Důsledky připomínky dělohy u žen

Taková patologie, jako posunutí nebo opomenutí dělohy, se může dotknout žen každého věku. Největší procento odvolání k tomuto problému na specialistu se vyskytuje u žen po dobu 40 let. To je způsobeno tím, že nemoc má postupný a dlouhodobý rozvoj. Začal se 30 let, teprve po 10-15 letech se projevuje extrémně nepříjemnými příznaky.

Příčiny vzhledu

Nejčastěji se objevuje opomenutí vnitřních genitálních orgánů v důsledku ztráty pružnosti, stejně jako slabost vazu a svalové tkáně pánevního dna. Komplikace, které se objevují během prolapsu, se týkají nejen do dělohy, ale také většinou okolních orgánů, do které patří: přívěsky dělohy, střev, močový měchýř a t.D.

Je také důležité, aby průchod po dlouhou dobu je téměř asymptomatický, patologie může způsobit mnoho problémů během těhotenství u žen.

Proto po diagnostice opomenutí dělohy se doporučuje projít plným healingovým kurzem a teprve poté, co plánuje těhotenství.

Hlavní příčiny vývoje onemocnění, zpravidla se stává řadou následujících provokujících faktorů:

  1. Těžký generický proces. Vynechání dělohy se vyskytuje po přirozené rodky s komplikacemi, přestávky nebo po použití porodnických kleště.
  2. Období menopauzy. S věkem, všechny svaly v těle ženy oslabují, proces ovlivňuje vazárenské zařízení pánevního dna, který je zodpovědný za normální umístění dělohy a jiných genitálních orgánů.
  3. Pravidelná zácpa. Proces stálého napětí a obrysu vede k postupnému oslabení vazů. Povaha protahování a opomenutí v tomto případě má stejnou povahu jako obecný pocení.
  4. Nadměrná fyzická aktivita. Pravidelné zvedání vzpírání může vést k různým zdravotním problémům, mezi nejběžnější: kýly žen a opomenutí dělohy.
  5. Dlouhý, silný kašel. Kašel, stejně jako zácpa, vede k přesměrování, což má za následek významně zvyšující se intraperivní tlak. Onemocnění doprovázené konstantou, chronický kašel téměř vždy vedou k vynechání vnitřních genitálií.
  6. Zdravý faktor. Některé znaky struktury spojovacích tkání a jejich pružnosti mohou být předurčeny na genetické úrovni a přeneseny do ženské linie. Proto by tyto ženy, maminky a babičky, kteří podstoupili danou patologii, by měly být obzvláště opatrní a pravidelně kontrolovány gynekologa.
  7. Přítomnost některých gynekologických onemocnění. Takové nemoci jako: ovariální cysty, mioma nebo fibromyom dělohy, nádory mohou vytvářet další zátěž na pojiva, postupně se natahovat, vede k vynechání nebo úplnému dokončení dělohy.
  8. Nadváha. Obezita vytváří mnoho problémů v těle ženy, která odstoupila z rovnovážné práce většiny systémů. Spolu s kardiovaskulárními onemocněním, ženy často diagnostikují opomenutí dělohy a blízkých orgánů.

Kromě výše uvedených příčin patologie se mohou také stát takovými faktory jako: zlomenina pánevních kostí, genetické poruchy anatomického umístění vnitřních genitálních orgánů, gynekologických intervencí, onemocnění doprovázených zvýšeným intra-břišním tlakem u žen, kýly, kýlu, Těžký těhotenství a porod.

Vývoj nemocí

1 stupeň - nejjednodušší forma onemocnění, ale také nejtěžší v diagnostice. Vynechání dělohy u žen dochází mírně a cervikální kanál stále zůstává na svém místě. Identifikovat onemocnění, když je inspekce v gynekologické židle téměř nemožné, i když pacient začíná spát.

2 stupeň - nejčastěji diagnostikovaná fáze onemocnění. Ollowing Uterus je patrný s jednoduchou kontrolou specialisty, a to i bez použití speciálních nástrojů.

3 a 4 stupně jsou nejtěžší. Uterus může zcela vyjít z vagíny, tyto fáze patologie jsou vždy doprovázeny pádem a vnějšími stěnami), posunutí cervikálního kanálu, stěny konečníku a močového měchýře.

Jakýkoli krok vynechání dělohy vyžaduje naléhavou léčbu, protože ohrožuje množství zdravotních problémů v budoucnu.

Příznaky

V počáteční fázi dělohy se žena cítí malý tlak na dně břicha, bolestivost při sexuálním styku je také možná malá krevní výboje, které nesouvisí s menstruací. Často, již v této fázi vývoje onemocnění, obtíže se objevují s hnojením, nicméně, výskyt těhotenství není vyloučen.

V procesu dalšího rozvoje onemocnění se účinky patologie zvyšují a stávají se agresivnějšími. Již během druhé etapy onemocnění se objevují problémy s močením (obtížnost, potřeba spát), stejně jako vznik cystitidy, pyelonefritidy v důsledku tlaku dělohy na močových směrech a stagnaci moči, inkontinence moč a zácpa. Kromě toho je intra-břišní tlak zvýšen a často na recepci pro specialistu, žena přichází se stížností na pocit vnitřního nádoru, který se při kontrole ukáže, že není nic jiného jako vysídlením dělohy.

V poslední fázi diagnostikovat zlomek dělohy není obtížné i samostatně. Důsledky, kdy jsou vnitřní orgány vynechány, takže významné, že děloha lze nalézt venku. Zároveň začne dokonce jednoduchá chůze, aby se ženě doručilo podstatné nepohodlí. Nedostatek léčby pomoc od specialisty hrozí v děloze infekce, tvorba lůžků, vzhledu vředů a prasklin na povrchu padlého těla.

Ignorování příznaků kompletního spadu dělohy je velmi nebezpečné nejen pro zdraví pacienta, ale i pro její život!

Než nebezpečné onemocnění

Při absenci včasné léčby jsou možné velmi závažné následky, mezi něž patří:

  • nedostatek plného sexuálního života;
  • Vývoj příznaků neplodnosti. Pokud dojde k dočasnému charakteru na začátku onemocnění, pak ve druhé fázi mohou získat povahu úplné neplodnosti;
  • oběhová porucha v oblasti malé pánve;
  • Vývoj edém tkání a stagnace;
  • Často se zaznamenala cyanózu sliznic;
  • Existují křečové žíly na posunutých orgánech;
  • Je možné porušovat dělohy a střevní smyčky.

Dokonce i mírné opomenutí nebo posunutí dělohy postupně vede k úplnému ztrátě. Kromě hlavního jedenácti těla, cervikálního kanálu, vaginálních stěn, stejně jako střevů vychází přes pánevní dno.

Důsledky nejzávažnější formy onemocnění - prolapsu ohrožují vznik závažných komplikací, které se mohou stát životně důležitým. Vnitřní genitálie Při výstupu směrem ven, nebezpečí infekce a vývoj zánětlivých procesů jsou podrobeny. Výsledek infekce může být takové těžké procesy, jako je absces nebo sepse, ve kterém budou mít dělohy a přívěsy smazat.

S významným vynalézáním, prací a okolními orgány, střeva a močový měchýř přestanou plně funkci, což může vést k jejich úplné nebo částečné resekci. Tyto negativní důsledky mohou mít za následek úplné postižení žen a ztrátám základních životních funkcí. Proto je tak důležité včas věnovat pozornost dostupným příznakům a začít léčbu.

Diagnostika

Primární diagnóza se provádí při kontrole v gynekologické židle. Specialista bude mít kašel a vzorek Waltzalviva, který je na žádost žen, které jsou na inspekci žen zabít, přestavět a oddálit svůj dech. Outmissal dělohy, vaginálních hradeb a jiných genitálních orgánů v důsledku tohoto postupu a je ukazatelem patologie.

Důsledky připomínky dělohy u ženSamostatnost a počet následujících průzkumů je předepsáno:

  • CT vyšetření;
  • Uzi malé pánevní orgány;
  • hysterosalpingografie;
  • vylučovací urografie;
  • Močový buck. setí na definici mikroflóry;
  • Vaginální stěr na definici čistoty;
  • Diagnostický škrábání děložní dutiny;
  • V případě potřeby se škrábání na oncocytologii a biopsii.

Kromě gynekologa musí být inspekce předána z Proctologa a urologa, pro průzkum pro přítomnost Rektorzel a Colocela. Na recepci u těchto specialistů, test stupně poškození močového měchýře, konečníku a sfinkteru. Po identifikaci všech důsledků onemocnění je vypracován kompletní klinický obraz a je jmenována nezbytná léčba.

Léčba patologie

Prolapse léčebné metody jsou stanoveny a koordinovány několika specialisty na základě výsledků analýz, stupeň opomenutí dělohy, věku žen, přítomnosti současných onemocnění a některých dalších faktorů.

Konzervativní metody terapie jsou možné pouze v počáteční fázi onemocnění, kdy jsou postiženy blízké orgány. Aby se zabránilo dalšímu vysídlení dělohy, je pacientovi přiřazena řada fyzioterapeutických postupů a určitý životní styl je předepsán, mít nějaké kontraindikace pro výživu, fyzickou námahu, sexuální životnost atd. Terapie s mírným posunutím je založena na následujících schůzkách:

  • použití speciálních vaginálních mastí;
  • lékařská gymnastika;
  • gynekologická masáž;
  • Náhradní terapie s hormonálními léky.

Zvláštní místo v prevenci a terapii omissure dělohy zabírají speciálně navržené cvičení Kegel. Celá škála cvičení umožňuje zabránit posunutí, posílit svaly pánevního dna a vytáhněte vazy.

Chirurgická operace

Nejúčinnější a účinnější způsob zbavit se spádu a opomenutí dělohy v jakékoli fázi je chirurgický zákrok. Existuje několik způsobů, jak provést postup, nejvíce použité zahrnuje:

  • zkrácení, fixace a posílení vazů, které jsou zodpovědné za držení dělohy;
  • ligamenty;
  • plastu ligamačního zařízení;
  • Fixace padlých orgánů s aloplastickými materiály;
  • zúžení vaginy;
  • Kompletní resekce dělohy.

Úplné odstranění dělohy se provádí pouze v extrémních případech, kdy žádné jiné léčebné metody nemohou pomoci. Po provádění chirurgického zásahu se pacient doporučuje projít řadu fyzioterapeutických postupů, které umožní rychlejší obnovit a vrátit se do normálního životního stylu.