Jak vypadá erozita

Eroze děložního čípku se setká z různých věkových skupin žen, ale důvody jeho vzhledu a vzoru průtoku se mohou lišit, jakož i léčebné režimy. Jak vypadá eroze děložního čípku, lze vidět na monitoru počítače při provádění kolposkopy v moderní klinice. Ale ne každý může navštívit takové kabiny, takže mají zájem o to, jak vypadá erozi.

Co je erozi

Pod terminologickou erozi děložního čípku znamená tvorbu peptických ohnisek na povrch sliznice. Patologie může mít bod v přírodě, když je vytvořena jedna problémová oblast nebo vezme rozsáhlé váhy - tvoří velký průměr. Vizuálně erozi vypadá jako červený pozemek, i když růžová je považována za normální odstín orgánu. To je vysvětleno ztrátou zdravých epitelových fragmentů, ředění tkání a průsvitných kapilár.

Eroze je klasifikována do následujících typů:

  1. Kongenitální. Patologie vypadá jako malá hyperemická skvrna a nevyžaduje především léčbu.
  2. Skutečný. Je poškození tkáních děložního čípku ve formě rány, které mohou být zraněny do 10 - 14 dní sami. V závislosti na vývoji onemocnění je divize do progresivní fáze, kdy erozi vypadá jako zánětlivý krvácivý vřed, stacionární - místo se nezvýší měřítko, ale obnovení buněk se ještě nevyskytuje. Healing fáze, kdy začne proces regeneračních buněk na čípku. Pokrývající vícevrstvý plochý epitel s epithelem válcové.
  3. PseudooroSia. Patologie se vyznačuje rozsáhlým nahrazením zdravého epitelu do fragmentů válcových buněk, což může vést k nebezpečným stavům. Pseudo-erozi je zpravidla výsledkem pravé formy.
Je pseudo-erozi při běžících fázích, které mohou způsobit dysplazii cervikálu v přítomnosti vysoce zvukového kmene papilloma viru.

Pokud se vrozené a skutečné erozi v počáteční fázi mohou uskutečnit bez zvláštních lékařských intervencí, musí být ošetřena ektopie nebo označovaná jako jinak pseudo-erozi. Pro toto se provádějí diagnostické postupy, během kterých je čípek pečlivě sledován pod mikroskopem, přičemž hvězdy na cytologii a infekci.

Důvody

Jednoznačně přidělit, proč patologie dochází, obtížná. To jsou častěji komplexní příčiny a pokud zvažujeme nejvíce společné rozmanitosti onemocnění, konkrétně opravdovou erozi, pak provokující faktory vypadají takto:

  1. Infekční onemocnění různých etiologie: Chlamydia, mykoplazóza, močasmóza, vaginální dysbióza, kandidóza, genitální herpes, papilomavirová infekce a další.
  2. Poškození tkáně v důsledku mechanických účinků. Hrubý pohlaví, potrat, čištění, těžký porod, udekurat umírající.
  3. Nedostatečné dodržování hygieny, včetně častého užívání tamponů, nepravidelného posunu těsnění. To vše vede k šíření bakterií a vzniku dysbakteriózy.
  4. Hormonální restrukturalizace, včetně těhotenství a vyvrcholení.
  5. Snížení imunity.

Pro každou ženu existují důvody pro vytvoření eroze a pouze lékař pomůže určit je po provedení speciálního výzkumu.

Nápisy

Počáteční fáze onemocnění vypadá asymptomatická, která komplikuje předčasnou diagnózu. Mnozí pacienti se dozví o onemocnění, pouze tím, že návštěva specialisty s jinými gynekologickými problémy s cílem preventivní inspekce nebo pro instalaci pro mateřské účetnictví.

Pokud se nedávno vytvořená erozi čípku vypadá jako onemocnění bez známek, pak příznaky doprovázející pozdní fázi eroze jsou zcela zřejmé. Projevují se ve formě sekrecí krve, zejména po pohlavním styku. Kromě toho je erozizace doprovázena hojným bílým, protože buňky hranolového epitelu tvořící pseudo-erozi intenzivně produkují hlen. Možnosti mohou vypadat hnilentní nebo sliznice-hnilentní s aktivní infekcí.

Diagnostika

Jak vypadá erozitaGynekolog bude schopen určit přítomnost zapálených oblastí v procesu vizuální kontroly se zrcadlem. Chcete-li podrobně identifikovat, jak poškozený Cervix vypadá, použije se kolposkopie.

Zvláštní nástroj nám umožňuje zvážit lokalizaci vzdělávání, analyzovat strukturální změny. Postup nepřinese podstatné nepohodlí, i když to vypadá děsivě. Je informativní a praktikován i u těhotných žen.

Léčba

Léčba eroze hledá každého pacienta různými způsoby, to vše závisí na povaze onemocnění.

Pokud jsou ulcy malé, erozi vypadá jako hyperemická skvrna bez známek zánětu, pacient ještě nedal narození nebo je ve stavu těhotenství, může lékař rozhodnout o konzervativní metodě.

V takových situacích se používají antiseptické svíčky, hojení ran, imunomodulátory.

Terapie obvykle vypadá komplexně a reprezentuje chirurgickou metodou v kombinaci s léky. Při detekci různých typů infekcí jsou antibakteriální léky předepsány, místní antiseptické svíčky, antivirové a imunomodulační činidla, stejně jako neplatné léky.

Hlavním úkolem při léčbě precizně erozi čípku - pozastavení šíření patologie, stimulovat hojení vředu, bránit komplikací ve formě spopurizace. Pro každého pacienta se program obnovy vypadá jinak a přesněji se metody vlivu na erozi čípku se mohou lišit. Jsou praktikovány následující postupy:

  1. Řezání elektrickým proudem nebo diathermocoagulací. Jeden ze společných způsobů léčby erozi, ale dodávat hmatatelné nepohodlí během samotného procesu. Plné hojení prochází do 1,5-3,5 měsíce, jizvy zůstávají, které mohou dále komplikovat, aby vstoupily do dítěte a porodu.
  2. Laserové použití. Technika umožňuje minimalizaci vzniku jizev, jsou vytvořeny jemné škrty, grafy jsou zpožděny během měsíce, někdy o něco více.
  3. Kryodestrukce nebo použití kapalného dusíku. Akce se provádí na postižených oblastech tím, že zničí svou buněčnou strukturu studeným. Léčivé průkazy po dobu 1,5-3 měsíců.
  4. Chemický dopad. Patologie je ošetřena pomocí aktivních chemikálií, které jsou aplikovány na poškozené oblasti. Technika vypadá výhodně ve srovnání se zbytkem možností, protože poté, co jizvy nezůstávají, rány rány velmi rychle. Metoda je účinná v erozi malé velikosti.

Ve zvláštních případech, chirurgie lze jmenovat, zahrnovat plné řezání zánětu.

Jak zlepšit léčbu

Kromě chirurgické metody eliminace eroze existují pomocná opatření ke zlepšení léčby. Je důležité dodržovat doporučení lékaře během období terapie. To je abstinence ze sexuálních aktů, pravidelná a řádná intimní hygiena, přijímá předepsané léky, nakreslila, zda je potřeba.

Existuje názor, že jste nenarodili ženám a dívkám až 30 let, abychom zacházeli s erosy krku, ale není to tak docela.

Pro tuto kategorii jsou vybírány jemnější techniky nebo je předepisováno pravidelné monitorování dynamiky vytvořené Yazelle, ale není možné zcela ignorovat diagnózu.

Některé formy onemocnění jsou dalším provokujícím faktorem pro vývoj dysplazie a rakoviny. Chcete-li odstranit pravděpodobnost znovuzrození tkání, musí být pseudo-erozi zacházeno včas. Schéma erozního terapie se může podívat s chirurgickou složkou nebo bez něj.

Prevence

Jak vypadá erozitaVzhledem k tomu, že to vypadá jako eroze v gynekologickém aspektu onemocnění pozadí, na prevenci svého výskytu a recidivy by mělo být brát vážně. Není možné ignorovat příznaky genitálních infekcí - vypouštění, bolest, svědění, nepohodlí.

Posílení imunity, správná výživa, příjem vitamínu a minerálních komplexů a dostatečná dovolená pro ženy také přispívají k zachování jeho zdraví a vitality

Účinná preventivní opatření lze připsat:

  1. Pravidelné návštěvy gynekologa pro inspekci. Není třeba čekat na projev symptomů, bolesti nebo jít s vážnými stížností. Je nutné převzít pravidlo - nejméně dvakrát ročně konzultujte odborník.
  2. Kontrola sexuálního života: výběr antikoncepce pro výjimku potratů, chráněného pohlaví s novým partnerem.
  3. Povinné zacházení s infekčními chorobami urogenitální sféry. Je nutné to udělat společně s partnerem, vysokou kvalitou a úplným využitím.
  4. Přiměřená osobní intimní zóna Hygiena: Použití vysoce kvalitních gelů pro izolaci (epigen, sagella), preference by měly být věnovány hygienickými těsněními a ne tampony.

Pro některé ženy se krční erozi neoznačuje tak nebezpečné onemocnění, ale není to věrný úsudek. Tato patologie je považována za příznivé zázemí pro znovuzrození buněk. Kromě toho patologie vede k dočasné neplodnosti. Včasná léčba umožní plně vyhnout nepříznivým účinkům.