Příčiny drcení bolesti v děloze

S bolestí v oblasti dělohy, ženy čelí poměrně často. Proč kolitida děloha a co může být příčiny takového stavu?

Příčiny drcení bolesti v dělozeNejčastěji, kolitida v oblasti dělohy kvůli následujícím situacím:

  • Hormonální změny;
  • Zruší OK;
  • ovulace.

Ale důvody mohou být různé nemoci.

Všeobecné

Je-li kolitida dělohy, pak mohou být důvody různé zánětlivé procesy orgánů ženského reprodukčního systému. Během návštěvy gynekologa lékař bude kontrolovat a vzít si vaginální stěr ke studiu.

Leukocytová úroveň se zvyšuje vždy zánět.

Je-li kolitida dělohy ihned po skončení měsíčního krvácení, pak mohou být důvody:

  • endometritida;
  • cysta;
  • endocervicitizace;
  • Myomatické vzdělání v těle dělohy.

Bolesti v děloze může dojít k rozvoji onkologické patologie nebo porušování hormonální rovnováhy.

Proč může také vzniknout sešící bolestí dělohy? Často se stává příčinou cervikální eroze. Tento stav je schopen:

  • lidské papilomové viry;
  • Infonilace bakteriálního původu.
Pro diagnózu ženy bude jmenován postup kolposkopy.

Během inspekce, závažné poškození sliznice membrány vaginálního segmentu krku. Další testy jsou určeny k vyloučení onkopatologie. Nejčastěji se viry lidských papilomů určitého kmene stávají příčinou eroze.

Dělochově kolitida je také v případě, že menstruační krev se přes děložní trubky v abdominální dutině. Příčina bodnutí bolesti v oblasti dělohy je také adenomyóza.

Důvody skutečnosti, že kolitida v oblasti dělohy může být její ohyb, nedostatečně rozvinutí nebo nesprávná poloha způsobená, například s lepícími procesy.

Hormonální

Pokud kolitida v děloze, důvody mohou mít hormonální charakter. Doba trvání menstruačního cyklu závisí na aktuální úrovni v ženském těle progesteronu a estrogenu. Porucha zůstatku vede ke zvýšení trvání krvácení a také zvyšuje doprovodné syndrom bolesti. Hormonální odchylky mohou způsobit řez v děloze a způsobit bolest v této oblasti.

Pokud studie vaginálního rozmazanu neodhalil přítomnost zánětlivého procesu, pak je žena jmenována krevní zkouškou pro hormony. A již se spoléhá na výsledky přijatých analýz, specialista si vybere drogovou drogovou hormonu.

Kolitida v oblasti dělohy po dlouhých obdobích v důsledku hormonální nerovnováhy v důsledku odchylek v práci štítné žlázy. Pro potvrzení diagnózy určuje úroveň hormonů štítné žlázy.

Antikoncepce

Důvod, proč se kolitida v děloze může stát abolonem hormonálních antikoncepce. V některých případech je změna trvání cyklu jako celku: stává se déle nebo zkrácením, existují nepříjemné pocity ve formě brnění v oblasti dělohy a t.D. Někdy je příčinou toho "zrušení syndrom" a někdy infekce. V každém případě je nutná konzultace s gynekologem.

Někdy kolitida v děloze díky odeslané spirále. Je také schopen způsobit podobné pocity po menstruaci, protože zabraňuje normálnímu snížení orgánu. Příčina spirály se může stát i příčinou, protože způsobuje podráždění vejcovodních zdí.

Po ovulaci

Některé ženy mají kolitidu v oblasti dělohy po uvolnění zralé vejce z burst folikulu. Bolesti jsou spojeny s dohledem o ovariální plášť. Asi 12-15 dní menstruačního cyklu se žena může cítit taženou nebo bodnou bolest v projekci vnitřních genitálií. Tyto pocity jsou zpravidla prodlouženy dva dny. S dlouhým cyklem, rovnající se 35 - 45 dní, kolitidy v děloze na 25. - 30. den cyklu. Bolest ovulace může být velmi ostrá. Pokud se zároveň ženě dobře zhoršila ostře - se objevila závratě, slabost, mdloby - by se měl konzultovat lékaře. Tyto příznaky mohou být znamením cystu.

Doporučení

Důvody, proč je děloha kolitida docela hodně. Mohou to být fyziologické, tak patologické. Aby nedošlo k vynechání vážné nemoci, při vývoji takového symptomu se doporučuje konzultovat se specialistou.

Příčiny drcení bolesti v dělozePři brnění v děložní oblasti musíte si pamatovat následující:

  1. Pokud příčinou stavu byla ovulace, pak se tyto pocity opakují pouze za měsíc. V případě vývoje patologie bude brnění pokračovat mnohem dříve.
  2. Před inspekcí v gynekologickém křesle je extrémně nežádoucí, aby se nějaký lék proti bolesti. Příjem drog může "mazat" symptomy a předběžná diagnóza bude závislá na. Kromě toho může být samoúprava vést k vážným důsledkům.
  3. Pokud je brnění spojena s nástupem těhotenství, je nutné potvrdit. Recepce drog na začátku gestace může způsobit vážné neřesti ve vývoji plodu.

Šití bolest, cítil ženou v oblasti dělohy - vždy úzkostné znamení. Umožňuje lékaři posoudit přítomnost určitých odchylek.

Pokud žena poukazuje na latenci menstruace a šití bolestí, které se stávají nesnesitelnými, toto znamení může podepsat o ektopické těhotenství.

Bez ohledu na období vývoje bolesti bodnutí v oblasti dělohy - před nebo po ovulaci, v důsledku zpoždění - pouze zkušený gynekolog bude schopen dát konečnou diagnózu.

Stojí za to připomenout, že takové pocity mohou dokonce dojít mezi zcela zdravé ženy. Ale v každém případě se doporučují lékaři ve vývoji těchto příznaků žádat o lékařskou péči.

Nemoci doprovázené takovým symptomem jsou dobře přístupné terapii v raných fázích jejich vývoje. Ve spuštěných případech mohou ženy tvořit těžké následky.

Pokud se zíral bolest v děložní oblasti dojde až po dokončení dokončení menstruace, není důvod k obavám. S největší pravděpodobností se příčinou státu stává hormonálním skokem v tomto období.

Pokud po dlouhou dobu pokračují bodavé bolesti, doporučuje se navštívit kabinet gynekologa. A projít kontrolou co nejdříve v případě, že stát je doprovázen patologickým výbojem, krvácením a zvyšující se tělesnou teplotou. Podobné příznaky mohou naznačovat vývoj vážné patologie.