Křečové žíly dělohy

Křečové žíly dělohy a malá pánev není vzácná diagnostika v gynekologické praxi. Onemocnění je nejčastěji registrována mezi ženami staršími 35 let, ale předpoklady pro křečové žíly vznikají dlouho před klinickými projevy. Existuje genetická predispozice k varicose expanzi dělohy. Kromě toho patologie nikdy postupuje izolovaně, bít pouze proudění krve dělohy, kromě nádoby dělohy, v procesu se nutně zapojit a žíly dolních končetin a konečníku. Stupeň projevu a načasování projevu onemocnění je do značné míry určeno přítomností obezity, hyposyněmin, lipidových krevních ukazatelů, endokrinních poruch. Velmi často první známky křeče dělohy se objevují během těhotenství od 16-18 týdnů.

Hlavním klinickým projevem křečovité expanze žilní nádoby dělohy je syndrom chronické pánevní bolesti u žen. Bolest v oblasti malé pánve, spodní část zad, což není méně než půl roku, nemá cykličnost, by měl upozornit gynekologa.

Diagnóza varicose dělohy nepředstavuje potíže. Patologicky pokročilé žíly jsou dobře vizualizovány při doplňovacím skenování, když ultrazvuk. Obtíže se týkají přesně detekovatelnosti onemocnění, protože ne vždy žena navštěvuje gynekologa s charakteristickými stížností, a ne vždy ženský lékař podezřívá problémy s Vídeň. Pacienti mohou kontaktovat chirurg, gastroenterolog, neurolog. Často syndrom bolesti, nemožnost provádění normálního sexuálního života vede ženu i psychoterapeutu. Pacienti s křečovými žilami jsou často složité a konflikty.

Neexistují žádné specifické příznaky roztažnosti roztažnosti, je to do značné míry obtížné včasné detekci patologie.

Varicosemost je nebezpečná:

  • postupný vývoj nedostatku krevního oběhu v vaječnících, což vede ke snížení jejich funkcí;
  • Porucha menstruační funkce;
  • pomůcka;
  • Chronický syndrom bolesti bolesti;
  • Trombóza žilní nádoby dělohy, vaječníků, malé pánve;
  • Thromboembolia.

Fyzikální a morální utrpení, že žena přináší křečové žíly, může vést k postižení a nemožnosti implementace známých denních záležitostí a funkcí.

Důvody

V současné době není konečná skutečná příčina onemocnění vyjasněno. Specialisté identifikují řadu faktorů, které vedou k vývoji křečových žil dělohy. Tyto provokující faktory nepříznivě ovlivňují krevní oběh v žilách dělohy a malé pánve.

Hlavní příčiny roztažnosti křeče:

  • těžká fyzická práce;
  • Profesionální újma je dlouhá pozice, která sedí nebo stojí;
  • Vlastnosti sexuálního života - nedostatek orgasmu přerušil pohlavní styk, vzácné sexuální vztahy;
  • Dlouhodobý příjem perorálních antikoncepce a glukokortikoidů;
  • těhotenství.

Základem výše uvedených důvodů rozvoje dělohy křečovitého je predispozice k patologii žilní stěny, dysplazie pojivové tkáně.

Existuje několik odrůd nemocí, ve kterých mohou vyvinout křečové žíly:

  • endometrióza;
  • Nádory děložní těles a vaječníků, včetně cyst;
  • Ohýbání dělohy do konečníku (retroflex).

Během těhotenství je nemoc diagnostikována u 30% žen. Hlavními důvody jsou:

  • zvýšení produkce pohlavních hormonů a narušení tónu, pružnost žilní stěny a křečové žíly;
  • Broušení rostoucího ovoce dolních dutých a žil.

Na pozadí komprese hlavních plavidel, které provádějí venózní odtok z dělohy a přívěsků, krev začíná "hledat" další cesty pro aktuální. Takže kolaterály jsou tvořeny - vedlejší cesty pro odliv žilní krve a cílem jsou žíly vaječníků. Kromě žílů vaječníků je rozkrok zapojen do procesu, vnější genitální orgány, které jsou patrné s externí kontrolou již ve 2 trimestru.

Z části žen po porodu přichází stav venózních stěn normálně, a progrese onemocnění se vyskytuje pouze pod působením jiných provokatérů. V některých situacích se však rozšíření žil vaječníků během těhotenství může stát startovacím mechanismem pro následný vývoj onemocnění a po dodání.

Patogeneze

Odborníci přidělují dvě hlavní směry vývoje onemocnění:

  • hlavní;
  • sekundární.

Primární mechanismus je založen na přímé patologii ventilů ovzdalých tělesových ventilů a malých pelu. Nedostatek ventilů, zejména vaječníků, vede k neustálému reverznímu odlitku krve v žilých plexusech. Významně zvyšují tlak. Insuficience ventilového aparátu může být oba získaná a vrozená.

V srdci vrozené patologie dělohy a malé pánve, tvorba anastomóz (sloučenin) mezi hlavními žilními cévami sexuálního a močového systému v období intrauterinního vývoje. Hemodynamické poruchy začínají manifestu v pubertě. Ale příznaky roztažnosti křeče vznikají o několik let později.

Při provádění ultrazvuku s dopplerovým skenováním žil malého pánve a dělohy u dívek s vrozenou patologií vaskulárního venózního postele, jsou uvedeny následující abnormality:

  • Kulatá renální žíly;
  • zdvojnásobení renálních žil;
  • klesající renální žíly;
  • Zúžení vaječních žil.

Sekundární křečová expanze vzniká na pozadí provokativních a negativních faktorů.

Přítomnost poruch průtoku krve vede k natažení vláknitého kruhu v oblasti ventilu - ztratí své funkce.

Krev v křečových žilách dělohy a přídavek se pohybuje retrográdní a turbulentní - průtok krve se vyznačuje reverzním proudem a twist. To vede k ještě většímu poškození. V normální zdravé žíly stoupá krev v důsledku fungování ventilového aparátu, který mu neumožňuje vrátit se zpět. Dostatečný tón a pružnost žil jim nedávají protahování. V křečové expanzi se spojovací tkáň v žilách podléhá změnám. Kolagenová a elastinová vlákna jsou uvolněna, vadná v jejich buněčné kompozici. Vede ke snížení tónu a křeče.

S křečovými žíly dělohy v důsledku nemožnosti normálního odlivu krve vznikají předpoklady pro jeho zahušťování, tvorbu krevní sraženiny a patologická venózní stěna přispívá k jejich přilnavosti. Thrombus se zvyšuje velikost, může zcela překrývat vůli křečovitých cév dělohy a vaječníků. Takže akutní trombóza je tvořena. Tkaniny v odstupu krevních odtoků podléhají nekrotickým změnám. Kromě toho trombus může vypadnout, vylézt a ucpat libovolnou žílu.

Nejnebezpečnější komplikací malého pánevního křeče je plicní tepna tromboembolismus, která nejčastěji končí smrtelným výsledkem.

Příznaky

První známky křečové expanze žilní cévy dělohy se začínají objevit v výrazných změnách.

Existují dva varianty průtoku křeče dělohy a pánve.

  1. Křečové žíly vnějších genitálií a rozkroku.
  2. Syndrom plné krevní žíly pánve.

Známky onemocnění jsou:

  • Bolesti, které mají převážně hloupý a nový charakter v oblasti spodního břicha;
  • Pop nalévání, stehno, rozkrok;
  • pocit gravitace a tlaku pod žaludkem;
  • nepohodlí a závažnost v oblasti vagina;
  • Bolest v dolní části zad s dlouhým pobytem;
  • Bolest se pohlavním stykem;
  • Posílení bolesti ve fyzikálním cvičení, SuperCooling, Cold;
  • výraznější bolest ve druhé fázi cyklu;
  • Světlé PMS a algodismenorrhea;
  • Změny močení: nákladní, obtížnost, nepohodlí.

V případě endometriózy se objeví bolest před menstruací, což je jeden z rozdílů z křečových žil dělohy.

S prodlouženým průběhem onemocnění, výrazná podrážděnost, neše podobné reakci, úzkost.

Kromě pánevní bolesti, často křečové žíly je doprovázeno hemorrotypem, těžkostí v nohách, vnější kosmetické defekty na kůži dolních končetin ve formě hvězd a křeče prodloužených žilních nádob.

Diagnostika a principy léčby

Diagnóza prodloužení děložních žil zahrnuje několik po sobě jdoucích stupňů:

  • Externí kontrola vnějších genitálních orgánů a zadního průchodu;
  • Ultrazvuk s dopplerovým skenováním žíly a malých pánve jak vaginální, tak transabdominální;
  • CT a MRI.

Během inspekce je křečová expanzita žílů hýždí a vnějších genitálních orgánů, hemoroidy.

Jako součást ultrazvuku ultrazvuku je pacient požádán, aby rychle a maximalizoval vzduch, zatímco zavřete nos a ústa (test Valzalva). Zvýšený a intra-břišní tlak a žíly se rozšiřují, pokud existuje jejich prodloužení o velikosti, poté po výdechu stále zůstávají po určitou dobu zvýšené v průměru. Při provádění ultrazvuku s dopplerovým skenováním ve prospěch primárního prodloužení ořechů, pozitivní zkouškou valčíku valce - zvýšení průměru více než 2 mm. V případě vývoje křeče dělohy v endometrióze, zkušební nádory negativní.

Ultrazvuková metoda s barevným dopplerovým časopisem a Tasa je jedním z nejjednodušších a nejspolehlivějších diagnostických metod.

Multispirální CT a MRI platí, když podezřelý trombóza.

Principy léčby jsou sníženy na následující:

  • Léčba léčivem zaměřená na zvýšení tónu vita dělohy, restaurování elasticity, ředění krve;
  • Provozní intervence Implying odstranění křečových žil dělohy nebo jejich blokády;
  • Preventivní podpůrné události.

Mezi léky úspěšně používané pro léčbu děložní varicosy varicosy, Diosuminines - Diosmines - Diosminy, Venarar, Plebodia, stejně jako léky, které zředěnou krev jsou odlišné: trhliny, fraxyiparín, náčelník, domácí, platinový a jiný. Jako další finanční prostředky, které pozitivně ovlivňují cévní stěnu, rutiny a vitamín, rozlišují se.

Jednou ze slibných metod chirurgické léčby křečových křečových žil je embolie postižené nádoby. Provoz se provádí v lokální anestezii. Katétr je zaveden do femorální žíly a pod kontrolou rentgenového bloku prodloužených cév. Kromě toho se provádí laparoskopické odstranění varicose plexusů.

V rámci podpůrné léčby jsou dietní potraviny užitečné, bohaté na flavonoidy: modré a fialové ovoce a zeleniny (lilek, červená cibule, borůvky, borůvky, hrozny, černý jeřáb). Hirudoterapie je široce používána, díky kterému, kromě zvuku krve v oblasti dělohy a vagíny je eliminován venózní full-drift. Kurzy používající pijavice jsou jmenovány individuálně.

Během těhotenství se křečová liší liší s decialsem, krevními stížností, a také aktivně používají speciální gymnastiku a list.