Jak pipel biopsie endometrial

Více nedávno, jediná metoda držení endometriální biopsie se škrábal pomocí Curetki. Tento postup nelze nazvat zcela bezpečný a silně omezuje kruh pacientů, kteří mohou být vyřazeni z materiálu pro diagnostický výzkum. Doktori dnes mají moderní, bezpečný a účinný způsob užívání materiálu z dělohy do výzkumu - piypel biopsie endometrium.

Co je to biopsie endometriální

Jeden z nejčastějšího a důležitého výzkumu v gynekologii je biopsie endometriální. Biopsie je odběr materiálu (tkaniny nebo buněk) z lidského těla. Endometrium je sliznická membrána dělohy, která je obložena zevnitř.

Chápeme tedy, že biopsie endometria je studie, při které jsou tkáně sliznice sliznice odebrány z dutiny, aby je dále prozkoumala.

Způsob pipelu zajišťuje, že trvá nejvíce informativním materiálem z děložní dutiny.

Co se nazývá pipel biopsie endometrial

Pipelová biopsie - alternativa k klasickému škrábání. Jedná se o nejmodernější, malý-působící a jemný postup, který umožňuje získat vzorky endometriální tkáně pro další výzkum (histologické, mikrobiologické, cytologické a virologické).

Tato metoda tkaninového plotu je používat speciální pružný tubule - kanyla, který je vybaven mechanismem vakuového aspirace. Taková adaptace a nazývá pipel.

Nesoucí plot s pomocí pipelu nevyžaduje expanzi cervikálního kanálu, takže neprovede komplexní přípravu. A během postupu pacient není ponořen do zdravotního spánku, takže není vyžadován žádný zvláštní lékařský dohled a žena je okamžitě vydána domovem.

Bioplová biopsie se nejčastěji provádí v ambulantních podmínkách. Je téměř bezbolestný a docela rychlý postup.

Jak

Hmotný plot tráví za jeden den. Před postupem, gynekolog posílá ženu:

  • Ultrazvuková studie malých pánevních orgánů;
  • Colposkop (prodloužena);
  • Vagina tahy na stav mikroflóry, bakteriálních onemocnění a pohlavně přenosných onemocnění;
  • Krevní test pro koagulaci (uhlík);
  • HIV krevní test, přítomnost hepatitidy jako "b" a syfilis.
Provádění jakéhokoliv typu zásahu v tělech reprodukčního systému je možný pouze pod neexistencí zánětu v oblasti malé pánve.

Časem řízení je žena umístěna na běžné gynekologické židle ve standardní poloze. Před postupem lékař provádí dezinfekci povrchů boků, stěny pochvy a čípku se speciálním roztokem. Po rozšiřování vagíny pomocí zrcadel se plastová trubka o průměru od 2 do 4,5 milimetrů zavádí přes vagínu ženy a čípku v dutině orgánu. Použití pohybu pístu na pipelu, přes otvor v trubce (na část ponořené v děloze), vakuum "sání" části endometria se vyrábí. Materiál musí být shromážděn z několika částí dělohy, aby získal nejúplnější a podrobnější výsledek. Jednou v trubce bude požadované množství tkáně, postup je zastaven. Taková studie se provádí během několika sekund, proto ani lokální anestezie není nutná.

V den biopsie se doporučuje omezit fyzickou námahu, eliminovat sexuální život, navštěvující bazén, koupelny a sauny.

Jaký den cyklu je hotový den

Jaký den tkáňového plotu endometria bude jmenován, řeší navštěvující gynekolog. Záleží na účelu užívání materiálu.

  • S neplodností, cykly bez ovulace a nedostatek fáze luteinu se pipel provádí, když menstruace právě začala nebo s jasným cyklem, jeden den před jeho urážkou.
  • Když zjistí, že příčiny časté menstruace krvácení (polymenor), biopsie je předepsána od 5 do 10 dne cyklu.
  • Když je krvácení obavy o ženu mimo cyklus, je tkanina užívána během těchto krvácení.
  • Když žena vezme hormonální přípravky, a jejich účinnost je nutná, pipel je předepsán uprostřed cyklu (od 17 do 25 dnů).
  • V případě podezření na přítomnost maligních neoplazmů se postup provádí v každém dni cyklu.
  • Když studie předepisovat ženu během postmenopauze kvůli nedostatku menstruace, den nezáleží.
Nejčastěji je biopsie předepsána v prvním dni menstruace nebo jednoho dne.

Omezení pro hospodářství

Když lékař při kontrole nebo na ultrazvukové diagnostice vidí změny endometria (endometriální výtěžek mimo cervikální kanál, když kontrola, zahušťování a nerovnoměrná struktura na ultrazvukovém vyšetření) je jmenována pipelová biopsie.

Každý, dokonce i nejvíce s nízkým zarovnáním intervencí může mít řadu omezení a kontraindikací. Materiálový plot není prováděn nebo odložen po dobu stanovenou lékařem, pokud:

  • Existují nějaké zánětlivé procesy nebo infekce v oblasti malé pánve;
  • Pacient je těhotná;
  • Coagulogram ukázal přítomnost problémů s koagulací krve;
  • U pacienta, těžký stupeň anémie.
V individuální nesnášenlivosti na léky anestezie se postup provádí bez lokální anestezie. Je možné použít zklidňující léky, aby se odstranily napětí, usnadnit a urychlit proces plotu materiálu za použití pipelu.

Při čekání na výsledky

Hmotný plot trvá jen několik minut. Pipel biopsie endometrium jako celek trvá více než půl hodiny. Výsledky však budou muset počkat. Laboratorní výzkum se obvykle provádí do 7-14 dnů. Během této doby tkáň předává několik fází studia v laboratoři. V důsledku toho pacient vydává závěr, kde je indikována diagnóza.

Biopsie pipelu pomáhá rychle a škodlivě určit důvody pro neplodnost a dát takové diagnózy jako Momas, Polyp, endometrióza, adenomyóza, pečlivé, hormonálně rovnovážné poruchy a mnohem více. Je třeba si pamatovat, že pouze včasná identifikace problému zaručuje rychlou a snadnou léčbu.