Jak je erozi čípku v porodu

Více než 50% žen narazilo přes erozi děložního čípku. Vyberte taktiku léčby této patologie by měl gynekolog, s přihlédnutím k historii pacienta, velikost porážky a důvody jeho vzhledu. Nejčastěji se erozi objevuje po dodání kvůli nadměrnému zatížení, které spadá na čípku, když dítě projde. Stejně jako dávání žen by měly být léčeny erozi čípku, může vyprávět gynekolog.

Příčiny vzhledu

Taktika ošetření eroze při porodu lékaře individuálně v závislosti na důvodech, které vyvolaly jeho vzhled. Vyvstává se:

  • V místě přestávek, které se objevily kvůli průchodu dítěte podle obecných cest;
  • Když je sliznice poškozena během překrytí švů;
  • v důsledku postpartum hormonální nerovnováhy;
  • Na pozadí progrese infekcí v těle během porodu.

Taktika léčby bude záviset na příčinách eroze děložního čípku v porodu.

Varovat vznik erozivní porážky je nemožné, takže žena by měla pravidelně podstoupit lékaře. Lékaři doporučili navštívit gynekologa měsíčně po vzhledu dítěte. To vám umožní odhalit erozi včas, určit, zda je nutné okamžitě začít léčit, a jmenovat vhodnou terapii.

Typy lézí

Zjistěte, jak léčit erozi, můžete po vyjasnění diagnózy. Odborníci přidělují pravdivé a falešné erozi.

S pravou formou na vaginální části děložního čípku se objeví ulcerace červené barvy, objeví se v místech, kde je porušena integrita sliznice. Nemají jasně definované hranice. S pseudo-erozi kolem vnějšího bodu se objeví ráfek červeného - to je vada epitelu umístěného na čípku. Normální buňky jsou nahrazeny patologicky změněním v důsledku hormonálních poruch nebo v důsledku zánětlivých procesů.

Při porodních pacientů je erozi čípku často asymptomatický. Někdy, s pravou erozou, je možné vypadat krev z genitálních cest po gynekologickém vyšetření, douching nebo sexuální kontakt.

Ve vzácných případech se v dolní části břicha objevují slabé bolestivé pocity.

Význam léčby

Je třeba se zacházet s ženou, která se otočila erozi. O skutečně, na postižené oblasti může začít zánětlivý proces pod vlivem patogenních mikroorganismů. To může nakonec rozšířit na jiné reprodukční systémové úřady. Pokud se již dlouho žena nebude léčena, to znamená, že riziko znovuzrození erozi do nádoru.

Před rozhodnutím je ošetřena lepší žena, měla by být plně zkoumána. Pro objasnění diagnózy, objasnění nepravdivých nebo pravdivých erozi v porodní ženy, kondici kolposkopie. Během tohoto postupu se čípek považuje za gynekolog za zvýšení 20-násobného. Kromě toho provedete následující:

  • provádět biopsii místa tkáně odebraného z děložního čípku;
  • Zkontrolujte hormonální pozadí;
  • Průzkum porodního pacienta pro přítomnost StD.

Povinná bude stěrka na cytologii a bakpospasev z pochvy a povrchu děložního čípku. Také ženy posílat ultrazvuk.

Volba taktiky terapie

V závislosti na výsledcích průzkumu je vybrána nejvhodnější léčba. Neexistují žádné šablony, takže není možné říci bez kontroly a výsledky výzkumu, není možné otestovat pokladnu.

Účelem jakékoli léčby je odstranit problémovou oblast. Nejdříve je však nutné odstranit důvody, že vzhled patologie. V opačném případě je zachována vysoká pravděpodobnost, že po léčbě se opět objeví eroze.

Všechny metody léčby v porodních otvorech erozí jsou rozděleny do léčiva a non-drogy. Ale nemělo by si vybrat ženu, která pozoruje její gynekolog.

Pod léčbou drogy znamená použití speciálních přípravků, s nimiž jsou namontovány poškozené oblasti. Většina žen však musí být léčena non-drogy.

Doktor vybere optimální provozní způsob, jak se zbavit problému:

  • kryokoagulace;
  • diathermokoagulace;
  • laserová koagulace;
  • Koagulace rádiových vln.

Po léčbě musí pacient přísně dodržovat doporučení gynekologa. V opačném případě riziko zvýšení infekce, vzhledu zánětu nebo vzhledu re-ulcerace na čípku.

Lékařská léčba

Použijte léky na léčbu erozi dělohy může být, pokud má pacient počáteční stupeň onemocnění.

Chcete-li se zbavit patologie, je nutné ovlivnit chemický koagulace. V gynekologické praxi se vagotil nebo Solkrotegin užívají populární. S takovými řešeními je nezávisle přísně zakázáno.

Lékařské ošetření:

  • Zrcadlo se zavádí do vaginy, aby se porodila vagina;
  • Řešení je aplikováno přímo do ohniska léze na čípku krátkými aplikacemi.

Po proceduře pro urychlení hojení se doporučuje vydělat lázně a vložit tampony methylracylem a solozerilly.

Kryokoagulace

Léčení migrací kapalného dusíku nabízí mnoho porodů pacientům. Tato metoda je považována za šetrné. Je povoleno používat ty, kteří plánují porodit dětem v budoucnu.

Během provozu s kapalným dusíkem, patologické ohnisko, zdravé buňky nejsou vystaveny. Oxid dusík je dodáván do problematiky se speciálním kryozonda. Tkaniny jsou okamžitě chladné: V důsledku toho krystalizuje intracelulární a mezibuněčná kapalina. Z tohoto důvodu se procesy života v buňkách zastaví, krev přestává cirkulovat, tkanina je zničena a značky.

Eroze je ošetřena kryodestrukcemi velmi rychle. Chladivo je dodáváno po dobu 30 - 120 sekund. Po dokončení procedury se lékař čeká na špičku Krozondy a extrahujte jej.

Náročné buňky jsou odvozeny od těla po dobu 2 - 3 měsíce. Po určeném období je na místě erozivní léze tvořena zdravá epitelová vrstva.

Diathermokoagulace

Erozivní léze může být léčena s vysokofrekvenčním proudem. Pro diatermokoagulace se používají speciální elektrody. Postup se provádí následovně.

  1. Pasivní velká elektroda se nachází pod kůží pacienta.
  2. Zrcadla jsou vložena do vagíny, aby poskytly přístup ke krku. Je anestetika.
  3. Postižená oblast je zpracována míčovou elektrodou.

Na povrchu rány se tvoří šrot, který je odmítnut 5-7 dnů po operaci. Zdravý epitel po takové léčbě se zvyšuje po 1,5 měsíci. Ale u pacientů, kteří dělali diathermokoagulace, zvyšuje se riziko tribal zranění. Takže se nedoporučuje být léčeni těm, kteří mají narození žen, které v blízké budoucnosti plánují znovu těhotenství.

Laserová léčba

Jeden z jemných metod je považován za laserovou léčbu. Laserový paprsek ovlivňuje patologicky modifikované ohniska, spalování. Erozion je ošetřena tímto způsobem 10 - 30 minut. Doba expozice bude záviset na rozšíření zóny léze.

Doktor provádí operaci ovládáním situace pomocí kolposkopu. Vzhledem k tomu bude pravděpodobnost, že paprsek v procesu léčby ovlivní zdravé tkaniny děložního čípku buď poškození vagíny minimalizuje.

Laserová léčba umožňuje kontrolovat intenzitu zpracování a měnit během operace, v případě potřeby. Poškozené tkaniny jsou spáleny a nádoby jsou okamžitě koagulovány.

Zacházení s laserem poradenství pacientů, kteří plánují těhotenství. Koneckonců, po použití této jemné metody, jizvy nejsou tvořeny.

Metoda rádiové vlny

V současné metodě je použití rádiových vln, které produkují speciální zařízení surgitronu, fotky. Eroze je ošetřena po dobu 15-20 minut.

Pod vlivem rádiového elektroity se zničilo patologické ohnisko na čípku, a tkáně jsou okamžitě koagulovány. Metoda doporučuje, aby porrnili pacientům, kteří budou v budoucnu těhotněni.

Pravděpodobnost vývoje pooperačních komplikací je minimální.

Podceňujte závažnost takové patologie jako eroze děložního čípku, je nemožné. Pokud lékař říká, že je nutné zacházet, je lepší poslouchat doporučení.