukonazol ve formě kapslí, tablety pro příjem, stejně jako ve formě injekčního roztoku. Jako pravidlo jsou použity zapouzdřené nebo tabletované formy uvolnění. V těžkých plísňových lézích se používají intravenózní injekce: infikované HIV, s lézemi vnitřních orgánů, kůže a sliznic v generalizované formě.

Dávkování kapslí a tablet je 50, 100, 150 mg a počet kusů v obalu je odlišný, což umožňuje použití prostředků jako jednorázový a po dlouhou dobu.

Náklady na finanční prostředky závisí na výrobci a zemi. Generika, například DYHALISON, MEDOFLONE, MIKOMAX, MIKOFLUCAN bude stát mnohem levnější než Diplucan. Produkují flukonazol v mnoha zemích.

Vzhledem k tomu, že antifungální léčivo je aktivní ve vztahu k nejen upřímnému, ale také potlačuje růst mikroskopuch, kryptococci, tricooofiton, používat ho s plísňovou meningitidou, pneumonií, pleti houbou: poškození zastavení, groove oblasti, nehty, s nízkou- ocee. Během léčby maligních nádorů se lék používá pro léčbu a prevenci plísňové léze sliznic.